Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 26 320
  • 736
  •   1
Отговори
# 90

А относно MIELE TWF760WP  и 560 мисля, че разликата беше само във вида на люка.... и цената.
Lady90, за конктретните модели нямам мнение, но мога да споделя опит с двете марки. Не намерих разлика между ползването на Бош 6-та серия и Сименс Q500. Обаче  при тези, които показваш, освен в програмите, може да има разлика и в техническото състояние. Изтегли ръководствата и сравни програмите и тяхната продължителност.
Съфоромецо, бъркате, че разликата м/у miele 560 и 760 е само дизайн.
760wp ви е с новия подов модул или т. н. серия Green performance. Имате и сушене на 40 градуса, съобразено с препоръките за пране  и време подходящо да сушите същите на простор. /дай боже всекиму/
Бош е добър в 8'та си серия. Как се справя помпата за самопочистване на кондензатора, предстои да видим отзиви на ползвателите.
Да не забравяме, че BSH имаха проблем и пуснаха препарат със специализирана употреба за това./поглед в генезиса/
Искаме или не искаме AEG са пионерите при сертифицирано сушене на вълна и иновация при комбинирано устройство.

# 91
niljaniljo, ползвах опциите за сравнение от сайта на Техномикс, но не съм доогледала явно за важна опция, а и някакви такива спомени имах от стари теми. Не съм искала умишлено да подвеждам. Връщайки се назад във времето, когато аз избирах, мисля че точно по Ваш  и на Петя съвет, смених преди доставката избрания в магазина/по съвет на техния консултант модел/точно с модел  760. За получените тук в темата съвети и за двете сушилни, които купих, съм много благодарна. Действително се научават неща от значение, за  които консултантите в магазините не са наясно.
Това за сушенето на 40 градуса ми напомня, че имам опции, които не съм ползвала и трябва да си прочета пак ръководстото за употреба. Тези дни суших ново термобельо на парното за по-бързо, защото не остана време да му търся подходяща програма.

# 92
niljaniljo, ползвах опциите за сравнение от сайта на Техномикс, но не съм доогледала явно за важна опция, а и някакви такива спомени имах от стари теми. Не съм искала умишлено да подвеждам. Връщайки се назад във времето, когато аз избирах, мисля че точно по Ваш  и на Петя съвет, смених преди доставката избрания в магазина/по съвет на техния консултант модел/точно с модел  760. За получените тук в темата съвети и за двете сушилни, които купих, съм много благодарна. Действително се научават неща от значение, за  които консултантите в магазините не са наясно.
Това за сушенето на 40 градуса ми напомня, че имам опции, които не съм ползвала и трябва да си прочета пак ръководстото за употреба. Тези дни суших ново термобельо на парното за по-бързо, защото не остана време да му търся подходяща програма.
Радвам се, че сте доволна. Написах го за уточнение.

# 93
Мариана, благодаря ти много, че се включи по въпроса ми Hug За мен беше доста неочаквано предложението на мъжа ми да сменим комбито, защото и двамата не обичаме да даваме излишни пари Smiley Проблемите са, че при сушене свива и мачка, а при центрофугиране е много шумно, но се бях примирала. Мисля, че беше разопакован продукт от Емаг. Не помня дали нямаше и транспортен дефект.

След този опит обаче, изобщо не искам да чувам за сушилня. Особено, ако ще даваме 2000+ лева. Знам, че комби и отделна сушилня са несравними, но все пак имам резерви. Заради горчивия опит с Уърлпула пък, този път мъжът ми иска да вземем нещо по-читаво и затова бюджетът е малко по-висок отколкото обичайно бихме заделили. Доста положително гледа на Милето заради препоръките в темата. Аз пък се чудя дали за тези или по-малко пари не можем да вземем друго прилично. Децата обаче още не са градина и ми е доста трудно да седна да чета стари теми. Ще разгледаме и Бош-а, който си предложила. Благодаря ти отново 🌷

# 94
Барбалена, чувай за сушилня Simple Smile и избирай между Миле, но не най-базовите модели, АЕГ 8 (не всички, гледай времената за сушене) и 9 серия и от Бош-някои модели от 6 серия и почти всички от 8-ма. При 8-ма гледай програмите, защото има едни "бизнес ориентрани" модели, ако мога така да се изразя. Имат програми за 1 риза, за 3 ризи, но пък липсват други неща.

# 95
  • гр. София
А Бош 4 серия заслужават ли си или удачни са само 6 и 8 серия?

# 96
Не 4-та серия!

# 97
Петя, благодаря ти, че се включи и ти Hug Измежду "Миле, но не най-базовите модели, АЕГ 8 (не всички, гледай времената за сушене) и 9 серия и от Бош-някои модели от 6 серия и почти всички от 8-ма" имаш ли някой фаворит в бюджет докъм 2000-2400 лв?

Това е избрал мъжът ми покрай твоите мнения, TWC560: https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc560wp-ecospeedand8kg

Аз се спрях на TWC760 заради DryCare40, а като цена е като горната:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc660wp-125-edition-8-k … a-termopompa-wifi

Да избираме ли някоя от двете и да се приключва или да търсим ли нещо друго, от което да спестим някой лев? Аз писах, че имам притеснения дали ще съм доволна от сушенето на отделна сушилня, но и май все по-положително гледам и сякаш нямам търпение да вземем нещо. Терасата ни е остъклена, но въпреки това две вечери подред простирам в хола, за да изсъхнат по-бързо дрехите. А и с удоволствие бих заменила сушките с кът за кафе на терасата...

# 98
  • гр. София
Привет! Предстои ни обзавеждане на нов дом и търсим препоръки за пералня и сушилня. Ще се ползва от 3 членно семейство и ще се перат предимно дрехи, чаршафи и плюшени играчки 😀. Общият бюджет за двата уреда е 2000 лева 😊

При този вид уреди, малка разлика в цената може да отговаря на голяма разлика в техническо отношение. Според мен, по-добре е да дадете малко повече за уреди от доказан производител, макар и с по-малко екстри, отколкото да вземете уреди от евтина марка с каквито и екстри да са.

Само за 78 лева над бюджета можете да купите хубава пералня и сушилня Бош, и двете с 8 кг капацитет:

https://techmart.bg/Перална машина Bosch WAN24066BY

https://techmart.bg/Сушилня Bosch WTH85206BY
Reninel, по-назад бяха препоръчани пералня и сушилня точно 4та серия.

# 99
Петя, благодаря ти, че се включи и ти Hug Измежду "Миле, но не най-базовите модели, АЕГ 8 (не всички, гледай времената за сушене) и 9 серия и от Бош-някои модели от 6 серия и почти всички от 8-ма" имаш ли някой фаворит в бюджет докъм 2000-2400 лв?

Това е избрал мъжът ми покрай твоите мнения, TWC560: https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc560wp-ecospeedand8kg

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-miele-twc660wp-125-edition-8-k … a-termopompa-wifi

Да избираме ли някоя от двете и да се приключва или да търсим ли нещо друго, от което да спестим някой лев? Аз писах, че имам притеснения дали ще съм доволна от сушенето на отделна сушилня, но и май все по-положително гледам и сякаш нямам търпение да вземем нещо. Терасата ни е остъклена, но въпреки това две вечери подред простирам в хола, за да изсъхнат по-бързо дрехите. А и с удоволствие бих заменила сушките с кът за кафе на терасата...
Избирайте една от двете (те са си еднакви на практика). И двете са хубави и здрави машини, но само хубавичко им огледай програмите дали на някоя не липсва нещо, на което държиш. Там,   където има WiFi, има и възможност за инсталиране на повече програми....демек при 660-моделът Simple Smile

Скрит текст:
Привет! Предстои ни обзавеждане на нов дом и търсим препоръки за пералня и сушилня. Ще се ползва от 3 членно семейство и ще се перат предимно дрехи, чаршафи и плюшени играчки 😀. Общият бюджет за двата уреда е 2000 лева 😊

При този вид уреди, малка разлика в цената може да отговаря на голяма разлика в техническо отношение. Според мен, по-добре е да дадете малко повече за уреди от доказан производител, макар и с по-малко екстри, отколкото да вземете уреди от евтина марка с каквито и екстри да са.

Само за 78 лева над бюджета можете да купите хубава пералня и сушилня Бош, и двете с 8 кг капацитет:

https://techmart.bg/Перална машина Bosch WAN24066BY

https://techmart.bg/Сушилня Bosch WTH85206BY
Reninel, по-назад бяха препоръчани пералня и сушилня точно 4та серия.
Те са препоръчани, но тя бая си изпати от един Бош 4 серия. Имаше и още една потребителка с големи ядове.

# 100
  • гр. София
В такъв случай отпадат. Не знам защо се препоръчват тогава.

# 101
  • София
...Не знам защо се препоръчват тогава.

Защото задачата горе беше двата уреда да са общо 2000 лева.

# 102
Да -Петя и Вилемина са прави.Успях да я махна.За мен Бош 4-та серия са куци.Новата ми е Електролукс -на промо от 1300 за 1000 я взех.Доволна съм Simple Smile

# 103
Скрит текст:

Определено ще си доволна.

Миле са хубави машини, единствено си разучи упътването, за да си направиш индивидуалните настройки и спазвай препоръките на производителя за отделните програми като кг пране и вид на материите.

И да, разгледай подробно програмите и при двете машини, за да избереш тази (ако има и друга разлика, освен ДрайКеър40), която съответства повече на материите във вашето домакинство.

# 104
Снощи суших две якте и на кучето якето и ми направи впечатление, че не съкрати въобще времето. Изкара си чинно почти 4-те часа.

Общи условия

Активация на акаунт