С какво ви дразнят свекървите? – 160

• 26 225
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм изумена, че при тези обстоятелства мъжът няма шанс за родителски права.
Има право, но бабата ще гледа
Е, тя нали това иска.
Шанс да поутихнат страстите и се съберат отново хич ли няма?

Понякога ви жаля адвокатите с какви глупости се занимавате.

# 631
Как са сключили грждански брак без удостоверение за семейно положение ?Нали се изисква ?Там би трябвало да е посочено - вдовица,разведена ,неомъжвана .Нали без това удостоверение не може да се сключи брак ? Ако пък е предоставено и не е отразено истинското семейно положение това е измама .Ако е отразено вдовица той не е ли попитал за това вдовство?

# 632
Щом свекървата има два апартамента, не може ли да убеди снахата да остане в единия и да се споразумеят за споделено родителство.
Но интересно защо тази жена реагира толкова остро при искано обяснение и не желае новото и' семейство да има контакт с майка и' .
Ако предишните мъж и дете са загинали в злополука, не виждам проблем да го сподели, а тя реагира като човек който крие нещо.

# 633
Аз пак не разбрах, значи шанс да си гледа детето бащата няма - дори и да получи родителските права, ще го гледа майка му.  Детето, само да стане на 10 си идва при тях, тоест то не иска да е с майка си, а с баба си и баща си. Майката е заподозряна за убийство на първото си семейство,  но никой не я търси, а и това не притеснява бабата, която е готова да живее заедно с нея и да изпрати сина си другаде.

Не мога да определя кое е най-странно в тази история, но поне половината е лъжа.

И наистина, не са ли им искали удостоверение, като са се женили, там пише за семейното състояние?

# 634
...
Не мога да определя кое е най-странно в тази история, но поне половината е лъжа.

И наистина, не са ли им искали удостоверение, като са се женили, там пише за семейното състояние?
Тя може първо да се е развела с първия, после да е го трепала. Малко черен хумор, но... 🙄

Детето, така както сега иска едно, така след две години може да поиска друго. Никога не съм одобрявала вкарването на малко дете (а и по-голямо) в родителските разпри.

# 635
  • Най-красивата страна
Много хора все още смятат,че при едно дело за родителски права,бащата няма никакви шансове да спечели особено ,когато детето е малко.И тая баба може да мисли така..А явно е много привързана към внучката си и се страхува да не я загуби.
Още повече,че майката е чужденка.
Не се знае майката има ли българско гражданство.
Детето с двойно гражданство ли е или не.
Има ли задграничен паспорт,има ли декларация подписана...ей такива неща...Защото ако детето е с българско гражданство и няма документи,майката на може да го изведе от страната.
Обяснете на бабата,че  бащата има шансове да получи родителските права.Особено в този случай.

Снахата е много подозрителна.
Какво се е случило в нейната страна не е ясно.
Аз бих издирила нейната майка и бих си поговорила с нея.

Синът-бабата може да мине на страната на снаха си,заради внучката.Може внучката да и е по-мила от сина и.
Но може и сина да не е читав.
Случва се в едно семейство години наред жената да е подложена на някакъв вид насилие и никой страничен човек да не разбере за това или пък да знаят само най-близките.
Бабата си познава сина .Той действително може да е насилник.

А е възможно и снахата да манипулира бабата .
Абе аз ако съм в такава ситуация -бих проучила снахата .
Защото ако сина не е насилник и не е направил нищо,не е нормално снахата да прави такива циркове.И не е нормално бабата да я подкрепя,даже и заради детето.

# 636
Свекървата има някаква договорка със сина си. Опитва се да задържи снахата наблизо и да гледа детето, първо да не се отчужди и второ снахата да не го отведе някъде.
За бягството в защитено жилище, никой не бяга от хубавото.

# 637
Представям си каква би била реакцията на форума при обратната ситуация, ако кака Мими се оплаче тук, че току що е научила за някогашното семейство на мъжа-чужденец.
Реакциите ще са на 180 градуса.
Снахата е Украинка, готова съм да се обзаложа.

# 638
И аз така си мислех, но Тайс писа - тай?

Странно пише днес Тайс, не както обикновено.
Ей, Тайсче, да не се забавляваш с нас?

# 639
  • Най-красивата страна
Да,никой не бяга от хубаво .
Обаче в случая на тази снаха и е много удобно да се скрие в защитено жилище .
И така никой няма да я разпитва какво се е случило с бившия и съпруг и с другото и дете.

Когато брат ми сключи брак с чужденка искаха документ,че жената не е издирвана в страната си.Жениха се тук.

В тази история май сина и снахата нямат брак?

# 640
  • София
И аз така си мислех, но Тайс писа - тай?

Странно пише днес Тайс, не както обикновено.
Ей, Тайсче, да не се забавляваш с нас?
Мда. Нещо трудно ѝ разбирам.

# 641
Е нали ще ги развежда Тайс?

# 642

Сега да не излезе и че снахата е с фалшиви документи? А щом е тай, то там и полът е под въпрос... Simple Smile

# 643
Щом ще има развод, явно са женени. По- скоро може с мъртвия съпруг да не е имала брак, защото иначе е твърде неясно как не се е видяло че е вдовица в удостоверението за семейно положение. За бягането в кризисен център, съм чувала легенди тук в Дания, че го ползват за да си удължат престоя, защото при обикновен развод губят бързо право на престой в страната( пак повтарям чувала съм , не гарантирам за достоверност). Според мен тайландката ако няма българско гражданство има шанс бащата да получи правата.

# 644
Тя и да има гражданство, не знам защо отписват бащата, Таис каза, че тя така е казала на бабата.  Но - чужденка, без работа, без жилище, без  близки, с възможност да бъде поставена с едно изречение под съмнение като престъпница, както тук, и същевременно бащата няма шансове, защо? Не е ли живял и той с това дете, не го ли е гледал, не е ли изградил връзка.

Иначе ако жената е загубила предишното си семейство при жестоки обстоятелства,  напълно е възможно да е искала да започне нов живот, майка и също не е пак толкова странно, че не иска да поддържа връзка, всякакви случаи има. Наистина семейство не се създава на основата на криене на такова важно нещо, но не значи и че е виновна  за смъртта на съпруг и дете, а това е страшно обвинение.

И пак питам, защо бабата иска да живее с възможна убийца? Явно тя е хвърлила съмнението върху нея в разговора с Таис. И вече готова да разкара сина си, а всъщност той има доста добри шансове, ако няма нещо, което не знаем и за него.

Общи условия

Активация на акаунт