Постоянно сме болни

• 1 643
  • 39
  •   1
Отговори
Здравейте!
 Моля за съвет, детето от три месеца беше болно 3 пъти, два от които на антибиотик и го държи по 10 дена. Това нормално ли е? И цялото семейство се разболява всеки път? Вече сме се видяли в чудо!!
 Има ли някакви предпазващи витамини или нещо, което Вие давате? Не ходи на ясла.

# 1
Здравейте! Ние сме болни за 5ти път от края на септември. Доктора каза,че е нормално, много и всякакви вируси има. Малкия е на 3 пуснах го на градина,но го спрях малко да се възстанови, три пъти е пил антибиотици. Общо взето нормално е,не знам как да се справим ....

# 2
Нормално е според мен, не споменавате на колко години е детето. Зависи колко контакти поддържате, дали общувате често с други хора и деца.
При нас най-тежка беше годината, когато малкото ни дете тръгна на градина (2022, точно след Ковид). За цяла зима аз лично нямах 2 седмици да съм здрава. Следващата година малкият пак се разболяваше, но ние възрастните по-рядко. И двете години по празниците (Коледа и Нова година) бяхме болни.

Имаме си тема за боледуване на децата ни, там си мрънкаме 😅

# 3
Нормално е според мен, не споменавате на колко години е детето. Зависи колко контакти поддържате, дали общувате често с други хора и деца.
При нас най-тежка беше годината, когато малкото ни дете тръгна на градина (2022, точно след Ковид). За цяла зима аз лично нямах 2 седмици да съм здрава. Следващата година малкият пак се разболяваше, но ние възрастните по-рядко. И двете години по празниците (Коледа и Нова година) бяхме болни.

Имаме си тема за боледуване на децата ни, там си мрънкаме 😅

Година и половина

# 4
  • София
Ходете повече на открити места - паркове, градинки...
Иначе и аз много се заразявах от сина ми като беше първите две години  на детска. Нормално е, докато имунните им системи "пораснат" да се разболяват по-често.

# 5
Щерката (първородна) беше здрава.
Синковецът ми стопи лагерите с болестите си.
И на двамата, от навършването на тригодишната им  възраст, на своя глава, съм давала  "Респивакс" Обсъдете  с ЛЛ нещо за имуномодулиране,  или имуностимулиране.

# 6
  • Варна
Дъщеря ми никога не е била от много боледуващите деца, но си взе своя дял в яслата. Когато беше в градина, записах я на тренировки по плуване в минерален басейн. За няколко месеца киснене в басейна в една люта зима спря с боледуванията. Трета и четвърта група почти не е отсъствала по болест.

П.п. Имуностимуланти пробвахме какви ли не. Не видях полза и реших да не си тъпча детето с неизяснени неща.

# 7
  • София
Здравейте! Ние сме болни за 5ти път от края на септември. Доктора каза,че е нормално, много и всякакви вируси има. Малкия е на 3 пуснах го на градина,но го спрях малко да се възстанови, три пъти е пил антибиотици. Общо взето нормално е,не знам как да се справим ....
Не казвате на колко години е детето?
Иначе на въпроса и аз по едно време вече бях изпляскала на тема доктори, лекарства и сополи. Беше ми писнало нон стоп да е болно детето. Пробвахте имуностимулатори, но ставаше по-зле. Спряхме ги и по препоръка на педиатър започнахме да водим детето повече на планина, до морето или в Сандански. Честно казано въздуха там му се отразяваше много добре и боледуването стана малко по-леко. Стремя се да е повече навън дори и да е болна (разбира се ако на детето не му е лошо или с температура). Стискайте зъби и променете според мен рутината на детето. Покрепям и записването на спорт. Определено каляват Simple Smile

# 8
Синът ми е на 5 и от септември постоянно е болен ,на месец ходи около 7-8 дена на градина
Като се разболее го държи около две седмици
Кашлици,хреми и прочие

# 9
Честото боледуване в детска възраст в 99 процента от случаите е напълно нормално. Принципно се раждаме с някаква имунна защита, наследена от майката но след няколко години нея я няма. Имунитета на децата не е на пълно развит до нивото на възрастен, като за гранична възраст е някъде около началото на училището. В допълнение, имунитета на всички в днешно време е много напрегнат защото е в постоянен контакт с какво ли не - вируси които не са типични за региона , всякакви изкуствени неща. Аз също бях така до около 7 , до тогава бях с 2 гнойни ангини на година , но след това спряха изведнъж и рядко боледувам, Решението на проблема е по-малко стоене в затворени помещения с други болни , спокойно няма да настине детето ако се отваря прозорец да се проветри , каляване (дори новородените са на 21-22 макс) и нещо симптоматично при разболяване , а не антибиотик за добър ден когато се ходи при лекар. 

# 10
С кака на 10г. и малка на 5г. сме. Откакто малката преболедува варицела/септември/ не са спирали да боледуват, ту едната, ту другата. Малката за 2м. беше на 2 венозни антибиотика и 3 през устата/нещо такова беше/, а преди варицелата почти не е боледувала. Едвам издържам вече!

# 11
Оф и ние сме така!
На 5г е и от септември постоянно болен сега влачи един запушен нос от месец,премина през бронхит сега остана запушен нос и от време на време прокашля.
Лекарката казва че е нормално!

# 12
Реално нищо не казвате. Дете на 1г5м ако не ходи на ясла и няма брат/сестра, които ходят на градина, не е нормално да е тежко болно често. Или контактува с много деца, посещаващи ясла на закрито или лекаря не назначава най-доброто лечение. Антибиотиците съсипват имунитета, след боледуване и пиене на АБ е добре поне месец да се избягват ясли, детски кътове и места на закрито с много хора.
Ако опишете ситуацията с повече подробности, ще се дадат насоки.

# 13
Реално нищо не казвате. Дете на 1г5м ако не ходи на ясла и няма брат/сестра, които ходят на градина, не е нормално да е тежко болно често. Или контактува с много деца, посещаващи ясла на закрито или лекаря не назначава най-доброто лечение. Антибиотиците съсипват имунитета, след боледуване и пиене на АБ е добре поне месец да се избягват ясли, детски кътове и места на закрито с много хора.
Ако опишете ситуацията с повече подробности, ще се дадат насоки.
Родителите не могат ли да му носят вкъщи по някое вирусче?

# 14
Ако вземат и от млечна кухня също може да идва вирусче

Общи условия

Активация на акаунт