От коя марка съдомиялни сте доволни - тема 6

• 18 433
  • 396
  •   1
Отговори
# 345
И ние сме на лов за миялни Simple Smile
- https://www.emag.bg/sydomijalna-za-vgrazhdane-electrolux-14-komp … 00l/pd/D84VMDMBM/
- https://www.emag.bg/sydomijalna-za-vgrazhdane-whirlpool-15-kompl … BM/?ref=cart_item
Изглеждат ми сходни, единственото, на което държа от по-не-базовите опции е да се отваря след приключване. И двете са с горно рафтче за прибори, което на теория ми се струва ок, защото има повече място за съдове (в сегашната просто го махам, когато слагам повече неща). Ако някой сподели мнение, което да ми наклони везните ще е супер Simple Smile

# 346
Ако държиш на експресното сушене на съдовете, си вземи със зеолит.
Неведнъж съм писала тук, че ползвам две СМ Бош, едната от които е със зеолит - разликата е съществена. Дори не остава толкова вода в улейчетата на някои съдове и капаци (освен в някои наистина много дълбоки - макар и всички да ги подреждам под наклон, има си такива съдове и е неизбежно), която, колкото и да стои отворена вратата, няма да изсъхнат - количеството вода е повече, за да се изпари дори от съчетанието на  високата температура на съдовете и отварянето. Т.е. за мен зеолитът действа достатъчно, за да може да се изпари своевременно дори и тази вода.
Прочее, не само заради зеолита, бих продължила търсенето си и по-скоро бих заложила на Бош или Нефф.

# 347
Не държа толкова май. По-скоро отварянето е проблем, защото ако пътуване трябва много внимателно преценим кога да пуснем миялната и да не я забравим затворена (случвало се е).
Макар че в момента сме вкъщи 3ма и се пускат по две на ден. Може би като сме 4ма ядящи ще е мъдро да съхнат по-бързо. Благодаря за насоката!
Сегашната ни е Бош, но е без фенси опции. Не се оплакваме, но нямаме и силни пристрастия.

# 348
Когато пътуваме, винаги си изчислявам и си съобразявам необходимото време за работа на уредите (за СМ - и за изваждане и прибиране на съдовете при пътувания за повече от 1 ден) и не оставям работещ (още повече с вода) уред - всичко може да се случи, включително да наводня съседите си. Малко предпазливост не е излишна, да не кажа, че е задължителна, особено ако под жилището има друго. Вие може да сте в самостоятелна къща, тогава е малко по-разбираема такава практика, но аз и в къщата не оставям работещи уреди. Проблеми с електричеството с всички последици също не са изключени при работа на уредите. СМ бих я избирала по всякакви други критерии, но не и по възможността да си отваря вратата, защото пътувам и я оставям работеща Simple Smile

# 349
Аз да съм написала, че я оставям работеща докато пътувам към летището например? Simple Smile Не я оставяме работеща, ако пътуваме Simple Smile случвало се е да забравим да я отворим сутрин (2 пъти за 5 години), а и отворим ли я сутрин са мокри и не могат да се приберат. Съответно ако се отвори сама през нощта ще могат да поизсъхнат. Поне аз така си го представям. Та точно поради предпазливост искаме да има тази опция Simple Smile Казвам, че е единственото, което ми е важно, което е в повече от текущата ни. Ползваме автоматична, еко и стъкло програми. Предполагам повечето имат такива. Други хубости не са ми важни. Проверих за зеолита, не е лошо, но ни излизат малко от бюджета Simple Smile

# 350
Здравейте обмислям да закупя съдомияна машина, ни нищо не рязбирам и затова моля за предложения  за марка модел. Гледам в момента тази https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnostoyashti-sadomiyalni/Sado … ab=descriptionTab

# 351
Аз съм с такава опция за отваряне на вратата, но тя не е на всички програми и се активира от отделен бутон, та трябва и да се сещаш да я натискаш. Нямам зеолит на моята, но предвид, че ми е първа, смятам че съвсем добре се справя. Работи през нощта, отваря си се сама и сутринта или когато имам време през деня я изпразвам. Някои неща са си мокри, но не ми пречи толкова.
Ако ще избираш по функцията за автоматично отваряне, отваряй ръководството да видиш дали я възможна на програмите, които смяташ да ползваш. Моята програма за стъкло няма, но аз и нямам много стъклени неща. Някоя и друга чаша за вино само.

# 352
  • Melmak
Имам чувство, че технополис, техмарт и техномикс са свалили много от моделите на сайтовете си. Гледам за тоя зеолит специално, сякаш са оставили няколко модела само съдомиялни за вграждане и зеолита не го виждам.

# 353
Аз да съм написала, че я оставям работеща докато пътувам към летището например? Simple Smile Не я оставяме работеща, ако пътуваме Simple Smile случвало се е да забравим да я отворим сутрин (2 пъти за 5 години), а и отворим ли я сутрин са мокри и не могат да се приберат. Съответно ако се отвори сама през нощта ще могат да поизсъхнат. Поне аз така си го представям. Та точно поради предпазливост искаме да има тази опция Simple Smile Казвам, че е единственото, което ми е важно, което е в повече от текущата ни. Ползваме автоматична, еко и стъкло програми. Предполагам повечето имат такива. Други хубости не са ми важни. Проверих за зеолита, не е лошо, но ни излизат малко от бюджета Simple Smile
Извинявам се, ако съм разбрала неправилно, но предвид изложения довод защо ти трябва тази функция (единствен довод)  и описанието в поста, прозвуча в този или поне близък смисъл. Аз пък не мога да си представя да тръгна да пътувам за повече от ден и съдовете ми да останат в СМ, дори и в отворена (и за самата СМ е добре да не е затворена, включително празна), но кой - както, опитах се да бъда полезна с поста си. Съжалявам, ако не се е получило.

# 354
О! Благодарна съм за мнението! Simple Smile
Пиша докато кърмя и помагам на каката за разни неща, съвсем спокойно може аз да не съм се изразила достатъчно изчерпателно Simple Smile Но да, това наистина е единственото, което ми липсва в момента.
И мен не ме кефи да оставям чинии в миялната, за това ми се иска да мога сутринта да ги прибера или, ако случайно се случи пак да не знам къде ми е главата сутрин преди път, поне да съм спокойна, че няма да стоят затворени Simple Smile

# 355
Всъщност тази повепе ми хареса и ще отида след малко да я видя. https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnostoyashti-sadomiyalni/Sado … S4EMC06E/p/652113

# 356
https://zora.bg/product/hsip-4o21-wfe цената е изкушаваща, заслужава ли си?

# 357
Имам чувство, че технополис, техмарт и техномикс са свалили много от моделите на сайтовете си. Гледам за тоя зеолит специално, сякаш са оставили няколко модела само съдомиялни за вграждане и зеолита не го виждам.
Със всичката домакинска техника правят така сега. Народът се е юрнал свкаш си е загубил ума. Те ако сега не пробутат боклука, то кога!?

Ето, потребителката над мен е мечтаният им клиент, а уредът толкова си струва.

# 358
В крайна сметка купих тази  само не знам от къде да купя този комплект за удължаване на маркучите...
https://www.technopolis.bg/bg/Svobodnostoyashti-sadomiyalni/Sado … S4EMC06E/p/652113

# 359
Не съм аз мечтаният клиент, помагам на близка. Обзавежда изцяло апартамент и всеки спестен лев и е нужен. Би било добре всеки да може да си позволи това което му се иска, но не работи така живота за жалост.

Общи условия

Активация на акаунт