Отговори
# 555
  • София
И Кия го имаха това. Ама сега с масовата електрификация това се заменя от плъг-ин хибриди.

Да, но разликата между чист бензин с газова уредба и плъг ин хибрид са едни 20хил. лв. Примерно.

За 40хил. лв. можеше да си купиш нова Шкода, но плъг ин под 60хил. не знам дали съществува.

# 556
Преди десет-петнадесет години някои модели на Инфинити имаха двигатели на Мерцедес. Сигура.

Отново грешен отговор. Преди 10-15 години двигател на Мерцедес (трицилиндров) слагаха на  Митсубиши Колт.
Инфинити са тежката артилерия (разбирай високия клас) на Нисан, а Нисан са голям производител на коли и си имат двигатели. Единствено на модела FX30 слагат 3-литров дизелов двигател на Рено защото има излиза по-изгодно отколкото да разработват нов двигател.

# 557
Преди десет-петнадесет години някои модели на Инфинити имаха двигатели на Мерцедес. Сигура.

Отново грешен отговор. Преди 10-15 години двигател на Мерцедес (трицилиндров) слагаха на  Митсубиши Колт.
Инфинити са тежката артилерия (разбирай високия клас) на Нисан, а Нисан са голям производител на коли и си имат двигатели. Единствено на модела FX30 слагат 3-литров дизелов двигател на Рено защото има излиза по-изгодно отколкото да разработват нов двигател.
Моделите Инфинити с двигатели – бензинови и дизелови – на Мерцедес-Бенц в резултат на сътрудничество между Рено-Нисан и Даймлер. Данни от 2010г.:

Infiniti Q30 QX30 Q50 Q70

Първите два модела са разработени на същата платформа като Мерцедес-Бенц GLA и даже 7-степенната им автоматична скоростна кутия е немска.
Провери с Гугъл...

# 558

Моделите Инфинити с двигатели – бензинови и дизелови – на Мерцедес-Бенц в резултат на сътрудничество между Рено-Нисан и Даймлер. Данни от 2010г.:

Infiniti Q30 QX30 Q50 Q70

Първите два модела са разработени на същата платформа като Мерцедес-Бенц GLA и даже 7-степенната им автоматична скоростна кутия е немска.
Провери с Гугъл...

Това, че ползват ноу-хау на Мецедес не значи, че моторите са на Мерцедес. Нисан си ги произвеждат сами. Ако бяха на Мерцедес, щяха да са с емблемата на Мерцедес, но не са.

# 559
Те са с емблемата на Мерцедес. Абсолютно съм сигурен,защото в унгарски сериен технически филм за автомобили показаха с камерата двигател на Инфинити и се виждаше мерцедеската емблема на няколко места,но мънички емблеми. Затова и така убедено говоря...

# 560
Те са с емблемата на Мерцедес. Абсолютно съм сигурен,защото в унгарски сериен технически филм за автомобили показаха с камерата двигател на Инфинити и се виждаше мерцедеската емблема на няколко места,но мънички емблеми. Затова и така убедено говоря...
Вярвай си, аз бях до тук.

# 561
Ама това,че Инфинити са имали двигатели на Мерцедес е предимство.

# 562
Да питам. Автомобил дизелов Евро 6 след ГТП е без стикер за еко категория на предното стъкло. Така ли трябва да бъде?

# 563
  • София
Да, вече не лепят на стъклото.

# 564
Екстра са си Шкодите за 100 и над 100. Съпоставими с подобни в този ценови клас.

Чак пък екстра...

Мазда са в същия ценови клас - 100-120к и са мнооооооооооого по-добре. То като ще даваш толкова пари и явно искаш ново и немско, по-добре си вземи Тигуан на 1 година - поне като вдигнеш 140 на магистралата да може да си говорите вътре..

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 13:24 от feedy

# 565
  • на Мелмак
Явно не сте се возили в Шкода близките години. Нищо, важното е да се пишат мнения на килограм. Тъпо Wink

# 566
  • София
Честно казано заглеждала съм ги Кодиак и Камик - не съм карала Шкода никога, а цените ми се виждат нормални за двата модела. Хал хабер си нямам здрави ли са, не са ли...

# 567
Явно не сте се возили в Шкода близките години. Нищо, важното е да се пишат мнения на килограм. Тъпо Wink

Возил съм се и съм карал най-новият Кодиак ( РС трим) и най-новата Мазда цх 60 (бензин с големия мотор). И двата модела (преди промоции) са над 100, до 120 Хил лв. Очевидно вие не сте се возили в друг нов автомобил. Да не би да се метнахте на 100к Шкода без даже да направите тест драйв на други марки? Grinning Маздата е в пъти по-добра от кодиака. Ако искате ще ви кажа и колко по-добре от тях е новата Х5-ца, ама там става дебело.

# 568
  • 1st floor
Как да си избера стелки, които не се пързалят? От време на време ми се събират под педалите. Онзи ден даже изгасих колата, защото явно не съм настъпила докрай съединителя.
Ако има модел с нещо залепващо отдолу, моля, споделете. За Ярис 2009 ми трябват, ако не са универсални някакви. И да не са гумени.

# 569
  • Mediterraneo
Моите са с велкро, но така идват фабрично. Знам за какво говориш, на една кола така ми се набираха стелките под педалите, много опасно.

Общи условия

Активация на акаунт