Постоянно сме болни

• 2 347
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Реално нищо не казвате. Дете на 1г5м ако не ходи на ясла и няма брат/сестра, които ходят на градина, не е нормално да е тежко болно често. Или контактува с много деца, посещаващи ясла на закрито или лекаря не назначава най-доброто лечение. Антибиотиците съсипват имунитета, след боледуване и пиене на АБ е добре поне месец да се избягват ясли, детски кътове и места на закрито с много хора.
Ако опишете ситуацията с повече подробности, ще се дадат насоки.
Ехее, то по вашата логика ще ходи няколко пъти в година на ясла това дете🤣

# 16
Реално нищо не казвате. Дете на 1г5м ако не ходи на ясла и няма брат/сестра, които ходят на градина, не е нормално да е тежко болно често. Или контактува с много деца, посещаващи ясла на закрито или лекаря не назначава най-доброто лечение. Антибиотиците съсипват имунитета, след боледуване и пиене на АБ е добре поне месец да се избягват ясли, детски кътове и места на закрито с много хора.
Също като нашето две години в градината. Сумарно за две години има около 2 месеца и половина. Има и такива, къса клечка

# 17
  • София
Ако боледува постоянно, да. Ама да не го пускам после месец на градина, защото е било на антибиотик, ми не…

# 18
Моят син зимата боледува често,но лятото за сега почти не

# 19
Именно. Масовката в яслата са там недоизлекувани и останалите се чудят защо са постоянно болни. Разбира се има такива, които се разминават само със сополи и по-леки симптоми, но и деца, които са вечно тежко болни и така или иначе не са на ясла, защото са все болни. Омагьосан кръг. Така или иначе след АБ и бързо пускане на ясла, колко да ходи, до три дни, макс седмица преди пак да е с торбата лекарства вкъщи.

# 20
  • София
Ми не ама едни сополи вечно ще се въртят. Ай не всеки има времето детето му да седи 1 месец вкъщи освен ако не работите хоум офис и ранотата Ви е по-лежерна.

# 21
  • Варна
Голямо са зло тия ясли, чудя се как изобщо хората ги ползват.

П.п. Постът ми е ироничен, ако не е станало ясно. Моето дете ходи на ясла, на градина, сега на училище и далеч не е боледувало толкова много. А да стои един месец вкъщи след АБ, абсурд. Не съм наблюдавала и въпросното сриване на имунитета след прием на АБ. Просто при нея това го нямаше.

# 22
Ясно е, защо децата не остават достатъчно дълго, за са се възстановят напълно. И от там вечното боледуване в яслена възраст.

# 23
  • София
Защо решихте, че е само в яслена възраст? Просто си има по болнави деца.

# 24
  • София
За съжаление честото боледуване, особено на по-малките деца е нормално. Естествено си зависи и от детето, например у нас на едно боледуване на дъщеря ми се падат 5 боледувания на сина ми.
Имали сме няколко години с месеци болни и сума ти антибиотици едно след друго (и не пием АБ за обикновени настинки, наистина се налагаше- стрептококи и други такива красоти). Дори тогава дъщеря ми не прихвана стрептококите. 
И даже, когато човек си мисли, че детето е достатъчно голямо и не се разболява толкова- в трети клас беше нон-стоп болен от декември до май. 

# 25
  • София
Не мисля, че всичко е нормално. Нормални са едни сополи, но усложнения като бронхит, ларингинт и всякакви бактерии, за мен лично не са нормални. Дали ще се променя начина на хранене, ще се следи стомах и черва или някаква превенция, но някой би трябвало да му светне червената лампа (ако не на лекар то на родителя).

# 26
Ние сме така след всяко боледуване има упорита кашлица сополи,бронхити и така продължава повече от месец
Стои вкъщи две седмици тъкмо мисля се е оправил,пускам го на градина и до три дни отново започва да кашля и е с бронхит и така още две седмици и

# 27
Дъщеря ми в яслата не е боледувала, но тя заради Ковид ходи само половин година. След това през цялата градина до сега в първи клас всеки месец е болна, даже горе долу си следва график. Докторът ѝ твърди, че е нормално между 9 и 12 пъти годишно.
Но при нея наистина не се е стигнало до сериозни заболявания като бронхит, пневмония и др. Антибиотик пие по-рядко  от веднъж годишно. Но пък си има алергичен компонент и си покашля често.
За чести сериозни боледувания наистина трябва причина.

# 28
А как давате Респивакс на 3 год.
Моя малкия е на 4 и така и не посмях и тази година..
Много се задавя по принцип.

# 29
Ние сме така след всяко боледуване има упорита кашлица сополи,бронхити и така продължава повече от месец
Стои вкъщи две седмици тъкмо мисля се е оправил,пускам го на градина и до три дни отново започва да кашля и е с бронхит и така още две седмици и
Здравейте, аз съм с бебе на година и 4 месеца. Абсолютно същото е при нас. Ходи или по-точно ходеше на ясла. От около месец и малко е постоянно болна, температура, сополи и една ужасяваща кашлица, от която не може да спи. Проблемът е, че последния месец, е пила 3 антибиотика, свършва курса, започва да кашля и всичко отначало. Вече се виждам в чудо и си мисля, че има нещо, което лекарите пропускат.

Общи условия

Активация на акаунт