"Пролет на вратата чука, декемврийчето ни сладко гука!"

• 13 771
  • 281
  •   1
Отговори
# 225
ЧЕСТИТО НА ТРИМЕСЕЧИНКИТЕ

liletka, djumbeto- Влади много добре понася киселото мляко. От адаптираното се запече горкия. Подслаждам го с малко захар и не е толкова кисело. Даже днес му направих плодово кисело мляко вместо с водичка го разредих с компот от ягоди и много доволен остана. А за сокчетата само ябълката дразни на коремчето смесвай я с нещо друго, например с моркови както искаш. Имай в предвид, че моркова запича а ябълката разхлабва затова ги давам заедно. Правя различни комбинации с ябълка и портокал, ябълка и киви, ябълка и банан или само отделно банан на каша /смачкан и прецеден през тензух да не остават жилки и семчици/. Всичко си яде детето.

# 226
Niki аз съм ползвала тези капки....някъде Аделина като беше на 1 месец....черни са на цвят и лично аз бях доволна от тях, защото от няколко капвания се беше оправила.(приготвят се в аптеката и се слагат 3 пъти дневно по една какпка в ноздричка....)
Те просто изсушават лигавицата.Ако искаш опитай да редуваш веднъж  стеримар и веднъж коларгол, за да не се изсушава много нослето.Успех!!!
Ekaterina85 ти направо ме убиваш Wink...не се засягай ей Hug но ми е чудно цитрусовите плодове не бяха ли след годинката? newsm78

# 227
HEBMEHTE- Не съм се засегнала няма страшно не съм от тия засягащите се Hug Всеки казва различно, но всичко е по преценка на родителя. Аз прецених че мога да му дам и му дадох. Яде ги не се мръщи и нищо си му няма на детенцето. Даже ще споделя така лекичко в скобки /на мойто доки жена му дала  на сина им като бил на 2 месеца банан/ нищо му няма на момчето сега е 30годишен мъж който продължава да учи.

# 228
  • Варна
хахах бебоците растат ли растат и все по-сладки стават  Heart Eyes

нас ни метнаха зъбите  ooooh!  още нямаме избили,но венеца ни е надут и получаваме безутешни нервни кризи по никое време  #Crazy

# 229
Ники, и моята девойка все хрипти и аз си мисля, че има сополи, но не е типичната хрема. Сутрин и вечер прочистваме нослето с физиологичен разтвор. После изсмукваме с помпичката и понякога излизат по-сополести неща, понякога по-сухички. Но хриптенето не се премахва напълно или само за малко изчезва.  Точно затова се притеснявам за ваксината.  Но тя лекарката ще я прегледа де, като дойде моментът. Все още не са я доставили в аптеката, където сме я поръчали. Капки Коларгол още не съм ползвала с бебката, но с баткото ползвах и то от първите месеци. Много съм доволна от тях, само по-внимателно, че цапат страшно.
А за приспиването на бебето - ми аз по принцип я приспивам на ръце, полуизправена. Лош навик, но какво да се прави.  Така си ни остана още докато имаше много колики, сега почти няма. Понякога заспива и на гърда. След това просто я поставям в креватчето. Тя не разбира, че не е при мен. По-скоро на мен ми беше трудно да се разделя с нея. Затова намерих компромисно решение. Приближих нашето легло до нейното - напълно са долепени, спим с главите към нея, така че си ми е близичко.  А нощем само се примъквам до муцунката й, добре че съм дребничка, както вече споделих, и й подавам цицата. Laughing
Magesta, много готино! Жижи от сега е с характер!

# 230
Екатерина85, и мен ме учудва подходът ти в захранването, но ти като майка, най-добре знаеш какво е добро за детето ти. И моята майка ме е хранила с кисело мляко, защото не е имала кърма, но тогава не е имало АМ.
Само искам да споделя следните статии от кърмаческия форум за повече информация:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=923   - Храни, които да се избягват в менюто на бебето
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=27933.0 - Често задавани въпроси за млечните продукти
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=33077.0 - Информация за хранителните алергени
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18194 - За вредата от захарта

Magesta, не само ме разсмя, ами за малко да си събудя детето от смях  Laughing
Ники, защо не поискаш да му вземат секрет за изследване от нослето.

Последна редакция: чт, 15 мар 2007, 22:08 от tini-mini

# 231
 Лора - на  Virginity ,Бояна - на mutsanka ,Магдалена - на  bla_bla  ,Теодор - на  amymommy  и Виктория - на  mama_megi   baby_neutral
 ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧИНКИ!   bouquetДа бъдете живи и здрави, весели и много щастливи!  Peace
 Честит Рожден ден и на Troya и Silverstar !   bouquet Живи и здрави и щастливи!
Magesta  хахаххахахахаа  Joy  hahaha  Laughing мнооо якооо.

Ние бяхме на консултация и имунизация на 13-ти март. Порастнали сме. Сега сме 5.900 кг. и 61 см. само на кърма засега, дано продължим така. Доки каза да караме на кърма още, а сокчета евентуално 4-тия и най-добре след 4-тия месец. Ние си поръчахме ваксина от аптеката: Tetraxim. Казват, че няма странични ефекти. На имунизацията като го боцнаха Криско, много плака, ама аз си го цунках и си гушнах, и му мина.  baby_neutral После се разходихме много в градската градинка и заспа бебока. Вечерта му премерихме Т. нямаше Т. Не го къпахме, хапна си и заспа. Спинка цяла вечер и се събуди сутринта след 8:00 ч. Голям сън му удари, явно от ваксината, много му се спеше. Сега всичко е ОК.  Peace
През деня, ако е слънчево и топло сме навън на разходка.  baby_neutral

Последна редакция: чт, 15 мар 2007, 19:45 от KrisDiMar

# 232
tini-mini браво, че публикува тези теми за четене, понеже и аз леко взех да се притеснявам за Екатерина - всички тези портокали, мандарини, ЯГОДИТЕ особено са такива силни алергени- не се дават до 3 годишна възраст на децата ! Може сега да му няма нищо на детенце и един ден нещо да провокира алергични кризи. Ако имаш възможност,  Екатерина, просто ги избягвай, мила! Извинявай за намесата, но е малко стряскащо и го правя, защото може просто да си пропуснала информацията.
За срещата в неделя, аз лично не съм сигурна, понеже сме все извън София през почивните, но ако на всички е удобно, аз просто ще пропусна.
За дуфалака на детенце беше предписана 5мл доза. И аз му я давам директно в устичката, концентрирания сироп, понеже разреден му действа доста, ама доста по-късно.
Вержи и Дани взе да получава нервни кризи и се разплаква ей-така както си стои, ама се дере с балкански рев, неутешим. Много ме стряска и не съм гледала венците, но ако някой сподели с какво ще ги облекчаваме тези състояния, ще съм му благодарна.
Поздравявам творците на темичките- супер са и която и да сложим е все добра, а понеже аз нямам тоз чуден талант, мога само да предложа дали да не включим темата за великден и нещо с писани яйца-деца и каквото може да се съчетае.
Понеже е баня-time както му казвам - весела баня пожелавам на всички и целувка за лека нощ на малките бебоци. Heart Eyes

# 233
  • Варна
голям кеф имам аз! открих лек за истериите  Party
понеже до сега ефект имаше само разходката с количката 
и се сетих - компютърния стол е на колеца   метнах я на стола и я забутах напред-назад
et voila !!! заспахме отмах   Whistling

има някакви мехлемчета на основа мента - охлаждали венеца  Thinking
нас така ни боли, като ни хване, че даже и ръцете не си лапаме  Cry

# 234
Nikki и ние така хриптим и педиатърката ни каза 15мин преди всяко хранене да пръскам СТЕРИМАР или физиологичен разтвор.А ако до едим месец не се оправи да ходим да ни вземат секрет от нослето. Sad                                                     

# 235
Да докладвам след консултацията днес - 6,100 кг. и 59 см. или качили сме 650 гр. и 2 см. за един месец. Купих Пентаксим, но ще го сложим друг път, тъй като Бояна се разсополиви точно днес и не искам да рискувам с ваксинирането. Питах педито за захранването и тя ми каза от 6-ия месец плодови пюрета и каши, а глутена се въвежда чак в 9-ия, т.е. попарата и детската кухня след 9-ия. Е, ако искам ми каза че мога и по-рано да почна, но не преди 4-ия месец.
detelini след първото ми раждане имах ужасно много разкъсвания и съответно и шевове. Като отидох на гинеколог се оказа, че имам нещо като прищъпнато (мъртво) месо вътре във влагалището, което е в следтвие на  шевовете  Shocked Много се притесних, но гинеколожката ме викаше всеки ден да ме маже с нещо и тези гадости постепенно паднаха  ooooh! Не знам как се казва по медицински му, но е възможно да е било като в твоя случай. Не се притеснявай, всичко мина безболезнено  Peace
magesta разплака ме от смях  Laughing
Nikki Петьофито май е по-добър певец от майка си  Mr. Green

# 236
Момичета, в неделя ще е хубаво времето, така че предлагам - неделя,  на входа на Южния парк, 12.30 часа.

Никки, можеш ли пак да си напишеш мейла, защото не мога да го намеря, ако е удобно разбира се.

# 237
  • Бургас
Ето мамите, които са ми пратили снимки - tini-mini, desidm, Betty L., pontes, Virginity, Sarra, liletka, HEBMEHTE, Verolina, alex_shu, esy, mutsanka, бебешок, Magesta, keti_qncheva, zory5rova, mam21, mama_shushi, iva-bebe, conka, Ekaterina85, pebble, ina_nk, di_ , Koce Босе, ADENA

Ако някой ми е пратил снимка, а не се намира в списъка да ми пише на лични

Дано Петър не пее като майка си, че оле-мале!

# 238
Здравейте и от мен отниво по нощите, но.....................

Аз съм съгласна за Неделя, даже ми е по удобно, че в събота се оказа че трябва да ходя на лекции  smile3529, само нека да уточним на кой вход на южния парк- този с розовата въртележка или този на който са Коктеили и Мечти.
За хриптенето в нослето аз пръска Tonimar и съм много доволна веднага действа, но йената която ми помага с гледането на бебка ми каза че не трябвало да се прекалява с физиологичния разтвор, защото бебчо свиквал да му се овлажнява нослето и спирал сам да си го увлажнява...................
Аз лично моя белег от операцията не го мажа с нищо, имам само една черта която мисля че ще се скрие и без мехлем. Аз му нямам много вяра на мехлема за белези защото преди две години с нашия татко катастрофирахме лошо и на него не му подейства и сега е белязан на дясната вежда, според нем зависи много от начина по който сме зашити  smile3506

# 239
Magesta много сте сладки и детето е със собствено мнение по въпроса с клипчетата по които ние полудяхма  newsm44 smile3521 smile3534
в този ред на мисли ето ни и нас след два дни опити и не чак толкова стреснати от камератра

http://www.vbox7.com/play:02f8638c

Общи условия

Активация на акаунт