Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 26 260
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Момичета,рових,рових ,но за Шарп-а не намирам инфо дали е самопочистваша(едва ли),върти ли и се в двете посоки барабана,мисля не е с инверторен мотор.Ако на вас от някъде ви излиза подобна информация, която неоткривам,ще съм благодарна да споделите..

# 721
Момичета,рових,рових ,но за Шарп-а не намирам инфо дали е самопочистваша(едва ли),върти ли и се в двете посоки барабана,мисля не е с инверторен мотор.Ако на вас от някъде ви излиза подобна информация, която неоткривам,ще съм благодарна да споделите..
reninel,
Ето от тук можеш да си изтеглиш упътването, но май е на испански и да се ориентираш по картинките, ако не знаеш езика:
https://sharphome.eu/products/sharp-kd-nhl8s9gw21-es-freestandin … mble-dryer-8-kg-a

Със сигурност не е самопочистваща.
За барабана дали е реверсивен или не - не съм сигурна, но по-скоро мисля, че е.
За двигателя и аз мисля, че не е инверторен, но това не е болка за умиране. Тя ще е  в баня и ако е по-шумна, няма много да се чува из жилището.

# 722
  • гр. София
Аз съм с Шарп, но май е друг модел. Барабана се върти в двете посоки мисля. В момента не мога да видя точния модел, но съм го писала някъде назад в темата. Купувала съм го преди 3-4 години от магазин с транспортни дефекти.

# 723
Петя,мерси Simple Smile .Не знам испански,но ще разгледам..

# 724
Да докладвам какви ги свърших.От сутринта 2 часа разглобявах Горенето,свалих страничните капаци и горния-не ще да излиза,свалих всички панели отпред и отстрани и от всякъде Laughing ,развих не ще и не ще да мине,развих 20000 болтчета,отгоре отдолу,отвсякъде...най-после буквално с клизма едва излезе...Как този приятел на нашите я е вкарал само със разглобени страници-не знам.Те не помнят.Направо я разкостих.Остана на гол барабан и гръб Laughing Ииии това кардинално реши въпроса-ходих до Зора-та и взехме Шарп-а. Утре го носят и само се моля да влезе и да не прави проблеми поне 5-те години гаранция Hands Pray ,че този зор....
Учудващо нямаше много мъх насъбран в старата ..хм. На Шарп-а се оказа ,че няма гъба пред кондензатора долу...ама каквото такова.Тя и моята-Електролукс няма и АЕГ нямат..Дано работи безаварийно...
Сега съм омазана с Диклак,че в това тясно пространство не беше кривене ,наместване,бутане..абе отврат....
Сериозно обмислям и винтоверт да си купя  ,че ми се отвинтиха китките Laughing

# 725
Да докладвам какви ги свърших.От сутринта 2 часа разглобявах Горенето,свалих страничните капаци и горния-не ще да излиза,свалих всички панели отпред и отстрани и от всякъде Laughing ,развих не ще и не ще да мине,развих 20000 болтчета,отгоре отдолу,отвсякъде...най-после буквално с клизма едва излезе...Как този приятел на нашите я е вкарал само със разглобени страници-не знам.Те не помнят.Направо я разкостих.Остана на гол барабан и гръб Laughing Ииии това кардинално реши въпроса-ходих до Зора-та и взехме Шарп-а. Утре го носят и само се моля да влезе и да не прави проблеми поне 5-те години гаранция Hands Pray ,че този зор....
Учудващо нямаше много мъх насъбран в старата ..хм. На Шарп-а се оказа ,че няма гъба пред кондензатора долу...ама каквото такова.Тя и моята-Електролукс няма и АЕГ нямат..Дано работи безаварийно...
Сега съм омазана с Диклак,че в това тясно пространство не беше кривене ,наместване,бутане..абе отврат....
Сериозно обмислям и винтоверт да си купя  ,че ми се отвинтиха китките Laughing
Хахааххаха за мазането с Диклак. Винтоверт'а, винаги е добре дошъл. Ако държите на цокален филтър, то някога  във времето назад опъваха чоропогащник на тел или изрязваха от филтър за климатик. Ахаха. Това беше одисеята на АЕГ със непремерен луфт при барабана и хиляди оплаквания. Някои неща коригигираха, ДРУГИ-НЕ! Но като цяло подобриха  работата на СМ.
Липсва ми PAV, ако си спомняте и съветите от нея.
 Успех с Sharp`a. Добра машинка е.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 18:44 от niljaniljo

# 726
Мерси за пожеланията -дано Hands Pray
Ей до тука я разглобих,ако някой изобщо иска да знае как изглежда отвътре.Сигурна съм майсторите в темата са наясно..

Идеята за чорапогащника e The best  Joy

# 727
Я дайте малко повече информация за този чорапогащник Simple Smile Чел съм доста назад в темите но не се сещам да съм засичал за това. Редовно си почиствам кондензатора, колкото мога. Но още един "филтър" определено ще подобри и улесни нещата Simple Smile И на всякакви други идеи съм съгласен Simple Smile Може и линк към темата назад да си го прочета ако някой знае Simple Smile

# 728
Мерси за пожеланията -дано Hands Pray
Скрит текст:
Ей до тука я разглобих,ако някой изобщо иска да знае как изглежда отвътре.Сигурна съм майсторите в темата са наясно..

Идеята за чорапогащника e The best  Joy
Чета темата. Стигам до въпросната публикация. Детето ми (11 г.) наднича и то и пита: “Това самолетен двигател ли е?” 😉😜

# 729
Я дайте малко повече информация за този чорапогащник Simple Smile Чел съм доста назад в темите но не се сещам да съм засичал за това. Редовно си почиствам кондензатора, колкото мога. Но още един "филтър" определено ще подобри и улесни нещата Simple Smile И на всякакви други идеи съм съгласен Simple Smile Може и линк към темата назад да си го прочета ако някой знае Simple Smile
Писаров, върнете към 2015/16 г.. Мисля, че е тема 5 и следващи. Мислех, че хуморът ще бъде разбран🤔😉😃

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 09:41 от niljaniljo

# 730
От чоропогащника файда няма да има, според мен. Освен да спира потока въздух, да бави сушенето и да мъчи машината, друго няма да стане.

# 731
Е, хайде сега. Чак пък да затруднява. "Народното творчество", че на "всяко действие има противодействие"  се прояви,особено във варианта с филтър от климатик. Обикновен дунапрен не сработи.
Доста модели и серии бяха остро критикувани, особено Лаватерм и 8 серия,когато премахнаха двойния филтър на вратата.
Профилактиката около тези години се движеше между 80-150 лева. Сега е повече.
Клипчета и постове в нета за чистене  с клечки за зъби, кука за плетене, четка  за зъби и т. н. - много.

# 732
Здравейте! Някой от Вас дали има сушилня Siemens IQ300? Нормално ли е под кондензатора да има вода? ( не е самопопистваща )

# 733
Здравейте, има ли сушилня, която не свива дрехите? Моята е на AEG с термопомпа и уж не вдигала над 55 градуса и не ги свивала, но ги свива. Няма програма за ниска температура. Има кратки и дълги програми, но на кратките просто излизат мокри.

# 734
От моите (AEG и Neff, което е комби) нито една не ги свива, ако самата дреха не е податлива на деформация - имам две такива пижами, но ми бяха големи - сега са ми таман Simple Smile . Всички останали дрехи (визирам памук) са си с обичайния размер. Дори и някои да са се посвили леко, явно е незабележимо, пък и след гладене с пара памукът се отпуска.

Общи условия

Активация на акаунт