Любители на котки - Тема 202

• 26 828
  • 775
  •   1
Отговори
# 630
А мойто бабе обича саздърма! Днес отказа пържена цаца и бяло месо от хек, обаче вечерта яде саздърма като невидяла. Другите любими неща са й майонеза и маслини.
Нашият проблем с раните се появи пак. Сега имаме два възпалени нокъта и възпален нос. Занесох материал в Лина за микробиология, излезе резултат Не се изолират патогенни микроорганизми. Ей тъй като се закучи нещо много мразя. Алергия ли е, автоимунно ли е, дано разберем от какво е.

# 631
  • Между гори и планини
Ване, много съжалявам, че пак са се появили.... Гадна работа! Да си сменяла храна, да забелязваш дали като дадеш нещо се получават ? Много вероятно да е автоимунно. На майка ми котарака имаше нещо подобно, но го и сърбеше и от близане, не само козината падаше, ами и рани ставаха. На гърба при него. И тя все нещо мажеше и му беше ушила пуловери, да не може да ближе и чеше.

# 632
Ех, Таня! И у вас да съм котка ... И Доня Дафина, и Стейси Грей и във всички с повече от две ... Както и в тези дето гледат коте с проблем в прайда ...

Преди няколко теми имаше котета с проблеми със зъбите. Как са? Извинявам се че не помня имената на майки и котета.

Много обичам серията снимки на негърчета. Да дам данък и аз. Толкова са ми слабост тия грозници, еднакви и грозни. Малко като видовете за блондинки но наобратно - грозни и умни.
Ще се повторя, но ... Един ме сваляше и се заговорихме. И той с черно коте, и аз. И аз му казвам, че са черни и грозни. Вещиците ги имат и при нужда се превръщат в тях. Според християнството са зло, дявола. Да ти пресече черна котка път е нещастие. В други страни черната котка е на късмет.
И тоя ми каза че от зор са поумнели. Вярвам му.

П.П.
В последния ден на старата година с майка ми по задачи. Докато я чаках един негър кротко дремеше върху шахта. Аз я чаках и не посмях да го погаля. Дразнех се на чакането. Изпуших три цигари обикаляйки нервно и далече от него. Те усещат кога някой е ядосан.
Тя излезе. Повика го отдалече - Кокорчо, какво правиш тук? И извади гранули от раницата. Докато тя го викаше тоя изви гръб. Отвори уста но звук не се чу. Тя му сипа гранулите и той започна да ги яде ама бавно. Сякаш го борят зъбите.
Зачудих се ... Всички черни ли са с болни зъби и неми? Или само моя?

Четох преди време.за породи. Чисто черни има бомбайска, има черни сиамци. Защо няма отделна порода по цвят?

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 22:05 от Поми

# 633
Блакундето днес ме
одра, докато се усетя и тя нападна едни връзки, дето разплитах и бам върху мен.Много обича да играе с такива неща.
И пак дойде да досажда:

Честити да са котаците ви!

# 634
Специални поздрави на Васко и Пуфи - за много години! Heart

Колко ми стана хубаво да прочета, че и на други места е намаляла пукотевицата. Като знам, че моята Джеминка най-вероятно стана жертва на някоя пиратка и загина в първите дни след НГ...
Снощи гледах карнавала в Мадрид на Тримата царе магьосници в навечерието на Богоявление. За първи път се почувствах повече испанка от колкото българка. Такива хубави речи с послания за мир, милосърдие, състрадание, уважение към хората в неравностойно положение държаха актьорите, които за втора поредна година представиха блестящо царете магьосници. Всичките усмихнати деца и възрастни по улиците. Два часа с умиление гледах... Дано, дано да е пълна с добрина новата година! И да сме все по-съвестни...

# 635
  • Варна
Поми говори за неми котки. Обратнотното на негърче, бял блондин.Искрящо чисто бяла с малко кафяво. Не обелва никакво мау.

# 636
Резервирахме лятната почивка, тази година в Италия. На всички оферти, които гледахме пишеше - приемаме космати любимци Joy Вероятно заради превода. Но навсякъде приемат домашни любимци, прекрасно. Нашите ще си останат у дома де. Но ми направи впечатление, че са добре дошли животинките.

# 637
Да, за неми говоря ... И дали има връзка с порода и окраска?

Уж породистите били все болни от близко кръстосване. Дали е така?

А.чисто черните каква игра на природата са? Невидими и неми?

# 638
Първата ми котка беше чисто черна, никога не е имала проблем със зъбите, нито със звуците, мяукаше и съскаше и ръмжеше като стой та гледай Grinning
Сегашният ни господин Оли, е също чисто черен, (освен един бял триъгълник на шкембенцето все едно е с половин гащички Grinning ), и той си е доволно гласовит, но имаше проблеми със зъбките още преди годинка. Като го взехме имаше убийствен дъх и когато го кастрираха му почистиха зъбите и дадоха АБ. Сега съм взела на Smilla някакви гранулки уж за зъби, и следя сестра му, тя няма дъх, но знам ли?! Ако имате опит с гранули или други неща превантивни срещу зъбен камък и подобни ще съм благодарна за съвети. Та не мисля че цвета има общо със зъбите или способността им да 'говорят' , също не ги смятам за грозници. Wink Черните котета са жестоко подценявани, точно заради суеверия, особено в БГ, а са си животинки като всички други. Много ме радва факта, че тук е пълно с чернушковци Relaxed

Поми - много добре го е казал господинът, че са поумнели от зор, тъжно но факт. Снощи научих, че нашият Оли е изваден от кофа за боклук (сестричката му доколкото разбрах не е била и тя там) и ми се сви сърцето, хем вече е добре милият, но колко още котета нямат този късмет. Sad

cardhu - Масово в чужбина отношението към животните е друго, не като към разрушители и бълхарници. Но пък и отношението и поведението на стопаните е различно....

P.S.В тон с "черната дискусия":
И да подчертая, че ТОЙ ми счупи легена, все още умувам как точно. Grinning

# 639
Блекито хич
не стои да я снимам, вашите котки са направо модели.❤
Тя също мяука и съска, не много, но го прави.Вече се е научила да ми говори и много добре се разбираме.

# 640
  • Между гори и планини
Чери е изключително умен, интелигентен и много верен котарак. Не вярвам в суеверия и глупости. Но мъжът ми има слабост към черни котки, казваше ми преди, че са специални. И сега съм съгласна с него. Чери е моята голяма котешка любов.

# 641
Много са ви хубави котанковците.
Поздрави и от наш глезльо

Сега ако и съвет ми дадете... Ще сте златни.
Не живеем в България. Заради него не сме отсъствали за повече от ден. Но ми се налага да сменям лична карта и съответно трябва да се приберем до БГ. Обаче много ме притеснява котето. Километрите са много и се пътува поне ден и половина. Отделно той е много страхлив от към други хора, непознати среди.
Обожава да се разхождаме в гората с нагръдник, но ако се разминем с хора веднага заляга, плаши се, съска. Последно време в колата доста мрънка като тръгнем за разходка. На връщане е изморен и просто си спи в мен. Но не сме пътували на толкова дълъг път откакто го взехме (преди година и половина). Ние го осиновихме от България и  беше малък и живял в ужасни условия (месеци наред затворен в малка клетка). И пътя не му беше проблем. През цялото време беше вкопчен като ваденка за мен. Абе много е свикнал с мен, дори когато се къпя трябва да има достъп до банята, за да не събуди комшиите с рев. По цял ден сме двамата.  И си мисля че ако го оставим за две седмици сам и  да ангажираме някой да го храни ще е много наплашен, ще ни търси..От друга страна пък толкова път, после нова среда, и пак същия път....
Има ли сред вас живеещи в чужбина, ако се налага да се прибирате пътува ли с вас или го оставяте...социални ли са ви котките?

# 642
Аз бих ти дала друг съвет. Можеш да си смениш личната карта и в посолството, вместо да пътуваш за целта до България Hands V Две седмици сама котка не съм оставяла - рекордът ми е 10 дни.
Ако все пак ще има кой да го наглежда през дни, не всеки ден, може би ще е по-удачен за него вариант. Можеш да си сложиш и камери и да комуникаш с него през тях по всяко време на денощието, без да безпокоиш и ангажираш някой друг. Така ще си много по-спокойна, като виждаш, че си яде, пие, играе и спи... Камерата ти записва 24 часа.

# 643
Ване, огледай устичката. Водих Тери на лекар заради лош дъх и опита, добит косвено чрез темата, че това е сигнал за проблем.Лекарката освети с фенерче гърлото - каза, че проблемите с венците са сигнал за автоимунно заболяване, което започва с устата и продължава с рани по кожата. Пита дали котето се чеше/ближе на определени места. Ако е така - никакви витамини и имуностимуланти - ще влошат състоянието. Лекува се за жалост с кортикостероиди.

Не знам дамата, живееща в чужбина, дали е чела, че предстои да сменят формАта на л.к., но още не е започнала подмяната. Затова, ако има вариант да остане с международен паспорт, а след месец-два да смени картата с нова според промените. Щели да бъдат срочни - за 10 г. (за най-младите - 4).

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 06:44 от Шарлот

# 644
Ние сме в северна Франция. Пътувахме с нашия Сина до България с колата и там го разнасяхме по разни градове. Водихме го с нас и на почивката в Корсика. Никакъв проблем. Но нашият е много спокоен и любознателен котак.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 07:16 от cardhu

Общи условия

Активация на акаунт