Пролет иде- радост голяма, НОЕМВРИйче се разхожда с мама

• 9 313
  • 308
  •   1
Отговори
# 45
фъстъчка - за тестото имаше някакви пропорции, но съм ги забравила отдавна! Важното е да се слага повече сол - така става по-гладко, а според мен и предпазва от бухване. аз слагам почти цяла чаша сол, две - брашно и вече вода колкото трябва. трябва да е твърдо тестото, защото в мекото отпечатъците се губят, но все пак достатъчно меко, за да може да се натисне ръчичката. или крачето!! не забравяйте да направите дупчица за окачане - по далечко от ръба, да не се отчупи като изсъхне!

сега направих с две ръчички, които после ще свържа като мартенички, а другият е с две ръчички една върху друга, които ще направя като 8 март.

от баткото имам: петле, цветата, пеперуди и т.н. много е цветно!

а тестото ми се получава всеи път различно, ако е много меко после се налага да го подлепя с картон, защото се чупи и пада от стената.

а- а и на мен не ми е дошло, с петър ми дойде не па-рано от 8 месец, ако си спомням добре.

# 46
Ох, момичета, аз днес пак съм с проблеми. Много зле се чувствам. Имате ли представа на какъв лекар трябва да се заведе човек, който започва да халюцинира и да си губи паметта? Става въпрос за баба ми, на 82 години е и от 2-3 дена нещо става с нея. Досега беше с много и постоянни болки на костите след падане през лятото, а от онзи ден след като си загуби говора започна да ги върши едни - постоянно и се привижда нещо и някой, губят и се моменти, бърка хората, не спи по цяла вечер и най-интересното е, че не усеща зверските болки, които имаше вече 6 месеца. Много ми е мъчно, толкова я обичам. Сега майка ми трябва да е непрекъснато при нея и сигурно няма как да идва да ми помага в къщи. Ама това е бял кахър - сигурно ще си потърся детегледачка, защото точно в момента не мога га спра да работя. Важното е тя да се оправи - имате ли идея дали е възможно?

# 47
Здравейте,

Добре дошла, echi.

...днес направих отпечатъци на малкото - за 4 месец, малко с два дни закъснение! на баткото имам от всеки мецец до годинка и половина. Правя тесто от вода, брашно и сол и като изсъхнат ги оцветявам - невероятен спомен е, а и малко арт! сега и баткото помага с оцветяването, а и на него му направих миналия месец, да не заревнува!
...
  Много хубава идея.

sofkobofko,, за колики Ранитидин? Аз го пия за язва. Що не се консултираш с още някой лекар. Виж тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=160982.1100
или Доктор NIVEA Baby

TALI1, стискам палци да няма нищо на Андрей.  Есента на моя мъж му се случи голяма неприятност с гръбнака и си плати изследването 80 лв. за част от гръбнака. За глава - не зная колко е. Но не трябва ли доктор да го назначи?

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 16:23 от lina d

# 48
pebble, как живеете на таквиз градуси, бе жена?!? newsm78 Явно сте много зиморничави... cold
И аз си го мислех същото - според мен не е много добре за бебка да свиква на такива високи температури. Аз даже си мислех малко по малко да започвам да намалявам температурата в стаята и на водата за къпане, за да закалявам Мартин.

# 49
Ама и аз съм една завеяна smile3555...ама така става като получа повикване от малкия господар Mr. Green
Тали, т'ва гаменче е направо за  #2gunfire не се давайте и го гонете до дупка #Cussing out Стискам палци и се моля всичко с мъжа ти да е наред и да няма последствия Praynig

Добре дошла, echi, в ноемврийския отбор!  bouquet

karil, можеш ли да ми кажеш в какъв учебник да търся нещо за кисти на щитовидната жлеза?!? По вътрешни болести ли?!? newsm78

# 50
Ха добър ден и от  мене.

Виждам, че Елица вече е превзела форума. Ели, то от едно време си си художничка, много ще си паснете с Ивиче. И тя си умира да майстори всякакви работи с по-голямата дъщеричка. Аз съм малко вързана в ръцете, та не знам дали ще ми се получат отпечатъците. Досега се занимавах с новите хазяи - че ще се местим три етажа по-долу, в двустаен ап. плюс огромна кухня. Та хората ни разпитваха какъв точно ремонт ще правим, пък в какъв точно цвят да боядисаме стаите - по фън шуй и пр. други изисквания....Кухнята да била в оранжево, коридорът и холът - също, пък банята - резеда - е, искат хората, техен си е имотът. Пък ако ни хареса, догодина може и да го купим. Малко съм резервирана към първия етаж, но ще слагаме решетки на прозорците. Пфу, докъде стигнахме - да се чувстваме като затворници в собствените си жилища! Ама, живот и здраве, от април да се нанесем, че в 35 кв. не само аз, ами и духът ми полудя. Пък да не говорим за мъж, дете, котки и друго движимо имущество! #Crazy #Crazy #Crazy

# 51
Здравейте и от нас!
И аз като Карил мисля, че не трябва да се шашкаме толкова за рахита.
Като чета какви ужасии се случват, мале мале. Винаги съм казвала, че има страшно много ненормалници по улиците. За оставянето на количките навън, аз пазарувам с Никол в Пикадили и ми е много удобно, хем мога спокойно да пазарувам, хем детето е при мен. Ако ми се наложи да влезна накъде - с нея, малко е трудно ако има стълби, но като знам че си я свалям и качвам сама в блока, вече съм спец. То понякога ще минат през теб, ама няма да ти помогнат.
За цикъла и аз нямам още.
Иначе и ние тия дни сме все ококорени и ядем по-малко, като време де, но и аз имам дни в които нямам толкова апетит. То детето не е програмирано да е еднакво всеки ден  Joy
Лек ден и от нас! Май ще си останем в къщи, че навън е гадно времето.
Добре дошла на новата мама!
Честити мини рождени дни на празнуващите!

# 52
Karil, аз забравих преди малко.. ВСЕКИ МОЖЕ ДА РЕДАКТИРА СОБСТВЕН ПОСТИНГ... как мислите Цвети ни дописва след първото откриване на темата. Така, че понякога е по-лесно да добавиш нещо към стар пост, отколкото да пуснеш нов Wink)

# 53
Мина, според мене трябва да заведете баба ти на невролог или неврохирург, тя, Карил по-компетентно ще се изкаже. Но загубата на говор може да е и вследствие мозъчен инсулт, нещо на мозъка, а загубата на паметта - склероза и т.н. Не се шашкай. И баба ми е на толкова и от 1 год. й откриха Паркинсон, ама не трепери хич. И явно и тя има нещо мозъчно, така и не поставиха точна диагноза, но забравя разни неща, пита по сто пъти едно и също нещо, отнесена е, стана непукист, а преди беше много нервна, а в същото време помни как точно ме е къпала като бебе...

# 54
Оф.....
Взех да се тормозя... Вчере цял ден е нервна, мрънка и се дере , ако е без бибата...И днес пак - незнам какво е , зъбки ли, аз ли съм яла нещо... Няма темп. нищо нещо видимо и има...
Вчера зорлем в количката и навън цял ден ама рев - неще легнала грам все на ръце иска да гледа...
А дали не ми я урочасаха? newsm45 Мъжът ми не вярва и аз не вярвах ама като неспа 2-ти до 12 часа се убедих че има нещо...
Видя я една комшийка...Оф..незнам какво да мисля.. Weary
Обикновено знам как да я успокоя..

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 13:34 от pepipetia

# 55
Приемам съветите да намаля температурата и ще го направя.А ще ми кажете ли с  какво обличате бебетата като ги гледате на 20 градуса?
Радвам се че не съм само аз неоциклена Simple Smile
pepipetia пускай сешоара, аз така успокоявам и приспивам малката от вчера, върши чудеса туй нещо  Peace

# 56
  • София
Ех, ама човек не може да ви смогне на писането, за да ви изчете. Големи писателки са това ноемврийките!!! Mr. Green
 Първо добре дошла на Ечи  bouquet Много ми хареса това с отпечатъците.
Мина, съжалявам за баба ти. Много мъчно ми стана като разказваш за нея. И моята  баба е на такава възраст и затова ми стана още по-мило. Надявам се състоянието й да може да се подобри, но не съм компетентна. Стискам палци.
За рахит аз не се тревожа. Ходя си на лекар и смятам, че ако има нещо педиатърката ще каже при прегледа на детето. Иначе Вигантола и продължавам да си го давам по една капка с лъжичка и кърма. Алекс няма проблем да яде с лъжичка, въпреки, че още не приема друга храна. Чапелита, надявам се да има някаква грешка в диагнозата, която са ви поставили за рахита. Praynig
За яденето - ние доста си похапваме - по 900/1000 мл. на ден #Crazy Големи сме лакомии, но и израсходваме много чрез непрекъснатите движения, които извършваме.
Карил, ти защо изобщо смени Омнеота на Дани? Проблеми ли имахте? Алекс го приема много добре и си ака често - поне по веднъж на ден.
Това с кражбите на бебета направо ме шашна. Никога не съм смеела да си оставя детето пред магазин и да влезна вътре. Много ме е страх.
Ние къпем Алекс по различно време всяка вечер, защото той няма твърд режим на ядене, а и често вечер е кисел. Иначе главичката му я мием при всяко къпане, а след баня му я мажа с олиото на Бюбхен и гледам, че коричката му почти я няма вече. Къпем го в анатомично коритце на Чиполино и той се чувства доста комфортно в него. Цопка си на воля и успява да ни изкъпе целите с баща му. Mr. Green
Дребен, това със салатат с ролца е супер. Аз разреждам майонезата с кисело мляко, за да не е много тежка и слагам и маслини, а понякога и сварени яйца. Наистина става много вкусно. Peace
 Тали, това което си изживяла покрай съпруга ти е страшно. Наистина днес всеки вече взима шофьорска книжка и се мисли за цар на пътя. Надявам се и стискам палци всичко с мъжа ти да е наред. И ако имате възможност го съдете тоя кретен Close
Мони, на нас ни сложиха Инфанрикса в крачето, но както виждам от другите постове май няма значение дали ще е в крачето или ще е в ръчичката. На нас педиатърката ни изписа свещички, които се слагат още същата вечер превантивно. Действали успокояващо, но ги нямаше никъде при първия прием. Сега ще ги вземем предварително, за да сме спокойни.
Пебъл, активната гимнастика не е задължителна, но пък децата много се забавляват с нея. Алекс си говори с играчките, вика им, целия се върти под нея и често го намирам в най-различни пози. Даже обича да лапа самата пластмасова стойка. Определено си е АКТИВНА ГИМНАСТИКА за тялото и за гласчето. Нашата не е скъпа - 20 лв., но пак върши чудасна работа.

Ние вчера имахме гости - един 10 месечен батко. Като слушах как го гледа майка му - аз на този фон си гледам детето в саксия. Но пък и тяхното е доста смело решение: детето еводено за първи път на море на 45 дена, вчера му даваха пържени картофи с подправки, топяха му бибата в бира, от 5-тия месец стои седнало, оставят го да слага всичко от земята в устата (вкл. и магнитчетата от нашия хладилник) и т. н. #Crazy
щура работа.
Днес деня май няма да е подходящ за разходки, така че ще укротявам Алекс в къщи!!!
Лек ден от нас, че май прекалих с писането, но трябва някак да ви догоня Mr. Green

# 57
благодаря за поздравите на всички, които ме "приветстваха"!!
о, маша, и за съм си вързана в много работи, но оцветявам добре и с мерак. а таткото, уж малко художник, вече не му даваме да оцветява, че ги прави едни есенни и тъжни.

хм, и за не вярвам за урочасването - но когато свекърва ми беше тука, след разходка му миеше лицето със светена вода - взема се от църква. ако искаш, може да опиташ пепипетя

моля, кажете ми, гледат ли вашите телевизия? аз уж пазя да не гледа, но понякога го слагам да спи при мен в хола и като се събуди и се вгледа, поглед не откъсва! при петър имаше едни телетъби-та - много ги харесваше! но не трябва нали? много са малки.

за температурата. и при нас не е повече от 20 въпреки парното, заради одухотворените прозорци  Grinning
обличам го с боди с с дълъг ръкав или подобна тениска и гащиризонче. Ако преценя, че на мен ми е студено, обикновено вечер, го обличам с едно елече. През малкото студове, дето бяха, слагах и вълнени гащи. може да е много, но така може да стои незавит и да рита!!

имам много вълнени плетени гащи и елеци от едно време, с тях са гледани братовчедите ми, нямало е парно!!

# 58
а на някоя да си предписали калциев глюконат за преди ваксина? един такива ампули

# 59
Добре дошла на Ечи и от мен  Hug И Моника много се кефи на телевизора. Ами оставям я понякога да погледа с батко си. Не мисля, че е такъв проблем.
Пебъл, за температурата - през деня 20 - 21, през нощта - 18 - 19, при къпане - 24 - 25. Моника е облечена с боди и гащички, а отгоре с плюшено гащеризонче.
А за потенето - ами и на Моника й се потят доста крачетата, ама аз не го вземам толкова присърце. Мисълта ми е да не се взираме чак толкова и да търсим във всяко нещо евентуална болест  Peace

Общи условия

Активация на акаунт