Термин Март 2025 Тема 3

• 31 010
  • 800
  •   1
Отговори
# 765
Аз пък имам ужасно изтръпване на ръцете и леко подуване. Иначе и моята бебека често хълца, но го усещам ниско долу.
Мен от няколко дни ме гони ужасно безсъние. Бъдя се в 4 и до 6 и нещо няма заспиване... и гадните киселини се завърнаха през последните дни.
Хем нямам търпение вече да раждам и да гушна бебка, хем малко почва да ме е страх, защото ми предстои трето секцио.
Утре ще ми пристигне количката и нямам търпение. Поръчах я, защото пуснаха добра промоция и не ми се искаше да я изпусна. А съм я виждала за 5 мин, без даже да я побутам. Но някак си друго не ми грабна окото.

Аз съм готова и с багажа за болницата. Остана днес са купя чай за кърмачки (беше ми много полезен предните пъти)

# 766
Sehy и моето бебе от 2 месеца е с главата надолу. Последно беше така в 31 г.с. , сега съм в 35 г.с. И аз като теб се ориентирам по хълцането къде е главата, защото го усещам ниско долу. Обаче точно вчера при мен усетих хълцането в средата на корема до пъпа и силно се надявам да не си е сменило позицията. Лекарят от феталната и моята следяща АГ ми казаха, че при първо раждане бебето заема окончателна позиция до 36 г.с. най-късно. Обаче при втора, трета и т.н. бременност може да се измести и точно преди раждането.

rozi4ka222 към средата на 8-ми месец и аз имах една вечер с контракции на 10 минути за повече от час. Разпознавам ги, защото съм раждала два пъти нормално. Малко се бях уплашила, защото през цялата бременност нямах почти никакви, дори подготвителни. Лекарката ми изписа 3х1 Магнерот и до 3х1 Но шпа. И повече не са съм имала. Така, че можеш да пиеш Но шпа, а мегнезият се спира, но чак към 37-ма г.с.

Аз имам съмнения, че в последната седмица започна да ми пада тапата по-малко. Със сигурност не е течение, защото бих казала, че даже почти нямамнямам течение, а това е гъсто и пада на 2-3 дни еднократно. С предните бременности падна цялата преди раждането. Но във февруарките едно момиче сподели, че при нея е падала няколко седмици и лекарката е потвърдила , че е тапата. Ще видим какво ще каже лекарката на прегледа на 7.02.

# 767
Момичета, в 34 г.с. съм. Нормално ли е да имам болки в кръста, които понякога са в комбинация с леки болки ниско в корема ?
Днес и не се чувствам много добре, все едно съм болна, а не съм. Някоя от вас усещала ли е нещо подобно?

# 768
Момичетааа
Колко на често са нормалните подготвителни контракции? От вчера започна да ме боли стомаха,като не е ниско долу,а по скоро на нивото на пъпа но от ляво (много странно).Прегледа ми е на 10-ти,а в момента съм в 33г.с.

# 769
Биби, на мен ще ми е първо раждане и съм в 35+5, та дано се заблуждавам ама... ако наистина сега се е обърнала явно ще е финално:( ти поне си скоро на преглед, да кажеш къде е, защото и аз днес ги усещах от дясно на пъпа, даже малко и нагоре може би..

# 770
И аз тогава да се включа пак по топик кърмене Simple Smile досега все за такива случаи съм чувала, но имам и близка, при която се е получило обратното и вече се чудя как може да разберем храни ли се бебето или не... та при близката се е оказало, че от самото начало е имала много кърма/коластра, бебето явно е било лакомо и е преяло още от ден 1 или 2. Лежали са цяла седмица в болница заради стомашните му усложнения и в следващите месеци като цяло е било с кофти стомашно-чревна система... не знам какво може да се направи в такива случаи, дали пък не трябва да се цедим и даваме от шише Sad защото наистина, ако е на гърда, как може да се прецени колко яде и дали яде...

А как се е установило, че точно от кърмата е получило стомашно-чревни смущения?

# 771
Пропуснала съм поста, но и аз не мисля, че е от преяждане с кърма. Баткото го кърмех по няколко пъти вечер, много често се будеше, а кърма имах доста. Проблеми със стомаха нямаше. Просто това бебе е имало някакъв проблем, но не е от кърмата.

# 772
Не знам, ще питам, но сигурно от болницата така са й казали.

# 773
Да, разбирам, но понякога и лекарите нямат обяснение и диагноза, и изказват предположения.

Между другото днес усетих пак бебето да хълца и главата пак беше долу. Сигурна съм, че беше в средата на корема вчвра. И уж трябва да е по-голямо и няма място, а ми е чудно че се мърда толкова.

# 774
А като е надолу с главата къде те рита така да се каже? Аз я усещам и виждам главно горе и в дясно демек около черния дроб, и мислех, че и там са крачетата защото бая бабуни се получаваха, ама знам ли, може и главичка да е.
Ами супер, дано си остане главично, явно все още има място, днес четох, че зависи и от водите колко са🍀

# 775
Честно казано, докато не дойде петък само мога да предполагам накъде е обърнат. Рита ме най-вече отстрани на корема, най-често вляво. Понякога усещам много голяма издутина между пъпа и ребрата. Предполагам, че е дупето, но само мога да предполагам. Като го погаля изчезва и се мести. Вероятно имам голямо количество води още,  коремът е високо горе, остават 35 дни до термин и като нищо ще родя за трети път след термин Grinning Първите две бяха преносени с 5 дни.
Ти кога си на лекар, за да видиш как е обърната? Видях, че твоят термин е 5 дни преди моят.

# 776
И при мен най-често е на тези места, но от дясно. Ами на преглед съм чак след 2 седмици, та тогава... днес бях на тонове само, другата седмица пак само тонове... надявам се поне при следващите тонове в понеделник да засека и моето аг, и евентуално да я питам за преглед набързо ама ще видим. Иначе днес даже май и контракции не засекоха, предният път имах. Някъде четох, че с първо бебе и то момиче се преносва доста често, за теб обаче нз.
Моят корем също си е горе и се чудех как тя уж е слезнала, но явно всичко е възможно.

# 777
Здравейте, момичета, има ли такива, които са с кръвна група 0-, с бебе положителна и пият Биозин мама? Не знам защо ми хрумна, че може да не се препоръчва в този случай. Живея в чужбина, тук такива добавки не се дават на бременни и не мога да попитам лекарите.
Аз съм 0- и си приемам Биозин мама почти от самото начало, че сме с друго дете което носи всякакви вируси от градината.

# 778
Здравейте и аз имам въпрос относно биозин мама.
По колко таблетки приемате и след като пиете биозин мама приемате ли и допълнително пробиотик.

# 779
Аз го приемам по едно хапче на ден, ако усетя, че тръгвам да се разболявам вдигам дозата на две.
Пробиотик аз не приемам.

Здравейте и аз имам въпрос относно биозин мама.
По колко таблетки приемате и след като пиете биозин мама приемате ли и допълнително пробиотик.

Общи условия

Активация на акаунт