Термин Март 2025 Тема 3

• 31 069
  • 800
  •   1
Отговори
# 690
И аз взех Мустела. Отделно ме съветваха да мажа с преварен зехтин, но май ще подмина... в крайна сметка поръчах и помпа Медела от bghlapeta, доста е намалена сега.
А щях да питам, преди раждане падал ли ви е надолу корема и колко време преди това? Някак ме разбирам,  бебето си е заело позиция и е ниско долу от седмици, но коремът си ми седи високо.
Аз го спрях вече, казаха ми в 34 г.с., очаквах да станат по-зле нещата, но засега не виждам разлика.

# 691
Благодаря, значи още 2 седмици ще го пия. Ти как си? Кога си на преглед, за да видите пак водите?

# 692
Мами на каква бебешка козметика сте се спрели?Аз се двоумя Бебо или Мустела?
Включвам се от февруарската тема.Аз съм взела Бебо и Бочко Simple Smile

# 693
Ние и в момента си ползваме измиващо олио и лосиони на А-дерма, мисля да си останем с тяхната бебешка козметика. От тяхната бебешка серия си взех да си мажа тялото с А-дерма primalba cocoon cream и много ми харесва как хидратира, а на корема и кръста допълнително мажа и на wooden spoon baby butter за допълнително мариноване. А на Мустела не съм пробвала бебешка серия, бях си взела техен крем против стрии, но ароматът му много ме дразнеше и сега само крачетата си мажа с него колкото да не е зян.
На Бебо вчера ми пристигнаха продукти - смятам да им изпробвам перилния + омекотител, универсален почистващ и мисля че другото е веро. Първо ще пробвам на нашите дрехи, още не сме се нанесли в другия апартамент и не съм започнала да пера бебешки дрехи.

# 694
Следващата сряда съм на тонове, но за преглед не е казвала конкретна дата, но мисля да я попитам дали не може да проверим водите още тогава, че съм се напрегнала. Тя не показа толкова притеснение, но пък мен отвътре си ме напряга и гледам да пия уж повече вода, че напоследък наистина пия малко, понеже все ми се пика и си мислех, че ако още се наливам няма да излизам от тоалетната направо… 😀

# 695
Здравейте,

Днес ми беше третата ФМ в 31+5гс, бебка си продължава да е дребничка 1715гр - назначиха ми хранштелен режим хранене поне 4 пъти дневно и винаги с мн протеин... 🙄 дано се справя, че напотледък ми е много трудно с храната. Взела си бях Прегнако и пиех по 1 път дневно от 10тина дни, но явно не е достатъчно.

Следящият АГ като ми видя резултатите от ФМ ме вика на започвам тонове чак от 17.02 (ще съм в 34+3гс) не е ли късно как мислите??? Дотогава никакви прегледи нямам 😶‍🌫️🤔🤔

# 696
Здравейте,

Днес ми беше третата ФМ в 31+5гс, бебка си продължава да е дребничка 1715гр - назначиха ми хранштелен режим хранене поне 4 пъти дневно и винаги с мн протеин... 🙄 дано се справя, че напотледък ми е много трудно с храната. Взела си бях Прегнако и пиех по 1 път дневно от 10тина дни, но явно не е достатъчно.

Следящият АГ като ми видя резултатите от ФМ ме вика на започвам тонове чак от 17.02 (ще съм в 34+3гс) не е ли късно как мислите??? Дотогава никакви прегледи нямам 😶‍🌫️🤔🤔

Не е късно.Моите тонове започнаха в 34 седмица точно.Днес ми бяха вторите и след това преди термина на 12.02 ще ходя през 3 дни Simple Smile

# 697
Не е късно за тонове, някои ги започват и в 36та.

И моето момче в 31+5 беше 1740гр., толкова ми показваше и в приложението, че трябва да е. Не са ми казвали да взимам някакви мерки и не му е направило впечатление на доктора за нещо притеснително. Не мисля, че трябва да сенпритесняваш особено, иначе ако имаш Прегнако, може би е добре да си го пиеш. Чувала съм, че от него наддават бебчетата.

Здравейте,

# 698
Благодаря за отговорите. Ще си продължа Прегнакото и ще включа повече протеин в храненията и да видим... 🍀

# 699
  • София
bonibon не е късно, моите първи тонове са на 10.02, с термин 21.03 съм. Точно седмица преди теб, сега погледнах началната страница.

За размера на бебето, имай предвид, че техниката мери по някакъв алгоритъм и е EFW (estimated fetal weight)не е реално гарантирано. При мен разминаването беше 300 грама от ден преди раждане (около 3000) и раждане -2700 грама на първото ми дете.

Прегнако, ако имаш си го пий. При мен много помага и за мен и за бебето, приемам 1*2 лъжички, и засега има ефект.
Ако няма други притеснителни показатели надолу от референтните стойности, не се плаши. Няма какво да направиш. Ако има задължително коментирай и настоявай за терапия - най вече желязо, витамини, хемоглобин, общ белтък (протеин), ако са под норма. Другото е TSH ако е изследвано да бъде в граници. Понякога щитовидната жлеза подтиска наедряването на бебето.

Ако всичко си е в норма, и следящия АГ е спокоен, почивка и пълноценна храна и всичка ще бъде наред!
Успех!

# 700
Много благодаря, витамините и минералите + ТSH следя ежемесечно и там нямам проблеми пия добавки. Другите показатели са си наред на бебето, само ми казват това за теглото... и аз гледам във Фея Бременност, че съм си в норми, ама там на диаграмите с чертичките показателят да тегло ми е много наляво... 🤷‍♀️ започвам ударно яйца и месо 😬
Благодаря на всички, дооооста ме успокоихте 🌷

# 701
bonibon_ изобщо не мисля, че бебето ти е дребничко, даже бих казала, че е в норми. Точно в 31 г.с. бях на преглед при АГ и на фетална. И двамата измериха бебето около 1680 гр. И при двамата на мерките отговарям точно за седмиците си, т.е.си е напълно нормално теглото му. Отделно следя приложението Pre mom. Там за 31 г.с. средното тегло на бебето е 1700гр. Даже моето излиза, че е по-дребно от твоето с 35 гр. Smile

Rimmona на твое място изобщо не бих се притеснявала. Ти май беше със седмица напред от мен и скоро ще си в 36-та седмица. Идва края на бременността, нормално е да започнат малко да намалят водите.

# 702
+1, и аз в 31+5 като бях на ФМ в Токуда я измериха около 1700гр, а на следващия ден в Марковс като бяхме за второ мнение 1675гр и на двете места си казаха, че е в норма Simple Smile Днес по-късно съм пак на преглед да видим мозъчето в Марковс, стискайте палци!
От вчера съм и в официален болничен, много сюрреалистично ми е, че тече обратното броене до термин вече. При мен също тоновете започват от другата седмица в понеделник ще бъда в 34+4

# 703
Да, сега в петъка влизам в 36та. Опитвам се да не го мисля толкова, но понеже с предната бременност до последно всичко беше в норма и сега очакванията са ми пак такива и затова явно се притесних повече.

# 704
fearless стискаме палци и те чакаме с добри новини! HugFlowers Four Leaf Clover

Rimmona наистина няма за какво да се притесняваш. Четох, че е нормално в последните седмици да започнат да намалят стига да не е повече. Ако твоето количество околоплодни води беше опасно ниско лекарят нямаше да е така спокоен.

Общи условия

Активация на акаунт