Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 26 347
  • 736
  •   2
Отговори
# 630
ето на електролукс на промоция в технополис и 5 години гаранция:
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-ELECTROLUX-EW6D285AE/p/653187

има и на хайер с 6 години гаранция
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-HAIER-HD80-A2939-S/p/651978

# 631
Пак опряхме до гаранциите — ми, хора, не е сериозно това. Стига сте робували на тези гаранции.
Несериозно е и да се сравнява Беко с Миле.
Точно, защото парите са кът, трябва да се ценят и да не се инвестират в боклучави марки.

Да не забравяме — Не съм толкова богат, за да купувам евтини неща.

# 632
За уред от ранга на Miele 2г. гаранция са достатъчни, за да се прояви производствен дефект, ако има такъв. Ако няма - живота им е достатъчно дълъг за да се продават втора, трета и n- та ръка.
За Беко не може да се каже същото - те просто не оцеляват дори до изтичане на гаранцията. Защо свекървата не си е купила Беко втора употреба?

# 633
ето на електролукс на промоция в технополис и 5 години гаранция:
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-ELECTROLUX-EW6D285AE/p/653187

има и на хайер с 6 години гаранция
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-HAIER-HD80-A2939-S/p/651978
Нека мислим разумно, нека познаваме уредите и да даваме практични съвети.
Електролуксът е от 6 серия. Ако познавахте уредите, щяхте за знаете спецификите на марката. Този модел, както и някои  модели  от 7 серия, не са сертифицирани и нямат програма  за сушене на вълна. Имат и по-ниска кондензационна ефективност, което за някои помещения е доста важно. Към момента, всички СМ на марката са  с 5 годишна гаранция.  Уредът е с малко по-ниска цена от този, който предложих, но си има и доста недостатъци.

Хайер няма достъп до кондензатора-сърцето на уреда. От неговата чистота зависи и качеството на работа на уреда и дали изобщо ще си изпълнява фунциите. Почистването му става в сервиз, не се покрива от гаранцията и струва между 150-200 лв. Тази марка е силно компромисна. Единственото на българския пазар от нея, което става, са няколко модела хладилници от домакинската техника

Жената каза, че има ограничения в бюджета и в този смисъл не е правилно да купува "евтин" уред, който ще я влачи към по-големи разходи.

Вижте и Електролуксът от горния линк, но да е точно той.Хубав уред е.
Зная, че темата не е за ПМ, но да попитам тази СМ, с кой модел ПМ е добре да се комбинира. Ще се монтират една върху друга.
Аз си купих СМ AEG препоръчана преди време в тази тема и съм доволна от нея. Сега трябва да помогна на майка ми с избора.

Със всеки, който Ви харесва, който е горе-долу за същите килограми и върху който, сушилнята може да стъпи стабилно на равната част на капака.
https://www.tehnomix.bg/peralnya-electrolux-ew7f349pw
https://www.tehnomix.bg/peralnya-electrolux-ew7f3694e-9-kg-steamcare-1600-ob-min

Много ви благодаря 🤗 Гледахме и за безлихвен лизинг, но точно за този модел Миле и за тази му цена нямаше тази опция. Ще видим утре конкретния модел на Електролукс, запазих си линка 🤗
На сайта на Техномикс, където е налична, ми показва, че на 2 или 3 вноски няма лихва.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 09:15 от petiaivanov

# 634
petiaivanov Благодаря за професионалните отговори и разяснения в тази тема. аз винаги гледам само характеристики написани - но какво и как е със поддръжката точно бялата техника нямам впечатления.

# 635
petiaivanov Благодаря за професионалните отговори и разяснения в тази тема. аз винаги гледам само характеристики написани - но какво и как е със поддръжката точно бялата техника нямам впечатления.
Моля Simple Smile
Хубаво правите, че четете, но това, което е написано, обикновено е представено така, сякаш е поръсено със златна пудра. особено за марките еднодневки. Как иначе да вземат хилядарка за лоша стока?!
Ето, за Хайерът, например, понеже няма с какво да го похвалят, са наблегнали на обръщаемата врата в представянето. Това е смешно. Вратите на  сушилните са обръщаеми или поне на 99%.
Също така разни марки много често пишат 10 или 20 години на инверторния мотор. Е и? -ще попитам аз. Какво да му се счупи на този мотор?! Обаче искам да ги попитам защо не дават тази гаранция на платката, която го управлява, защо не предупреждават клиентите! Това са 'дребни" трикове, но пък са страшни кукички със стръв за хора, които не разбират, а и не са длъжни.

# 636
Здравейте, разгледах програмите на Електролукс и Миле, които ми препоръчахте. Кои от тях са подходящи за бебешки/детски дрешки 😊 От различни видове памук са всички.
Скрит текст:
Миле
Електролукс:
ПП сега се замислих дали якета от шушляк могат да се слушат в сушилнята и на каква програма. Палтата/сако/костюм като цяло предполагам са на деликатни тъкани или лесно гладене.

# 637
Здравейте, разгледах програмите на Електролукс и Миле, които ми препоръчахте. Кои от тях са подходящи за бебешки/детски дрешки 😊 От различни видове памук са всички.
Скрит текст:
Миле
Електролукс:
ПП сега се замислих дали якета от шушляк могат да се слушат в сушилнята и на каква програма. Палтата/сако/костюм като цяло предполагам са на деликатни тъкани или лесно гладене.
Като наименование и видове — програмите при повечето сушилни се дублират, НО… най-съществената разлика е в резултата след сушенето върху тъканите.
А, и друго важно — времето. Миле сушат за 1 — 1:30 ч. в зависимост от дебелината на материите.

Никоя марка не е успяла (а и не се е напъвала) да измисли програма за бебешки дрехи, просто защото бебешките дрехи са дрехи (в по-малък размер) както всички други.

Да, в сушилня се сушат якета с пълнеж от вата или пух.

Аз лично не се наемам да пера и суша в домашни условия палта и сака.

# 638
Да, за някои хора може да е важен фактор времетраенето, хубаво е че го споменахте, Miele сушат за 1:30-2 часа максимум пълно зареждане,
докато при AEG, Electrolux новите модели става за 2:30 часа при нормално зареждане до 3 часа при пълно зареждане.
Не знам как стоят нещата при Бош, но там за 8 ма серия гледах клипчета стартово време 4-5 часа на памук предполагам не е възможно това да е реалното време, но все пак.

# 639
Аз съм с Бощ 6-та серия. Стартовото време на програма памук ми е 3:23 за гардероб на втора степен, готови са за около 2 часа и половина. Пак на памук за гардероб, но dry plus e 3:33 и пак за около 2:30 са готови. Аз разделям на тънки и дебели дрехи обаче и не се пълни изцяло.

# 640
Здравейте, да ви кажа, че вече мога да съм категорична. Двама електроинженери(не се познават помежду си), които са близки приятели на семействата ни, имат огромни финансови възможности и преди са били с Миле, сега са с Беко и са супер доволни. Изобщо не вярвайте, че Миле са като едно време. Днес още едни познати казаха, ще си изхвърлят Миле-то, защото ремонта не си заслужава. Знам, че е до късмет, но искам да предпазя много хора от хвърлени пари на вятъра. Все пак говорим за много пари.....специално пералните им са боклук. Беко последните години нямат грешка, не са мръднали, стига да се използват правилно, както всяка техника. Не робувайте на марки! Четете характеристиките и използвайте правилно, марката не е от значение. Стига да е кондензационна с термопомпа и лесен достъп до филтъра, марката няма абсолютно никакво значение. Дали ще е Беко или друга марка, разликата ще е само в цената. Така или иначе се ползват само няколко програми. Това да има сензор също е огромен плюс, защото вместо 3 часа, програмата ще спре примерно на два часа, когато са сухи. Просто тук има прекалено много заблуждаващи коментари и искам да съм полезна. Който иска да си е сноб, ок. Беко имат сушилня и с програма за бебе 🤗 а и не само Беко, някой да не помисли, че само за тях агитирам едва ли не. Гледайте характеристиките, не се подвеждайте да купувате само определени марки, не вярвайте, че само те вършат работа и са здрави.
ПП също и омекотителят на Бебо препоръчвам с две ръце, защото няма негативни ефекти нито върху кожата, нито върху ПМ и СМ. Той е без аромат. Информирайте се и не четете коментари, които само повтарят "без омекотител, ама трябва да е Миле, ама трябва да е Бош и т.н.".
Бъдете здрави и Светли празници на всички! ❤️

# 641
  • София
petiaivanov, благодаря!

Информирайте се и не четете коментари, които само повтарят "без омекотител, ама трябва да е Миле, ама трябва да е Бош и т.н.".
Т.е. да четем само твоите постове, в които сто пъти е повторено какъв боклук са Миле и какво чудо невиждано са Беко.
Тяхно рекламно лице ли си? За тях ли работиш? Много агресивно се опитваш да наложиш марката, което обикновено има обратен ефект.

# 642
Ами аз съм с пералня Беко и не съм доволна купувана относително скоро (преди май 3 или 4 години). Да, още не се е разваляла, но ужасно много мачка дрехите. Преди да купя сушилня много ме дразнеше това, че вечно имам за гладене. Сега вече не е така, но не благодарение на пералнята. В момента, в който тръгне да се поврежда ще я сменя с друга марка.

# 643
Jan, oоо, в никакъв случай. Вече казах, че не говоря само и конкретно за Беко, а и за други марки от нисък и среден клас. Миле-то пералните не стават, не съм писала за друга техника, че е боклук. Просто качеството е паднало за съжаление. Например прахосмукачките стават. А една СМ от среден клас може да е равна на СМ Миле, това имах предвид. Тук се хвалят само едни и същи марки, за това и написах този коментар. Ами аз съм в сферата на здравеопазването, не съм техник, но имам много приятели във всякакви сфери, като никой не робува на марки, а на конкретни модели, спрямо ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ. 😊 Не ми се искаше да ги занимавам, но тук е доста агресивно предлагането на Бош и Миле, което не е ок и се наложи да поговоря с доста хора и всички са на едно мнение. Тоо малко като секта е тук с тези марки 😅 Колкото до мачкането на дрехите, зависи от програмата, материята, а и конкретния модел. То и Миле-то ги вади намачкани някои дрехи, пък и всяка една пералня.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 14:55 от Kactus

# 644
В рамките на последните 7 години съм купила две перални Миле и една сушилня на същата марка. Когато дойде време за подмяна, отново ще купя Миле.
Дали съм инвестирала толкова пари защото уредите им “не стават”?

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 15:46 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт