Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 26 335
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Аз ползвах 5-6 години различни модели Miele, в момента съм с AEG, защотото исках нещо различно да пробвам.
Да, в последния случай имах проблем с пералнята, но не отричам позитивите на марката в никакъв случай. И на най-добрите може да се случи.
Понеже следя технологиите и нови ектри на всички марки. Новите Беко специално пералните с Energy Spin са пълен потрес и масово коментарите са че изплакват много зле.
Така че има и добри бюджетни марки като LG, Samsung определени модели, Electrolux, но Беко не е една от тях да не говорим, че купиха Indesit и съсипаха и тях, те колкото бяха трошливи, сега и неперливи.

# 646
Не се ли плаща за реклама по принцип. Благодаря за отварянето на очи, но малко назидателно и настъпателно звучиш, Кактусе.

# 647
KeepSmiling, да наистина така прозвуча, не е умишлено 😁 Малко и хормоните ме тресат, че всеки момент може да настъпи големият момент и да тръгнем към болницата. Просто мен ме интересуваха характеристиките и на по-бюджетни марки, които се припокриват и с хвалените тук. Дори и на АЕГ видях, че имат бюджетни модели, които са равни като характеристики с Беко и Миле, но това ровене отнема страшно много време. Не очаквах, че тук се признават само Бош и Миле и ще те анатемосат, ако поискаш мнение за друга марка, което е супер безсмислено и не е полезно. Това е нещото, което ме изнерви. Само едно мнение имаше за друга марка и това беше. Дали ще е Самсунг, Беко, АЕГ и т.н., мен ме интересуват характеристики на конкретни модели, а не марки. Всяка една марка има модели, които не стават за нищо.
ПП родителите ми и няколко майки около мен са с Беко сушилни и не ги заменят за нищо на света. Въпросът е, че не са купувани скоро, а има страшно много модели и за това се колебая дали ще попадна на също толкова сполучлива. От Индезит и Електролукс за съжаление от преди години имаме лош опит. Очевидно пак е до модела.

# 648
Здравейте
Имам проблем със сишилня Бош, 8 серия. Искам да попитам дали някой се е сблъсквал с такъв проблем:
Не е свързана към канализация. Долния контейнер се пълни и водата не се качва в горния контейнер. Не знам дали обяснявам правилно. Долу на пода има контейнер, който е за мъх. И той се пълни с вода. По принцип винаги има вода там.
Но по време на сушене водата се "качваше" в горния контейнер. Сега вече не го прави. Чува се шум от помпата. Но вода не се качва. Съответно сушенето извенъж спира. Изписва грешка. Тоест "почистете долния контейнер" и прането не е сухо.
Сушилнята е в гаранция. Пратиха майстор. Сменен е някакъв датчик. Но до там. Проблема продължава и засега не могат да кажат на какво се дължи.
Дали някой се е сблъсквал с такъв проблем и какво би могло да е решението?
Прикачвам снимка на изписаната грешка. Снимката е от интернет. Аз не се сетих да снимам.

# 649
Пуснете втора рекламация

# 650
Проблемите може да са много. Проверяваха ли за запушване, кондензаторът чист ли е?

# 651
Да. Проверено е. И датчиците са проверени.
В момента се работи по метода на отхвърлянето на причина 😄

# 652
Здравейте, разгледах програмите на Електролукс и Миле, които ми препоръчахте. Кои от тях са подходящи за бебешки/детски дрешки 😊 От различни видове памук са всички.
Скрит текст:
Миле
Електролукс:
ПП сега се замислих дали якета от шушляк могат да се слушат в сушилнята и на каква програма. Палтата/сако/костюм като цяло предполагам са на деликатни тъкани или лесно гладене.
Аз суша шушлякови якета в сушилнята. На детето са. Евтини. От Лидъл или друг магазин за евтини дрехи. Якетата са зимни с пълнеж и пролетни, без пълнеж. Суша ги заедно с останалите дрехи на програма памук. Не съм забелязал да им има нещо. Честчко ги перем, че малчугана е на 3 г. и доста се цапа 😂
Но определено не ми дреме да ги суша по този начин, понеже дрехите са евтини и не ме е жал за тях Simple Smile

# 653
Може ли информация за разликите между двете?
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR818A4E/p/651314
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR8184E/p/653782

Не мога да отделя повече от 1300-1400лв за сушилня и си търся най-добрия вариант за тази сума.

# 654
Може ли информация за разликите между двете?
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR818A4E/p/651314
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-AEG-TR8184E/p/653782

Не мога да отделя повече от 1300-1400лв за сушилня и си търся най-добрия вариант за тази сума.
Разликите са в консумирана, мощност, времената за сушене и класа на кондензационна ефективност. Можеш да ги видиш от продуктовия информационен лист, който е качен за всеки уред.

# 655
Здравейте
Имам проблем със сишилня Бош, 8 серия. Искам да попитам дали някой се е сблъсквал с такъв проблем:
Не е свързана към канализация. Долния контейнер се пълни и водата не се качва в горния контейнер. Не знам дали обяснявам правилно. Долу на пода има контейнер, който е за мъх. И той се пълни с вода. По принцип винаги има вода там.
Но по време на сушене водата се "качваше" в горния контейнер. Сега вече не го прави. Чува се шум от помпата. Но вода не се качва. Съответно сушенето извенъж спира. Изписва грешка. Тоест "почистете долния контейнер" и прането не е сухо.
Сушилнята е в гаранция. Пратиха майстор. Сменен е някакъв датчик. Но до там. Проблема продължава и засега не могат да кажат на какво се дължи.
Дали някой се е сблъсквал с такъв проблем и какво би могло да е решението?
Прикачвам снимка на изписаната грешка. Снимката е от интернет. Аз не се сетих да снимам.

Мой приятел имаше такъв проблем със сушилня Бош. А по спомен, че не беше много скоро, я беше ползвал известно време, доволен си беше и един ден ме пита моята при долния филтър има ли вода(моята е друга марка). Казвам му има някакви капчици по скоро конденз, отколкото вода, той вика при мене не не е няколко капчици. Неговата също тогава беше в гаранция и се обажда, мисля че дойде техник и установиха, че е нужна нивелация и не се е оплаквал повече.
Та може да проверите и този вариант, но така или иначе щом е в гаранция да дойдат да я погледнат.

# 656
KeepSmiling, Не очаквах, че тук се признават само Бош и Миле и ще те анатемосат, ако поискаш мнение за друга марка, което е супер безсмислено и не е полезно. Това е нещото, което ме изнерви. Само едно мнение имаше за друга марка и това беше.
ПП родителите ми и няколко майки около мен са с Беко сушилни и не ги заменят за нищо на света.
Всички, които Ви отговориха до момента, се опитаха да бъдат полезни, но уви...Решихте, че е анатемосване. Споделиха личен опит с уреди, които имат,  и те явно не са от марката Беко, защото са направили информиран избор.
Надявам се и Вие след време да споделите от личен опит мнение за уреда, който изберете.
Първата ми сушилня преди мнооого години беше Канди, после АЕГ, след нея 3 бр. Сименс, една от които още ползвам заедно с Бош и Миле. При Бош беше 5 г., а при Миле 10 г. гаранция. Писала съм в стари теми сравнения между тях. Сега не е необходимо да го правя.  Синът ми купи някакъв промоционален модел АЕГ и сега не е доволен, че програмите са много дълги. Струва ми се обаче, че не е редно да се правят генерални обобщения за марките на база на  случайни избори.  И моя приятелка не е доволна от сушенето на нова СМ Бош, но се оказа, че не избира правилна програма. Случаи всякакви....Подведени от консултанти, незапознати с уредите и възможностите им. Хора, които твърдят нещо без да имат база за сравнение. Вие избирате в какво да инвестирате и на кой да се доверите.
Викито2275,  при моята Сименс така изписваше при запушване.

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 11:49 от Мари-ана

# 657
https://bialatehnikaruse.com/product/121
Ето тази сушилня с термопомпа имам вече 5та година. Нямам никакви забележки, работи прекрасно в мазето.

# 658
Зависи от личните критерии на всеки и това, което го удовлетворява.
Аз искам по- доброто, ако може най- доброто 😃 И вероятно не само аз, защото в противен случай никой нямаше да търси инфо за съотношение цена/качество и тази тема нямаше да я има. Обаче качеството и технологиите струват пари. Повече пари! Всеки има приоритети и сам решава с кое може да направи компромис, но с някои неща просто не е рентабилно.

# 659
На Миле има модели, които никак не са сполучливи, както и на Бош, както на всяка една марка. На Беко и Електролукс има модели, които те карат по 10+ години. За това питам от кои нови модели на Беко и Електролукс сте доволни. Ценово са достъпни и вършат прекрасна работа, без ремонти, без да ти съспиват дрехите. Иначе най-купувани са Бош и АЕГ, ама с това АЕГ също не се знае кой модел е сполучлив. Наистина е и до късмет. Както виждаме и най-добрите уреди имат фабрични дефекти, за съжаление и проблеми след гаранционния срок. Естествено от Миле ми казаха, че е най-добре да си платим за 10 години гаранция, че нищо не се знае. Както казах, искам мнение за модели, а не за марки.
За мен е важно да има сензор, въртене на барабана в две посоки, ефикасност над 90% за кондензатора и по възможност достъп до него, програма за смесено пране, за спално бельо и за деликатни тъкани, също и подходяща програма за бебешки дрехи, да миришат на свежест след приключване на програмата, да не са на хармоника. Естествено и енергийният клас ме интересува. Много често хората са недоволни и от неправилното използване на даден уред, не отричам, но понякога си е от уреда.
Имам опит с друг вид техника.....най-доброто от най-доброто.....емиии, колко пъти пращаме до сервиз. Мои близки също си патиха от хвалени марки и за това вече гледам основно характеристики, а не само марката. Ето, blabla си е доволна от марката, а по принцип дори не бих погледнала за Шарп.
В който и форум да влезете, най-купуваните марки сушилни са Бош, АЕГ и Беко, някъде се срещат Миле и Електролукс, вече Самсумг и Хайер са по-малко. Това да избереш просто марка не е информиран избор.

Общи условия

Активация на акаунт