Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 354
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Никой не иска да остарява, ама часовникът тиктака…, на 40+ се появяват първи наченки, но повярвайте остаряването започва с бясна сила след 50. Да се похваля, че последните месеци ми изчезна безсънието, обаче не знам дали се дължи на нещо, което пия, или просто някой хормон се намести, мен досега освен болки в гърдите, само тoва ми беше драмата - безсъние, тревожност, депресия

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 14:42 от bur02

# 691
  • Бургас
vaychka, благодаря!  Дано не ми се наложи скоро, но не е лошо  да съм подготвена. Когато бях в болницата, бях с по- възрастни жени/кардиологично отделение беше/ и ми обясниха, че имало някакви модели които са с маншон, но се командват от от китката, те били най-лесни и най-хубави.

# 692
bur ми малко ли е, мен таз нервност ме съсипва...и нищо не помага!

# 693
Ех, донякъде ме успокоява, че не съм сама в това страдание.
Намирате ли начин да се справяте, някакви съвети за оцеляване в тези периоди?

Много ми обърква живота … мозъка ми не функционира на следващия ден, липса на енергия ясно, но изяждам света (контрола е заминал с все здравата мисъл), да не говорим как се отразява на тялото като цяло липсата на сън…

Спазвам доколкото е реалистично хигиена на съня и на тая тема съм изчела/слушала де що мога … от доста време съм го направила приоритет, но явно на съня аз не съм му приоритет 😉

Пак да помоля да ме насочите кои са хормоните с които да започна изследвания?
Хомеопатия никога не ми е действала за съжаление, явно подсъзнателно не вярвам в нея.

# 694
Марунка и аз като не спя се чувствам зле, като оглупяла, а мозъка мармалад. Пораженията по лицето са ясни.... Sad

# 695
  • Бургас
Maroonka, не знам какво визираш под хомеопатия-ако е нещо от аптеката комбинарано напълно е възможно да не действа, въпреки, че в повечето случаи са ефикасни понеже имат много съставки и все някоя може да се улучи. Хомеопатия е най-ефективна от класически хомеопат, който дава 1 лекарство, специално за теб. Не знам дали има значение вярата, може би да, но не изцяло.

При мен периодично има такива периоди по новолуния, пълнолуния, пред цикъл или нещо, което да ме напрегне. Спасяват ме В. комплекс, алора, магнезий, рескю.

Хората, които тренират интензивно също може да имат проблем с кортизола и съня, но там нещата са доста сложни и не са ми ясни.

Мими, при теб след операцията ли стана така или от преди?

# 696
Момичета, с каква цел изследвате хормоните?

Аз виждам един положителен ефект - целулитът, с който съм водила неравна битка цял живот, изчезна мистериозно.

# 697
Гал, не след операцията, откакто почнаха аномалиите в цикъла!

# 698
  • Пловдив
Аз виждам един положителен ефект - целулитът, с който съм водила неравна битка цял живот, изчезна мистериозно.
А аз съм яко нападната от него. Особено вътрешната страна на бедрата. Отдавам го на  висок естроген и съответно на ниския прогестерон. Сега ще вдигна дозата на прогестерона и започвам тренировки и масажи с вендузи. Доколкото си знам тялото, бързо ще се справя.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 10:14 от amaru2

# 699
На 39 г. да се включа и аз. При мен се изрази в силна нервност, сърцебиене и засилен ПМС. Доктора каза че на прегледа всичко си е нормално ама явно започват някакви процеси. Имаше една хубава табличка, която сега не мога да открия да ви я покажа. Пишеше че от 35-40 започват процесите. Та тъй до към 50 и нещо. При мен сърцето си е чувствително. И през двете бремеността накрая бях с повишен пулс. При спиране на кърменето получавах постоянно някакви аритмии. Та така.

# 700
Как така целулитът си е заминал? На колко години, от какво? На какво го отдаваш? При мен тепърва започва и не мога да се понасям.

# 701
Ами ей така - значително е намалял, вижда се леко само ако си стисна кожата. Години наред имах една дупка на десния крак, която зверски се очертаваше при кръстосване. То не бяха кремове и масажи, спорт, всичко беше с временен и недостатъчен ефект.
На 46 съм. Дължи се на промяна в хормоните според мен, защото в последната година и половина почти не съм спортувала поради контузия и операция. Работата ми е на стол цял ден и не съм променяла хранителни навици.

# 702
А да си отслабнала?

# 703
Не, пълнея от въздуха, а в областта на корема ми се появи една възглавничка, която не съм имала никога!

# 704
При мен има наливане в предната част на бедрата, съответно и появата на целулит. Отдавам го на годините (46) и естрогена.

Общи условия

Активация на акаунт