Любители на котки - Тема 202

• 26 737
  • 775
  •   1
Отговори
# 720
Съгласна съм. Но в конкретния случай се напада момиче, което не казва, че ще изхвърли котката си навън, когато заима бебе. Показа чудесна къщичка, в която котката ще се крие и сподели, че ще я обгрижва навън. Има си своите съображения и не е нужно да ги излага пред непознати.
Между другото-"летните"котки, които снимах скоро живеят на свобода. Охранени и здрави са

# 721
Не съм видяла поста на другото момиче и нямах идея да наливам масло в огъня. Точно тук всеки се стреми да направи оптималното за любимците си Simple Smile

# 722
  • До хладилника, който обичам
Като се завърнах в темата, ви споделих, че точно ми бяха прегазили котката Маца, така бързо се свърши с идилията ни на дом с три котки. Живея на място, където котките много често се пускат да излизат свободно, даже в квартали с много повече движение. Само ниско двуетажно строителство, до нас сравнително спокойно движение, но ето, рано сутрин котката е тръгнала в посока, в която рядко ходеше, направила е лоша преценка и може би подплашена от нещо е свършила под нечии гуми. И шофьора не мога да обвиня, котките се стрелкат внезапно. Само ми е тъжно, че не разбрахме навреме и тялото й беше в много лошо състояние от следващи коли, които не са я видели. По медальона от каишката ми се обади една жена. И даже това не ме разубеждава, че ако има възможност, за котките е добре да могат да излизат, и да се връщат в любящ дом, ако градските условия позволяват. Но двете млади котки вече не ги пускаме нощем вън, между 20:30 и 7 сутринта са вътре.
Често виждам в града обяви за изгубени и намерени котки - в Англия е вече задължително да се чипират котките, и това помага за изгубените животни.

# 723
И не само колите. Тровенето дето се спомена също. Ето моята котанка пред блока долу заедно с безследно изчезналите и 2-3 другарчета.
Изобщо разходки навън само с каишка. Или пускане в дворчето само ако е много добре обезопасено с висока ограда, която не може да бъде прескочена. Особено ако животното не е кастрирано. Че както всички знаем когато почувстват любовта започват да скакат особено бързо и особено високо.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 22:20 от Защо ме търсиш?

# 724

Двама гладника

# 725
В България това с чиповете не работи, ама хич. Губила съм предния ми кавалерчо, който беше чипиран. Казаха " ами не можем по чипа да го намерим, ако някой го намери и го заведе на ветеринар евентуално...". Намерих си го благодарение на фейсбук. Нещо ми обясняваха, че за да видят на кого е трябвало да имат достъп до не знам си каква система, ама то се плащало и повечето ветеринари не я ползвали. Това оабче беше преди 10-тина години, сега може да е по-добре. Надявам се да не ми се налага да разбера.

# 726
  • До хладилника, който обичам
E, те и в Англия не могат да ги намерят по чипа. Но хората знаят ако намерят котка,  да я заведат в кабинет за сканиране. И има няколко човека, които са си купили скенери и вършат услуга да ходят да сканират котки, ако хората не могат да ги заведат до кабинет. Обичайно са доброволци към благотворителни организации за котки и по тая линия са си взели скенери.
А кастрацията на мен ми е в задължителния списък, ако няма причина да се търси размножаване на животното.

# 727
  • София
Днес си изкарах акъла. Проветрявах. В такива случаи стоя в стаята и наблюдавам внимателно какво се случва, за да няма литнали котки. Обаче звънна куриер на Sameday и трябваше спешно да слизам до долу, забравяйки напълно за отворения прозорец. Прибрах се, осъзнах какво съм сгафила и започнах да правя проверка на наличния състав. Joy Стигнах до 4 броя. За 5-тия не се притесних, защото Преслава е винаги скрита, но Турболината рядко се крие и е винаги на първа линия. Проверих всички къщички, хралупи, навеждах се под дивани и легла, но я няма. Тръгнах да я търся по другите стаи, в които на практика не влизат. Виках, оглеждах се. Няма никой! Извадих консервата, започнах да тракам по купичките, но пак само 4 броя се появиха. Изрових дрънкащи топчета, размахвах лентички и връзки. Разскачаха се, Преслава не устоя на игрите и се показа (нея с храна не можеш да я прилъжеш Joy). Но номер 6 я няма. Облякох се набързо, за да слизам да я търся на улицата. Хубаво, че преди да тръгна, реших да проверя още веднъж другите стаи. Показа се. В тази стая днес изобщо не бях влизала. Simple Smile Сигурно се е вмъкнала покрай мъжа ми, което означава, че е липсвала с часове, но аз така и не бях забелязала. Joy

Ето я! Ни лук яла, ни лук мирисала... Влюбена е в мъжа ми. Само чака да седне/легне и е върху него. Joy

Скрит текст:
Снимката е ужасна, но китайски телефон на тъмно, може само толкова. Simple Smile

И да се оплача от въпросните куриери. Беше поръчка от Зооплюс. Досега със Спиди нямах проблеми. Тези не стига, че бавят поръчките, но и куриерът напълно отказа да качи кашона до апартамента. Плащали му да го доставя до вратата на улицата. Някой знае ли дали е вярно? Но да е написано някъде черно на бяло. Simple Smile Утре сигурно ще пиша на Зооплюс. Дано ми отговорят, за да знам за другия път. Ще е съвсем скоро, защото втората част на пратката все още не е дошла.

# 728
Шаренушка. Красива котанка.

# 729
  • София
Таня, добре че сте се намерили бързо.
Моята дъщеря лятото обикаля блока да търси Дейзи. А тя се скрила някъде и излязла чак на другият ден.

На мен Спиди винаги са ми оставяли кашоните долу. Старият куриер ми ги качваше до входната врата.
Семдей ми донесоха кашона наритан и почти отворен. Нищо не липсваше и не съм писала на Зооплюс.
Днес трябва да дойде една пратка, но няма да сме у дома. Ще помоля куриера да я остави в павилиона долу пред блока. Дъщеря ми няма да успее да качи кашона до нас.

# 730
Аз пък съм супер против котка да е полудомашна полудворна, не виждам абсолютно никаква ползва. Единствено виждам опасности за здравето на котката и после тонове възможности да ми донесе зараза вкъщи. Не не. Само у дома

# 731
Таня, това коте всеки път всеки път, когато го покажеш е по-красиво от предния❤️
Мисля, че не са задължени да качват кашони до врата на апартамент, но можеш да позвъниш във фирмата и да питаш.

# 732
Доставка до врата означава до кота 0, т.е. до входа на кооперацията/къщата/блока. Няма такова нещо доставка до врата на апартамент, при никой куриер го няма. Качване на стока до входната врата винаги се заплаща допълнително. Не че Sameday са цвете, но в случая нямат никаква вина. Simple Smile

# 733
Ско, хубаво, че не е било нещо сериозно! Много хубаво гледа! Heart Трицветка ли е? Heart
Да Simple Smile
Ноември месец направи три годинки. От улицата я взехме. Голяма бесовица е.
Ей го какво беше Joy

# 734
  • Варна
Във Варна, пратките ми се носят до врататана апартамента. Току=що получих пратна от Амазон.
На служебния ни адрес също пратките се предават лично В офиса.

В малък град сестра ми я карат да излиза пред входа същите тези куриери, и за мен това не е ок.
Ще потърся да прочета как е орегулирано това.
Както и да е -
нейния Гришо откри, че може да се скача нависоко, т.е. на плота на кухничката и.
И дори заспал там Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт