🌴 Островът на 100-те гривни България - Между два сезона

• 72 216
  • 967
  •   1
Отговори
# 900
Идеята на Сървайвър и Островът на 100-те гривни е да е екзотично, далече от дома, с непознати животни и растения и това да е част от приключението и оцеляването. Няма как да се снима в съседна държава, защото това просто ще е друго предаване и ще отнеме 50% от приключението.
Ето карта на локациите, на които е сниман Сървайвър... не знам дали е само за американския или включва и световните, но дава ясна представа на какви места се снима. Сървайвър в Европа би бил Игри на волята.
Другото важно нещо е, че много от предаванията ползват съоръженията и екипите на чужди продукции и това драстично облекчава логистиката и бюджета. Ако България, Швеция и Канада снимат Сървайвър на Филипините едновременно, а след тях предстои да снимат Италия, Австралия и Чехия, то България няма да плати за транспорта на оборудването, обучението на екипите, подготовката на игрите и прочие. Ако обаче по някаква случайност допуснат ние да заснемем предаването в Турция и няма други, то ще трябва да се платят 100% от разходите.

# 901
  • Другата България
Всички тези неща Цецо Матев ги обясни в подкаста си, при участието си след края ня формата, да.
А и преди сме ги говорили относно Сървайвър.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 12:48 от Merri_An

# 902
Мен пък не ме е яд, че няма да има втори сезон, яд ме е че първи имаше толкова недостатъци. Ако трябваше да гледам още от същото, ми не, мерси.

# 903
В някой подкаст, вече не помня (може би в Надкаст), отпаднали от Сървайвър 7 казваха, че там, където са снимали, е било подготвено за няколко държави. И буквално са чакали сръбския отбор примерно да снима дадена игра, после българския отбор е ходил на същите построени съоражения... снимали са нашите, после турците, после хърватите.. и нещо от сорта. Отбори от 4 държави се изреждали за един ден на едни и същи съоражения.  Цецо футболиста от последния Сървайвър беше казал: "ние ги виждахме 300 метра по-нагоре по плажа как играят сърбите и ги изчаквахме да свършат, то вече ще се стъмни" Grinning

# 904
Жалко за предаването. Имаше огромен потенциал, но и огромен недостатък - хазартния характер на печалбата. Ако е вярно, че и други държави канселират формата, изобщо не бих се учудила да е заради това - печелиш играта, но в същото време с огромна вероятност не печелиш награда. Дори и да приемем, че много участници са заради приключението, то поне най-подготвените играят за наградата.

# 905
  • София
Точно хазартния елемент накрая добавя един много интересен модел в играта. Жоро спечели, защото успя да спре там, където беше решил. То си е част от играта, аз не виждам причина някой да канселира предаването заради това.
Предполагам, че са го спрели поради нисък рейтинг, както и Бягство към победата - защото бяха интелигентни предавания с нормални участници, съответно без шанс за рейтинги като ергени и биг брадъри.
Надявам се един ден онлайн пространството да се развие достатъчно и да ги гледаме в тубата. Simple Smile

# 906
Идеята на предаването беше хубава, но не бих казала, че нашенското изпълнение беше много интелигентно. Малко ли нищихме кой с кого, та и сама Биляна не беше разбрала, че е спала с Киро. И всичко това в ефир, в праймтайма.

# 907
Точно хазартния елемент накрая добавя един много интересен модел в играта. Жоро спечели, защото успя да спре там, където беше решил. То си е част от играта, аз не виждам причина някой да канселира предаването заради това.
Предполагам, че са го спрели поради нисък рейтинг, както и Бягство към победата - защото бяха интелигентни предавания с нормални участници, съответно без шанс за рейтинги като ергени и биг брадъри.
Надявам се един ден онлайн пространството да се развие достатъчно и да ги гледаме в тубата. Simple Smile
Съгласна съм. Хазартният елемент на финала бе много интересен и показващ характера на участниците. Хареса ми, че Жоро не бе алчен и самонадеян.

# 908
Оо, това за Биляна и Кирил го бях забравила, а беше наистина отвратително. Приемам го като някакъв опит от страна на продукцията да привлече към феновете си любителите на жълтото.
Излиза, че ИВ са без конкуренция, т.е., зрителя предпочита абсолютното, грубото зрелище, така ли?

# 909
В някой подкаст, вече не помня (може би в Надкаст), отпаднали от Сървайвър 7 казваха, че там, където са снимали, е било подготвено за няколко държави. И буквално са чакали сръбския отбор примерно да снима дадена игра, после българския отбор е ходил на същите построени съоражения... снимали са нашите, после турците, после хърватите.. и нещо от сорта. Отбори от 4 държави се изреждали за един ден на едни и същи съоражения.  Цецо футболиста от последния Сървайвър беше казал: "ние ги виждахме 300 метра по-нагоре по плажа как играят сърбите и ги изчаквахме да свършат, то вече ще се стъмни" Grinning

При Аджун е малко по-различно, защото той доколкото знам е закупил някаква част от земята в Доминикана само за Survivor-ите, които той продуцира, и всяка една държава, всеки сезон се снима на едно и също място, без да сменят локацията, че даже и по едно и също време, за да им излезе още по-евтино. Но само неговите продукции използват това място.
Американците последните 15-тина сезона са направили нещо подобно във Фиджи, но не съм чул някоя чужда продукция да им използва съоръженията.

Иначе доколкото аз знам местата, на които се снимат този тип предавания, са природни паркове. И се нареждат на опашка всички държави, които искат да използват локацията. С разликата, че при Аджун 10 държави може да снимат по едно и също време, но в останалите локации трябва да се изчакват едните да приключат сезона си, за да започнат да снимат другите.

# 910
Аз никъде не съм писал, че финала не беше по библията на предаването. Това нищо не променя. Гледаш целия сезон, подкрепяш някой. Той се е бъхтил там не само игрово, ами и да не се разболее от някоя буболечка и да прерита. И накрая стига финал, където всичко е на късмет и хазарт и все едно нищо, което е направил преди това, няма значение. Както и да го въртите и да го сучете, стотинкаджийска история е. Естествено, че няма да се инвестирам да гледам нов сезон, че да стигна до края, и да си разделят по 2-3 заплати.

# 911
Зависи кой как играе и колко е алчен. Жоро и той можеше да играе на хазарт, ама не бе алчен и спря на сигурна сума. Щеше да е тъпо, ако Алекс бе отворил първата кутия и се беше паднала бомба, но той отвори супер много кутии и можеше да спре на една добра сума.

В крайна сметка в това и всички реалити предавания главната мотивация на играчите е да имат супер преживяване, а не да изкарат едни пари.

# 912
А при Венци как беше, че съм забравила? Не уцели ли бомба сравнително бързо? Без да е алчен май и той си тръгна само с базовата сума.

# 913
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Аз никъде не съм писал, че финала не беше по библията на предаването. Това нищо не променя. Гледаш целия сезон, подкрепяш някой. Той се е бъхтил там не само игрово, ами и да не се разболее от някоя буболечка и да прерита. И накрая стига финал, където всичко е на късмет и хазарт и все едно нищо, което е направил преди това, няма значение. Както и да го въртите и да го сучете, стотинкаджийска история е. Естествено, че няма да се инвестирам да гледам нов сезон, че да стигна до края, и да си разделят по 2-3 заплати.
Е, да, но този някой е съвсем наясно къде отива. Никой не е скрил от него какъв е регламентът на предаването, както и какъв е финалът. Така че участниците очевидно са били съгласни и напълно ок с всичко това, щом са отишли доброволно.
И излиза, че за тях не е проблем, че накрая може да вземат само 2-3 заплати, а е проблем само за Димитър Герджиков.

# 914
Те участниците да правят каквото искат, това си е тяхна работа. Аз като зрител мога да дам оценка дали за мен даден продукт си струва да го гледам. И очевидно предвид провала на формата като цяло, не само в България. По-скоро всичко това не е проблем само за Димитър Герджиков, ами и за доста други хора.

Общи условия

Активация на акаунт