Пролет иде- радост голяма, НОЕМВРИйче се разхожда с мама

• 9 318
  • 308
  •   1
Отговори
# 15
Добре де, аз имам едно питане как така се дава тоя Вигантол в лъжичка кърма или мляко,като той е мазен и изобщо не се разтваря? Аз лично го капя директно в устата - така не може ли?

# 16
iviche, разбира се че може директно в устенцата и аз така го давам.
На мене ми бяха казали преди яденето в малко водичка в лъжичката да капвам, ама бебчо не успява да оближе всичко от лъжичката и я често плюва и така отива залудо, т.е не по предназначение, така че кап кап в устенцата и чиста работа...

# 17
Аз директно в устата го слагам, някой път даже капва по някоя капка допълнително.
Аз сега друго взех да се чудя... само няколко дни поредни ми се случи да и е мокра възглавничката след сън и след това нямам проблеми... а същевременно я гледам на 26-27 градуса температура, но тогава за пръв път ми се случи да се поти така яко. Мисълта ми е при наличие на рахит постоянно ли има обилно потене или от време на време. Няма да спя цяла нощ май. Sad През деня ми е много неспокойна Sad но нощем спи непробудно по 5-6 часа... ох не знам вече... в понеделник отивам при педиатъра и няма да мръдна докато не я огледа от глава до пети.

# 18
Иве, може да го даваш в устата.
Пебъл, за какво се притесняваш не разбирам?
Дани реве, и проявява ранните признаци, потене, въртене, сумтене, но фонтанелата е доста затворен, е , май съм чувала да му пука тиквичката, ама newsm78не съм сигурна. А ОСВЕН ТОВА СЪМ СПРЯЛА ВИГАНТОЛА ОТ близо месец. съвсем. НО май ще почна пак по една капка обаче. Мен ме е страх от това да ДАВАМ ВИТАМИНА, отколкото ДА НЕ ГО ДАВАМ. На циганетата да не мислиш, че го дават, а да си видяла патраво цигане - НЕ !!!! щото са все боси и на улицата. Така че манги -  Joyсамо навън му е майката. И Пебъл, от вената се взема хръв или от пръста.-какво се шашкаш. Аз  newsm78ще му пусна една АФ за всеки случай. Просто досега не съм чела и незнаех, че се пуска АФ. Ама си припомних, добре че прочетох учебника. ....и за храненето съм съгласна отчасти, защото Е АРГУМЕНТИРАНО!!! и е описан точната физиология на приема, усвояването и "резултатността" от витамина. Mr. Green
Ма ПЕбъл ква е тая ТЕМПЕРАТУРА БЕ ЖЕНА #CrazyНе ще се поти, ами ...ще се разтопи!!! ЕХ, сега пък ще съжалявам че ви написах статията!!!! ТОЧНО ТОВА ПИШЕ, че НЕ ВСЯКО ПОТЕНЕ Е РАХИТ, но при рахит има потене?!!ей че сте бъзли???? Жалко че не мога да изтрия поста...Кво да кажа за Дани дето е НАЙ-неспокоен, питай момичетата на срещата кво беше...

# 19
Олелеее, ега ти хората  Close
Тали, този келеш направо си е за един як бой.Сигурно е някое гадно наркоманче.Дано мъжът ти да се оправи бързо и да няма сериозни травми  Praynig
Това за кражбата на детето ме ужаси  #Cussing out Не че съм расистка, ама аман от тези мръсни цигани.Голяма паплач, ейййй.Добре, че почти никога не съм сама, а когато съм сама се разхождам на оживени места  Twisted Evil
Аз нямам против гости да държат Теа, нека да свиква от малка да контактува с хората.А ако не я държат както трябва, си казвам и не се срамувам да го правя.Не всички хора знаят как се държи бебе.Дори, когато дойдат приятели и искат да я пипат, ги моля най-учтиво първо да си измият ръцете в банята.Веднъж ме избъзикаха, дали не съм искала и душ да си вземат, ама не ми пука.Все пак първата работа на хората е да я пипат по ръчичките и лицето, а като знам как си смуче юмруците лошо ми става   Sick
Карил, радвам се, че Дани е спокоен  Simple Smile
Моята Теа от известно време, ако не спи на разходката, просто ме побърква  Rolling Eyes Непрекъснато пищи и реве и иска да я носят на ръце, за да клюкарства  #Crazy Днес отново опищя цяла "Витошка", а майка й си умря от срам  Blush Хората само се обръщаха да ме гледат.Като й да дох да хапне(доста по-рано от колкото трябваше) помрънка още малко и баааавно заспа.После майка й се разхожда до 19.00 из Сити центъра, за да може тя да спи, защото знам, че ако я прибера в къщи, ще се събуди.Май като направи 5 месеца и ще и вадя вече летния кош, та да е по-изправена, за да може да гледа.Страааааашно клюкарче, ейййй.
Клюки, да знаеш, че си имаш адашче  
Wink

Сега ви желая лека и спяща нощ!   bouquet

# 20
На мен педито ми каза още в началото да разтварям вигантола в лъчичка кърма, точно защото е мазен (маслено или мастно разтоврим) и се разтваря само в кърма. Аз го пробвах и като се разбърка наистина се размива с кърмата. Ама много играчка и аз го давам вече в устата..

# 21
Боже какви сте такива хора, бе мацки ooooh!Много се връзвате - пръст да ви подаде човек. Аз исках само да ви дам инфо, което не е писано от лаици, и вместо да ви успокои - точно обратното. Просто трябва да се обърне внимание на основни неща. ВАЖНОТО Е ДА СЕ ИМА ВПРЕДВИД, а не да се приема- ето, поти се значи - рахит, или ето - в лъжичка витамина- значи НЕ ГО ДАВАМ ПРАВИЛНО.
ЕСТЕСТВЕНО , че е провилно и директно в устата. Каките бяха недоносени, зимни, кога съм капала директно в устата, кога не съм давала...пък нищо им нямаше. ТОВА Е учебник, и нещата са доста засилени.
Децата не сме ..не сме спрели да ги извеждаме, скачат, гукат, връткат се - къв рахит е това, при него има мускулна атония, ...хипотония, де...Да знаете да има такива деца сред нашите. ПЪК И ВСИЧКИ ВИЕ ДАВАТЕ ВИГАНТОЛ, на фона на който трудно ще развият рахит!!! УХ, сега пък ще се тормозя, че ви писах ooooh! ooooh! ooooh!

# 22
Карил - притеснявам се защото малката ми пуканка последните няколко дни е много ревлива, все не и е удобно, все на ръце, не иска да спи, даже и като излезем на разходка не иска да спи, непрекъснато дебне да спра и да надуе гайдата. Пък и това потене... при положение че винаги е била на такава температура не виждам защо точно в този даден момент ще започне да се поти така. Добре че сега пак започна да си папка нормално /по 150мл/, че преди няколко дена хич не искаше да яде.. и това 2-3 дена продължи, едвам я навивах да хапне по 50-60мл... мале не знам, само притеснения...
Като за капак пък леля ми /тъпата гъска/ не стига че нито един път не е дошла да види мишката а и злословила по наш адрес и за малката казала че и било трепкало едното краче, и от къде го измисли това не знам, ама ако я вида на нея ще и трепнат краката. Тая жена срам няма, дъщеря и не може да има горката деца и тая се чуди как да злослови сега и кви интриги да плете  #Cussing out
Карил, споко, благодаря ти за информацията. Мисля си че всичко което касае детето ми е нужно да го знам колкото и страшно да звучи.
Чак днес успях да я убедя че апарата не хапе Simple Smile http://www.snimka.bg/album.php?album_id=98926&photo=292

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 00:13 от pebble

# 23
Пебъл, ама ти май не си чела нито един мой пост, защото щеше да знаеш, че при нас положението е 10 пъти умножено по вашата "степен на тревожност" Mr. Green Mr. Green Mr. GreenНие сме така от два месеца поне. И мен като ме няма..абе, кво като ме няма, и над лицето да съм му . ...пак рев, рев, рев. Буден ли е - рев, не се спирам...НО ТОВА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ СА С РАХИТ. КАКТО НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ВСЕКИ ОБРИВ Е ШАРКА, нали така? е така .....да ти го обясня, белким схванеш Mr. Green StopЗА храненето мога да ти кажа, че днес Дани е ял от 7 часа , досега т.е до 19 часа ....пет пъти между 60 и 100 грама на прием. Та, така че и той не е на кеф напоследък да яде. НО много мами се оплакват от това, така че честно казано въобще не ми пука. Не желая и без това слон вкъщи Sick

# 24
Чакайте да ви кажа нещо хубаво, след като ви  Joy hahahaсмразих с инфото за КОВАРНАТА  Joyболест Laughing
...Днес купих на Дани за кошарата стрхотен комплект олекотена завивка, чаршаф, ВЪЗГЛАВНИЧка, калъфка за нея и обиколник за 27 лв ShockedНаправо без пари. И е мнооооооооооооооого хубав. Син, на звездички и има кант с овци и овчета, и мааалкички меченца...ОХ страхотен е от ПИНОКИО в Св Троица HugИзпрах го и утре го слагам в легълцето.. HugАЙДЕ време е за сън отдавна, синкото не се събуди да яде...Май ще ставам \като Пебъл\  Mr. Greenда проверявам през нощта дали не се е стопил от глад Joy

# 25
хахахаха карил, ти май ме взе на мезе нещо  Laughing както и да е, развесели ме де Simple Smile и аз чакам дребната да се събуди всеки момент Simple Smile Лека и мека Wink

# 26
карил, мен лично изобщо не ме притесни с тази информация - напротив, беше ми интересно. Peace

Просто се чудех за приема, защото аз в началото се опитвах така да го давам - в кърма /признавам без бой - 1 път пробвах  Laughing/ и не ми се стори много удачно, още повече че малката си върти главата и то потича от лъжичката по брадичката....абе с две думи, реших направо в устата да капя. Пък ми е интересно защо точно така е описано да се дава. Това е.

pebble,  успокой се, жена. Peace И на Ваяна й се поти от известно време главичката, като суче, но то е от високата Т в къщи и от 'милата' Топлофикация, която е решила, че на тези температури трябва да живеем с парно...  #Cussing out И  тяхната майка също..... #2gunfire
 Както каза карил, не всяко потене е рахит.
А по повод пъпките - че не всички пъпки са шарка - го разбрах при първия обрив на Марена, когато тичахме до дежурния кабинет една събота със съмнение за шарка, а то се оказа полазено от паяче детето... Joy /ама тогава не ми беше много смешно.../

# 27
Ох, Карил, и Михаил се поти много поне от месец - при сукане винаги, а крачетата - отскоро. И косата му опада отляво и отзад. Давам вигантол от 50-ия ден по 2 капки. Ама ако един ден забравя, на другия давам три. Иначе ги капя като му отворя устенцето като на пиленце - отвисоко, на езика гледам да е. Обясниха ми, че понеже е мазен вит., може да си остане по устните или в устата, и детето изобщо да не го усвои, а майката да се успокоява, че дава.... Опитвах във вода и кърма разтворен, нищо не стана, стичаше се по устните му, докато на езика, като го капя, преглъща. А тая твойта овца-педиатърката няма право да ти държи картона! На Михаил си е в мене от самото начало. Просто я сменяй!
Златна, ужасих се от твоята история. Прочетох какво си разказват майките- имало и други такива случаи....Винаги ме е било страх от това и никога не оставям количката без надзор. Вкарвам я във всеки магазин, дори в аптека и в супермаркети. И съм виждала в Т-маркета до нас колички, оставени при багажа, което никога не правя. Винаги в главата ми е страхът от търговията с органи! На Запад хората си пазаруват задължително с количките. В Германия съм го виждала, а у нас отскоро го позволяват. И не навсякъде. Като бях бременна бях свидетел на неприятна случка в един магазин за бельо и трикотаж - малко бутиче на пазара в центъра на Люлин. Майката с количката попита дали може да влезе, а продавачката я отряза с думите: "Ако количката не оцапа ..." И жената не влезе...А аз отстрелях девойката с миномет със сарказъм, че естествено количката ще оцапа, ама и обувките на клиентите не по-малко, а също и че в Европа никъде не е така....
Пебъл, и на мене не ми е идвало, ама си го обяснявам с факта, че още кърмя.
Иначе за кремчето против слънце - точно това си мислех тези дни, че нямаше зима и слънцето, и пролетта дойдоха по-скоро, и май трябва да почваме вече да ги мажем бебоците. Но се чудя само Мустела ли има подобен артикул?!
Цвети е писала за една нова мама в групата. Ечи се казва, също от София, надявам се да се разпише най-сетне. Друго няма да казвам - само това, че сме от един град, от една детска градина, от едно училище, от една гимназия, половинките ни се казват Христо и са синеоки, и накрая взехме, че родихме момчетата си на Архангел Михаил сутринта в един ден и ги направихме адашчета.  baby_neutral baby_neutral
Цвети, нейният Михаил също е на 8-ми, а не на 1 ноември, както пише в списъка. newsm78
Тали, какво да ти кажа, освен, че съм потресена от това, което се случва по нашите пътища...Хората изкукаха, шофьорите в София - най-вече, а как им дават психото, не знам...Пък, какво ли се чудя, как им го дават - то е ясно, гледайки им в ръцете.... Пък и лудите ги пуснаха поради липса на пари. Какво чакаш от такава полудяла държава!? #Crazy #Crazy #Crazy

# 28
 ooooh!Леле Карил ти ме уби,та ние имаме половината признаци бе жена !Във вторник когато ни биха ваксината"терорист" исках от педито да прегледа Симона за рахит че тя много се поти наи вече като спи и си върти главата понякога мисля,че ще и се отвинти!Но тя каза да не се притеснявам Naughtyама как да й вярва човек като на 20 дена изписа капки на Симонче за нос а аптекарката не ми ги даде защото били за деца над 6 м. newsm78Леле каква съм параноичка  Banghead Къде я намерих тая лекарка newsm61 smile3511

# 29
...Днес купих на Дани за кошарата стрхотен комплект олекотена завивка, чаршаф, ВЪЗГЛАВНИЧка, калъфка за нея и обиколник за 27 лв ShockedНаправо без пари. И е мнооооооооооооооого хубав. Син, на звездички и има кант с овци и овчета, и мааалкички меченца...ОХ страхотен е от ПИНОКИО в Св Троица :

леле там сме утре, тоя магазин Пинокио е близо до нас, а аз ОБОЖАВАМ овце, вкъщи е пълно, направо цели стада имамееееееееееееее Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт