Пролет иде- радост голяма, НОЕМВРИйче се разхожда с мама

• 9 318
  • 308
  •   1
Отговори
# 60
Ечи, не знам какво е това лекарство, за което питаш. Иначе за телевизията - малкият направо впива поглед в екрана, когато нещо му го привлече, и не го откъсва. И мене ме притеснява излъчването. И това, което повечето от нас правят - дето ги кърмим и пишем на клавиатурата или четем пред компа, също не е хубаво. Ама пуста краста интернетска! Като се преместим, в спалнята ще е леглото на Мишо и няма да може да гледа телевизия.

Пепипетя, масово прието е след разходка и среща с много хора майката да мие очичките на детето, особено, ако много му са  се радвали. Не става въпрос за бебе само. И в различните краища на България има различни изрази, които народът е измислил против уроки - пу, да не ти е уроки, да те посерат кокошките, пу, да ти ядат дупето. Избираш си някоя от тези приказки и като му миеш с ръка по три пъти очетата и личицето, го наричаш. Доскоро не знаех дори, че не трябвало да заспива след разходка и гости, преди да са му измити очите. И това не са бабини деветини, а въпрос на баланс на енергии. Естествено, че едно бебе ще се разреве и стресира, ако около него има куп непознати хора!

Пебъл, и аз съм зиморничава. В стаята е 21-22 градуса, къпя на 24-25, през нощта е 19-20. Ние сме с радиатор Теси, който се самоизключва и включва, нямаме парно в квартала. А като си на ток, щом отвориш врата и всичкото топло излита навън. Иначе пък е тухлена кооперацията и дори радиаторът да е изключен, в по-топлите дни дълго време стаята е със съвсем прилична температура. Малкия го обличам - отдолу с боди с дълъг ръкав, отгоре с гащеризон, тоест боди с дълги крачоли, най-често памучно, но може и плюшено. Ако всички гащеризончета са за пране, тогава с ританки и блузка - памучна или в студените дни - по-плътна. Понякога, след сън, слагам поларено елече. Като беше съвсем малко бебето, до пърия месец, съм го завивала, ако го изваждам от леглото да го кърмя, щото все пак телцето е затоплено насън, а те тогава само спяха предимно.  Забравих да кажа - Михаил е винаги с чорапчета - в началото над ританката, а сега под бодито, защото от краката най-много се изстива. Но дебелината според сезона - сега памучни, през ноември-декември - бяха термочорапи.

# 61
...А ще ми кажете ли с  какво обличате бебетата като ги гледате на 20 градуса?
Радвам се че не съм само аз неоциклена Simple Smile
pepipetia пускай сешоара, аз така успокоявам и приспивам малката от вчера, върши чудеса туй нещо  Peace

През деня в стаята е около 22 градуса и Теди е облечен с боди с дълъг ръкав, блузка или т.нар. жилетка, ританки и терлички...през нощта спи с боди с дълъг ръкав, чорапки и гащиризонче, което съм го нарекла за пижама, а в стаята е 19-20градуса, спи в чувалче и го завивам с пелена...скоро смятам да махам чувала Simple Smile
pepipetia, т'ва сешоара е голяма работа...само той ме спасяваше по време на коликите и дълго и продължително реване... Peace та сешоара ми предаде Богу дух, но свърши страхотна работа Simple Smile
echi, наш Тедко също се заглежда в ТВ-то...като го сложа на спалнята и все си извърта главата към телевизора... tv

Момичета, Теодор напоследък извършва сложни акробатични упражнения - извива се на дъга и имам чувството, че главата му ще опре в ходилата Crazy

# 62
Ечи, на нас ни дадоха калциев глюконат - действал противоалергично. А за сметка на това не дадох Панадол. То и нямаше реакция за щастие.. А ампулите - по половин сутрин и вечер, 2 дни преди, в деня на и два дни след ваксината. т.е. общо 5 ампули.

# 63
  • у дома...
Мамета, възможно ли е от Пентаксима да ака по-често? Щото вчера ака 4 пъти, днес вече два... А и това желязо дето го давам... newsm78 Притеснявам се, защото Ани по принцип е запечена от АМ - преди акаше веднъж на 4 дни, след като почнах с пюретата всеки ден или през ден... А и е малко рядко и като че ли има маалко слуз... Дайте акъл от какво може да е и как да се оправяме?

# 64
пебъл - обличам Гери или с боди с къс ръкав и отгоре гащиризонче с дълъг, или с боди с дълъг ръкав и гащиризонче без ръкави. През деня като заспи и мятам едно тънко одеалце - рядко две, през нощта - с 3 тънки одеалца - а по-точно - едно памучно в калъф, едно мекичко, иначе също тънко, и една пелена не от най-дебелите.

Ечи - писах в края на предишната тема за калциевия глюконат - ако искаш пусни търсачката - по-специално в Здравословния форум и можеш да прочетеш какво ще излезе. Моя избор е да не давам от това лекарство  Peace.

# 65
Майчета,Поли днес става на 4 месеца,затова нека ви почерпя  party023 beer cook Popcorn.Леле,като чета какви премеждия имате,ужас,то вече да не знаеш този който върви пред теб ,какво му минава през главата,всеки го тресе нервата.За дрешките у нас е 20-21градуса и аз обличам Поли с боди с дълъг ръкав,ританки и блузка или пък пак боди с дълъг ръкав и гащеризонче,слагам и чорапки.Добре дошла на Echi welcomeИ Поли се заглежда в телевизора,но не за дълго,изглежда не и е особено интересно.В последните дни се е научила да си обръща главата назад,все едно търси нещо,абе то не е само главичката а и част от самото и телце,прави мост,милото както казва татко и.За потенето и нашите крачета се потят,и аз давам с лъжичка с кърма Вигантол по 2 капки.

# 66
здравейте и от нас. да ви се оплача - и Димана стачкува при храненето - тази екстра я има от 2 дена. и то само при сутрешното хранене. за сега номера с бибата минава и като се улиса малко, аз пъхам шишето с мляко. а иначе едно дърпанеееее и мостове и лош поглед тип "защо ме тормозиш сега". и от няколко дена е започнала на сън да си смуче ръцете. ако я издебна и слагам бибата, ама през нощта я намирам с ръце в устата. притеснявам се да не стане гаден навик, но не знам какво мога да направя по въпроса.
днес реших, че ще я заведа на частен преглед преди да и сложим 2 ваксина, щото не съм сигурна, че е перфектно здрава. а и при нашия док е на конвейр и аз вече си записвам въпросчетата за да не я бавя, ама половината остават без отговор щото видиш ли друго бебе вече е влязло докато ние се обличаме и така по живо по здраво. вчера я сложих за първи път в активна гимнастика взех я от една приятелка да пробвам какъв е ефекта и яко и хареса да и купя обаче малката въобще не беше впечатлена. тя си има в леглото висящи играчки, които вече са и умръзнали и сега пак така...
за къпането - ние сме с анатомична ваничка на Кам - бая големичка е за джуджанка и тя се шири в нея.
за температурата - пред деня 22, през  нощта - 20, при къпане 23-24. Димана е облечена с боди с дълъг ръкав и гащеризон (или панталон и блузка) и чорапи - засега още сме с термо.
чапелита - от самото раждане на Димана ползвам крем за подсичане на Валя Дечева, има го в аптеките срещу Окр. болница. досега не сме имали проблеми, но знам от приятелки, които са експериментирали с други марки и наистина са доволни от него.
пишете ме и мен към ошашкалите се мами от този рахит, док каза че има подобрение и вече не вземаме по много капки амаааааа. а и аз все си мисля дали се усвоява това масло или не го давам правилно (в лъжичка и тя плуе и аз пак давам)
уф стига толкова за сега
така като нямам време да седна няколко дена
много Hug

# 67
sofkobofko,, за колики Ранитин? Аз го пия за язва. Що не се консултираш с още някой лекар.

Лина, ами, какво да ти кажа- той Зантак заради непрестанното връщане на храна ни го предписа педито- още си имаме рефлукс, и то як, и ужким по принцип с това се лекувал... ама аз само веднъж му дадох от него- опитах го, реших че е горчив (Данни с много нещастна физиономия беше като му го сложих в устата) и реших, че е по- добре детето да си връща, отколкото да го тъпча с химия...  още повече, че и след лекарството- пак ми връщаше, макар и много по- малко... Сигурна съм, че проблема е в това, че май му давам да яде повече, отколкото трябва, а и той е нерваче и денем като яде- дърпа здраво и винаги ми връща, а нощем- никога (защото яде по- спокойно и дреме)...

С екипчето от снимката го облякох вчера след едно масивно омазване с ако на гърба, дупето и пишока, та се наложи да го къпя посред бял ден http://snimka.bg/photo.php?photo_id=2359389

Еййй да се похваля- от вчера Данни се научи да казва "ппп" и "ббб" и да плюе  в това време- абе пърди с уста с две думи... а и като му сложа един биберон с дръжка- сам си го вади и слага в устата, държейки го с 2те ръце- като се опитва освен силикона да налапа и цялата пластмаса Simple Smile много е смешен и ще пробвам да го снимам... иначе не стои изобщо с биберон и той, ама аз не страдам много от това Wink

# 68
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте мами... Леле, какво правите вие през почивните дни - изписали сте 1/3 нова тема + 3 страници от старата. Аз още не съм прочела новата, но бързам да отговоря за старата тема  Crazy

Жени - зъбките "са се активизирали" означавало, че са тръгнали да се показват, но ще мине време, докато се появят.

Маша не съм водила Ема на педиатър в Сливен, а в София. Иначе градът си е супер, но утре сутрин се прибираме в СофиЯТА  Wink Апропо, ще сме в Сливен една седмица преди Великден и една след това + 1-2 седмици през май, така, че може да се засечем и заедно да разхождаме мишоците по ларгото  Mr. Green

За Зимафлуора ние ще даваме като се появят първите две зъбчета, засега не даваме.Историята с опита за отвличане звучи много страшно, но и малко като "градски мит"  newsm78 - ДАНО ДА НЕ Е ИСТИНА, ЧЕ  #Crazy

# 69
Добре дошла на echi ! И приятни минутки в нашата компания !  bouquet

карил, последното ти стихотворение много ми хареса.  Peace

Момичета, имам едно въпросче - кога смятате да свалите нивото на кошарата/леглото?
Аз съм в една чуденка, а такива подробности от каката не помня. Embarassed

За къпането - и преди съм писала - засега горе-долу и става коритото, но като почне да сяда, ще й е екстра. В същото корито се къпе и кака й, а е вече на 4 1/2 год.  Mr. Green

# 70
iviche, и аз скоро си мислих за нивото на леглото  newsm07 може би ще го свалим, когато Теди започне да сяда и започне да прави опити да се изправя 1crib

# 71
  • София
echi,добре дошла и от мен! wavey

Относно Т- от 19 до 22 градуса. За къпане затоплях само до към края на първият месец.

За свалянето на нивото съм на същото мнение като Дени4ka.
Няма смисъл да е по-рано от момента, в който може вече сама да става.

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 19:08 от Анита 1

# 72
  • на странно място ......
Мацки възмутена съм, какво сте направили не съм влизала от един ден и сте изписали 4 страници, не може така спрете се!!
Аз да си кажа за рахита, вече не се притеснявам, защото Карил е права не всяко изпотяване е рахит!! На Диляна косичката отзад и я няма още от първия месец, но тя се върти с ужасна скорост и си го обяснявам с това, а крачетата са и постоянно студени и мокри, това пък си го обяснявам с наследственост - моите са такива!! Не се шашкайте питайте ДОКТОРЯТА!!
Ние се обличаме боди с къс или дълъг ръкав в зависимост, какво има в наличност и гащиризонче с дълъг ръкав, температурата в стаята пряко сили стига 19 градуса, като я къпем загрявам до 20-21 и мисля, че детето се чувства добре.
Това с този калциев глюконат звучи доста странно, аз не бих дала такова нещо на детето си и панадол няма да и дам ако нищо и няма! След първия прием на Пентаксима доктора каза дори да не си купувам Пандол и че тази ваксина няма странични ефекти, аз си го слушкам, но за всеки случай взех Панадол, но не съм давала, понесе я много добре дори не стана кисела, но всеки си знае, а докторите ги оправдавам с това че искат да си вържат гащите, ако все пак се случи нещо като вдигане на Т!!

И още нещо да напиша САЛАТАТА на Дребен СТАВА СТРАХОТНА ако се сложи ЧЕСЪН разбира се за тези които го обичат, останалите просто не знаят какво изпускат  Mr. Green

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ МАЛЧОВЦИ и ТЕХНИТЕ МАМИНКИ   bouquet

Добре дошла на мама echi!!

# 73
За нивото питам не, защото очаквам Ваяна акробатично да се метне през решетката, а защото от вчера започна да си хваща в ръка въртящата се играчка, съответно - спира я, после, като я пусне, играчката направо се завърта като пумпал.  newsm07
И оставете това, ама се притеснявам да не си я събори на главата......та се чудех дали да не я сваля, че да се я гледа тази въртялка отдалече...  Crazy

# 74
iviche, щом е такава работата - сваляй го...хич не се замисляй newsm07 нашата въртележка все още му идва на високо, макар че я удря от време на време... Crazy
Мен друго ме притеснява - на няколко пъти съм засичала ръката му между решетките и ми минават какви ли не мисли Tired Та се чудя дали да не му сложа възглавничката от обиколника, която е предназначена за решетките ?!? newsm78 Ама пък тогава няма да мога да го виждам какво прави!!! ooooh!
И още нещо - Теодор съвсем целенасочено си вкарва палеца в устата и го смуче Sad та от няколко дни му слагам ръкавички, ама лапа и тях. Как да предотвратя това лапане на ръцете?!? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт