Октомврийското ни бъдещо детенце маха вече с(ъс) ръчици и краченца

• 12 852
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте мили момичета! Отдавна ви чета и най-накрая и аз реших да се присъединя към вас. За първи път ми е - всичко е ново, различно, интересно! От гр. Банско съм, но живея и работя в Благоевград, на 29 години.  Предполагаем термин: 19 октомври 2007. С моето мишленце сега сме в 8 г.с.  През 7г.с. ходих на преглед и тогава бебчо беше 32 мм с туптящо сърчице. Направиха ми и стандартините изследвания на кръв и урина. Избрах си и гинеколох, който да ми следи бременността и сега след направения избор вече се чувствам по-спокойна. Периода, в който се двуумиш и нищо не ти е ясно е много притеснителен. До момента се чувствам учудващо добре. Имаше един период, в който ми се гадеше всяка вече по едно и съшо време или след като вечерям, но като че ли поотмина. Интересното е, че никога не ми се е  Sick сутрин. Ако ми става лошо то е предимно вечер, като приключа работа в офиса. ПОнякога се чувствам доста изморена, да не кажа скапана, спи ми се и ми се поляга. Но четейки, виждам че и при вас е така и някак си ми действа много успокояващо да знам, че не съм единствена, че има и други сродни души, които се вълнуват от същите неща като мен и си задават същите въпроси. Много е готино и се радвам, че сте инициативни и че си имаме такава хубава тема.

# 106
  • Стара Загора
Йована, добре дошла   bouquet
Jutoo, лек път и да разкажеш после Simple Smile
За подготовката за гърдите за кърмене аз казах в предните теми, че не съм ги подготвяла, за търкането с груба кърпа само ви съветвам да не го правите, защото може да предизвика контракции, по - добре с някакъв крем да се мажат. Гинеколожката преди 3 години точно това обтриване с груба кърпа ми препоръча, пробвах веднъж, но много болеше и се отказах. Дъщеря ми си засука, никакви проблеми съм нямала с гърдите, незнам какво са рагади и други истории. В бг-мамма сайта има много хубава статия за правилното поставяне на бебето на гърда, и ако се усеща болка се търси причината и се вземат мерки.
Аз днес съм с червено гърло, след малко ще ида на лекар че не знам какво да пия сега.

# 107
Добро утро момичета, днес съм от 1 на работа и реших да ви пиша. Тази нощ се събудих в 5 и се почна едно кашляне, кихане, хрема и в 7 драйфуцикус за капак  Sick  закусих и легнах пак и в 8 съм заспала и моят мила майка ми звани в 9.30 да ми каже да и взема един пълнител  newsm61 направо луда работа. Относно WC страшно много плодове ям всеки ден, но не мога да пия много течности става ми лошо и можеби затова и аз не мога да ходя редовно.
Мойте изследвани излезнаха лекарката каза, 4е са добри ама тази която ми води ЖК и нямам вяра, и в понеделник ще ги нося на моя си лекар той да ми каже. АЗ и преди си имах проблеми с токсопламозата но сега за първи път ми излиза изследване с резултат  1,35 IU/ml  на самото изследване пише от 0-13.5 отр. (което аз приемам за отрицателно) от 13.5-16.5 сива зона (нямам идея какво е ) над 16 (няма нищо написано)  Изследванията ми са направени в Медицинска Лаборатория ПИСАНЕЦ  Пловдоив, а досега ми бяха правени в ХЕИ-то в Пловдив или сегашния РИОКОЗ.
Иначе се надявам скоро всички да ни напусне пусто гадене и повръщане макар, че рядко повръщам аз лично но много зле се чувствам после аз
 Any™ мила не се притеснявай, знам че така е лесно да се каже но аз сега съм в 10 седмица, а миналата седмица моя гинеколог ми каза че съм в 9-10 седмица , а тази от ЖК ми каза направо, че съм 10-11 седмица и ми вика то не остана още 10 дена и ще спре повръщането и гаденето. Затова по спокойно или ако искаш отиди и при друг лекар така ще разбереш най добре. Но аз си мисля, че скоро ще видиш и ти едно  малко тупкащо сърчице и ще си по спокойная    love001
Това е от мен целувки лек ден и скоро без никакво   Sick   Hug  Hug  Hug

# 108
  • София, Павлово
Здравейте мами. До сега се самозаблуждавах, че термина ми е ноември -  и след като реших да се регистрирам в Св. София и  вчера бях при док. Кайрякова - тя потвърди, че бебчо си отговаря на възрастта и термина си ми е на 22.10. Чух му сърчицето и направо засиях  Nature Sunny Страхотно чувство е!  Е, не че нещо видях - предполагам, че още е рано да го различа като бебче. А пък мъжа ми милия очаквал да има лекция и точно описание на всичко което се вижда на монитора  newsm12 и беше леко разочарован.

# 109
  • Пловдив
Здравейте мами,
аз отдавна не съм се включвала, но ни се случиха някои неприятности. В неделя през ноща малкия направи ларингичен пристъп  и виках Бърза помощ. Приеха ни в болница, там му биха урбазон, инхалации, кислород и т.н. Днес ни изписаха, но ще ходим още на контролни прегледи. Най-странното е, че той си легна абсолютно здрав, дори месец преди случката не е боледувал и изведнъж такъв задух. Доста страшничко беше ,защото досега не му се е случвало.
Иначе на мен ми се гади адски много от 5 дена някъде. Събота и неделя бях много отпаднала и постоянно повръщах.
Това е засега, още не съм намерила време да се запиша на ЖК и да си направя изследванията. Тези дни ще гледам докато съм в къщи с малкия да свърша и тази работа.

# 110
Jutoo лек път ти желая! И аз имам една такава мечта за Египет, и дано да я осъществим някой ден.  Praynig  Hug
Йована и МГД добре дошли   bouquet и дано искарате много лека бременност с нас!  Hug
На мен днес ми е последен ден от отпуската и утре пак съм в онази изнервена обстановка.  Sad Въобще не ми се мисли пак за работа.Нямам търпение да дойде края на лятото и да си изляза в майчинство.

# 111
  • София, Павлово
Благодаря! Не е хубаво да те ядосват. Поне аз сега съм много чувствителна и същевременно лесно се дразня от неща на които преди не съм обръщала внимание. Хем ми се излиза в отпуск, хем знам, че ако съм си вкъщи само ще спя и ям.. и ще стана 100 кила, но че няма и така да стана  Sad

# 112
  • София
Привет на всички нови мами  Hug
На мен срещу запек ми помогнаха сутрин рано прясно мляко с овесени ядки, нито плодове, нито топла вода - нищо друго не даваше резултат.
Качила съм доста килца  Sad  нетърпим глад ме гони. Надявам се да спре скоро.
За клиниката на Мазнейкова - непременно си запиши час предварително.
Аз се занимавам с вадене на болнични - голяма тъпня била здравната ни система. Нямам право да ходя на работа - първа категория труд съм, а за по-дълъг болничен трябва да лежа два дни в болница и то без нужда  Shocked
Момичета, какво ще кажете за една среща за тези от София.

# 113
Аз днес съм с червено гърло, след малко ще ида на лекар че не знам какво да пия сега.
Аз понеже минах по този път и направо не знам как оцелях, ще ти дам съвет.
И при мен започна със зачервено гърло, но понеже не знаех какви лекарства мога да вземам, чаках да ми мине и пиех чай.
Стана много по-зле, направо лавинообразно.
Най-напред пробвай със стрепсилс и ако не мине, направо Тантум Верде спрей. Подходящ е за бременни и ме спаси от истински кошмар.
Преди това пробвах 20 вида бабешки рецепти без грам ефект.

# 114
  • някъде там
http://fema-bg.com/index.php?m=1160&lang=1
Знаех си,че всичко е въпрос на гени Confused Мажеш се немажеш...........все е тая. ooooh!

# 115
Здравейте момичета! Добре дошли и на новите мами при нас! Относно стриите да ви кажа че първата ми бременност се появиха ама къде ли не!!! По гърдите по краката по дупето и само на корема нито една!  Rolling Eyes  А е все пак най-разтегнатото място от тялото!Другата седмица съм пак при докето за да видим дребо и да даде направление за изследвания и Ж.К.Преди време бях пуснала темичка със запитване за болница"Доверие" в Овча Купел.По точно за Ж.К. там ама никой нищо не ми писа и се чудя от къде да набера точна информация....Поне ще ми е много удобно защото е  съвсем близо до блока ни! Ако случайно някоя от вас знае нещичко нека ми помогне!Иначе ходя при д.р-Георгиев в "Света София"

# 116
Цитат

meggyv   Лично аз мисля, че идеята ти е прекрасна...  newsm20

Така бих се радвала да ви разпитам на живо за толкова много неща...  lalalala

Сто процента съм ЗА!!!   newsm10

# 117
  • София
Здравейте и от мен,
Аз съм доста по - добре от миналата седмица по отношение на повръщането.

Но пък бъдещият батко е започнал да изпада в едни "депресии", имам чувството, че е в пубертета, а още 5 години няма  Sad
Днес съм решила да си тръгна от работа по - рано, да го взема от детска градин пръв и да идем на слдкарница ... много ми е мъчно, като го гледам как се ядосва искрено за всякакви дреболии  Sad Надявам се ако има някаква причина, да ми я каже ...

На новите мами, добре дошли   bouquet

Здравейте, мили дами. Искам да ви питам, дали има проблем да се пътува на по-дълги разстояния в това наше състояние? Има ли опастност за бебо?
..................

Аз другият петък заминавам за Китай за 17 дена ... Ще ходя на лекар другата седмица сряда, но лекарката ми каза, че мога да пътувам. Да видим какво ще ми изпише като лекарства...
Jutoo, много снимки да направиш в Египет и да ги покажеш после  Simple Smile

Mira_V, искено ти съчувствам за детенцето  Cry Изживявала съм такъв кошмар, ужасно е да гледаш детето си така ... Ако искаш координати на читави специалисти, свиркай  Peace В коя болница бяхте?

...............
Най-напред пробвай със стрепсилс и ако не мине, направо Тантум Верде спрей. Подходящ е за бременни и ме спаси от истински кошмар.
...............

Потвърждавам, Тантум Верде е много добро лекарство, действа много добре на Мартин (аз не съм го пробвала).
Освен това, хомеопатичните Хомеовокс и Хомеожен - тях съм ги пробвала, действат.

http://fema-bg.com/index.php?m=1160&lang=1
Знаех си,че всичко е въпрос на гени Confused Мажеш се немажеш...........все е тая. ooooh!

Нееее, не е така. От опит  Peace Аз първият път си мазах корема и гърдите - нямам нито една стрия по тези места. Обаче пропусках кръста (в смисъл, мажех си само корема отпред) - та сега отзад и отстрани на талията имам бая солидни стрии ... грозничко си е, ама чак пък болка за умиране не е ... Не са сини, никога не са били, белички са си  Simple Smile
Освен това, аз съм предразположена към лунички и петна - първия път имах много петна, сега пак започнах да се олуничвам - мисля да си взема крем специално против родилни петна ... Че преди 5 години се борих с тях сума време след раждането ...
Искам да кажа, че си има смисъл от мазането  Simple Smile

# 118
  • София
....................

Аз съм за, обаче да е в неработно време ...  Simple Smile

# 119
  • Пловдив
rally, аз съм от Пловдив - бяхме в Първа градска болница, там ни закара линейката. По отношение на специалистите, нямаме проблеми, днес ще идва да го прегледа неонатоложката, която го следи от раждането му. Само на нея и имам доверие, защото благодарение на грижите и се разви нормално, въпреки многото проблеми, които имахме.

Общи условия

Активация на акаунт