С какво ви дразнят свекървите? – 160

• 26 163
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • София
tays, за мене не е много редно.
Като ученичка се сблъсках с подобна история. Бях на гости на приятелка, тръгнах си, нямаше трамвай, студено и си взех преминаващо такси от Западен парк до Лозенец. Като наближихме шофьора подмина моята улица и продължи към рест. Кошарите. Искал да ме черпи, той нямало да пие. Но държал да поговори с някй непознат. Оказа се отскоро разведен, родителите му го изпъдили от дома и оставили там жената с детето, държали на тях. Колективно не му давали достъп до детето/в дет. градина/ Имах късмет, че баща ми беше от редовните клиенти на кръчмата, сервитьорите ме познаваха покрай него. Започнаха да се навъртат около масата, да ми казват, че пазят резервирана маса за компанията на напр. др. Петров. А шофьорът се оказа свестен човек, върна ме в къщи след разговора. После ми беше казал служебния си № да го викам като искам да пътувам. Другарувахме си, нищо лошо не видях от него. Намери си приятелка и като пуснаха първите задгр. паспорти заминаха заедно за Канада. Имаше тогава екскурзии до Куба с междинно кацане в Канада и повечето бг. пътуващи се хвърляха на пистата. Чове ка така и не си видя първото дете. Понеже поддържаме връзка знам, че го наблюдава в соц. мрежи само. Има си друго семейство, вече внуци. Но тъгата си остана.

# 571
  • Варна
Правилно ли съм разбрала, че снахата спретва измислено обвинение на сина и  въпреки това свекървата ще я подкрепи, заради внучката?
Ако е така, приятелката да иде да се прегледа, нещо с приоритетите не е наред.

# 572
На свекървата е жилището. Тя решава .
Плясък, да. Със сигурност е измислено обвинение . Снахата искала да отстранят сина. Е, не става така. По закон има право на една година още там. Знае го. Свекървата иска да я остави там.
Ето, с какво ви дразнят свекървите.
Дразни ме, а ми е приятелка.

# 573
Много умела манипулаторка е снахата. Аз не бих се ангажирала служебно със свекървата, дори да ми е приятелка, защото не е редно всичко това. Свекървата е много глупава жена според мен.

# 574
Много откачена история и с много червени лампи. Както може да остане, така утре може да си тръгне с внучката, след като са отстранили втория родител от картинката. И този мъж, явно нещо не е наред там, щом собствената му майка се обръща срещу него, при това при уж скалъпено домашно насилие. Не ти завиждам. Не завиждам и на детето.

# 575
Не бих могла да застана срещу сина си, каквото да направи. И каквото стане ,да се бори за децата си, срещу клеветата,  може да не се намесвам, но не и да застана против, ако ще снаха да е медена. Ако е свястна - ще намерят начин да се разберат. И не знам, но мисля ,че не може да му отнемат правата  и съгласието да изведе дете , ако е  такъв казуса. Слава богу ,нямам такива проблеми.
 Да не се цели и в апартамента снахата,   като е гледано от баба си детето, има начин да се докаже, че майката не е  баш. Като ще го гледа бабата , може и с бащата да го гледа, все тая май.
Никой не е редовен в казуса за мен.

# 576
Таис,
Да спретват фалшиви обвинения не е редно.
Свекървата да помисли за друг вариант - например да учреди право на ползване за внучката и отглеждащия я родител до завършване на гимназия на детето (19 г.).
Така със сигурност защитав по-добре внучето. Животът е шарен, наследник е синът, а не внучката. Има и други непредвидими ситуации.

# 577
Защо снахата иска да отстранява мъжа си  така без нищо, не разбрах.  Или той като е научил за предишното и семейство иска да я гони.
Не може ли жената да си остане както е по закон една година в жилището и да се разберат за режим, за какво са тия врътки.

А свекървата пък какъв фактор е, тя ли ще казва как да се развеждат хората. То не става ясно и защо въобще се развждат.

# 578
Тя не застава срещу сина си, знае, че е постановка. Аз ще се оправям с домашното насилие.
Въпросът е, че тя досега е гледала внучката и иска пак да я гледа. Ама съдът дава правата на майката, или бащата.
 Синът не е знаел, че жената в другата държава е имала съпруг и дете, мъртви. Разбира го в чат, иска обяснения. Жената бяга. Не казва.
Версията е, че е избягала от държавата заради съмнения за убийство. Действително имала друго дете, официално е установено.

# 579
Еми много ясно, че на майката и бащата.
Бабата ще се разбере с тях и ще си гледа детето, стига те да са съгласни защо ще лъжесвидетелства. Тя и снахата защо ще го прави не става ясно, не може ли без това да се разведе и да си гледа детето.

# 580
Аз така го разбирам. Четох внимателно и това разбрах. А дали ще си гледа внучката, няма как да знае. Не виждам начин да си го подсигури. Този апартамент не е гаранция за нищо, колкото и да си мисли, че решава проблем.

# 581
Синът е проблемен- 100%.
Никоя майка не се отрича току така от детето си, още по-малко заради чужд човек(снахата).
След едни определени години човек осъзнава, че е смъртен и  започва да усеща тежестта на самотата, започва да  се замисля за много неща. Нормално е бабата да е привързана към внучката, но за да я предпочете има сериозна причина, която само те си знаят. Точно тази причина е в основата на раздора между сина и снахата, останалото са измислени оправдания за пред хората😉

# 582
  • Варна
Само аз ли прочетох, че снахата е избягала от своята държава, защото е заподозряна в убийството на първия си мъж и дете? И пак мъжът проблемен. Сто пъти се написа, че няма домашно насилие и пак се заклейми човека, че в него е вината, а реално той просто е поискал обяснение за първото й семейство. Щом само от въпрос тази е реагирала така, аз веднага ще реша, че не й е чиста работата. Освен това го е крила старателно.

# 583
Това че снахата е заподозряна е само версия. Аз не вярвам, че нормална жена, хеле пък чужденка, зорлем ще си съсипва брака с фалшиви обвинения.

# 584
Ще се оправяш с домашно насилие ,знаейки ,че няма такова?
 При развод може да издирят истината и в друга държава, а  детето как ще изведе без съгласие? Вярно ,че не съм юрист,  ама ... А бабата да разбере ,че не е родител и да си седна на д-то.
 Егати минавката за този баща, дето му готвите.

Общи условия

Активация на акаунт