Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 26 488
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
За съжаление вече Миле не са това, което бяха.....вече ми го разясниха. Нямат нищо общо с качеството от преди 20-10 години. Беко са среден клас и чувам по-добри отзиви за тях.
О, о, о! С кое не са това, което са били. Какво ти разясниха? Кое не им е наред? Питам съвсем сериозно. Имам личен опит с марката от 29 години, а също така с АЕГ, Електролукс, Бош, Горенье....
Беко перални и сушилни съм използвала в разни курорни места. Ужас и безумие са.
Беко са най-нисък клас и винаги са били.

# 616
Да няма лоши мнения за Беко? Пък и да е по-добро от Miele? Първи април мина, не забравяйте .

# 617
Благодаря за информацията 😊 Просто ми казаха някой друг лош отзив за Миле и ме разколебаха. Освен това нищо не може да спре пералнята Миле да си ходи из цялата кухня на свекърва ми 🤣 Надявам се със сушилните да се представят по-добре. Просто съм човек, който не робува на марки, а гледа характеристиките. Разбира се, че има лоши мнения за всяка една марка. Аз визирах конкретен модел 🤗 Била съм много пъти в Турция и съм страшно доволна от Вестел, предположих, че и Беко ще са с хубаво качество, защото и те са турска марка, но явно само конкретни модели си заслужават, за които имам много добри отзиви 😊

# 618
  • до най-прекрасния мъж
Не си причинявай Беко, момиче, не си струват. Подведох се по хвалебствия на моя приятелка колко прекрасни били уредите Беко. Дадох шанс с хладилник. Изпълнението му е като в час по трудово, предния панел на вратата се разхлопа за една година. Взехме същият и за свекървата, преди няколко месеца го изхвърли на около 5 г работа. Просто се скапа, проби се и му изтича фреона. Няма поправка. Купи си друг.
Междувременно, приятелката ми преди две години обзаведе новия се апартамент отново с Беко, понеже за къщата им беше доволна много. Не спира да реве - я от пералня, я от сушилня, я от миялна.
Вземай Миле, щом можете да си го позволите финансово и хич не се чуди. Беко не става, изобщо!

# 619
  • на Мелмак
А добрите отзиви за Беко сравнени ли са с друга марка СМ? От тези, които са го препоръчали?
И аз имам приятелка, която много беше доволна от тях, докато не започна да ги сменя сравнително скоро след като ги купи.
Имаме съседи, които сменят фурни на всеки 2-3г. Все не "случват" на хубава. И всички, които взимат са им препоръчани.

# 620
blue.angel, много благодаря за отзива. Всъщност проблемът е точно финансов в този момент. Иначе със сигурност щяхме да вземем Миле от линка, който дадох в предишен коментар. Освен това само две години гаранция е твърде малко за уред, който се води висок клас. Това е причината да търсим на друга марка със същите характеристики. В случая и 5 години да изкара, пак ще сме доволни, толкова е гаранцията. А и като видиш с очите колко мекички излизат дрехите, как да не ти хареса, вече въпросът е наистина колко ще издържи.
Пералните на Миле не стават, за това не знам дали си струват парите за СМ. Свекърва ми се бори с нея, друга приятелка даде 2500лв и сега си бие главата в стената с това Миле. Аз самата мислех, че марката е бетон, но явно пералните им не стават, а само сушилните. Това също ми наклони везните към Беко, колкото да имам нещо за първо време. Още сме в дилема, но все пак парите определят крайния избор.

# 621
Скрит текст:
Благодаря за информацията 😊 Просто ми казаха някой друг лош отзив за Миле и ме разколебаха.
Освен това нищо не може да спре пералнята Миле да си ходи из цялата кухня на свекърва ми 🤣
Скрит текст:
Надявам се със сушилните да се представят по-добре. Просто съм човек, който не робува на марки, а гледа характеристиките. Разбира се, че има лоши мнения за всяка една марка. Аз визирах конкретен модел 🤗 Била съм много пъти в Турция и съм страшно доволна от Вестел, предположих, че и Беко ще са с хубаво качество, защото и те са турска марка, но явно само конкретни модели си заслужават, за които имам много добри отзиви 😊
Тази пералня е купена нова или втора употреба? На колко години е?
Добре нивелирана е и е поставена върху плочки или балатум или ламинат?
За да разхожда една пералня, обикновено си има причина.

КАктусче, щом проблемът е финансов, защо не погледнеш тази:
https://www.tehnomix.bg/sushilnya-electrolux-ew7d394ue-9-kg-a
С 91% кондензационна ефектичност е-клас А. На светлинни години от Беко.

# 622
  • до най-прекрасния мъж
blue.angel, много благодаря за отзива. Всъщност проблемът е точно финансов в този момент. Иначе със сигурност щяхме да вземем Миле от линка, който дадох в предишен коментар. Освен това само две години гаранция е твърде малко за уред, който се води висок клас. Това е причината да търсим на друга марка със същите характеристики. В случая и 5 години да изкара, пак ще сме доволни, толкова е гаранцията. А и като видиш с очите колко мекички излизат дрехите, как да не ти хареса, вече въпросът е наистина колко ще издържи.
Какво като има дълга гаранция, ако ти виси по ремонти и не можеш да я ползваш? Беко не са качествени уреди. В началото може би са се постарали, но вече не. Когато аз отидох да избирам, точно Беко най-скъпата им тогава бях избрала. Отново от приказките на приятелката ми. Късмет, че я нямаше налична. Обърнах се и отсреща видях АЕГ-то ми за само 70 лв повече от въпросното Беко, което преди 6 години струваше 999 лв. Погледах ги точно минута и това беше достатъчно да преценя, че няма да е Беко - грубо, недодялано, нищо общо като сглобка с по-скъпите марки. Тръгнах си с АЕГ, за 6 години ползване, 3.5, от които с бебе и вече малко дете, не е мръднала. От всички сушилни дрехите излизат мекички, топлички и приятни. Вземи си нещо качествено, за да не си скубеш косите и да простираш бебешките бръмбъзъци по сушилниците, докато сушилнята ти е на ремонт. Не гледай годините гаранция, а качеството на уреда. Миле ще те изкара много повече от 5 години

# 623
petiaivanov, много благодаря още веднъж, ще я видим утре с половинката 🤗 Да, проблемът е чисто финансов към момента. Ще погледнем и АЕГ дали имат някакъв модел на промоция, не знам дали всичките им си струват или само определени.
Иначе пералнята е нивелирана върху естествен паркет, дори плот сложиха, не знам колко пъти се опитваха, но не се получава. Веднъж стои, после пет пъти се разхожда. Втора употреба я взеха, май директен внос беше.
Blie.angel, много ти благодаря, ще погледнем и за АЕГ 😊

# 624
Върху паркет и ламинат няма как да стане. Те пружинират. Каквато и подложка да се сложи, което не става - не става.
Електролукс и АЕГ са все марки на Електролукс и са почти идентични. Вижте и Електролуксът от горния линк, но да е точно той.Хубав уред е.

# 625
  • на Мелмак
В Техномикс има опции за безлихвен лизинг. Всъщност и в други маркети би трябвало да има Simple Smile
Не съм подстрекател Wink

# 626
Много ви благодаря 🤗 Гледахме и за безлихвен лизинг, но точно за този модел Миле и за тази му цена нямаше тази опция. Ще видим утре конкретния модел на Електролукс, запазих си линка 🤗

# 627
От една пералня на свекървата не може да се съди за качеството на една марка. Не е случайност цената им. Както каза, пералнята е втора употреба. Кой знае на колко (20+) години е , сигурно е за 5кг , а свекървата я препълва и пуска на кратката програма.

# 628
  • София
Вижте и Електролуксът от горния линк, но да е точно той.Хубав уред е.
Зная, че темата не е за ПМ, но да попитам тази СМ, с кой модел ПМ е добре да се комбинира. Ще се монтират една върху друга.
Аз си купих СМ AEG препоръчана преди време в тази тема и съм доволна от нея. Сега трябва да помогна на майка ми с избора.

# 629
blueberrу, всъщност от горния коментар стана ясно, че проблемът е в паркета. Иначе не е чак толкова стара, но 10год. има със сигурност. Никога не я препълва и е за над 5кг., но не помня с точност. А приятелката, която взе пералня на Миле за 2500лв., не я питах какво точно се е случило, но беше скоро и страшно много се е разочаровала. Трябва да разпитам, че сега и на мен ми стана интересно. 😁
ПП Иначе пералнята ни е много стара на Sang 😅 по-скоро на хазяина. Някой по-рано спомена, че е добре да се съчетаят ПМ и СМ като две марки с добро качество или нещо такова. Сушилнята ще си е разположена самостоятелно върху балатум.

Общи условия

Активация на акаунт