Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 28 578
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро!
Коя сушилня е A +++ и клас на кондензация A?
Това сериозен въпрос ли е? В "морето" от сушилни?
Абсолютно сериозен въпрос.
Не ги разбирам,за да избера сама,а свекървата ме помоли за мнение
Не беше ли ти потребителката, която ми писа много съобщения след като си купи сушилнята наскоро?
Аз мисля, че е най-добре да избереш няколко модела за свекърва си, да ги предложиш за обсъждане тук и после да дадеш предложения на жената. Имаш наблюдения върху темата, линковете към читави модели, така че няма да е трудно Simple Smile
Давай, ще помагаме.
За този модел се сещам на първо четене:
https://www.tehnomix.bg/sushilnyamiele-tcr790wp-ecoandsteamand9kg

# 211
Изберете си търговец  и пуснете филтри. Не всички имат за кондензация,но повечето имат енерг. клас. За кондензация в %'ти разгледате продуктов информационен лист. Подбор на програми и опции е по ваша преценка и с повечко четене. Успех.
Скрит текст:

# 212
Скрит текст:
Здравейте отново, последно дъщеря ми решиха да вложат малко повече пари за уреди с Wi-Fi - пералня и сушилня AEG. Ще бъдат в перално в сутерен на къща и опцията ще е полезна.
Моля за мнение тази машина от 7ма серия заслужава ли си:
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/dryers/heat-pump-dryer/tr739g4ce/

В другата тема ще питам и за пералните от същата серия.
Тази не суши вълна и коприна. За мен това е проблем. Иначе е бърза и има клас на конензация А.
За сушилня от марката гледайте 8 серия, ако искате да борави с всички материи, а за пералня може и от 7-ма.

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-aeg-tr838h4ce

Сравнение на двата модела (не се притеснявайте, че едната е за 8кг!, напрактика няма значение)
https://www.aeg.bg/compare/?c=112486&back=112486&query=916099828&query=916099418

Този модел,който сте посочила на AEG e с клас Б за кондензация !
И какво от това? От клас Б до клас Б има цели 5% разлика.
Скрит текст:
Можеше си без удивителна и забележки. Ако знаеш нещо повече, то посъветвай жената.

Удивителната не е лично отношение или забележка, а начин на правопис Wink

# 213
  • до най-прекрасния мъж
С АЕГ клас на кондензация В съм вече 7-ма година. Влажността в помещението се вдига с 2-3%, което е нищо. Следя влажността заради детето, сушилнята е в коридора, във вграден гардероб, точно до нейната стая. А преди това 5 години беше в неотопляема спалня. Сутрин има повече конденз по прозорците от дишането ни нощем, отколкото при работа на сушилнята. Осезаемо влага не се усеща, само затопляне на въздуха около машината, но това е напълно нормално.

# 214
  • Велики Преслав
Сега тука правописни норми ли ще обсъждаме или сушилни? Мене пък в една друга тема ме изкараха страшно кисел човек, дето съм написал една дума с главни букви, а то беше просто “натъртване” над нея.

Аз съм имал сушилня клас В (сименса и единия whirlpool) така по усет не усещах да се вдига влажността, но конкретно когато работеше whirlpool-a понякога прозорчето се запотяваше!

# 215
Доста неприятен тон с тези удивителни за човек търсещ помощ Rolling Eyes

На нас днес ни пристига пералнята. Ще поръчаме и сушилнята днес. Обаче като една типична Везна, ме загложди дали да не дадем 400 лв повече за прозрачен люк... Дразни ли плътният люк? То си е до човек сигурно, но... Тези 400 лв отгоре ще ги забравим в момента, в който ги дадем, ама този люк ще има да го гледам дълго време.

# 216
# 217
За първите две се надявам, че свекърва ти няма да пита как да суши вълна Simple Smile
Третата си има всичко и аз бих взела нея.

# 218
Барбалена, ако теб те притеснява или ще те дразни, направо си поръчвай с прозрачен люк. И аз съм на този принцип - каквото се е купило, на момента му се забравят парите, но дълго се ползва и гледа, големи компромиси няма да понеса - било с качества и функции, било с вид (когато е важен).
И аз не съм сигурна дали бих купила с непрозрачен. Може да е просто въпрос на навик и пречупване, но ако отсега го мислиш, по-добре не рискувай, освен ако има други причини (качество, функции) да я избереш.

# 219
Доста неприятен тон с тези удивителни за човек търсещ помощ Rolling Eyes

На нас днес ни пристига пералнята. Ще поръчаме и сушилнята днес. Обаче като една типична Везна, ме загложди дали да не дадем 400 лв повече за прозрачен люк... Дразни ли плътният люк? То си е до човек сигурно, но... Тези 400 лв отгоре ще ги забравим в момента, в който ги дадем, ама този люк ще има да го гледам дълго време.
Първата ми сушилня беше с непрозрачен люк — въобще не ме е дразнил, защото не съм го и гледала. ПМ и СМ стоят в отделно помещение и не са ми пред очите.
Бих дала 400 лв. повече за допълнителни програми или екстри, но не и за прозрачен люк — моето разбиране е такова.

# 220
  • до най-прекрасния мъж
За 6 години съм гледала сушилнята как суши само първия път. Беше ми интересно, дори станах в 4(!) сутринта да я пусна и тествам, нямах търпение. Изобщо не би ме дразнил непрозрачен люк. Както писах, 5 години изкара в спалнята, от година е вече в коридора машинката. По-скоро хвърлям по едно око на дисплея, да видя кога ще е готова, но не и какво се случва вътре.

# 221
Май ще ги спестим, пък стискайте палци да не ме дразни много Grinning Те ще са в отделно помещение, зад врата. Благодаря ви, че се включихте Hug

# 222
  • Велики Преслав
Аз пък съм изпадал в подобна ситуация и се чувствах глупаво след това. АЕГ-то ми беше без стъкло. Дразнеше ме. После следващите бяха с прозрачен, изобщо не съм им обръщал внимание. Сега LG-то е с такъв и когато искам да видя нещо, трябва да задържа бутона да светне лампата, да да се види, защото има черна пластмаса пред стъклото и пак нищо не се вижда.

# 223
Аз държа да е с прозрачен и съм си купила с такъв. Ако се омотаят чаршафи на топка не бихте ги видяли и машината се мъчи, а накрая влажни. Това само за пример.

# 224
Аз и през прозрачния не ги виждам, а и не ги гледам.

Общи условия

Активация на акаунт