Термин Март 2025 Тема 3

• 31 025
  • 800
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Привет, момичета!
Как сте днес? Голяма тишина настана Simple Smile

Пиша Ви, понеже стана дума в друга тема, да Ви подсетя, особено онези, за които е бременност за първи път, помислете дали категорично да се откажете от АМ като възможност за първите 2-3 дни от раждането на бебето, или да си оставите вратичка.

Вчера в последната тема на МБАЛ Надежда, родилки споделиха, че отказали АМ, но се оказало, че бебенцата не се изхранват добре достатъчно добре само от кърмата по различни причини.

Стигнало се до дехидратиране, голямо спадане на тегло и по-сложни проблеми.

Затова минавам да Ви дам тема за размисъл. Обсъдете го и с педиатрите, на които ще се доверите, и с акушерките, и с приятелки, от които черпите опит.

При мен заради стрес, или от болките и допълнителните екстри, коластра се появи едва на 3-ти ден, но аз бях ок с АМ и после лесно преминахме на кърмене.

Не се доверявайте “на сляпо” на всеки, който ви агитира, бебето да бъде само кърмено, защото съветниците нито знаят какво ще е качеството, нито колко ще е хранителна кърмата, нито колко ще Ви е възможно първите 2-3 дни.

Успех на всички и търсете информация от специалисти предварително.

Всека бременност и всяко раждане са различни, но имайте едно наум и си оставяйте вратичка каквото и да решите.

Успех!

# 736
И аз тогава да се включа пак по топик кърмене Simple Smile досега все за такива случаи съм чувала, но имам и близка, при която се е получило обратното и вече се чудя как може да разберем храни ли се бебето или не... та при близката се е оказало, че от самото начало е имала много кърма/коластра, бебето явно е било лакомо и е преяло още от ден 1 или 2. Лежали са цяла седмица в болница заради стомашните му усложнения и в следващите месеци като цяло е било с кофти стомашно-чревна система... не знам какво може да се направи в такива случаи, дали пък не трябва да се цедим и даваме от шише Sad защото наистина, ако е на гърда, как може да се прецени колко яде и дали яде...

# 737
Здравейте Simple Smile
За АМ не мисля да го отказвам, защото не знам ще имам или не кърма Simple Smile

Гледам..02.02...леле обратно отброяване може да започне до.м.Март Simple Smile
Още малко остана Simple Smile

# 738
  • София
Миличкото бебче Sad

За цедене и даване не знам дали има как в болницата, защото ме съмнява със стерилизацията и съхненето и цеденето как ще е в болница. А и цеденето стимулира производството на още повече кърма и може да има обратен ефект.

По скоро целта ми беше да ви окуража да си оставите вратичка. Да не е твърдо против едното или другото, защото не се знае какво ще се случи.

И аз тогава да се включа пак по топик кърмене Simple Smile досега все за такива случаи съм чувала, но имам и близка, при която се е получило обратното и вече се чудя как може да разберем храни ли се бебето или не... та при близката се е оказало, че от самото начало е имала много кърма/коластра, бебето явно е било лакомо и е преяло още от ден 1 или 2. Лежали са цяла седмица в болница заради стомашните му усложнения и в следващите месеци като цяло е било с кофти стомашно-чревна система... не знам какво може да се направи в такива случаи, дали пък не трябва да се цедим и даваме от шише Sad защото наистина, ако е на гърда, как може да се прецени колко яде и дали яде...

# 739
На мен и кърма и коластра ми дойде като се прибрахме вкъщи. В болницата нямаше нищо и давах АМ. Ако бебето не наддаде достатъчно няма да ви изпишат. Естествено раждане беше.

# 740
От вчера започнах да се потя на периоди.
Ужасно е, някоя друга дали го има това ?

# 741
И на мен от 8ми месец непрекъснато ми е топло и се потя и от малко движение. Нормално си е, най-вече заради качените кг, а и от хормоните.

# 742
И аз се потя. И ми е непрекъснато топло.
Утре съм на запис на първи тонове, и последно трябва да реша за секциото :/
Тази седмица ще започна да пера и като си помисля за гладенето, не знам как ще се справя. Все по-трудно ми става да стоя дълго права и да не мога да свърша нищо като хората.
Започнах и бавно да пълня куфара за болницата, пак така, на етапи. Не знам обаче как ще побера всичко в него :/.
И нямам визия за изписването. Т.е. какви да са дрешките, колко дебели. Тия комплетки, дето са във вис виталис, някак не ми харесват, не може ли да е просто с някакъв космонавт мекичък, ддз и аз.
Чета тука и книгата на Хедра за кърменето и допълнително се шашкам, ако е секцио, как ще потръгне.
И така, паника и смут сред редиците по всички фронтове е положението.

Честито, Криси Heart Ти си била истински герой през тези 2 седмици.

# 743
И аз се потя. И ми е непрекъснато топло.
Утре съм на запис на първи тонове, и последно трябва да реша за секциото :/ .
Дали да е секцио или дата да изберете ?

# 744
Напоследък и аз усещам едни бодежи в слабините, особено като вървя имам чувството, че се спуска надолу и сякаш натиска и пикочния мехур повече.

Bella Ella, не е нужно да е някакъв комплект специално за изписване. Аз от Вис виталис взех просто едно боди с дълъг ръкав и ританки с еднакъв десен, както и едно гащеризонче. Смятам, че е достатъчно, отделно ако имаш одеяло, с което по-лесно ще се гушне бебето и си готова. Аз имам от каката едно тип прегърни ме бяло като мече одеяло и с него ще бъде, понеже и без това е за малко бебе и после няма да ми е от полза.
И аз не съм избрала какво ще обличам, чудя се дали ще е топло. Вероятно клин и някаква по-дълга като туника/суичър.

# 745
Дали да е секцио, което вероятно ще се последва и с избор на дата.
Бебчето върви по-голямо и с по-голяма обиколка на главичката и към момента е с омотона пъпна връв, което мен много ме замисля, дали двата фактора, взети заедно, няма да направят естественото раждане по-рисково за бебето.

# 746
За обличането на бебчо в болницата ще заложа на ромпърчета - видях колко е удобно при прегледи от лекарите - просто се разкопчават копченцата и се измъква дрешката, без да се бавя с ръкави, крачолчета и деколте. В същото време е удобно и така облечено да го взема на ръце - цялостната дрешка ми даваше увереност след първото раждане, че държа бебчо без да го наранявам или, че може главичката или крачетата да провиснат надолу и че ще го изкълча по някакъв начин. Все пак беше първото ми раждане и първото държане на малко бебе в ръце... В допълнение смятам да си го увивам с одеалце, и задължително да му взема комплект за изписването.
Днес осъзнах че ако наредя дрехите и сложа органайзера за тях, всъщност няма да оцелеят дълго време чисти - синът ми ще ги изкара да проучва....
Осъзнах, че не мога всъщност и дори да изкарам кошчето за новородено за да изпера плата му, защото отново няма къде да го съхранявам далеч от палавника ми, освен да го държа в найлон, но отново ще замириши на найлон и тогава всъщност за какво съм го подготвила?! Същото важи и за легълцето - ММ каза, да го разгънем и почистим, но после  какво ще го правим? Ще го приберем обратно в кутията (разглобяемо е) и все едно нищо не сме не направили... На този етап мога само да приготвя чантите, но май няма и къде да ги сложим и тях, далеч от ръцете му...
Не знам, до вчера си мислих, че имам голямо жилище, но при положение че имам и детенце, за което вече няма нищо недостъпно, освен по горните рафтове, вече не ми се струва толкова голямо жилището 😄 А и нямам достатъчно голям горен рафт на който да оставя чантите/кошче/легълце....
Не знам, но тези от вас които вече имат малко дете в около 2-3 годишна възраст как смятате да процедирате? То поне да беше по-голям да разбира от "Не пипай"...

# 747
Ние за момента сме дядовата ръкавичка (голяма стая и кухня). С разликата, че "голямото ни дете", е куче, английски сетер, изключително привързан и емоционален, който няма как да отиде в друга стая/коридор. Може би ще гладя точно веднъж. Оттам нататакък ще стискам палци всечко да е наред.

# 748
Здравейте, в петък бях на тонове и ехо. Тогава в 35та седмица. Бебето е около 2400, на тоновете започна да хълца и половината тонове бяха доста високи. После се успокои и тоновете спаднаха до към 135-145, доки каза че са добре. В края на тази седмица пак съм на тонове и ще говорим какво ще бъде раждането и ще вземем секрет. Междувременно ми се струва, не ми се струва, а от време на време си имам доста обилен секрет, такъв съм нямала изобщо до сега. Това което обаче ме притеснява е, че ме и досърбява обаче само в горния край на срамните устни и само по време на баня, не съм сменяла козметиката, та се чудя от какво може да е и се притеснявам да не са някакви гъбички или някаква инфекция и евентуално ако има нещо такова възможно ли е да се лекува точно сега Confused

# 749
Някой беше питал за код в сайта на Jukki. Само днес имат намаление 20% на всичко.

Общи условия

Активация на акаунт