Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 474
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета! По мои изчисления и по сметки и на женското ми календарче съм в овулация. Ма то това не се издържа бе хора. Ужасна мигрена, пронизваща болка в главата в ляво и в окото. Болки в корема, като ходя и стъпвам ужас. Кокалите и ставите ме болят ужасно. И това е от няколко месеца насам, докато се уверя че е в тези периоди на ПМС и овулация ми костваше много хипохондрични моменти. Сякаш съм болна, направо съм за легло. Не съм изобщо в състояние да стоя на работа. Сега ще пия един беналгин за болките. Днес ми се падаше да пия вит.Д ампула и току що и нея изпих. Сега съм на 44 години, по мои наблюдения от 43 годишна ми започнаха оплакванията. Ми то имам една седмица що годе нормален живот и останалите дни от месеца са с болки.. Мрънн...

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 10:30 от gerinceto

# 496
От едно известно време и аз забелязах, че по овулация ми е по-тежко, отколкото преди цикъл.

# 497
За ноктите препоръчвам цинк.

# 498
Здравейте, скоро навършвам 41 и от 5-6 месеца усещам по-особени неразположения и нощно изпотяване около дните на цикъла. Този месец самото течение е по-оскъдно от обикновено. Всяка година посещавам гинеколог и правя цитонамазка.
Мислите ли, че навлизам в перименопауза?

# 499
Според мен не може да се съди само по изпотяването преди цикъл.
Понеже освен тук, съм и в няколко теми за забременяване, там момичетата всеки месец се вглеждат за симптоми и усещания. Та бяха установили закономерност, че голяма част от тях изпитват такова изпотяване 2-3 дни преди цикъл, като го отдават на рязкото падане на нивата на прогестерон.

Относно оскъдното течение - то се влияе от много фактори - температурни промени и смяна на сезони, пиене на витамини/лекарства, стрес и т.н.

Разбира се, при всеки е индивидуално и няма общовалидни симптоми.

# 500
Благодаря, момичета! Определено ще пробвам с биоидентичния прогестерон. А по въпроса за сърбежа на лабиите имате ли решение. Случва ли ви се и какво правите тогава, много е неприятно това и май пак е най-много по време на овулация?

# 501
Имах такъв момент със сърбежа, чудех се какво е.Отмина.

# 502
Да, и при мен отминава, но скоро след това пак се появява и понякога ме събужда и нощем, много е неприятно. Сигурно има някакво мазило, но за там не смея да пробвам без да съм сигурна, че става.

# 503
  • Пловдив
Никога не съм имала сърбеж там. Изключена ли е инфекция, гъбички, бактерии?

# 504
Да, изключени са, няма такъв проблем. По скоро е нещо породено от сухота и дехидратация, защото и размера доста се смали последните месеци.

# 505
  • Пловдив
Ясно, а от тези овлажняващи овули пробвали ли сте?

# 506
gerinceto, и аз съм в абсолютно същото положение...От няколко години 🤣🤣🤣🤣

# 507
Ясно, а от тези овлажняващи овули пробвали ли сте?
И аз имам сухота и парене, АГ то каза глобули само при полов контакт.

# 508
gerinceto, и аз съм в абсолютно същото положение...От няколко години 🤣🤣🤣🤣
Много кофти положение. Никаква работа не съм свършила от сутринта, дрема на бюрото само. Корема ми е като плондер. Измъчвам се. Неудобно ми е да си тръгна от работа.

# 509
Мама Вики,
Бигванеле гел върши нелоша работа. Той се маже външно.

Общи условия

Активация на акаунт