Пепипетя, масово прието е след разходка и среща с много хора майката да мие очичките на детето, особено, ако много му са се радвали. Не става въпрос за бебе само. И в различните краища на България има различни изрази, които народът е измислил против уроки - пу, да не ти е уроки, да те посерат кокошките, пу, да ти ядат дупето. Избираш си някоя от тези приказки и като му миеш с ръка по три пъти очетата и личицето, го наричаш. Доскоро не знаех дори, че не трябвало да заспива след разходка и гости, преди да са му измити очите. И това не са бабини деветини, а въпрос на баланс на енергии. Естествено, че едно бебе ще се разреве и стресира, ако около него има куп непознати хора!
Пебъл, и аз съм зиморничава. В стаята е 21-22 градуса, къпя на 24-25, през нощта е 19-20. Ние сме с радиатор Теси, който се самоизключва и включва, нямаме парно в квартала. А като си на ток, щом отвориш врата и всичкото топло излита навън. Иначе пък е тухлена кооперацията и дори радиаторът да е изключен, в по-топлите дни дълго време стаята е със съвсем прилична температура. Малкия го обличам - отдолу с боди с дълъг ръкав, отгоре с гащеризон, тоест боди с дълги крачоли, най-често памучно, но може и плюшено. Ако всички гащеризончета са за пране, тогава с ританки и блузка - памучна или в студените дни - по-плътна. Понякога, след сън, слагам поларено елече. Като беше съвсем малко бебето, до пърия месец, съм го завивала, ако го изваждам от леглото да го кърмя, щото все пак телцето е затоплено насън, а те тогава само спяха предимно. Забравих да кажа - Михаил е винаги с чорапчета - в началото над ританката, а сега под бодито, защото от краката най-много се изстива. Но дебелината според сезона - сега памучни, през ноември-декември - бяха термочорапи.

Притеснявам се, защото Ани по принцип е запечена от АМ - преди акаше веднъж на 4 дни, след като почнах с пюретата всеки ден или през ден... А и е малко рядко и като че ли има маалко слуз... Дайте акъл от какво може да е и как да се оправяме?
.Леле,като чета какви премеждия имате,ужас,то вече да не знаеш този който върви пред теб ,какво му минава през главата,всеки го тресе нервата.За дрешките у нас е 20-21градуса и аз обличам Поли с боди с дълъг ръкав,ританки и блузка или пък пак боди с дълъг ръкав и гащеризонче,слагам и чорапки.Добре дошла на Echi
И Поли се заглежда в телевизора,но не за дълго,изглежда не и е особено интересно.В последните дни се е научила да си обръща главата назад,все едно търси нещо,абе то не е само главичката а и част от самото и телце,прави мост,милото както казва татко и.За потенето и нашите крачета се потят,и аз давам с лъжичка с кърма Вигантол по 2 капки.

може би ще го свалим, когато Теди започне да сяда и започне да прави опити да се изправя

Та се чудя дали да не му сложа възглавничката от обиколника, която е предназначена за решетките ?!? 
та от няколко дни му слагам ръкавички, ама лапа и тях. Как да предотвратя това лапане на ръцете?!?