Пролет иде- радост голяма, НОЕМВРИйче се разхожда с мама

• 9 393
  • 308
  •   1
Отговори
# 255
masha, успокой се! 350 гр. не са чак толкова малко. Нормите за наддаване са ориентировъчни. Бебетата наддават скокообразно, не може всеки месец да качват по 1 кило.  #Crazy "Уморена" и "нехранителна" кърма няма, какви са тези глупости? Не разбрах какво ще помогне според този лекар и сокчето от ябълка? Иначе как е бебето? Жизнено ли е? Има ли достатъчно напишкани памперси? Най-важното сега е ти да се успокоиш,  бебока със сигурност иска най-вече да има спокойна мама  Hug

# 256
  • София
Първо искам да почерпа за четвъртата ни месичинка

party023 Tada
На останалите празнуващи днес бебоци бебе Ния на мама Мерелин ,бебе Рами на мама irbi6a ,бебе Ивайло на мама Клюкарката,бебе Александър на мама Jenny_b,бебе Габриела на мама Сhapelita, пожелавам да са здрави и послушни

бебка и бебко, добре дошла  welcome в отбора на dipl. ing. /май така се пишеше/

dil, и нашият батко я ухапа по ръчичката от обич, но за щастие по-леко/нямаше следи, а само сълзи/. Просто се чудя откъде му идват в главата подобни шуротии.

Мама Тери, както пишеше в една книга, децата не са прасета, че да съдим за развитието им по килограмите. Много по-важен показател е дали растат на височина и дали се увеличава обиколката на главата

lightblue , ще потърся тази марка залъгалки, защото от много смучане ще си изсмучаме ръчичките hahaha

raliar, когато преди месец се опитах да захраня с катоф, Иветка не беше във възторг и от тогава не съм пробвала. Мисля да изчакам.

Sophi ,  Беба се буди около 6,45 и я ползвам за будилник на бати.

TALI, дано довечера на прегледа всичко да е наред с Андрей.

klukarkata, страшен е Ивко. Много добре се справя таткото с манджата Joy

# 257
Работата е там, че той досега наддаваше в норма или малко над нея, като имаш предвид, че е роден 2835. Естествено, че не може да върви с темповете на по-едрите бебета. Пък и аз си викам - ама не реве, като се насуче, значи не е гладен...Знам ли.. А елдата е много вкусна. Това е гречка - така я наричат руснаците. Аз много обичам греченая каша - с масло е много вкусна, руснаците я обожават и само с това се тъпчат. Като бях на гости с баба в Москва близо месец преди многоооо години, се спуках да ям греченая каша. И сега си правя отвреме-навреме. В България я продават в диетичните магазини едва от няколко години, та преди това много ми липсваше. Но не знаех, че това растение не задържало никакви вредни и канцерогенни вещества, и че съдържало много желязо, и че го препоръчват за бебетата. Аз довечера ще звънна и на мойто педи - да й кажа, че сме заслабнали, да видим и тя какво ще измъдри!

# 258
Между другото, Кати, и аз точно това попитах една дружка в кюто - ако знаех, че в ябълката има желязо, да му дам, ама не съм чувала такова нещо... Пък и така сладко си мляска, като захапе цицата, значи му е вкусно. Нали , като е гладен, човек не трае? Не може да яде, а да не качва. Вярно, че последната седмица суче по-малко като време - като количество нямам представа. Аз му давам и от двете гърди. ТОй сам си ги  пуска, като се наяде. Не преливам от кърма, но явно досега си му стигаше.newsm78

# 259
  • София
Мами... починало е и четвъртото бебе от четиризнаците...
Да почива в мир малката душичка... Praynig

Рева тука пред компа... много болезнено приех новината...просто не знам какво ми става... дали са още хормони ???

# 260

Рева тука пред компа... много болезнено приех новината...просто не знам какво ми става... дали са още хормони ???

Милите душички... още 4 невинни душички  си отидоха... да почиват в мир  Praynig Praynig Praynig Praynig.

# 261
Ох, да почиват в мир малките ангелчета!  Praynig

Горките родители - не искам да си представя какво й е на майката.............  Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry

Май и аз ще си поплача от тази човешка драма ............

# 262
Фъстъчка тазни новина е ужасна просто... няма да се зачитам във форума,че и аз ще ревна а тази вечер съм решила да не плача  Peace

# 263
Здравейте мами Simple Smile
Честитки за всички бебоци, котио днес стават на 4 месеца като нас:)
Утре ще бием най-вероятно втори Пентаксим, дано е ОК всичко.
Аз продължавам да се цедя - вече мисля да си сменя ника на мама_крава  Whistling
Иначе - малка температура имам цял ден, продължавам с хомеопатичните, през 30 мин. Малко е изнервящо, ама няма начин. И вече като че ли разбрах от какво се запушвам - ами от стрес. С тази работа мойта и това год. приключване, още 1 месец зор! Мина, внимавай моля те, че да не стане и при теб нещо такова. А ти не каза резултата от фитнеса и кърмата - намалява ли или!? Аз не че съм се засилила в момента да правя нещо подобно, просто за инфо Simple Smile
Баси, дреха не мога да си облека, толкова ми е разранено и надъвкано едното зърненце..и съм си направила едно устройство - така го нарича мъжа ми:), слагам от помпата силиконовия накрайник, отгоре сутиена (с ластик), че да не ми се натъртва.. и така. Днес сестричката ми изведе бебока, утре пак ще ми помага, че не мога и да го вдигам почти. Боли, та се не трае.
Айде, весело:))
П.С. Маша, ти много пишеш бре!! Браво!! Simple Smile
Радинка, от къде е тази марка бибки?
А за наддаването на бебоците - добре, че е Цвети за да не се притесняваме Simple Smile
Утре на консултацията ще го видим нашия юнак как расте - ами ръста точно ще гледам. Щото го меря в нас на кантара и ми се вижда ОК. Т.е. като е гладен плаче, после като си похапне е ОК, та няма и това да мисля вече. 

# 264
masha, успокой се! 350 гр. не са чак толкова малко. Нормите за наддаване са ориентировъчни. Бебетата наддават скокообразно, не може всеки месец да качват по 1 кило.  #Crazy "Уморена" и "нехранителна" кърма няма, какви са тези глупости? Не разбрах какво ще помогне според този лекар и сокчето от ябълка? Иначе как е бебето? Жизнено ли е? Има ли достатъчно напишкани памперси? Най-важното сега е ти да се успокоиш,  бебока със сигурност иска най-вече да има спокойна мама  Hug
Peace
За малките душици ми стана и на мен много мъчно  Cry Нека почиват в мир  newsm17 Flowers Rose

# 265
Леле забравих да честитя месечинките на малчовците! Да са живи и здрави!
Masha  аз писах и в кърмаческия на лични на една от най-опитните мами и виж какво ми отговори, та след вашите коментари и нейния аз съм спокойна!

"Очевидно коментарите на педиатърката сериозно са те разтревожили. 400гр наддаване за 3 седмици правят 130гр средно за седмица - което е над минимума от 120гр нормално наддава! ;не седмично Grinning Като прибавиш и факта, че бебетата наддават скокообразно и за седмица могат да наддадат като 100, така и 400гр, излиза, че месечното наддаване на Вики ще е в идеал! ;ните граниm 4;и Grinning По всичко личи, че се справяш чудесно с кърменето вече 4 месеца - давайте така Grinning
Има ли причина да мерите бебето по-често от веднъж месечно? Нормално бебетата се мерят на 4-5 седмични интервали и това е добре - такива междинни измервания могат да създ! 072;дат неправилно впечатление и да те притеснят без нужда"

# 266
МАША, стига си се стряскала!!! КАзах ти - в този период почти ВСИЧКИ БЕБЕТА СА С ТАКИВА СТОЙНОСТИ НА ХЕМОГЛОБИНА!!! НЕ Е анемия това!, разбери! И е нормално да са ниски еритроцитите, защото най-вероятно Мишо е бил по-дълго с неонатална жълтеница, а тя се дължи на хемолиза на еритроцитите, т-е - те се пукат и намаляват!!! Не се безпокой! в никакъв случай стойностите НЕ са тревожни, детето ще се захрани и ще се подобрят. Само че става малко бавно. Моя син беше със хемоглобин 97 , но аз не се шашнах, даже на лекар не го заведох, и Д-р Слънчева ми каза, че ще го наблюдаваме само...и ето наблюдавахме го и ...ВДИГНА СЕ, защото СПРЯХМЕ жълтеницата, стимулирайки черния дроб с Фенобарбитал\ако си спомняш, Педито ми не ми помогна тогава, казваше че Дани не е жълт, но аз с мойто опитно око, виждах..\След около месец, пак взех кръв хемоглобина беше 101 , сега е 104...и така, но аз не се притеснявам. СЪЩО и за яденето и наддаването. Ние сме изцяло на АМ, дето знаеш, че помпа бебетата и растат, но мойто не е от дебелаците, а от по-скромните, макар че се роди дебелак 3550. Така че няма закон, както не може всяка една от нас да е с еднакви килограми, макар, че по-слабите като Рени, ядат най-много Joy Joy JoyА тя яде мнооооооооого повярвай ми... Joy
Близначките ми за сравнение....като бебета бяха хранени с еднакви количества, по едно и също време А ИМАХА ГОЛЕМИЧКА РАЗЛИКА В ТЕГЛОТО!!! Моля те, легни си спокойно и се наспи! стига си мислила щуротии и не се обвинявай!
Момичета, радвам се, че имам познания, които ми помагат...Ето.............
попитах Бърди....................Цитат на: karil в вторник, 13 март 2007, 19:39
Здравейте  Бърди!
Сина ми е с хрема, която отшумява. Отшумява и кашлицата, която беше предизвикана от събиране на секрет в назофаринкса. Температура не е имал, имаше лек отит, лекувам го вече 6 ден с Отипакс.
1. Сгреших ли като НЕ послушах педиатърката на бебето \4 месечно\, и НЕ му капах физиологичен разтвор с Адреналин, а му капах Виброцил \Phenylephrine 0.25%
Dimethindene maleate 0.025%\ по една капка три пъти дневно.
2. Колко дни след излекуване на ринита и ухото мога да направя Пентаксима \Инфанрикс\ Преди да ги направим, да го заведа ли пак на УНГ преглед?И да взема ли контролна ПКК и урина. В ПКК по време на възпалението имаше съвсем леко повишение на лимфоцитите, левкоцитите бяха в норма. Да взема ли назален секрет за микробиология, при все че хремата отшумява
Мноооооооого благодаря !!!

Привет!
Благодаря за добрите думи.

1-Не, не сте сгрешили. Не се капе Адреналин на 4 месечни деца-може да предизвика тахикардия. Аз не бих капал нищо-само физ разтвор и Олинт 0.05% до две апликации. И с помпичка бих отстранявал секретите.
2-Вижте ушенцето-ако няма отит, няма температура и е минало седмица от заболяването, направете ваксината.

Последна редакция: вт, 13 мар 2007, 22:09 от karil

# 267
  • София
Включвам се и аз за малко.

Честити месечинки на всички бебчета, които са имали мини рожденни дни през последните няколко дни.  bouquet

Руми, аз се махнах от Иванова още през декември. Знам, че много майки са доволни, но нас ни докара до болница с тези нейни превземки и надменност. Адски съм разочарована от нея и сега пак се ядосвам като се сетя #2gunfire #2gunfire #2gunfire

И аз чух по новините за четвъртото детенце. Много ми стана мъчно и си поплаках на рамото на моя мъж. Cry Да почиват в мир четерите ангелчета. Горката майчица!

И моята коса капе със страшна сила. Алекс също помага като ме скубе непрекъснато.
За среща в Ситито и аз съм ЗА Peace
Лека от мен!!! Hug

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 07:24 от bubalina

# 268
Здравейте мамички !!!
Praynig Praynig Praynig
За първия преглед на бебета без ЕГН - абе не знам по другата провинция как е, ама във Варна дечко си имаше ЕГН още на втория ден, и акт за раждане на третия.  Явно е до организация.. и обем работа - София града голема.
Masha, за твоето изтощение - то близо до акъла... че с бебе на няколко месеца майката ще е изтощена - ми да беше казала лекарката някакви витамини за тебе.. да се подсилиш, и ти, и кърмата. Аз съм фен на зелените водорасли на Аквасорс... и ще си взема, че не съм пила след раждането, а май ми свършиха силиците.
Jenny_b, стискам палци да се оправят гърдичките. Не съм специалист, ама хомеопатично на 30 минути ми звучи много странно.. обикновено приема е 3, макс. 5 пъти на ден... Не че е много показателно, но на бебо му дадох след ваксината - първи ден 3 пъти, втори, трети ден - по 1 път.. и сега ще му давам по един път седмично следващите 1-2 месеца....
Нали ви бях споменала, че ме боли палеца на лявата ръка, вече два месеца - ходих на лекар, и той вика - ами преплетено сухожилие (с нерв или мускул, не помня), това се оправя с лека операция в кабинета - помислете си и елате да я направим... След това изобщо нямало да ме боли ръката, само да не я мокря десетина дни....Айде, нема нужда.. та в четвъртък ще ходя на втори доктор.
Иначе да се самопохваля - ходих да ме подстрижат .. и да заприличам в главата на жена, че бях като метла... И ходихме с любимия на концерт на Теодоси Спасов ... супер беше, много си го харесваме. И така, освежена и озвучена... се мятам на ежедневието.
Мами, и пак - ама ние сме най-красивите мами , с най-красивите и добрички дечиня... И се надявам скоро да се хвалим кое дете какво може да прави, и да ги виждаме как се развиват като характери, личности и творци.. и по-малко да мислим за болести и ДжиПи-та.

Последна редакция: вт, 13 мар 2007, 22:52 от Вени наДарИн

# 269
http://www.moetodete.com/index.php?option=com_content&task=v … 131&Itemid=66
КАКВО ЛИ НЕ ПРАВЯ ЗА ВАС... PeaceЗа да спинкате спокойно! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт