"Пролет на вратата чука, декемврийчето ни сладко гука!"

• 13 774
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Liletka, благодаря за пожеланията.  smile3510 smile3510Тук на морето времето беше супер преди обед!Ние също се храним нощно време все още. Като папка в 21ч  после се събужда към 2 -3 часа и се храним отново. И аз мисля, че детето само ще се откаже от нощното кърмене .

# 91
Честито на празнуващите бебоци  и на техните мами  bouquet А за колажа не може ли да е нещо по-разчупено а не само наредени снимки  newsm78

# 92
Честито на тримесечинките  да са живи и здрави!!!!! bdbaloni

За срещата аз съм за би било чудесно да се разходим и видим повечко newsm74
 За колажа също ще изпратя снимка до колкото разбрах само личицата на бебчетата ще поместваме?

Ние на последък правим по 7-8 часова пауза и с тати сме доста доволни.Мисля че това стана след като изместихме къпането по късно след хранене към 10 часа и после си играем около час два и заспиваме до към 7-8 сутринта.Дано да е за пстоянно. newsm17

Имахме пъпчици от претопляне но след като започнах да го обличам по леко ни минаха за ден -два.

Да ви попитам имали от вас все още не оциклени мами?Аз съм секцио, кърмим се но това са си три месеца.Края на март пак съм на преглед в Майчин дом но това ме притеснява.

Ето малко нови снимки и от нас bowuu http://snimka.bg/album.php?album_id=107310

# 93
МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА И НЕ ОСТАВЯЙТЕ ДЕЦАТА СИ БЕЗ НАДЗОР И ЗА МИГ !!! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=171053.0

# 94
 Честито на тримесечинките  да са живи и здрави !!!   bouquet

# 95
ЧЕСТИТО НА 3-МЕСЕЧНИТЕ БЕБЕНЦА:
 бебе Алексис  - на мама pontes
 бебе Венцислав - на мама moneta

бебе Екатерина - на мама selena6
 бебе Дориана - на мама mimoz
 бебе Росица -  на мама zizzu

Искам да споделяс вас, че нашето неакане май отмина. Като стана на 2 месеца  Вики спря да оаква всеки памперс и започна само веднъж седмично. Аз разбира се доста се притеснявах, четох какво ли не и реших да не я тормозя с нищо (освен себе си с разхлабителни храни и нея с по-често хранене) и чаках да отмине този период. Е, сега като станахме на 3 месеца пак започна да си ака всеки ден. Така че, не се притеснявайте прекалено, моето мнение е да не се ръчкат бебоците с какво ли не. (пак оакахме темата  Laughing)
Ники за нощното хранене - навсякъде в кърмаческия форум ще ти кажат, че това с отпочиването на стомаха при кърмено бебе е пълна глупост. Е, удобно е за майката да се наспива,  но ако бебето е гладно, според мен е тъпо да се "залъгва", вместо да се наяде. При нас ситуацията е променлива - 2-я месец спря да се буди за ядене, но пък качи доста по-малко грамаж, така че всяко нещо е за сметка на друго. Сега пак започна да яде нощем и дано в четвъртък на консултацията покаже пак добри резултати.
 Hug

# 96
Добър вечер мили дами newsm51 smile3525    Ние се изкъпахме,се напапкахме и вече спинкаме.                                                              Дариа  на мен много ми се иска да пътувам до Украйна това лято,ама ще видим как ще стане ThinkingЗащото може да пътуваме и до Гърция и на моренце мислим да ходим.Та можем да поканим мама при нас на гости newsm53             ААААААААА да кажа за цикъла....................на мен на 8 март ми дойде за втори път и много се радвам,че няма никаква промяна от преди-пак си е 3 дни и не е обилен newsm44 newsm68 newsm44                                                   

# 97
Здравейте и от нас!

Честито на малките тримесечковчета и техните майки   bouquet

Аз отново малко късно но малчо заспа след доста дълъг и продълйителен рев и аз имах за вършене 100 неща, защото цял ден е много нервна и ревлива  Cry
В петък бяхме на консултация и вксина  costumed050 бебишоков е станала 5, 06 кг и 59 см. След това заминахме на малка почивчица в Батак, а и тя да подишя малко чист въздух и по този повод пропуснах няколко дни и нашата раздумка. Та много ви моля да ми споделите какво правим за този колаж и какви сминки трябват. Благодаря ви предварително и извинете за невежеството ми smihesorry
Моят цикъл доиде на втория месец и е променен мнооооооооооооогооооооо дълъг и мноооооооогооооооо обилен, но поне не е болезнен smile3518 Weary newsm09
Хайде чао за сега и може би лека нооооооооооооооооощ, аз отивам да простирам hang

# 98
  • Варна
bla_bla ние сме варнЯнци тъй че не мисля че ще и се размине на пъпешка да си топне дупата в солена водичка  smile3508 но мисля да поизчакам така към края на лятото да не е толкова мъничка  Thinking към юли някъде (пък знам ли кво ще ми щукне кат ма напече слънцето в главата  Wink ) но съм замислила един голям чадър и едно малко надуваемо басеинче пълно с морска водичка,че да не се изпечем като пържолка  Laughing

на мен още не ми е дошло  Rolling Eyes
а Лора 2ри ден не ще да ака и мн се нерви.снощи пак имаше нервна криза до 3,не можа да се изака - каталяса и заспа  Tired

Последна редакция: пн, 12 мар 2007, 22:24 от Virginity

# 99
Честито на всички тинейджъри и тинейджърки ставащи днес на 3 месеца , а също и на техните мами!

keti qncheva , и аз съм без наченки на цикъл още...
Чудя се да се радвам ли или да се тревожа. Лохиите спряха много отдавна и от тогава съм като момиченце - ни цикъл ни течове други ..... newsm78
Май и аз трябва да ида до гинеколога, че от ония дни таткото  вика......
"Ау...какъв е този корем от теб, все едно си бременна?"
В тоя ред на мисли, в съчетание с мощният целулит, който ме е нападнал, предлагам да се забранят моретата в следващите няколко години поне, или да станат де - моде например   Wink Sunglasses
Прибрахме вече у дома / бяхме нахлули една седмица при татито в Белград/ и на Жижи добре му подейства промяната : първо там докато поогледа новата обсатановка, сега - вкъщи : хайде отново старата позабравена  Grinning
Да ви се похвалим : научихме две нови умения . Дърпаме си с едната ръка каквото докопаме : ако е одеяло то се бута в устата, ако е дрешката - то тя се опъва докато разкопчае. Другата ръка пък се прави на юмрук, слага се на нивото на очите и се разглежда с часове. Както се казва - открихме си ръцете. Hug

# 100
Здравейте момичета,веднага поздравявам бебовците за новите месечинки и се извинявам за забравянето,желая им весели и активни дни.
 Много ми се ходи на моренце,но и тази година ще пропусна,надявам се другата с бебчо и айде...
Всъщност аз незнам дали това беше цикъл  newsm78,но поне не ме болеше.

Днес и аз записах час за ортопед при Драганов,но сме чак на 5.04.Малката ми мишка вчера орева целия блок и отказа да яде от гърдата,даже отказа да я помирише.Наложи се да и дам АМ,защото бе изяла добавката на предишното хранене,и не смогнах толкова бързо да се изцедя.А всъщност от тревоги и ядове вкъщи кърмата ми намаля,нашия татко го е ударил на нерви заради безпаричие и навярно можете да си представите какво му е-да издържа младо семейство,пазарува,покрива всички сметки.....и така в големи заеми влезнахме и пак ядове,тревоги...
Ядките,бозата,чайовете за кърма,хомеото,абе май-нищо не помага щом няма спокойствие и може би и малката го усети и затова не пожела да яде.Вече реших,че щом не е достатъчна,няма да я лишавам и ще и давам АМ,не искам да е гладно детето.То милото за нищо не е виновно и като се усмихне сърцето ти се свива.Спинка си добре и прави големи паузи,и все пак съм на мнение,ако е гладно и иска да яде ще му дам независимо от часа.

Снимки ще кача когато ни снимат,щото си нямаме апаратче но съм ЗА.

Хайде всичко най-хубаво,оплаках ви се и ми олекна,лека вечер и до утре.

# 101
  • Vaudreuil Canada
И ние вода не пием и се храним на поискване - независимо от часа - напоследък обаче правим малко по-дълга пауза нощем, но за сметка на това в 6 часа сме кукуряк независимо кога за последно сме яли и си искаме вниманието, бибероноподавачницата и някой да ни прави маймунджулъци - демек мама.
Ръцете отдавна ги разглеждаме, а от известно време насам изместват бибероната в устата - просто е невероятно ядене на ръцете и лигавене. А какво плезене и лизане пада на ръкави, одеалце и дрешка - до където ни стигне езика де. Спалното чувалче също е олигавено. И одеалцето си дърпаме и ритаме - дрехите също се дърпат - добре че ползвам гащиризончета та няма събличане за сега.
За акането таман се бях поуспокоила - миналата седмица акахме всеки втори ден и ей на пак запецна някъде акито Simple Smile вече трети ден го няма та мъничето се нерви цял ден и е супер кисело.

# 102
Много съм горда, че ще кажа ДОБРО УТРО най-рано от всички ! ... 05:42 е сутринта и ме е подгонило сутрешното безсъние от бремеността. Лелее, тогава какво неспане падаше по това време, че тогава и комп нямах, току-що ми го бяха откраднали. Но сега си имам вече хапче за безсъние- малък сладък бебок.

ina_nk съжалявам много за грижите ви и което се сещам да помогна това е с фотото. можем да се срещнем и да нащракаме малкото съкровище. Знам какво е да нямаш фотоапарат, понеже аз счупих преди дни нашия и сега ползваме на приятели. А най-много ме е яд за камерата. Откраднаха я с компа есента. И не толкова за самата камера, колкото за пропуснатите възможности да снимаме малкия- все пак няма да е бебе дълго време  Sad
А що се отнася до кърмата и аз имам такива кризи отвреме навреме. А преди да свикна с тях що притеснения бяха- "как не мога да си нахраня детето, какво да го правя когато нямам кърма ?!?" . Е, откакто си купих една опаковка АМ да си имам за всеки случай, се поуспокоих и лека-полека взех да свиквам с мисълта че може и да ми се наложи да му забъркам понякога и от него. По-добре е от опасността да плачка гладно бедното същество.
Вариант за успокоение е и ако имаш къде да отидеш малко да погостуваш- при мама, при свеки (ако имаш добро такова) или приятели. Аз така смятам да правя цяло лято, когато ме стегне "шапката". Аз пък си имам друга грижа. Ние с таткото сме свикнали да не се застояваме в Сф събота и неделя. И понеже той е парапланерист си обикаляхме Бг, за да тъсим къде е най-подходящия вятър. А сега с бебо няма тази възможност и той прави често нервни кризи ако не може да лети. Ама ти говоря за нервна криза, все едно имам малко дете насреща си. Е, това е по-добрия вариант от криза с парите, ама и криза с мъжа не се изтрайва лесно  Close
И аз с нетърпение чакам лятото- не смятам да лишавам бебенце от моренцето- слънце, вода, да тича гол по пясъка (опс, дали ще тича тогава ?!). А и нас от удоволствието да го гледкаме как се кефи на всичко това.
За аканата работа- ами защо не им давате на тез бебоци дуфалак например ? дори вчера като се изкъка малкия дивак спинка от 19 до 1ч през нощта. Аз лично не мога да си представя да стои повече от 24ч без да се е освободил от всичко натрупано.

# 103
Здравейте, момичета. Аз отдавна не съм писала, но ви чета редовно.

Честити три месеца на бебчовците, които празнуваха вчера и празнуват днес. Ех, кога минаха!
Virginity, моите съболезнования!
Sarra, дано това, което со преживяла да е малкия дявол и всичко да е вече зад теб и да се радваш спокойно на бебка.
Разгледах снимките в албумчето, много са ни сладки бебчетата, пу-пу!

keti qncheva, много е сладко бебешкото одеалце на 2-та ти снимка. Търся точно такова за бебчо. Ще кажеш ли от къде го купи, ако ти е удобно Praynig/ а и предполагам, че е с размери 100/150 см, а не от малките, нали?/.
И ние се гласим да водим бебчо на моренце, но смятаме към началото на септември да порасне малко, а и да не е в най-голямата жега и лудница. В тази връзка приемаме всякакви предложения. Ако някоя от вас знае местенце, подходящо за бебче да свирка /хотел или бунгала/.
Ние вече 2-ра седмица не се будим нощем, заспиваме между 21 и 22 часа и после се буди сутрин в между 6 и 7 да папка и мама е много доволна, ама ние сме вече изцяло на АМ и сме си доста едрички.
Мами, вие кога ги къпете бебоците вечер? Аз първо го къпех към 21-22, но тати вика, че било много късно и изместихме с един час по-напред- сега към 20-21 часа.
Значи и при нас в някои моменти както си спи или си играе в активната гимнастика Иванчо изведнъж изплаква, не знам какво е, ама е много гадно. Sad
А, имам и още един въпрос: всеки ден ли извеждате бебчовците навън, дори и като е облачно и по кое време на деня, а също така оставяте ли ги директно на слънце в количките?
elitza_elitza, страшна е книжката, аз търся такава по магазините, но намирам само на английски досега.

Моля ви, кажети ми как да кача снимки в албума да ни видите, че ние още не сме дефилирали Laughing

# 104
Здравейте.

Това със снимките е добра идея. Приемате ли още снимчици или вече не?

ina_nk - на мен цикъла ми дойде още на 40 ден след раждането. И вече си е доста редовен.Бяха ми казали че след раждане цикъла не е толкова болезнен вече ама нейсе.Мен си ме боли. При всеки е различно. Може и да нямаш цикъл докато кърмиш може и да имаш.Всичко си зависи от организма.

Nikky нощното хранене е между 00:00 - 06:00. В тези часове не бива да се храни бебето. А по-късно се маха и това в 00:00. В общи линии трядва да има 8 часа покой на стомаха. Това обаче ставадоста трудно и бавно. Педито каза в началото да давам все по-малко мляко и остатъка от количеството да е вода. После да се опитам да спра и водата. Ние вече се храним в 22:00 и после в 06:00. Но той пак си се буди през нощта и понякога пие вода. Трудно е но става.

Общи условия

Активация на акаунт