Зачервена и изтъняла кожа на лицето

• 643
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте. След известен период на мазане с кортикостероиден крем по лицето, кожата ми изтъня изключително много и е постоянно червена на мястото на мазане. Може ли да ми препоръчате някакъв крем, за да подобря състоянието и?

# 1
Да, много изтънява и се уврежда кожата след кортикостероидния крем. Провери за емолиентни кремове без урея, като Линола фет и пр.

# 2
La Roche-Posay Lipikar или La Roche-Posay Cicaplast

# 3
La Roche-Posay Lipikar или La Roche-Posay Cicaplast

Цикапласт не овлажнява и не омазнява, за раздразнена кожа е. Ако е между тези двете, по-добре Липикар. Може отдолу Цикапласт, върху него Липикар.

# 4
Да, много изтънява и се уврежда кожата след кортикостероидния крем. Провери за емолиентни кремове без урея, като Линола фет и пр.
А защо без урея?

# 5
А защо без урея?

Дразни в някои случаи след кортикостероидни кремове.

# 6
Благодаря кукумицинка.
А обратимо ли е това състояние на изтънена и раздразнена кожа след кортикостероиден крем? Защото и аз скоро мазах такъв.

# 7
Благодаря кукумицинка.
А обратимо ли е това състояние на изтънена и раздразнена кожа след кортикостероиден крем? Защото и аз скоро мазах такъв.

В някои случаи не е. Ако е много увредена и са станали белези, може и да не се възстанови кожата. Затова е хубаво веднага след приключване на лечението да се започне със силно овлажняващи и омазняващи продукти. На мен лично след лечение на екзема си ми остана по-тънка, червена и набръчкана кожата на това място.

# 8
  • София
Това е вашия крем, възстановява и предпазва ,в момента и на много добра цена
https://makeup.bg/product/485841/

Общи условия

Активация на акаунт