Термин Март 2025 Тема 3

• 30 998
  • 800
  •   1
Отговори
# 795
Bibi bonibon има предвид, че преди падането на пъпа бебетата не се къпят във вана, а под течаща вода, за да не се кисне пъпчето прелалено много и да не се инфектира.

Dafne стискаме палци контралциите да спрат възможно най-скоро!

# 796
Точно това имам предвид и аз. И двете деца са къпани във вана от ден едно и не съм имала забрана от педиатър. А пъпчето се третира след баня със спирт. Не са се инфектирали. Някои и след падане на пъпа къпят бебето на няколко дни веднъж. При нас няма такъв вариант, къпането е всеки ден и много се успокояваха след баня.

# 797
Това е явно някаква поредна нова мода с некъпането на бебета всеки ден. Искам да ги попитам тези майки дали и те се къпят веднъж седмично и през останалото време ползват мокри кърпички?! Детето има нужда да се поставя във водата ежедневно, защото това му действа успокоително. Все пак 9 месеца е живяло във вода. Хигиената е отделно. Като се сблъскат с отглеждане на момиче, тогава ще осъзнаят, че с кърпички не се получават нещата чисто физиологично.

# 798
  • София
Не се мокри пъпчето докато не падне щипката. Можете да си го къпете всеки ден под течаща вода, но пазите пъпчето сухо. Има си специален захват, затова.

Ако се намокри погрешка се изсушава веднага.

Важно е да седи сух, за да падне по-бързо, да не хване някаква бактерия от водата или да пуска много секрети.

След къпане се обработва със спирт и антибиотична пудра за изсушаване, или поне със спирт.

Ето малко инфо по темата:

https://kidso.bg/mamapedia/padane-na-papcheto-kakvo-da-ochakvate … izhi-da-polagate/

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 11:00 от Maze_Girl

# 799
Момичета, заповядайте в НОВАТА ТЕМА   https://www.bg-mamma.com/?topic=1737716.msg49263712#msg49263712

# 800
Момичета, в началото на 8 месец нормално ли е да имам менструални болки и леки в кръста.
Вчера не се чувствах никак добре, пулса ми беше доста учестен и късно вечерта започнаха такива болки.
През ноща спах спокойно, но откакто станах сутринта пак ги имам, като болки в яйчниците от двете страни на корема. Увеличих магнерота от вчера, а сега сутринта пих и две но шпа и мисля да лежа цял ден. Утре съм на лекар.
Аз съм в 35 седмица и имам менструални болки

Общи условия

Активация на акаунт