Тортиколис - крива шия и ваксини

• 394
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте. Въпросът ми е към майките, които са имали бебета с тортиколис и напрежение в шийните мускули, отложихте ли ваксините или следвахте имунизационния календар? Бебето ми има тортиколис, на 3 месеца е. Предстоят ни ваксини и се притеснявам.

# 1
По никакъв начин не си влияят двете неща.

# 2
Синът ми се роди с тортиколис. Установиха го още в родилното, но то беше очевидно дори за лаици. Беше едва на 10 дни, когато започнахме терапия при остеопат - два или три пъти в седмицата по един час. Мисля, че за 10 сеанса го оправиха. На контролния преглед на 6 месеца и 1 година нямаше и следа от изкривяването вече, детето проходи нормално и вече е на 12 години, активно спортуващ. Ваксини никога не сме отлагали. Двете неща нямат нищо общо.

Тортиколисът обаче трябва да се третира. В противен случай на по-късна възраст може да доведе до проблеми със стомаха - имаме познато дете точно такъв случай.

# 3
Синът ми се роди с тортиколис. Установиха го още в родилното, но то беше очевидно дори за лаици. Беше едва на 10 дни, когато започнахме терапия при остеопат - два или три пъти в седмицата по един час. Мисля, че за 10 сеанса го оправиха. На контролния преглед на 6 месеца и 1 година нямаше и следа от изкривяването вече, детето проходи нормално и вече е на 12 години, активно спортуващ. Ваксини никога не сме отлагали. Двете неща нямат нищо общо.

Тортиколисът обаче трябва да се третира. В противен случай на по-късна възраст може да доведе до проблеми със стомаха - имаме познато дете точно такъв случай.

Благодаря за отговора. Ние ходим на рехабилитация в педиатрията по една седмица в месеца и вкъщи правя масаж и разтягане, но имам чувството че не е достатъчно. Къде ходихте на остеопат? От София ли сте?

# 4
В чужбина живеем. При нас ваксините започват на два месеца, тогава се бият три наведнъж. Поне при сина ми беше така, преди 12 години. Щом сте започнали кинезитерапия, идеално. Дано детето бързо се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт