Любители на котки - Тема 202

• 26 764
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
Шарлот, извини ме, но може ли малко повече инфо?  Как хванахте проблема? И каквото споделиш все ще ми е от полза ...

Моя беззъб негър Кокорчо няма и 3 години. Нещата клъцнахме на 8 месеца. На около годинка остана без зъби. Лежеше на пода като парцал още откакто е взет на около 2 - 3 месеца. И сега е само с кътници и кучешки.

Когато намерихме докторка  на която да вярваме, тя ни каза, че в природата зъбите са за плячка, размножаване. В защитена среда ще оцелее и без зъби. Каза че ще яде само мека храна.

Той е втори дошъл. Феликс яде определени марки суха и пауч. И двамата не ядат консерви или пастети. Не знам защо ...

Но той както е без зъби яде и от нейната храна - гранули. Обича да ги вади с лапа от купата.

Обвинявам се че около година той лежеше като парцал на пода. Майка ми се усети от лош дъх. Понякога се получава и от евтина храна ми казаха в темата.

Шарлот, разкажи ...

# 676
Dreaming of Summer - леле милото Мегче, толкова да се притеснява. Мойте са им в кухнята нещата и ако вляза и видя, че вършат нещо се махам, да не ги притеснявам, не че мисля че ще се притеснят, де хаха.

Доня, при вас е екстра с излизането навън. Като гледам след 15-20 мин игра в къщи, после как сладко почиват, представям си навън ако можеха да излязат.... Simple Smile

vanesa - това е никак не лоша идея Simple Smile За гранулите както и да е, и да ги разсипят пак ще ги изядат, но за водата...ще взема и аз така (ако имам нерви), особено ако ги оставяме за по-дълго. То преди беше ок, тъй като имах един огромен леген, който като напълня просто няма как да го бутнат, но както вече споменах, някак си успяха да го счупят, и сега взех един по-малък, за който имам съмнения дали би издържал при по-буйни игри. Simple Smile
Иначе и аз слягам купички на няколко места ,но.... с предишните котки не съм се притеснявала особено, но те си бяха самички и доста по-кротки.

Поми, защо е лежал като парцал на пода Кокорчо? Sad  Интересува ме и мен темата, тъй като както споменах u на Оливър му чистиха зъбен камък и от тук ви бях чела (за което огромно благодаря) и помолих вет да обърнат внимание, но все още се чудя как на толкова малка възраст се е образувал. Уж го бяха хранили със хубава храна...но той други симптоми нямаше и ако не ми се завираше в лицето да го помириша, нямаше и да разбера. И сега само се опитвам да им ровя из устите да гледам венците, а те не са много щастливи от тези ми начинания... Grinning

# 677
За Поми: с Тери имаме ритуал по сутрешно гушкане - усети  ли ме, че съм будна,  ляга върху гърдите ми, мърка и отърква бузи в лицето ми. Така усетих лош дъх. Започнах да я наблюдавам - ту имаше, ту нямаше лош дъх и реших, че прави задръжка в стомаха. Споделих с  лекарка от Булветклиник, която я ваксинира. Тя, без да погледне устата, заключи, че е от стомаха. Един ден котето се прозяваше, обърнато към мен, и видях, че около кучешките зъби венецът е зачервен. Разтворих муцуната и установих червен ореол и около съответстващите долни зъби. В Св. Антим лекарка държеше да огледа гърлото. Изранявало се небцето в задната част и гърлото  -  проява на автоимунно заболяване. По-нататъшното му развитие било сърбеж и разраняване на кожата. Предписа мазане с гранолин - не повече от 7 дни и при влошаване - кортикостероид. Успях да я намажа 2 пъти. След това щом хванех шишето с лекарството, се покриваше за дълго. Веднага след намазването се прояви подобрение. Сега възпалението е по-слабо и дъхът е с не така остра миризма.

Дописвам за храната - попитах дали да мине на мека храна. Отговорът беше, че с предните зъби само задържали поетата с езика храна. Дъвкането ставало с кътниците и понеже те са спокойни, начинът на хранене (със суха храна) трябвало да се запази.

# 678
Шарлот, изетох те рано-рано към 5 като се събудих. И ние имаме с пиратчето Ришко подобен ритуал всяка сутрин. Та като прочетох го оставих днес да си навира муцунката в мен колкото му е угодно, за да видя дали няма лош дъх.
Аз все се каня да водя ПиратЯ на някакъв общ профилактичен праглед. Но предполагам, че ще е голям стрес и все го отлагам.

# 679
Ако според теб няма промяна, не го мъчи. При Тери беше осезаемо - първо нямаше никаква телесна миризма. Изведнъж се усети нещо ново. Тревожността ми се породи от прочетено в темата - разказът за извадените зъби на Кокорчо (Поми), котето с проблемите  на Мила, което помня, че първоначално беше доста зле. Още едно коте имаше - гледано в гараж - също с проблеми в устата. Не помня ника на потребителката. Към клиника Св. Антим ме насочи Поми в личен разговор, но въпреки записания час при нейната лекарка, ни прие друга.

# 680
Ако трябва ходете и на второ мнение, ако не виждате подобрение или имате съмнения. Не правете като мен да вярвате само на една клиника, защото там ходите от години. Абсолютно от личен опит, за което няма да спра да се обвинявам и съжалявам. Няма да забравя колко пъти водих Пуфи, за да ѝ помогнат, защото виждах как става по-зле и по-зле. Непрекъснато течеше слюнка от устата, котето беше цялото мръсно, защото не може да се измие, болеше я, а аз не можех да помогна и пак и пак я водех при тези докторки. Всеки път ми се отговаряше, че това няма лечение, т.е. грешната диагноза котешка левкемия, не може нищо да се направи, така ще е и ми даваха хапчета болкоуспокояващи да ѝ давам. Няма да забравя онзи момент, когато Пуфи беше на масата, аз от едната страна, докторката от другата и аз настоявам да я прегледа. Докторката се дръпна назад, щеше ако можеше да избяга през стената и ми казва Ама тя е агресивна не мога да я прегледам. Ужас! Добре че ми дойде акъл в главата и отидох при други лекари.
Така че - не чакайте като мен!

# 681
  • София
Adinko87, моите нямат "срам" когато тичат. Ако си има на пътя минават през теб, но в повечето случаи прехвърчават съобразявайки се с препятствията по пътя и правят виражи по пътя Simple Smile
Качват се на секцията в спалнята и след това скачат отгоре. Не са ни улучвали. Само Дейзи една вечер събори една кутия на главата ми, имах чувството че ми счупи носа Joy
Аш обича да скача на компютърният ми стол, или в скута ми, или зад гърба ми. Ако мръдна в момента на скока ми скача на раменете или главата Joy
Те си играят, а ние сме някакви пречки по пътя Joy

След два часа отиват на ваксина.
Останах само с една транспортна чанта и ще видя как ще стигнем.

# 682
Вашите котета идват ли с вас в тоалетната сутрин ? Моята идва и ако е затворена вратата мяука да я пусна вътре . Понякога се и кача . Обаче когато излезе на вън винаги усеща в коя стая има човек и там се катери и мяука да я пуснем вътре .

# 683
  • София
Alisa, идват с мен. Рядко сме сами в банята.
Сядам на 00, а Оникс ми скача в скута и си ляга. И се галим Joy

Двама ваксинирани имам, Аш - утре.
Сбиха се с Оникс в чантата. Разделихме ги. Аш обаче се беше изнервил и утре ще го водим на ваксина. А исках да използваме слънцето днес.

На Оникс чипа не се чете. Утре ще видя какво е положението с чипа на Аш. Чипа на Аш е четен от ветеринар преди време.
Лекарката каза да говоря с клиниката, в която е чипиран.

# 684
Колко ви струваше горе долу чипирането ?
Не че ще ги чипирам де . Те си знаят коя им е къщата и се връщат освен ако някой не им стори нещо . И ние с Алиса сме така сутрин . Снощи като се прибирах всички ме чакаха на оградата някои излязоха да ме посрещнат даже . Онази вечер Албена спа при мен . Нали е с дълъг косъм и и става много топло вкъщи и постоянно се мести .

# 685
  • София
Колко ви струваше горе долу чипирането ?
Ако е към мен въпроса - не знам. Чипирани ги взех.

# 686
Грейси като по-млада обичаше да се катери на гардероба ми, който е до леглото и от там да се мята на леглото. Е, един път се оказах и аз в леглото и ми се метна на главата.
Сутрин най-редовно съм с Кастиел в тоалетната - аз на 00, а той влиза да пие вода и после застава на два крака до мен, слага предните лапички на коляното ми и започва да ми се моли да го взема да се гушкаме. Понякога се случва да дойде и някоя котка, но най-редовен е Кас.
И моето Мегче има зачервени венци, слагаха й антибиотици, но без ефект. Казаха да я заведа пак след празниците да я видят, Аз обаче мисля утре, ако успея да я хвана, че изпада в ужас като види чантата, да заведа Грейси, че занемарих поддържащата й терапия за алергията и е крайно време да я подновим, а и ми се ще да й направят един основен преглед, че вече на 10 години стана.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 20:55 от DreamingOfSummer

# 687
Ето ги. Живи и здрави. Единият е залепен за мен. Другата предпочита да ми се любува отдалеч. Утре или още тази нощ ще се сети коя бях.
За чиповете, германските ветове ми казаха , че са безполезни, когатонореди 5 год.търсех загубения Тибу. След като се чипират, задължително се вписват адреси и имена на стопанина. И въореки всипко, често чиповере не се четат, мигрират и не знам още какво им се случвало. Моите всички са чипирани, защото ми се струеаше добра идея. Но все пак трябва да успеят да хванат котката /Сакура/ и да намерят чипа /случая с Тибу/
Цялата любов на света в един чифт очи ❤️

И цялото безразличие личие на ссета

# 688
  • София
Чиповете и не са мигрирали много, но факт е, че не се чете.
Утре ще видя какво е положението с чипа на Аш.
Още не съм звъняла на клиниката. Дъщеря ми не иска да му слагаме нов или да го режат, за да махнат този.

# 689
То, няма и смисъл от чипове.

Общи условия

Активация на акаунт