С какво ви дразнят свекървите? – 160

• 26 239
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
А какво е това “защитено жилище”? Проверих в Гугъл в нашия град има само за хора с увреждания. Тази чужденка от Азия го е намерила и се е настанила веднага? Прочетох условията подава се молба и се чака. Колко жени жертви на насилие са писали тук и никой не ги прати в защитени жилища. Тази снаха без среда и доходи, ей така отишла с детето и колко ще остане там? Ако е истина си е имало подготовка, едва ли за една нощ синът разбрал, държал нож и снахата избягала. Нещо много странна тази история.

# 646
  • София
Ако оставим настрана шок факторите- предишното семейство и сегашното обвинение за насилие - аз не виждам нищо кой знае колко особено. Мъж и жена се развеждат и жената с детето остава в жилището, което не е нейно, до пълнолетието на детето. Мъжът се изнася от там. Това няма ли да се случи така или иначе? От какво се възмущаваш толкова Тайс? Нали законът така или иначе е на страната на това майката да остане в жилището до пълнолетие? Защо това е толкова страшно, като е съвсем стандартен сценарий при развод в подобна ситуация?
Пък свекървата пак ще си помага с внучката, щом и снахата й търси и иска помощта. Нищо кой знае какво не е станало.

# 647
Тайс??????

Нещо никак не вярвам.  
Наскоро разкрихме една фалшива съфорумка  в друга тема, която излезе със сърцераздирателна история.

# 648
По закон майката има право да остане в общото жилище. Жилището на бабата не е общо. Мисля, че там е разликата. Затова и жената дърпа свекървата на своя страна.
"Защитеното жилище" вероятно е някакъв кризисен център за спешно настаняване на майки и деца, преживели домашно насилие. Там бягаш веднага при нужда, не чакаш да те одобряват половин година. След него може би има вече и други по-дългосрочни възможности.

# 649
  • София
Сигурно е това, вярно. Ама и така да е, кой ще изгони снаха и внуче на улицата, егати. И аз не бих го направила. Моментално бих ги прибрала от каквото и да е това защитено жилище, да си ходят в апартамента, пък сина да дойде при мен, докато се уредят отношенията.

# 650
  • Другата България
Тази история е толкова нелепа и съшита с бели конци, че звучи като сюжет за малък разказ. Blush

# 651
  • София
Да, едно с едно не се връзва.

# 652
Само авторката ни обърква, познаваме я отдавна 😄

# 653
  • София
Само авторката ни обърква, познаваме я отдавна 😄

Колко я познаваш? Срещате ли се редовно, контактувате ли в реала?
Може утре да напише, че тай снахата-евентуална убийца и е хакнала профила и пише тук за да си създаде алиби за делото.
Допускам и вариант с продължителен и много напоен обяд ....

# 654
Ако съм адвокат ще навия свекървата и бащата да се борим за родителски права на бащата. Преди това ще пусна съобщение в Гранична полиция, че имам съмнения за предстоящо отвличане на детето. Едновременно с това ще поискам информация за снахата от Външно или Посолството. Ще позанимая и социалните със случая.
Какви са тея бягства, струва ми се, че не са случайни, голям страх я гони тази. Всичко това, само и единствено заради детето.

# 655
Днес ще се виждам с бащата.
Не знам какво толкова странно има в историята, тя ако беше конвенционална, нямаше да пиша въобще.

# 656
Това семейство  са като орел, рак и щука- майката бяга от сина, бабата към внучката, сина от всички.
Има някакъв голям проблем в това семейство, дано успееш да съдействаш за най-доброто решение в интерес на детето.

# 657
Къде пише, че снахата е тайландка?
Аз явно съм пропуснала да прочета.

# 658
  • София
Стеана, бабата е по - хубава
Бяла жена е.
Тай
Аз съм изумена, че при тези обстоятелства мъжът няма шанс за родителски права.
Има право, но бабата ще гледа

По тези 3 букви масово решихме от къде е снахата.

# 659
  • Варна
Пък аз реших, че е искала да напише Хай понеже отговаря на моя пост и просто е сгрешила буквата, близо са на клавиатурата.

Общи условия

Активация на акаунт