Любители на котки - Тема 202

• 26 760
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Maya cat, по принцип най-добре се чувстват, когато са оставени на собствена територия. Дори и да се крият от човека, който сменя водата и храната, в останалото време са спокойни. Обаче имай предвид, че колкото повече стои вкъщи, толкова по-трудно става пътуването. Затова ако смятате по-нататък да го водите със себе си, е добре да свиква. Колкото са по-малки, толкова са по-безстрашни.

Ско, хубаво, че не е било нещо сериозно! Много хубаво гледа! Heart Трицветка ли е? Heart

Утро, този тип играчки се харесват много, но са доста шумни:
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/igrachki_za_kotki/zanimatelni_ … eVariant=352249.1
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/igrachki_za_kotki/zanimatelni_ … 98b9-e234a64f18a1
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/igrachki_za_kotki/zanimatelni_ … 9e76-70c817a2accb

Иначе нашата беснотия е фен на тези "топчета" - https://www.zooplus.bg/shop/kotki/igrachki_za_kotki/topki/352315 … eVariant=352315.0  Рита ги, носи ги с уста... Голяма игра пада! От време на време изчезват под някои мебели, но сама си ги вади и играе.

Тази сутрин се събудих с тези, разположили се между краката ми:

Joy

# 661
  • София
Тази сутрин се събудих с тези, разположили се между краката ми
При нас Аш и Оникс се редуват, ту при дъщеря ми, ту при мен.
Лягам да чета книга и веднага пристигат. Винаги съм със свити крака Joy

# 662
Оставяла съм Грейси сама с предишния ми кавалерчо за 3 дни, като братовчед ми и леля ми идваха да ги хранят и да разхождат кучето. Грейси мрази чужди хора, казаха, че за цялото време са разбрали, че има котка само по липсващата храна и ползваната тоалетна. Не им се е показала нито веднъж. Сега като ми се налага, ги оставям на майка ми. Тя ги обгрижва, Грейси нея я харесва и даже идва да се гушка и да мърка. За сметка на това другата ми котка Мег преживя голям стрес. Буквално я прибрах едната вечер и на следващата я оставих сама на ново място, с друга котка, която не познава, само Кастиел познаваше. Тя не харесва майка ми и стои настрани. Не се крие, но и не търси контакт с нея. Всяка котка си е различна и си има особености на характера. Не мисля, че има съвет, който да важи за всички.

# 663
Дааа, така е. Аз като ходя да храня котараците на сина, единият върви в краката ми и току ляга пред мен с риск да ме спъне, вторият си подава рижавата глава иззад дивана и чака манджата, а третият се скрива на терасата, на перваза зад пердето и се тресе от страх. Тримата заедно живеят обаче всеки луд с номера си. На баба внучетата те! Heart Дай боже и човешко внуче един ден да имам. И него ще обгрижвам!

# 664
Ето такова нещо искам да видя ❤️с моите, ама няма да е в тоя живот

https://youtube.com/shorts/bWBrMJxXUV4?si=KFpYG_sxgBf96mdq

Моите ги оставям за 14 дни сами, без проблем. Разбира се, търся варианти да не го правя, но за 15 год. не винаги се получава. Няма промяна в поведението след това. Моите са пушка, явно, да не им е уроки❤️
Утре съм при тях. Добре са, искали да се гушкат/предполагам само Закари/, след ден ще си е всичко по старому.

# 665
red soul, моите са така в един момент, но в следващия са се сбили, щото някой е прекалил с почистването на другия LaughingLaughingLaughing

Първата ми котка водихме в баба ми, като почина, си я оставяхме вкъщи, мисля 2 седмици е било максимума. Леген и купи с вода и купички с храна, винаги си оставяше по малко, да не се види страшното дъно. Laughing Като се приберем 2-3 дена ни се караше и беше обидена, че сме я оставили, но винаги си е била добре, яла и пила и жива и здрава.

Втория ми кот, го водихме при на майка ми една приятелка, тя почина неочаквано, а ние имахме вече запазено дълго пътуване, та намерихме някакъв уж котешки хотел....не знам къде са го държали, но го бяха водили по спешност при нашия вет (добре, че поне това са направили), който после каза че явно котката е била натровена. Бил е там цяла нощ на стационар под наблюдение. Прибрахме го жив и така жестоко наплашен и стресиран, че над седмица се криеше зад дивана, в момента, в който тръгнем да излизаме. А години се криеше като види куфари с багаж. След тази случка решихме и него да си го оставяме самичък в къщи и животинката беше хиляди пъти по-добре. По същия начин, като другата ми котка, малко се караше, малко се сърдеше, но вече като видеше куфари, просто продължаваше да си спи, без да изпада в паника.

Сегашните две диванета, досега са оставяни само за 2 дни сами, проблеми не са имали, дори не бяха сърдити, че са оставени. Притеснява ме само, че храната си бяха изяли, а аз им бях оставила количество като за 4 дни, но вероятно 1-2 пъти като стане така ще се светнат да не си ядат всичко. Притеснявам се и да не си бутнат водата, от една страна е голям + че са си компанийка, от сруга като подивеят и помитат всичко наред.

Всичко обаче все пак зависи и от котето, вие трябва да прецените как би се чувствало най-добре. Simple Smile

# 666
Мен ме е страх да не стане нещо вкъщи докато ме няма - като пожар или наводнение. Не толкова в моя апартамент, ама миналата  година получих ужасяващо обаждане на работа от комшии, че са извикали пожарна, понеже апартамента до моя гори. Там живееше една силно вярваща баба, била запалила свещи и отишла да готви в другата стая. За щастие на жената нищо й нямаше, но целият етаж е опушен, а как миришеше на дим после... А комшиите над нас са ни наводнявали 2 пъти. Та общо взето ме е страх от комшиите Rolling Eyes Ако трябва при нужда някой да изведе 3 животни бързо... не знам. Грейси няма да се покаже със сигурност.

# 667
Е, чак такива форсмажорни защо мислиш, DeramingOfsummer? To по тази логика може да стане какво ли не.

Танче, като те прочетох за това, че колкото почесто пътуват толкова повече свикват и обратно се замислих, че Ришко съм го водила в къщата ни само през 2016-та. Оттогава си е само вкъщи тук в Пловдив. Та може би ще ми е трудно пак да го закарам там. А така ми се иска.

# 668
  • Между гори и планини
Ето, готов Памук за път, сам влезе в торбата 😂

А на Лео му се играе и се закача

# 669
Мисля ги, защото са ми се случвали. Особено за това с пожара бях ужасена дали са добре, дали не са се задушили от дима. Грейси особено, че и без това има дихателни проблеми. То веднъж се случва лошото и после...

# 670
Уф, много неприятно....но пък реално погледнато беля може да стане и докато сте на работа, или на екскурзия в планината, или в съседен град.....ако има да става ще става Sad И аз като ги оставям моите се притеснявам, последните години с нашия дядко се притеснявах и дали няма да го намерим заспал последния си сън сам самичък и само като чуех заветното "мяу", камък ми падаше от сърцето. Просто трябва всеки да си прнецени спрямо себе си и животинките какво е най-доброто решение - дали сами, дали някой да идва, дали да пътуват със стопанина, дали да бъдат занесени някъде (но за Бога - на проверено място, или при близък човек!!!).

Памук толкова си отговаря на името Relaxed А Лео ми пълни душата, гледах го преди това на снимки какъв дребосък кльощав беше, а какво коте си стана Blue Heart

Вашите котки имат ли някакъв респект или срам или и аз не знам какво, от вас? Днес за пореден път двамата се биеха и гонеха и минаха буквално през мен, със всичките си нокти, лапи и килограми...все едно съм просто част от дивана, на който бях....хем ми стана смешно, хем в първия момент ми се дорева. Laughing

# 671
Ами не знам дали е респект, май по-скоро срам. Мегчето не ползва тоалетната си, ако има някой в банята. Дори ако Кас влезе, пак спира и излиза тя. Грейсито е непукистка и редовно си пикаем двете.

# 672
  • Между гори и планини
Моите вече са дърти и не бягат, или вероятно изразходват енергия и вън. Само Лео има енергията на див пубер, но като му се бяга, сам иска да излиза. У дома е мястото за ядене, сън и да е топло.

# 673
Притеснявам се и да не си бутнат водата, от една страна е голям + че са си компанийка, от сруга като подивеят и помитат всичко наред.

Аз като оставям моичките трички котачета за по 2 дни сами, им сипвам водичка в леген направо и сега може и да ми се смеете, но... лепя лигена с двойно лепящо тиксо за пода 🤣 Така поне знам, че като се разиграят, няма да го разсипят и да стоят жадни Simple Smile
Същото правя и с гранулите им Simple Smile

# 674
  • София
Аз оставям купички с вода на повече места.

Общи условия

Активация на акаунт