Любители на котки - Тема 202

• 26 737
  • 775
  •   1
Отговори
# 750
  • До хладилника, който обичам
Безмилостно гоня котки от маса и кухненски плот. Със спрей с вода, пляскане с ръце, викане и изобщо, цялата артилерия, за да се откажат и въобще да не им хрумва. Знам, че се качват, когато няма хора наоколо, но със сигурност е по-рядко, отколкото ако им е разрешено. Доста се потрисам, като гледам в котешките си групи котки по навсякъде. "Забърсвам след тях и нищо няма", вика, амаааа. Не.
Имаме позната с ужасно много котки, не много надарена с ген за домакинство и на котките е разрешено да седят навсякъде. Докато готви, котка яде до нея на плота, друга спи на аспиратора отгоре, трета прехапва на рафта, а аз, колкото и да обичам котки и цял живот ги гледам от дете, тихо се потрисам от мисълта каква ще е храната и спрях да ходя там.

# 751
Няма начин котка да ходи пред мен по плот и маса Дори на дивана не ходят. И столовете. Но това е пред мен. Когато не съм в къщи, винаги намирам лапички по плота и котлоните. На диваните и столовете, обаче не ходят. Снежно бели са и ще си личи. Но, когато са дълго време сами си правят, каквото си искат. Е, последния път и водата в кухнята били пуснали да тече поне три дни.Завлекли килимчето пред мивката в банята в тоалетната им и го изцапали доволно.

# 752
  • София
Днес ходихме до вкъщи (възползвахме се от страхотното време да избягаме от мръсния въздух в София) и открих, че в кухнята има мишка. Видях мъничко мишле, та се чудя дали е бебе и има и големи. Блеки надуши присъствие, но бързо изгуби интерес.
Мисля, че прибрах всичко, което става за ядене... Очертава се да се местим края на април (не знам какви поразии могат да сътворят дотогава).
Споделете, моля, ползвате ли ултразвуковите уреди и има ли ефект от тях.

# 753
Оле, само не лепкавите капани. Ужасна смърт за мишлетата. В опит да си отлепят лапичките се провлачват и залепват целите, очички, уста, нос. Умират бавно и мъчително. По-добре обикновен капан за мишки и после мишлето навън. Аз не мога да убивам, признавам си. Ако живея на село, ще се побъркам.

# 754
Аз да кажа за котките и кухненските плотове. Като бях малка прибираме се една вечер с майка и татко, светла им памет, от гости. При влизането в кухнята ни следната картинка: майка правила следобяд мляко с ориз, наредила купичките на кухнята и ги покрила с вестник (така беше едно време). При влизането виждаме как моята първа котанка тъкмо бъркнала с лапата в едната купичка и се облизва. Майка, която не обичаше животни, веднага се развика "Къш". Баща ми я скастри меко: "Абе ние ядем толкова боклуци, много важно, че котенцето сега ти бръкнало в купичката". Толкоз по въпроса.

ПиратЯ редовно използва плота, за да се качи върху хладилника и оттам върху горния ред шкафове. Когато иска да яде и дажбата не му е стигнала редовно като не му обръщаме внимание нюха дали няма нещо забравено на плота. Също и върху масата за хранене. Плотът се почиства постоянно покрай това, че постоянно се мокри, реже се на него и все се обира с гъба.

# 755
  • Между гори и планини
Никакъв ефект от ултравиолетовите.
Занеси използвана котешка тоалетна и ръси. Мирише ли на котка, гризач не припарва!.
Ване, като живея на село и е пълно с гризачи, последната ми мисъл е щастливи ли ги хващам. С другият капан , какво - ще го пуснеш? Знаеш ли колко бързо се размножават и колко болести носят?

# 756
Оставете машинките. Пълно опушване на всевъзможни отвори, цепки, пролуки. Ако е къща трябва да се обърне внимание и на прозорците на избите. Ако трябва да се уплътнят с пяна острани. Мишките могат да минат през супер малки разстояния. Не оставяйте отворени врати към тераси, към двор. Особено есента - тогава се прибират от полетата и търсят топли местенца. И особено ако нямате добре прилепващи комарници. А ако им замирише и на нещо за ядене според мен гарантирано се нанасят.
След това просто трябва добре да се почисти и да се предвиди да няма никаква достъпна храна - отворени пакетчета бисквити, ядки, омазнени буркани макар и затворени също ги привличат.

# 757
  • София
Нашето оранжево чудовище рядко си позволява да се качи на масата, но само ако никой не го гледа в момента. Сяда на ъгълчето и си седи Joy Но щом кресна - Томи, слизай веднага долу - изпълнява. Май само тази команда разбира, + НЕ. На плота в кухнята се качва само ако сме забравили нещо (пак ако никой не го вижда). И то не да яде, ами само да навре мустака и да подуши. Сварвала съм го. Като ме види скача долу като ужилен.

Спи на дивана, но купихме някакви покривки от селския пазар, които изобщо не събират косми. В момента не пуска почти никакви косми. Де да беше така целогодишно Smiley

От преди малко:

# 758
  • Между гори и планини
Пяната не върши работа, гризат я. Всяка дупка с камъчета и цимент. Така сме запушили всички дупки в мазето. Съжалявам, че може да звуча жестоко, но живея на село вече почти 10 години и периодично се борим с мишки, плъхове и съсели. И нямам милост, колкото и да са сладички.

# 759
Да де, върху пяната и със замазване.

# 760
Всичко стана при мен за 3 секунди. Видях го, че се задава от някъде и ми се стори, че носи нещо в устата. В момента,  в който и той ме видя мен, започна да бяга и аз се чукнах, че има нещо, но не си личеше какво е. Те знаят, че им взимам улова и бягат от мен, но малкото този път вместо в обратна посока тръгна към мен и стигна до входната врата. Влезна вътре и аз след него,  пусна мишката на земята, аз го гушнах и се обърнах да го пусна пак вън и да взема нещо да я разкарам. Обръщам се и вече не виждах мишката, направо ми стана лошо. Точно за няма и 3 секунди, изобщо не съм предполагала, че ще е жива, друг път все мъртви съм им ги взимала. Явно тази тъкмо си е бил хванал.
Лошото е, че двете врати към стаята бяха отворени и сега не знам къде е, а и има доста места където може да е мушнала. Светих, гледах из местата където може да се е мушнала, но нищо не видях.
Оставих и входната врата отворена с надеждата да си излезе, ако не е.
Малкото после влезе пак след мен, но подуши само мястото, на което я пусна и изчезна вън пак, а не тръгна из къщата да я търси.
Ох, ще го смачкам! Днес ще спи вън и една седмица няма да яде, като гледам няма да му липсва, справя се чудесно.

# 761
  • София
За мишлето - някакви хуманни капани.
Аз също не бих могла да убия мишле. И се радвам, че сме в панелен блок и мишките са само в мазето.

# 762
На моите им е позволено да ходят навсякъде - диван, маси, плот. Не ми пречат изобщо. Чистя си ежедневно и гледам да е безопасно за тях, не виждам друго какво би ме бъркало.

# 763
На нашите косматковци им е забранено на се качват на масите и плота в кухнята, както и да влизат в седалото на тоалетната. Емил, на 5м е, се опитва, но му се караме. Ето го тук, прави бели. Чувам аз шум от гардеробната, кога го зървам, той къса тишу хартия.
Имам и клип, но не знам как се качва тук.
За мишката не мога да бъда полезна.

# 764
  • София
Ах, Емил колко лукаво гледа JoyHeart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт