Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 28 530
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря за информацията,niljaniljo! Аз заради кевлара имах предвид, че и да я гърмят, ще си суши Simple Smile

# 166
  • гр. София
"AEG имат  91% и 86% модели от 7,8, и 9 серия.
BOSCH-91% и 88%😉😃"
Кои са тези модели на AEG от 7 серия и Bosch?

# 167
Да се разбира ли ,че Сушилня Miele TWC660WP 125 Edition е един добър избор ? Това вярно ли е за 10 годишната гаранция ?

# 168
"AEG имат  91% и 86% модели от 7,8, и 9 серия.
BOSCH-91% и 88%😉😃"
Кои са тези модели на AEG от 7 серия и Bosch?
TR719G4E;TR739G4CE
WQB245A0BY, WQB246C0BY

# 169
Да се разбира ли ,че Сушилня Miele TWC660WP 125 Edition е един добър избор ? Това вярно ли е за 10 годишната гаранция ?
Според мен-да. Клас на кондензация "А". Не съм сигурна, че към момента има 10-годишна гаранция. Май приключи това.

# 170
И моята Бошка е с 91% кондензация и влага не усещам, обаче фауната у нас се реди да се топли пред нея Smile

# 171
  • Велики Преслав
Моето ЛГ също е клас А на кондензация и няма грам усещане за влага. А иначе днеска ми стана любопитно и я засичах. Пълна с хавлии догоре изцентрофугирани на 1200 оборота (малко я претъпках) 2ч и 23 мин.
Един път си играх прането да го въртя в другата пералня която е 1600 оборота на два пъти. Там успя пак пълна с хавлии да се сбере в 2 часа.

# 172
Аз съм с LG. Уникална сушилня. Компресора е мощен, фреона е голямо количество, барабана е огромен и е като първите модели silent drum(може и да не го пиша правилно мързи ме да сверявам) на Миле самия той е облицован външно във вата и още един пласт ламарина, там където не контактува с ролки или ремък. Когато ползвам топли разликата в това как туптяха в нея е огромна за разлика да речем в Сименса. Мотора на барабана е много мощен и тих. Програмите са страхотни.
Нещо, което ми харесва. Има две функции. “Time” и “Energy” -първото е бързо сушене другото е оптимално. Когато я дам на бързо сушене вдига 1000 вата и загрява много бързо. Когато суши на функция оптимално къта някъде на 450-500 вата.
За пример, 8 кг хавлии ми ги изсушава за 2 ч и 15-20 минути на функция бързо, като са изцентрофугирани на 1200 оборота. Ежедневните дрехи на микс ми ги суши за около 1:40ч

Инсталирах си приложението. Много е удобно, показва ти колко часа ще приключи и те известява на всяко приключване. Можеш да си измисляш програми и да следиш потребление.
Друго което ми харесва е, че ако трябва да удължи времето, вдига и оборотите на компресора и от там и температурата и изсушава много по бързо, вместо само да удължава. Ако е на Енерджи, не вдига обороти удължава на няколко пъти.

Относно почистването, няма как да ви дам твърдо мнение.  Свързал съм я да хвърля в канала. Чашката в която хвърля има като мрежичка и един път отварях имаше мъхчета по нея, значи се е чистила.

В резюме, наистина ЛГ ми се издигат все повече и повече в очите
-тиха (наистина много тиха)
-бързо суши
-много програми
-хубава програма за вълна  и много други.

Кой е модела ?

# 173
petiaivanov ви е отговорила. Моето мнение  съвпада с написаното.
Скрит текст:

От 1 юли 2025 г. нов етикет ще се прилага за битови барабанни сушилни и кондензаторни барабанни сушилни.    Класовете с +, които вече са премахнати за други домакински уреди ще бъдат премахнати и за сушилни в бъдеще.  Скалата за ефективност от A до G ще важи и тук. От 1 юли 2025 г. барабанните сушилни с новия етикет трябва да бъдат изложени онлайн и в магазините.
Очаквам ⬇️  за цени и модели.

# 174
Сега виждам ,че уредите на Miele , въпреки най-високите цени на пазара за такива уреди се предлагат само с 2г. гаранция, което е абсурдно и автоматично ме насочва към друга марка !

# 175
Това е стандартна търговска гаранция и няма отношение (никакво) към издръжливостта и качествата на уреда. Най-малко това би ми било критерий за избор, още по-малко - за автоматично ориентиране към друга марка. Няма нужда да споменавам колко боклучави модели се предлагат с 5-годишна гаранция, известни са. И? Какво от това, като ще ми изяде дроба по време на експлоатация и гаранционното обслужване, дори и да е на ниво, ще се налага често, а аз ще си стоя без уред Бог знае колко време? Че било безплатно? Мерси. Предпочитам да взема утвърдена марка надежден уред, за който няма да ми се налага да я ползвам. Така съм подходила преди 5 години към всичките си уреди и нито един не е имал нужда от гаранционно обслужване и ремонт.   

# 176
Продължавам да се чудя — хората гаранция ли купуват или уред.
Евтините марки привличат рибите с гаранция.
Утвърдените — с доказано качество.
2 г гаранция не са били причина да ме откажат от закупуването на 2 перални и 1 сушилня.

# 177
Ако този гаранционен уред се налага да се монтира, размонтира, пренася до сервизи....Не е като да е нещо, което  не тежи. И това да се има предвид при избор на уред. А сме коментирали и сервизите на отделните марки.Simple SmileSimple SmileSimple Smile Исках да кажа, че аз също бих избрала надежден уред, защото още имам спомени от разнасянето на една съдомиялна. А и Миле също пускат промоции с 10 г. гаранция. За някои от уредите имам спомени, че правих регистрация в сайта им.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 10:41 от Мари-ана

# 178
Какво бихте казали за този модел на AEG : AEG T8DE86685
https://www.pazaruvaj.com/p/t8de86685-pP408169495/#overviews/

Също и за този : Сушилня AEG T97689IH3
https://www.emag.bg/sushilnja-aeg-kondenzacijata-na-termopompa-8 … ih3/pd/DX3LC3BBM/

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 11:05 от andrea18

# 179
Все пак дългата гаранция не е лошо нещо. По-добре да я има, отколкото да я няма. Пък уредът нека си работи без проблем Grinning А и в темата е имало проблеми дори и с по-добрите марки.

Ние ще вземем сушилнята и пералнята с по 2 години гаранция и леко ми е неприятно Grinning

Общи условия

Активация на акаунт