Пролет иде- радост голяма, НОЕМВРИйче се разхожда с мама

• 9 320
  • 308
  •   1
Отговори
# 30
....ехо вижте колко е рано, и съм ви отворила, да видя има ли още кукувици, дето са се уплашили и се налага да успокоявам...
кармен 66, моя син също си върти главата, като се събужда или като не му се спи. легнал по гръб и ту наляво, ту надясно, ама с такава скорост, че наистина имам чувството че му е излишна и иска да я откачи Laughing Laughing Laughingправилно ти е казала педиатърката, да не се притесняваш. ЗАЩОТО АКО ПОЧНЕ ДА СТОИ неподвижен и отпуснат, повярвай ми ТОГАВА ЩЕ СИ умреш от страх! Та добре е докато едно дете се движи, винаги личи че е жизнено, а като е болно става неадекватно и вяло. Peace
Дребен, дано имат овце в Пинокио, но имаше и мноооооооого ЯК комплект с патета, аз дълго се колебах кой да взема, и в крайна сметка взех с овцете, ох, ама така ги исках и двата....ЩЕ ОСТАНЕШ ДОВОЛНА!!! На нас нали кошарата ни е тъмно сива, ама много тъмна та реших да сложа обиколник за повече цвят Hug Hug Hug

# 31
Karil, благодаря ти за статията  Hug Още в пондрелник ще звънна на педи да я прегледа и тя и ако трябва да пускаме изследвания.

# 32
 ooooh!Мале, сега всички ще се юрнат да пускат алкална форфатаза Laughing

Край на сренднощния рахитичен екшън!!!!
Нека почнем деня със стих.

Аз съм земя на която си стъпил.
Най-сигурна крачка направи със мен,
с твърдост и болка ти дадох нощта си,
която превърна в най-светлия ден.

Аз съм водата, в която блянуваш,
с мечтите си стайни, когато си сам.
Дълбоката бездна знам ще преплуваш
и мой ще си само - аз също го знам.

Аз съм и въздуха, който ще лъхне,
когато разсъмне строшена нощта..
когато смъртта победително пъхне
във твоята пазва желязна ръка...

Тогава тримерна и земно-.въздушна,
ръцете с целувки докрай ще теша..
Излязла от себе си - ще се напусна!
Аз ще съм твоята втора душа...

Желая на всички хубав, лек и весел ден!!! Не мислете негативно, за да не ви стигне негативно\този съвет си го и самоотправям, защото и аз напоследък съм със сиво мислене\ И запомнете...че "когато се разхождате с Господ по пясъка на морския бряг, и в един момент едните дири се загубят, това е не защото Господ ви е оставил, а защото ви е носил на ръце!!!" Hug

# 33
Karil, злато наше, и сестра, и психолог, и рахитолог Simple Smile
Пиши, пиши от учебниците, че май доста доктори ги забравят... Иначе аз снощи бях се разтреперала за рахита, защото и аз съм при същата педиатърка по ЗК като Изабела. ама разчитам че сме здравички.. и не опираме за проблеми до доктори.
Аз имах два периода по 3-4-5 дни когато забравях да давам вигантол.. и се сетих втория път защото крачетата почнаха да се потят.

# 34
  • София
Здравейте  Grinning

Chapelita, за подсеченото дупе - едната от моите госпожици беше мноооооого зле и нищо не помагаше, стигнахме до там да й изписват кремчета с кортикостероиди, че раните не зарастваха... и накрая й помогна едно кремче, което го правят в билкова аптека във Варна и се казва "крем при подсичане". Мисля, че аптеката е някъде около Шишковата градинка (ако искаш, ще попитем за подробности).
И на мен още не ми е дошло  Grinning
Тали, мнооого гадно с твоя мъж... дано всичко е наред с него, а младежът ще си получи заслуженото, сигурна съм.
Ох, имам повикване, после ще пиша пак  Hug
Поздрави

# 35
Добро утро

Надявам се че започваме новия ден с усмивка, аз чак сега успях да приспя малката ревла, че от 6 часа насам не е спала.
Хайде да пийнем по кафенце

# 36
  Добрутро и от мен WinkЕ,нашето кукувиче ни събуди още в 06.20,но едва сега намерих време,с чаша кафе в ръка Wink да седна и да почета-след 1 час чакам гости от Русе-моя приятелка и колежка от университета с нейния сладък 1-год. син Heart EyesОт 4-месечен постоянно го виждам през няколко седмици,е,такова дете не бях срещала-вечно усмихнат/дори и към непознати/,любвеобилен,мнооого кротък-като се събуди сутрин,не му се чува гласчето,като го оставиш самичък-също....да се чудиш това дете може ли да плаче Mr. GreenДнес ще му е първата среща с моята малка хуна-направо ще му разкаже играта Laughing-както не е от мълчаливите и кротките.....ще ви пратя снимки после Peace
   А на Тали съм й казала,че може да разчита на мен още в предния си постинг-във всяко отношение Hug
   За цикъла newsm78-на мен ми е много странен,даже се чудя дали съм имала Laughing-още през първия месец след раждането имах няколко дни зацапване,след още 2 седмици-пак;миналия месец ми трая 4-5 дни,но изобщо типична менструална болка не усетих;и снощи поглеждам....пак някакво зацапване Rolling EyesНе знам вече откога да броя?!?
   Хайде,аз ви оставям-сигурно едва утре,след като си изпратя гостите ще ви пиша пак Hug
   Лек,хубав,усмихнат ден на всички  bouquetЦелувки на всички бебоци от мен и София Heart Eyes

П.П.Карил,като дойда в София,трябва да ме заведеш в "Пинокио"-то Wink

# 37
  • София
Добро утро и от мен... май ще е мрачен този уикенд... Нашия тати е на работа и двата дни, а от понеделник заминава в командировка за 1 седмица... ще трябва да се гледаме с малката шушулка самички ...

Но пък той тъкмо ще се върне и ние заминаваме за Бургас до Великден... Много му е натоварено на мъжлето в работата и така ще е до края на Март, и за да не се тормози че не ни обръща достатъчно внимание реших просто да го оставим сам и да си свърши работата... Иначе вечер се прибира към 22...понякога и по-късно...

Затова и Йоана я къпем в 22, после папка и заспива до сутринта.

Това за кражбата на бебетата ме потресе... аз по принцип винаги съм си го мислила това...
Една песен имаше много известна... А runaway train and never looking back.. на Soul Asylum... ако сте гледали клипа една майка така си оставя бебето пред магазин и го открадват, много ми беше мъчно... та оттогава, била съм тинейджърка още, винагиме е било страх някой да не ми вземе детето...

Пебъл, и моя цикъл го няма още... ама си кърмя, така че всичко е наред...
А за теб имам питанка... Как го държите това бебе на 25-26 градуса температура??? Не е ли много? На Йоана и държа 20 градуса, максимум 21 през деня... Като беше по-малка затопляхме стаята като я къпехме, но вече и това не правим... А да чукнем на дърво за сега се кефи дори и като излиза от банята пак се хили... и гола стои на 20 градуса докато я облечем. Ама той баща и някакви техники за закаляване прилага... намаля градусите на водата като я къпем...ама аз винаги проверявам да не ми се струва студенка, че на тоя термометър му нямам много вяра...

За рахита... и Йоана много си върти главата, но не се изпотява... понякога само ръчичките, но пък нашата Докторка винаги е много обстойна при прегледите, мери и всичко, опипва и главата, разпитва... много съм си доволна от нея...  така че да се надяваме че нямаме рахит...

Карил, на теб мерси за изчерпателната инфо за рахита и за стихотворението... Специално на теб пожелавам повече усмивки днес...

# 38
Фъстъчка, ами аз изхождам от идеята че след като на мен ми е добре значи и на нея и е добре, аз ходя по къс ръкав вкъщи а тя само по боди и ританки, завивам я само като заспи и на пипане ми се струва студена.

# 39
ето ме и мен - втора мама на Михаил, освен masha, а тя вече ме представи.
мешлето накрая заспа след като похленчи почти цял час. чакам баткото и таткото - първи ден на логопед! жената казала, че за първи път вижда татко да води детето. петър не може да казва една камара звуци, а е време, че след година и половина ще е ученик (не им се мисли за избор на училище още!)
и мишо се поти, но не мисля, че често и много. пие си вигантола в устата направо.
често ме буди нощем, така че обикноване не стоя до вашите часове - пък и в стаята с компютъра спи баткото, а той трябва да ляга рано - и съвсем кокошки станахме всички.

хубаво е, че има и поезия!!

днес направих отпечатъци на малкото - за 4 месец, малко с два дни закъснение! на баткото имам от всеки мецец до годинка и половина. Правя тесто от вода, брашно и сол и като изсъхнат ги оцветявам - невероятен спомен е, а и малко арт! сега и баткото помага с оцветяването, а и на него му направих миналия месец, да не заревнува!

хайде да готвя, че чакаме гости -  две момчета и те, ще стане голяма игра!!
хубава събота-неделя!

# 40
...
А по въпроса за менструациите... има ли майки на които още да не им е дошло? На мен не ми е и вече май започнах да се притеснявам Sad

И аз съм към отбора на недошлите им  Grinning. Но като кърмех Йоана ми дойде малко преди да направи 11 месеца, така че хич не се притеснявам.

На мен също ми се струват много тези 25-26 градуса... у нас не става толкова дори и при къпане, въпреки че надуваме радиатора на макс. А може би пък термометъра ни е развален, но през деня е 20-21 градуса, през нощта - 18-19 градуса. Благодарение на това, че сме на ток  Laughing, и без това доста солени ни излизат сметките, представям си ако беше по-топло...

Онзи ден като бях на разходка с количката двама цигани ме задминаха - носеха торби с някакви буклуци да продават - единия ме огледа - мен и количката - и погледна другия... е, направо настръхнах... напоследък все ми се случват някакви такива гадни неща и ми светва червената лампа - било заради Йоана или Гергана...

Григ - твърде е възможно аз да съм втората, приложила зарързването на бибата... защото Гери вече е станала спец по смукането на палец... редовно си заспива така, което не ме кефи, ама хич.

Не се безпокоя за рахит - май съм почти единствената  Mr. Green - споко, момичета, не се шашкайте за всичко... нали знаете за хипохондрията - заболяване /психо/, при което за която и болест да прочетеш откриваш че имаш признаците, с която се характеризира Stop. Спокойствие и силна храна - тайната на дълголетието и вечната младост  Mr. Green.

# 41
  • София
днес направих отпечатъци на малкото - за 4 месец, малко с два дни закъснение! на баткото имам от всеки мецец до годинка и половина. Правя тесто от вода, брашно и сол и като изсъхнат ги оцветявам - невероятен спомен е, а и малко арт!

Echi, първо - добре дошла...
и после... как точно ги правиш отливките? Има ли пропорции някакви? Не ме бива много с тестата Simple Smile
Аз много исках да направя на малката отливка от стъпалцето като се роди, ама не се сетих как.. та това е добра идея...

Пебъл, аз пък да си призная ми е студено на 20 градуса, но това е защото като малка са ме държали на много топло и затова съм зиморничава... та по тази причина държа по-студено на Йоана.
А и по принцип в училището за бременни ни казаха, че температура 20-22 градуса е подходящата за децата за през деня, а вечердори по-малко, за да спят по-добре...
Така, че просто намали градусите, за да не се изпотява детето... за него ще е дори по-здравословно.  

# 42
Момичета, много ви обичам!!!
Много сте мили всички до една!  Hug
Софи, ще се допитвам до теб при нужда  Peace
Карил, ние искахме  Андрей да мине да се види през магнитно-ядрен резюнанс /извинявам се ако не му е така името/ в Пирогов но са му казали, че нямал нужда. А на мен ми е едно свито сърчицето и много искам да мине през такъв преглед. Доколкото разбрах е много, много скъп и може би заради това са му го спестили  newsm78
Имаш ли идея къде можем да си платим и евентоално да успеем да направим такъв преглед?
Целувки на всички и до скоро!
Пазете се  Heart Eyes

# 43
днес направих отпечатъци на малкото - за 4 месец, малко с два дни закъснение! на баткото имам от всеки мецец до годинка и половина. Правя тесто от вода, брашно и сол и като изсъхнат ги оцветявам - невероятен спомен е, а и малко арт!

Echi, първо - добре дошла...
и после... как точно ги правиш отливките? Има ли пропорции някакви? Не ме бива много с тестата Simple Smile
Аз много исках да направя

Тали облъчването е голямо. Щом са казали че няма нужда - ЗНАЧИ няма. Скенер правен ли е..

# 44
Здравейте, девойки! Kissing HeartВиждам нощеска тук е било интересно Mr. Green направо ме хваща яд, че съм пропуснала тоз рахитен ЙекшАн Crazy Като гледам след написаното от Мария, половината от майчетата не са спали спокойно Tired...Недейте се ошашква така, бе жени! Stop Спокойно!...А ти, karil, не се чувствай виновна, че си ни информирала...аз като има нещо неясно взимам учебниците на сестра ми и така се информирам...не разчитам само на педито и информацията в Интернет smile3529
За цикъла - и моя още го няма, но очаквам скоро да се появи, защото вече втора седмица не кърмя...Теодор тотално ме "уволни"...ама то и нямаше какво да цока де... Sad
За Вигантола - от началото на март давам само по една капка
pebble, как живеете на таквиз градуси, бе жена?!? newsm78 Явно сте много зиморничави... cold
dreben, още довечера ще я пробваме тази салатка...мисля, че ще е идеално мезе за водката  Crazy

В Стара Загора и днес е мрачно, но е доста по-студено от вчера...така че ще си стоим вкъщи Sad
Опааа, събуди се...напоследък Теди спи само по 30-40 минути на 4 часа и евентуално има едно дълго спане спедобед от около 2-2,5часа Simple Smile

Хубав ден от нас и не се шашкайте! lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт