Как сте днес? Голяма тишина настана

Пиша Ви, понеже стана дума в друга тема, да Ви подсетя, особено онези, за които е бременност за първи път, помислете дали категорично да се откажете от АМ като възможност за първите 2-3 дни от раждането на бебето, или да си оставите вратичка.
Вчера в последната тема на МБАЛ Надежда, родилки споделиха, че отказали АМ, но се оказало, че бебенцата не се изхранват добре достатъчно добре само от кърмата по различни причини.
Стигнало се до дехидратиране, голямо спадане на тегло и по-сложни проблеми.
Затова минавам да Ви дам тема за размисъл. Обсъдете го и с педиатрите, на които ще се доверите, и с акушерките, и с приятелки, от които черпите опит.
При мен заради стрес, или от болките и допълнителните екстри, коластра се появи едва на 3-ти ден, но аз бях ок с АМ и после лесно преминахме на кърмене.
Не се доверявайте “на сляпо” на всеки, който ви агитира, бебето да бъде само кърмено, защото съветниците нито знаят какво ще е качеството, нито колко ще е хранителна кърмата, нито колко ще Ви е възможно първите 2-3 дни.
Успех на всички и търсете информация от специалисти предварително.
Всека бременност и всяко раждане са различни, но имайте едно наум и си оставяйте вратичка каквото и да решите.
Успех!