iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки, храни и козметика - 135

• 49 332
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • на острова на мечтите
Здравейте, група. Имам питане относно интегратори за малко дете. В разстояние на пет месеца си чупи за втори път ръката все на същото място. Изследванията в  болницата не показват липса на витамини и минерали. Детенцето е син на близка позната и не знам точно какви са резултатите и какво са изследвали. Може ли да ме насочите какви интегратори са подходящи? Извинявам се, че обясненията ми са доста общи, но мога да питам за повече информация
Благодаря ви!

# 646
  • София
Здравей, Денис.
Бих искала и аз да те попитам
Скрит текст:
нещо във връзка с видовете колаген. Hug
Сутрин със ставането приемам Хидраплениш, след 40-60 минути колаген на Зинт, който е колаген тип 1 и 3.
Забелязах, че в Хидраплениша има Биосел колаген, който е патент на колаген тип 2. Правилно ли е да ги пия в тази последователност или ще е по-добър вариант да променя нещо?
Благодаря! Flowers Hibiscus
Здравей!
Hydraplenish e патентна формула и се приема най-вече заради ХК, която е с ниско молек. тегло.
Колагенът е малко ( по спомен 600мг в 2 капс. ), така че не е проблем.
Или първо, на гладно, с вода е  Нydraplenish, след поне 40 мин. Колаген и след час може да се храниш.

iHerb® Код:  YUL919
- въвежда се след друг код

# 647
  • на острова на мечтите
Denis, моля за съвет относно интегратори за малко момче за кости. Сигурно сте обсъждали, но не следя често темата. Благодаря ❤️

# 648
Denis какво ти е мнението за calcium alpha-ketoglutarate? Препоръчваш ли го за приемане с цел анти ейдж ефект и метаболитни ползи?

# 649
  • София
Denis, моля за съвет относно интегратори за малко момче за кости. Сигурно сте обсъждали, но не следя често темата. Благодаря ❤️
Не мога да помогна със съвет. Консултирайте се с детски ортопед.

Denis какво ти е мнението за calcium alpha-ketoglutarate? Препоръчваш ли го за приемане с цел анти ейдж ефект и метаболитни ползи?
Това е добавка ( вид Калций), който се приема от активно трениращи спортисти, при определени условия... след приема на определени спортни добавки/храни и т.н. - най-общо, когато има загуба на калций. Не съм много фен на безпричинния прием на калций, та бил той и алфа-кетоглутарат ( това е вид органична киселина, която доставя и енергия на ниво клетка) - който действа на митохондриите. Ако се търси енергия на ниво клетка, може да се полза напр. CoQ10, при който риска да си навредим отпада ( както е с Калциевият АКГ).
Моето мнение е, че трябва да се внимава с него.

# 650
  • Пловдив
Към всички, които ползват Магнезий. Каква форма приемате / глицинат, цитрат, малат, хелатиран магнезий / ? Коя би била най-препорачителна при активен спорт? Четох, че повлиява добре и Високо кръвно / без да се разчита само на него разбира се/. А кога се приема / преди хранене, след хранене...някъде четох и преди сън/. Ще съм благодарна за насоки.

# 651
Денис, този бутират - https://bg.iherb.com/pr/nutricology-butyraid-100-delayed-release … ian-capsules/8510

след хранене ли се приема, както е в описанието?
Добър избор ли е?

И пречи ли ако се взима и пробиотик? Не на един прием, а по едно и също време и пробиотик, и този бутират.

Код за отстъпка: DUR8329

# 652
Към всички, които ползват Магнезий. Каква форма приемате / глицинат, цитрат, малат, хелатиран магнезий / ? Коя би била най-препорачителна при активен спорт? Четох, че повлиява добре и Високо кръвно / без да се разчита само на него разбира се/. А кога се приема / преди хранене, след хранене...някъде четох и преди сън/. Ще съм благодарна за насоки.
Аз цитрат приемам, но с уговорката че не всеки е като мен да не му действа разхлабително, има хора чак започват да се обезводняват от него. На мен като не ми пречи и както съм и с ИР, цитратът си ми е екстра че е и сравнотелно бюджетен вариант.
Вечер го вземам, не трябва да е близо до кафе и вече зависи и други какви добавки приемаш, с някои от тях също не се съчетава добре в един прием и трябва да се разделят. Зависи и от дозата, някои разделят магнезия да не е наведнъж за деня, някои съчетават и различни форми и това също им е поотделно.

# 653
  • София
Денис, този бутират - https://bg.iherb.com/pr/nutricology-butyraid-100-delayed-release … ian-capsules/8510
Скрит текст:
след хранене ли се приема, както е в описанието?
Добър избор ли е?

И пречи ли ако се взима и пробиотик? Не на един прием, а по едно и също време и пробиотик, и този бутират.
Изборът ти е много добър.
Това е ПреБ, който подпомага образуването на Бутират ( в червата). Приема се на гладно, с вода, 2-3 часа преди хранене. Добра комбинация е с ПроБ ( на отделни приеми).
Бутират
https://bg.iherb.com/pr/bodybio-sodium-butyrate-60-capsules/105885
- приема се след хранене

# 654
  • София
първото като форма е близко, но са няколко съставки.. ще питам пак.
Иначе Лизин ми казаха (лекар) за сенната хрема помагало?
Закъснях ли за сезона (с кварцетин)? И влияят ли на тестове (имунологични)?
Краен вариант - капки за очи с противоалергичен ефект /нелекарствени/ от аптека...

# 655
denis, имам въпрос за тези пробиотици.
https://bg.iherb.com/pr/swanson-acidophilus-apple-pectin-1-billi … 0-capsules/118265

Какво ти е мнението?
Привлече ми внимание пектина. Май единствения с ябълков пектин, другите са цитрусови. А предпочитам да не  е цитрусов.
Има коментари, че спомага за запек. Е, колко са актуални не знам, но пък колко му е да се опита.
За пектина знам, че е полезен, но може да има минуси.
Като например да пречи на усвояване на витамини и минерали.
Мислиш ли, че количеството в тази добавка би попречило?

# 656
  • на острова на мечтите
Denis, благодаря за отговора. Явно е много отговорно да се даде съвет за малко дете. Аз затова и се допитах тук. Привет!

# 657
  • София
denis, имам въпрос за тези пробиотици.
Скрит текст:
https://bg.iherb.com/pr/swanson-acidophilus-apple-pectin-1-billi … 0-capsules/118265

Какво ти е мнението?
Привлече ми внимание пектина. Май единствения с ябълков пектин, другите са цитрусови. А предпочитам да не  е цитрусов.
Има коментари, че спомага за запек. Е, колко са актуални не знам, но пък колко му е да се опита.
За пектина знам, че е полезен, но може да има минуси.
Като например да пречи на усвояване на витамини и минерали.
Мислиш ли, че количеството в тази добавка би попречило?
Спорен мен, този продукт не е добър избор... защото потенцията е много ниска ( дори и за деца) и защото е добавен пектин (макар и никаква доза)  - така двата елемента си пречат и не се усвояват и действат максимално.
Явно, на някои действа като плацебо - като им чета коментарите Simple Smile
За запека - преразгледай храненето, приемай повече вода, опитай с някои "трикове" с храна ... напр. пълнозърнест сусам ( 2-3 сл.) + топла вода и т.н. ... ако си на много стриктна НВД/хранене - това също може да е причина, защото тялото не задържа много вода ... на всеки грам въглехидрат се задържа 4 грама вода... а дехидратацията на тялото, причинява запек и т.н. много и какви ли не може да са причините, като не визира здравословни проблеми.
Провери ЩЖ - ако си в Хипофункция, запека е почти задължителен Simple Smile

# 658
denis, аз от 30 години се боря със запека. Да, с хаши и хипо съм. Какво ли не не съм изпробвала с храни. Не ми се влияе много от храни. Не съм стриктна с нввмх. Към сусам съм алергична малко.
Вода пия минимум 2 литра.
Но и преди като ядяха зърнеста диета пак същата работа.

И плацебо ефект да има, ще съм доволна Joy
Въпросът обаче е дали това количество пектин ще пречи да се усвояват витамини и минерали?
Ама ти викаш, че е ниско количество и на двете, та 1 на ден едва ли ще е проблем.
Може и да се опита.

# 659
  • Berlin
Аз взимам магнезия "на темата", т.е. който най-често е препоръчван тук и поръчван, https://de.iherb.com/pr/doctor-s-best-high-absorption-magnesium- … -per-tablet/16567 Цитрат също съм приемала, не ми влияе на стомаха. За ММ специално поръчах друга форма, таурат, понеже четох, че е добре за сърдечно-съдовата система. Той казва, че се чувства по-добре, но той като цяло преди това не е приемал никакви добавки, така че може и да не е точно заради конкретната форма на магнезий.

Магнезий накратко:
глицинат - сън
малат - мускули
треонат - памет/концентрация
таурат - сърце
хлорид - храносмилане
цитрат - запек
сулфат - отпускане/релаксация

и малко по-подробно, на английски - https://www.prevention.com/health/a46107400/types-of-magnesium/

iHerb код - DCN033

Общи условия

Активация на акаунт