iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки, храни и козметика - 135

• 49 403
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Денис-директно питане към теб, от месец приемам триото Аргинин Орнитин Лизин.
Цел-малко покачване на мускулна маса, не се движа достатъчно, но като почнах да приемам добавката позасилих малко упражненията вкъщи. Обаче не само нямам повече мускули и обещаното изгаряне на мазнини, а тъкмо обратното сякаш качих мазнини и то около ханша и корема?

# 106
  • София
Денис-директно питане към теб, от месец приемам триото Аргинин Орнитин Лизин.
Скрит текст:
Цел-малко покачване на мускулна маса, не се движа достатъчно, но като почнах да приемам добавката позасилих малко упражненията вкъщи. Обаче не само нямам повече мускули и обещаното изгаряне на мазнини, а тъкмо обратното сякаш качих мазнини и то около ханша и корема?
Според мен, е някакво съвпадение. Аргинин и Орнитин, в комбинация и правилно съотношение, влияят на растежния хормон, който е важен за синтез на повече мускулна маса. Това е малко на теория, защото за да се случи, трябва много интензивна и тежка силова тренировка. Лизинът в случая има синергично действие ( засилва и подпомага този процес). При качване на мускулна маса, тялото задържа повече течности, но няма как това да е само около ханша и корема - там мускулите са по-малки/тънки, сравнено с бедрата напр. (т.е. там трябва повече да усещаш това напрежение).
Пий повече вода...4-5л./дн
Дай да погледна продукта... ако не е достатъчно чист, кач-вен е възможно да не ти действа добре и да получаваш само някакви неприятни неразположения.
Тренирам от години, доста тежко - на силова вдигам около 12-на тона и въпреки това, не бих приела тази комбинация с цел качване на мускулна маса, защото моята тренировка не е достатъчно тежка за нея. Това, което посочват като информация е правилно, но не се отнася за всички трениращи. За някои, моята тренировка е тежка, но за други е почти нищо... "махане нахалос" Simple Smile както казва ММ, ако тренирам с по-лека тежест.

iHerb® Код:  YUL919
- въвежда се след друг код

# 107
Денис, благодаря за изключително полезната информация!
Това е продуктът, който ползвам:
Определено не мога да правя твоята тренировка, но се опитвам, просто болестта ми не го позволява..
Какво мога да приемам тогава, за повишаване на мускулна маса и растежен хормон..?

# 108
  • София
Денис, благодаря за изключително полезната информация!
Скрит текст:
Това е продуктът, който ползвам:
Определено не мога да правя твоята тренировка, но се опитвам, просто болестта ми не го позволява..
Какво мога да приемам тогава, за повишаване на мускулна маса и растежен хормон..?
За нищо Hug
Ako това е съдържанието:
Скрит текст:
не е хубав продукт, защото за да повлияе на растежния хормон, съотношението Аргинин:Орнитин трябва да е 2:1, а тук е 1:1.
За марката не съм и фен - в доста теми се коментираше преди години, обобщено - не е добър избор.
https://bg.iherb.com/pr/now-foods-sports-arginine-ornithine-100- … g-capsules/117131

# 109
денис ,да питам пролин и лизин как се приемат- преди или след хранене?
На гладно, с вода, час преди хранене.

Благодаря , а имат ли влияние върху кожата ?

# 110
Явно кофти комбинация съм започнала.
Денис, моля те препоръчай ми тогава нещо за нарастване на мускулна маса, кости, засилване на растежния хормон?
Глутамин добра идея ли е? Много интензивни и силови тренировки не мога да правят, но опитвам по нещо.

# 111
  • София
Скрит текст:
денис ,да питам пролин и лизин как се приемат- преди или след хранене?
На гладно, с вода, час преди хранене.
Благодаря , а имат ли влияние върху кожата ?
Да, това са две много важни за кожата АК - подобряват нейната структура, участват в синтеза на колаген, подпомагат регенерацията (обновяване, зарастване на рани ... ), укрепват повърхността на кожата ( с ползи при афти, акне, белези, петна, леки наранявания..), подобряват текстурата (по-гладка и мека кожа), забавят появата на фини линии, бръчки, повишават еластичността и хидратацията на кожата и т.н.

- валиден до 31.12

Явно кофти комбинация съм започнала.
Денис, моля те препоръчай ми тогава нещо за нарастване на мускулна маса, кости, засилване на растежния хормон?
Глутамин добра идея ли е? Много интензивни и силови тренировки не мога да правят, но опитвам по нещо.
Най-безобидното е хубав, подходящ протеин - това е храна за мускула, правилен режим на самите тренировки, подходящи силови упражнения, подходящи тежести, правилно изпълнение (техника) на самите упражнения, прием на повече вода, правилен режим на бодърствуване и сън ( мускулите растат докато спим Simple Smile ), глутамин - предпазва от мускулен разпад, BCAA - добавка, по време на тренировка, правилен хранителен режим - лек положителен хранителен баланс, не че при отрицателен не може да се гради мускул, но е доста по-трудно и трябват много по-тежки тренировки.
За качване на мускулна маса, основното е по-тежката силова тренировка, няма добавка панацея Simple Smile.
Избери си един мускул или мускулна група, увеличи тежестите и правилното изпълнение на упражненията и сама виж резултатите.
Ако тренираш в зала е по-добре (според мен), защото там има инструктори, които могат да те наблюдават, как изпълняваш всяко едно упражнение... защото при тренировките, има една рутина и на моменти, ако не си съсредоточен в самото изпълнение и техниката ти не е правилна, резултат може и да няма.
Аз напр. много често прехвърлям на други мускули - напр. ако правя задно рамо, трицепс...често прехвърлям на гърба, ако не внимавам при самото изпълнение.
От Креатина мускулите увеличават своя обем, но с него трябва да се внимава, защото се приема по определен начин, трябва да се приема много, много вода и т.н. За любители, не е много Ок., може да си навредят.
Мускули се правят много трудно Simple Smile трябва много воля и постоянство.
Има специални протеини за маса (съдържат повече въглехидрат и мазнини), но от тях тялото се омазнява ( успоредно с покачване на мускулна маса)  - т.е. не са за всеки Simple Smile
https://bg.iherb.com/pr/dymatize-super-mass-gainer-gourmet-vanil … -lbs-2-7-kg/74259
Има теми за тренировките - в домашни условия, зала... за храненето при тренировките - ако искаш попитай там за повече съвети.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 08:53 от denis©

# 112
Денис, получих си В5 .
Може ли да кажеш освен от биотин с какво да не се съчетава?
И след храна ли се взима?

# 113
denis, моля те за препоръка за добавка за намаляване поне на екстрасистулите? Пия омега, селен, магнезий. С хашимото съм, но горе долу под контрол.
Или да препоръчаш проверка на някои минерали или витамини? Благодаря ти!

# 114
  • София
Здравей, denis Flowers Rose
Имам молба да ми разясниш как се пие креатин, както и информация за вредите и ползите от него. От предишни твои мнения оставам с впечатлението, че се пие по схема и че ако приемът е неправилен може да докара вреди и проблеми. Става въпрос за млада дама (24 г) с ИР, която се контролира с много спорт и движение, както и с хранителен режим.
Ако може да препоръчаш също така какви други добавки биха били от полза за натрупване на мускулна маса?
Благодаря предварително!
Весели празници!:tada:

# 115
  • София
Денис, получих си В5 .
Може ли да кажеш освен от биотин с какво да не се съчетава?
И след храна ли се взима?
Биотин, В12, вит. С ... да има интервал поне 5-6 часа .
Приема се след хранене.

denis, моля те за препоръка за добавка за намаляване поне на екстрасистулите? Пия омега, селен, магнезий. С хашимото съм, но горе долу под контрол.
Или да препоръчаш проверка на някои минерали или витамини? Благодаря ти!
Не мога да помогна. Консултирайте се с кардиолог, ендокринолог (има ги при Хипо- и Хиперфункция на ЩЖ), невролог, гастроентеролог ( има ги и при рефлукс/ГЕРБ...) ...
Базовите витамини и минерали са вит. Д, В12, ФК, цинк, мед, селен, йод, желязо ( т.н. железен панел), калий, натрий, калций...

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 15:39 от denis©

# 116
Защо някой ми изтри поста относно NAC, GlyNAC и лаймска болест ?
Чии интереси застъпих, или това от тема се е превърнало в бизнес начинание ?

# 117
  • София
Имам молба да ми разясниш как се пие креатин, както и информация за вредите и ползите от него. От предишни
Скрит текст:
твои мнения оставам с впечатлението, че се пие по схема и че ако приемът е неправилен може да докара вреди и проблеми. Става въпрос за млада дама (24 г) с ИР, която се контролира с много спорт и движение, както и с хранителен режим.
Ако може да препоръчаш също така какви други добавки биха били от полза за натрупване на мускулна маса?
Благодаря предварително!
Здравей!
За Креатина, най-общо - започва се с т.н. зареждащ период, при който се приема 5-7 дни, по 20-25 грама Креатин, следва т.н. поддържащ период, при който се приема по 5-10 грама, зависи от теглото.
На всеки 3 грама Креатин, трябва да се приема по 4л. вода.
За начина на прием - когато се приеме Креатин, след определено време - минути, трябва да се приеме въглехидрат, който да повиши инсулина и след това Протеин, който да нормализира инсулина.
Инсулинът има силен анаболен ефект за растежа на мускулите и покачване на теглото, на мускулна маса.
Креатинът дава една постоянна енергия на мускулите, подпомага мускулния растеж при тежките и интензивни силови тренировки, подпомага тяхното възстановяването, дава повече енергия, издръжливост, взривна сила и т.н. по време на тренировка.
Когато се използва Креатин, условието което трябва да се спазва за постигане на по-добри резултати е, преди тренировка да се приема бърз въглехидрат, след тренировка – бавен.
Ползите са, че подпомага мускулния синтез, дава енергия и сила по време на тренировка, а вредите, ако не се използва правилно - може да навреди на бъбреците, сърцето, метаболизма, ендокринната с-ма, дехидратация, мускулни крампи, СЧДискомфорт ( диария, коремни спазми...) и т.н.

# 118
  • София
Скрит текст:
Имам молба да ми разясниш как се пие креатин, както и информация за вредите и ползите от него. От предишни
Скрит текст:
твои мнения оставам с впечатлението, че се пие по схема и че ако приемът е неправилен може да докара вреди и проблеми. Става въпрос за млада дама (24 г) с ИР, която се контролира с много спорт и движение, както и с хранителен режим.
Благодаря предварително!
Здравей!
За Креатина, най-общо - започва се с т.н. зареждащ период, при който се приема 5-7 дни, по 20-25 грама Креатин, следва т.н. поддържащ период, при който се приема по 5-10 грама, зависи от теглото.
На всеки 3 грама Креатин, трябва да се приема по 4л. вода.
За начина на прием - когато се приеме Креатин, след определено време - минути, трябва да се приеме въглехидрат, който да повиши инсулина и след това Протеин, който да нормализира инсулина.
Инсулинът има силен анаболен ефект за растежа на мускулите и покачване на теглото, на мускулна маса.
Креатинът дава една постоянна енергия на мускулите, подпомага мускулния растеж при тежките и интензивни силови тренировки, подпомага тяхното възстановяването, дава повече енергия, издръжливост, взривна сила и т.н. по време на тренировка.
Когато се използва Креатин, условието което трябва да се спазва за постигане на по-добри резултати е, преди тренировка да се приема бърз въглехидрат, след тренировка – бавен.
Ползите са, че подпомага мускулния синтез, дава енергия и сила по време на тренировка, а вредите, ако не се използва правилно - може да навреди на бъбреците, сърцето, метаболизма, ендокринната с-ма, дехидратация, мускулни крампи, СЧДискомфорт ( диария, коремни спазми...) и т.н.

denis, а доколко креатина може да влияе на ИР - това повишаване на инсулина, макар и временно ме притеснява.

Да попитам дали съм разбрала правилно - преди тренировка пие креатин, после, след няколко минути взима някакъв бърз въглехидрат, малко след това ( 5-10 мин?) - протеин, следва тренировка и след тренировката - бавен въглехидрат.
Протеинът може ли да е например ядки, риба, сирене или е по-добре да пие от протеина на прах?
Извинявам се за многото въпроси и голямо Благодаря за търпението!:hibiscus:

# 119
Денис, тогава В 5 може ли вечер да се приема?
За да ми е далеч от другите неща.
Защото съм чела, че може да витамини от групата В да влияе на нервната система и да се заспива по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт