Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 368
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Трити са по много тъп начин постове, които не мисля, че са нарушавали някакви правила или етика.

Здраве да е. 
ДъДемон имаш от мен едно голямо гуш, няма да ме прочетеш душа, но да знаеш от каквото изтриха -  разбирам те. И да си сипем по едно ..... безалкохолно.

# 76
Реге, виждам всички ни владеят сходни чувства и емоции..пуста менопауза, мразя я!

# 77
Регв, какво написа? Напиши ми лично...И защо трият постове, някаква цензура ли има тука? Какво изтървах?

# 78
  • Бургас
И аз имам чувството, че писах нещо ...Rolling Eyes  Явно трие някакъв Аи, така си мисля.

# 79
Здравейте момичета,нова съм в тази тема ,но исках да попитам дали някой е имал моите странни симптоми и усещания. Предполагам ,че се дължат на Предменопауза, защото никога не съм се чувствала така. На 45 г.съм, тази година цикълът ми много се промени,скъси се, понякога имах обилни кръвотечения,на два пъти супер оскъдни. Предния път ми дойде след 50 дни,сега пак ми закъснява. Т.е всичко ме води на мисълта ,че съм предменопауза. Лошото е ,че започна да вдигам кръвно 130-140 ,уплашиха се и отидох на лекар. ИзследванеТСХ- нормално, кардиолог ми прави кардиограма и ехография пак нормални. Кръвното ми спонтанно спадна, сега е нормално ,но започна едно сърцебиене, особено след храна(не всеки път) Пулсът ми скача на 80,а обикновено е дори под 60. И като започне да тупка това сърце,все едно имам буца в гърлото и като че ли нямам сили за нищо.  И после една тъпа болка,като че ли някой ми е седнал на гърдите. Това ми се случва от нищото.  През другото време вървя, въртя крос тренажор-нищо.Никога не съм се чувствала така и не знам това възможно ли е да от хормоните. Ходих и на гинеколог, всичко е нормално,каза че яйчните са смалени,но явно пак ще ми идва.На някой случвало ли се е ? Пусках пълни изследвания,всичко е нормално, с изключение на леко завишен холестерол. Невролога ми изписа да пия някаква лавандула и ме прати да отслабвам(вярно е че имам излишни килограми,но не чак толкова)

# 80
Случвало ни се е. И сега ни се случва. Не се плашете, въоръжете се със спокойствие и търпение. Мента, глог, валериан, валидол. Избягвайте стреса и леко с храната.
Вижте нивата на витамини Д и Б12. Възможно е и тревожност да започнете да изпитвате - не изпадайте в паника, ще отмине.
Намерете си хоби, четете ни тук, разхождайте се.

# 81
Andi_B, да Simple Smile Същата бях и аз. RAngelova го е написала достатъчно кратко и ясно.

# 82
Случвало ни се е. И сега ни се случва. Не се плашете, въоръжете се със спокойствие и търпение. Мента, глог, валериан, валидол. Избягвайте стреса и леко с храната.
Вижте нивата на витамини Д и Б12. Възможно е и тревожност да започнете да изпитвате - не изпадайте в паника, ще отмине.
Намерете си хоби, четете ни тук, разхождайте се.

Благодаря за отговора !Ох ,ама много е стресиращо, не ми се е случвало преди и направо се паникьосвам. Аз имам генна мутация и не усвоявам фолиева киселина,което води до неусвояване на Б12 ,от 2-3 седмици започнах да пия и двете, защото не съм ги пила от години. Ако съдя от предишните си изследвания витамин Д сигурно ми е под норма. Плаша се,защото и двамата ми родители бяха с високо кръвно,макар и не от ранна възраст. Като изсмуча един валидол и пулсът пада. Не винаги помага,но... Не съм очаквала такива симптоми, за горещи вълни и депресия бях чувала, но това със сърцето е доста стряскащо.

# 83
Жужу, изгледах видеото, интересно ми беше. Научих например за другите бозайници с мено, не знам какво да мисля за обяснението на д-ра, че менопаузата не е естествен процес.
Ама мн неприятно, макар и да не е далеч от истината може би е, че все едно се превръщаме в мъже или пък безполови, и тва заключение -"това влагалище вече не ви трябва" много грубо ми се стори.
Параход, ще ми е интересно какво имаш предвид под това, че си има свои цели. Аз таман се зарадвах, че поне някой е помислил комплексно по темата, дано не е всичко пак основно за пари, не че не заслужават да им се цени труда лекарите, но първо да е хуманността.
Анди, Ангелова кратко го описа- всички сме така. 🤗
Моята гад още я няма, имам на моменти болки в гърдите, много противно, чак ми се повдига, преди никога не са ме болели, даже малко ме е страх.

# 84
Andi_B, високият пулс може да е от холестерола. Тялото се опитва да възстанови кръвообращението с по-висок пулс, тъй като кръвоносните съдове са леко стеснени. От много неща още може да се вдига. Изследвайте си цялостния метаболитен панел. Имайте предвид перименопузата, но не се изпускайте...изследвайте се, следете се. Лично аз много се успокоих, откакто ме насочиха към перименопауза, но вече си пия бетаблокера, витамините ( и аз имах нисък вит.Д) , следя кръв, урина. Не обръщам внимание, ако започна да усещам тревожност..пийвам малко мента,глог, валериан или 1/2 валидол и така. Simple Smile

# 85
Върти ми се в главата нещо по повод обсъждано в друга тема за това сърцебиене точно след хранене. Опитай магнезий да си добавяш ако не вземаш. Или ако вече вземаш, виж да вдигнеш дозата. Подробностите какво или защо не ги запомних, а за съжаление и темата е огромна и никакъв шанс да го намеря къде сме го бистрили, само съм запомнила за магнезия, мисля че разтворен цитрат вземаше дамата като стане така. Особено ако забележиш че след по-въглехидратна храна става това нещо.
А магнезий и без това за много неща трябва, с намаляващия прогестерон пък съвсем бива каквото можем да набавим поне пречки да няма, той и за там трябва също.

# 86
Заради генната мутация взимай метилирани форми на Б витамините. Аз имам такава и от години пия метилиран Б комплекс.

# 87
Върти ми се в главата нещо по повод обсъждано в друга тема за това сърцебиене точно след хранене. Опитай магнезий да си добавяш ако не вземаш. Или ако вече вземаш, виж да вдигнеш дозата. Подробностите какво или защо не ги запомних, а за съжаление и темата е огромна и никакъв шанс да го намеря къде сме го бистрили, само съм запомнила за магнезия, мисля че разтворен цитрат вземаше дамата като стане така. Особено ако забележиш че след по-въглехидратна храна става това нещо.
А магнезий и без това за много неща трябва, с намаляващия прогестерон пък съвсем бива каквото можем да набавим поне пречки да няма, той и за там трябва също.

# 88

Четох нещо за някакъв вагус нерв,който се дразнел, той отговаря за храносмилането и сърдечния ритъм. Само дето аз не се храня от вчера и до сега не ми се беше случвало. Ще изследвам витамини и минерали,да видим..

Stella да знам, че трябва да са метилирана форма.

Trigidi всичко изслвдвах,захар,триглицериди, пикочния киселина,какво не беше...

# 89
Ти магнезия и да го изследваш, и да не го... няма да разбереш трябва ли ти още. Ще излезе в нормите в серум, от сега мога да ти кажа. Важен е, до степен че за да се поддържа подходящо серумно ниво, ако трябва се отнема от всякакви други тъкани и органи но там да няма отклонения.
С него по-емпирично са работите - ако се подобриш като вземаш, значи ти е трябвал. Ако не - значи не чак толкова. Но са много повече тези на които им трябва от тези на които не им та шансът да ти се отрази добре е голям.

Общи условия

Активация на акаунт