"Пролет на вратата чука, декемврийчето ни сладко гука!"

• 13 761
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
Ето снимки slideshow:  http://s167.photobucket.com/albums/u160/KrisDiMar/Kristiyan/?act … nt=1173626114.pbw

Ние папаме последно към 23:00 или 23:30 ч. и спинкаме цяла вечер, ставаме към 6:00 ч. Понякога имаме нощното хранене някъде 3:00 или 4:00 ч. после пак спинка и се събуждаме към 7:00 или в 8:00 ч.  baby_neutral
verolina
 smile3501
При нас косичката още не е паднала, понякога от много лежане на бебо му се зачервява малко на главицата.

# 61
  • Бургас
ами колажа може да е нещо, като снимките на Петър в подписа ми, просто всяка мама трябва да ми прати по една снимка и аз ще го направя, който иска нека ми прати снимка на имейл: lofkamte@yahoo.com или HeKa3BaM@abv.bg

Размера на снимките няма значение аз така или иначе ще ги намалям

# 62
Днес купихме на малката подаръци, защото след два дни ще станем на 3 месеца. Та си има нов шезлонг и гимнастика. Даже вече им говоря. Вижте ни http://snimka.bg/album.php?album_id=112818

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 21:08 от iva-bebe

# 63
  • София
Nikki_Ivanova, това с колажа е супер. Нека обаче да изберем снимчици, които са само на главичката в по-едър план за да стане по-хомогенно Heart Eyes
Иначе за нощното хранене - моят бебок също сам си направи паузата, аз само го забавях с по 10-20 минути бутайки биберон и сега ядем в 22 часа и после в 4.30-5.00. Така че вземи малко да го забавяш всяко нощно хранене и той сам ще си увеличава малко по малко паузата.

И ние днес бяхме на пазар и взехме столче за кола и сгъваемо легло, защото сме решили по-другия уикенд за първи път да пътуваме с бебето.

И нашата коса доста беше поокапала, но сега расте малко по малко. Magesta, най-нормално си е и Жижи е такъв сладур, че никакви плешивинки не могат да го загрозят Hug

Добре дошли на новите мамчета!

# 64
Здравейте мили мами! Аз чета много поевече отколкото пиша, та от прочетеното днес се сетих и аз да кача в албума снимки на нашата бебка. Ето вижте ни и нас : http://snimka.bg/album.php?album_id=113095
Много се радвам на бебоците, които папкат добре. Ние за съжаление не сме от тях, по-скоро не и харесва млякото, но млякото изобщо, а не конкретна марка. След дълги умувания и съвети с педито решихме да захраня с плодово пюре - елате да видите какво става вече за ок. 7 мин. изяжда 1 бурканче 125-130 гр. с 5 лъжици мляко, разредено до съответната гъстота с вода. Поне имаме 1 пълно хранене на ден.
Честит празник на родените на 11. и на техните семейства!
На болните беболинчета  - много бързо оздравяване!
Вержи, моите съболезнования!

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 21:47 от mimoz

# 65
Поздравления за Нели на Веролина - гордея се, че имаме декемврийско бебе-звезда!

iva_bebe, страхотни снимки, разгледах ги всичките, Теди е много сладка! пу пу, да я насерат кокошките (нали знаеш, че така се казва  Wink ) И двамата изглеждате много щастливи, а таткото трябва да й целува петичките, щото Теди му е одрала кожата  Flutter

КrisDiMar, не можах да отворя твоя слайдшоу, нещо в браузера май...
elmi73, добре дошла, много сладка дъщеричка!  bouquet

magesta - Жижи, т.е. твоето копие, е много пораснал! Страхотно си седи по коремче, а нашата прелестна още проревава като я оставям така. Търпи едва няколко секунди.

Niki - аз отдавна не кърмя през нощта, Елито в края на първия месец започна да прави паузи от минимум 7 часа през нощта и ако сме я приспали към 11 вечерта след къпане и папане, то сутринта най-рано в 7 я кърмя и преобувам. Сега понеже я къпем към 8.30 - 9 вечерта, се събужда в 4.30 или в 5 сутринта и после спинка така непробудно до 9.30ч. сутринта.  А напоследък дори и забравя да се събуди,  та аз ставам и се чудя над главата й, докато тя се събуди и веднага почва да ми се усмихва...направо ме размазва. Аз общо взето не мога да се оплача от реване. (Права си, pontes, че ми е кротушанка, засега...) И коликите ни минаха...

За захранване, аз съм решила да не бързам още. Имам кърма, слава Богу, беба яде, няма за какво да почвам, нали навсякъде в кърмаческия пише, че до към 5-6 месец нй-добре да е на кърма бебето. Ще видим де. Дано й мине сега тва разстройство и зеленото акане, че да не й пречи да си расте спокойно детето.

Абе, Klemy, появи ли се? Кво става с нея?  newsm78

mamo_shushi, ти ся пак ли забегна?

shrew, аз това с бачкането още не си го представям, но сигурно е от държавата - и други мои приятелки в чужбина казват, че работят и с малки бебета..., но явно там е друго. Тук изобщо не мога да си представя как ще си оставя и на кого детето. Дори на бабата не смея, ...(мойто майче), въпреки, че й имам най-много доверие...щото тя има едни остарели разбирания малко..

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 22:35 от Sarra

# 66
Браво на бебето Нели! smile3501
Сара, дано това да е края на твоите премеждия. Надявам се сега да се чувстваш добре
Страхотни снимки на бебчовците! Коя от коя по-хубава! Това с колажа е супер, Ники ще ти пратя снимка. Ето ни и нас:http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2375191
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2375192
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2375184
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2375193
Аз да ви се оплача, кърмата ми от 2-3 дена намаля много, благодарение на мъжа ми, който само ме ядосва. Опитвам се да дохранвам Ива със запасите, които имам, но тя изобщо не иска да яде от шишето. Прави такива физиономии, все едно отрова и давам. #Crazy Сега правя какво ли не за увеличаването и.
Бахме на консултация, биха ни Пентаксима, всичко беше ок. Сега сме 5.950 кг. и 63 см. Качила е 650гр. на третия месец. Но забелязах, че от вчера има обрив по тялото. Много ситни червени пъпчици. От какво може да е? На вас случвало ли ви се е?

# 67
  • Варна
здравейте!
това с колажа е много добра идея! Ники ще ти пратя снимка  Peace
всички са много сладки и пораснали!  Hug наща коса си седи,само косъмчета падат,но нямаме плешиви петна. От стреса напоследък кърмата ми нещо протестира и се дохранваме почти всеки път.не ги броя щото сме на поискване и няма ред  Rolling Eyes интересното е че заспиваме към 12 и се събуждаме към 9-10 сутринта чак  newsm78 явно ще има здрав съм като майка си  Mr. Green (е преди да родя де  Rolling Eyes)

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=172092.new#new

Последна редакция: нд, 11 мар 2007, 23:40 от Virginity

# 68
  • Варна
Относно колажа аз съм за ! Само дето нямам нови снимки на Анди , защото апарата ни е на ремонт в Гърция и още не са ни го пратили ! Вече почва да ми писва !  Twisted Evil
Последните ни снимки са правени когато бяхме на един месец ! Обещаха че тия дни вече ще ни го върнат ! Praynig  Praynig Praynig

# 69
Добро утро.Браво два дена ме няма и имаме нова темичка.Ето да се запиша и аз.

# 70
  • Düsseldorf
Добро утро и от нас!  Sunglasses
Вкючвам се докато Слънчице Свиленка спи, на мама златното бебе!
Бяхме 2 дни в Хисаря, мама се поглези с малко СПА-процедури, беба пак спинка ужасно добре и папка още по-добре (от ваксината насам не спира вълчия апетит, но нека, има нужда да наваксва детето), а снощи спа от 23 до 7.10 сутринта и като под часовник събудихме тати за работа...
Мами, за колажа съм с 2 ръце ЗА, а не мислите ли, че можем и за една по-голяма среща вече да се замислим (поне в София май по2, по 3 само сте се срещали, нали)? Пролетта дойде (май още през декември), времето позволява разходки, вече сме големи.... Какво ще кажете за една среща примерно в Южния парк като по-централно в някоя от следващите съботи или недели, а може и през седмицата, знам ли? За мен е все тая, с такси ще дойдем, и може и през седмицата, и без това уикендите все пътуваме... Я си кажете мнението, че докато се разберем пак ще мине много време...
Хубава седмица ви желая!   bouquet

Последна редакция: пн, 12 мар 2007, 12:17 от alex_shu

# 71
shrew, аз това с бачкането още не си го представям, но сигурно е от държавата - и други мои приятелки в чужбина казват, че работят и с малки бебета..., но явно там е друго. Тук изобщо не мога да си представя как ще си оставя и на кого детето. Дори на бабата не смея, ...(мойто майче), въпреки, че й имам най-много доверие...щото тя има едни остарели разбирания малко..

Няма нищо за разбиране......майчинството в Гърция е 63 дни. А за тези 63 дни не получих даже и 30% от заплатата ми.
Иначе на майка ми й имам 100% доверие, нейните разбирания не са остарели  Wink В началото даде няколко съвета, но видя, че нейната няма да я бъде. Сега ме пита за всичко  Simple Smile А и тук няма от кого да се повлияе защото всички захранват късно, никой не къпе всеки ден и т.н. ........

# 72
Nikki_Ivanova,и аз съм за колажа с двете ръце!Ще ти пратя снимка,последно само главата ли ще е на снимката или не?

# 73
Добър ден на всички Hug                                                                                                                       Аз чакам мойто малко джудженце да се събуди и да го водя на разходка,че тук няколко дена не сме излизали.Ще маем гащи из квартала малко после.Shrew какво е това майчинство 63 дни?само толкова ли си гледат бебетата тия жени там? newsm78                                                                Ех...........де да беше моята мама тук smile3518,но тя е далеч,в Украйна.Всички роднини са ми там,само аз съм тук.Добре че имам супер готин мъж smile3503,на който мога да разчитам и който много ме обича Two Hearts

Последна редакция: пн, 12 мар 2007, 10:44 от liletka

# 74
Здравейте на всички и от нас !
Ние докато си блеем на село два дни, вие сте изписали сума материал за четене Wink.

Ники мисля, че идеята е точно това хапване в 00.00 да отпадне. Т.е след банята в 21-22 хапка и след това сън, ако може в 6 най-добре, ако не 3-6-9 (примерно) . Поне аз такава схема се опитвам да следвам, като от два дни сме направо в 5 и се моля с две ръце да продължи така.
И ние си сменихме косата от двете страни- сега ни расте чисто нова, дори леко русолява прокарва.
Някой да е имал случай с бебенце на внезапен плач, неутешим поне 10-тина минути. Дани два-три пъти тези дни ми изпадна в такъв плач и нямам идея каква е причината. Както спи и изведнъж надуе гайдата. Предполагам, че би могло да е от всичко. Но ми създава такава тревожност в душата, особено с хълцането след това - точно като по-голямо детенце.

Другото, което се сещам да питам е каква е ситуацията с пътуването с бебче извън БГ. Необходим ли е някакъв документ за удостоверение, че таз рожба е моя. Става дума за пътуване до Гърция.
Благодарим на всички, които ни поздравиха за 3 месечинката, която беше вчера ... вече сме и на 1 ден  Grinning
Търся телефон на ортопеда в Горна Баня. Много ще се радвам, ако някой го знае, понеже сме се записали при Драганов чак след един месец- тогава ще сме на 4 месеца !  Sad

Общи условия

Активация на акаунт