Термин Март 2025 Тема 3

• 31 140
  • 800
  •   1
Отговори
# 675
А освен, че са ви казали, че водите ви са намалели имате ли някакви усещания? Как изтичат/намалят?

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 21:54 от Bibi85

# 676
Аз не мисля, че единствения начин е да изтекат. По-скоро в някои случаи предполагам се резорбират от организма на майката. И моите вече са 15%, преди бяха повече, но напоследък ми е трудно да пия много вода и подозирам, че това оказва влияние.

# 677
Мисля, че мерят водите спрямо големината на бебето за седмицата и затова понякога може би "намалели" не значи точно, че са по-малко от предния преглед, а че по-скоро за големината на бебето и седмицата са по-ниско количество. Около 36 седмица и след това е нормално да не се увеличат повече и даже да намалеят малко.

# 678
Аз виждам корема ми на вълни - има място и се върти постоянно. Подритва ме редовно. 😁

# 679
Мисля, че мерят водите спрямо големината на бебето за седмицата и затова понякога може би "намалели" не значи точно, че са по-малко от предния преглед, а че по-скоро за големината на бебето и седмицата са по-ниско количество. Около 36 седмица и след това е нормално да не се увеличат повече и даже да намалеят малко.
Май има нещо такова и при мен, понеже бебето се води две седмици напред. В момента отговаря на 37ма и е 2.800кг, а аз съм 35та. То още от по-рано така си вървеше с две седмици напред.
Иначе, не знам как са намалели, нищо не съм усетила. Само че малко по-болезнени са ритниците, което било характерно, когато намалее водата.
Тези дни повече се навеждах/кляках покрай малката и вероятно някак с урината или пък вагиналното течение, което си имам, са си изтекли някаква част. По принцип имам течение, което е жълтеникаво и знам, че уж не е ок да има цвят, обаче пък на изследването на секрет нямам никакви бактерии, та ми е странно малко.

# 680
Май има нещо такова и при мен, понеже бебето се води две седмици напред. В момента отговаря на 37ма и е 2.800кг, а аз съм 35та. То още от по-рано така си вървеше с две седмици напред.
Иначе, не знам как са намалели, нищо не съм усетила. Само че малко по-болезнени са ритниците, което било характерно, когато намалее водата.
Тези дни повече се навеждах/кляках покрай малката и вероятно някак с урината или пък вагиналното течение, което си имам, са си изтекли някаква част. По принцип имам течение, което е жълтеникаво и знам, че уж не е ок да има цвят, обаче пък на изследването на секрет нямам никакви бактерии, та ми е странно малко.
Това жълтеникавото, ако е идея по-гъсто, може да е част от тапата. Моята май си отиде вчера, ама нямам контракции.

# 681
Тапата не е жълта и гъста, по-скоро е някакво течение. За бременността е типично да е жълтеникаво. Тапата е слузеста и прозрачна, а преди раждане е  примесена с кръв.

# 682
  • София
Тапата е слузеста, малко като сопол.

Бяло с кафеникаво и червено. Няма жълто.Или при мен не е имало поне.

Ако ти е паднала тапата е добре да информираш АГ да погледне и да прецени.

Това жълтеникавото, ако е идея по-гъсто, може да е част от тапата. Моята май си отиде вчера, ама нямам контракции.

# 683
Здравейте, бъдещи мамчета. Аз съм от януарските мами, пиша за тези от вас, които все още не са взели легълце. Продавам тази трансформираше се кошара: https://www.olx.bg/d/ad/detsko-leglo-angelo-transformer-kraglo-o … D139-ID9EqJs.html Тъй като от България ми объркаха поръчката и изпратиха друго легло, реших да си го взема директно от Украйна, комбинирах се с още една мама и поръчахме две, но леглата се забавиха заради празниците и после митница, а тя роди по-рано и купиха друго легълце. Легълцето е точно като на снимките, много е хубаво, има и люлеещ механизъм и колелца и поне ние се надявам да го ползваме дълго време като го трансформираме. Продавам го на колкото сме го взели след всички разходи по доставката. Също така искам да подаря на някоя бъдеща мама този спрей: https://www.ozone.bg/product/lansinoh-oblekchavasht-sprey-sled-razhdane/ , не ми се наложи да го ползвам, по-добре да влезе на някой в употреба. Само да поеме доставката Simple Smile

# 684
А като падне тапата, ако няма болки, май не се ходи на преглед?

# 685
По принцип тапата може да падне и доста преди раждането. При мен и двата пъти започнаха леки контракции и леко изтичане на водите. Това беше цяла вечер. На сутринта ми падна и двата пъти тапата, цялата. Родих след няколко часа.
А има и момичета, на които с дни и седмици им пада по-малко тапата, но нямат никакви признаци за раждане. И си раждат доста след това.

# 686
Мами на каква бебешка козметика сте се спрели?Аз се двоумя Бебо или Мустела?

# 687
Не мисля, че е тапата. С предната бременност, когато тапата започна да ми пада в болницата, беше кафеникаво течение с малко кръв, изобщо нямаше жълто.
Това си ми е някакво течение от доста ранен месец някъде започна, но нямам сърбежи или гъбички.
С каката бях взела всичко на Биодерма и останах много доволна. Сега също на тях поръчах. На А-дерма нещата също са много качествени.

# 688
Аз взех Мустела, защото ми е по-позната марка от Бебо. Преди години Бебо ги нямаше на пазара и тогава ползвах Бюбхен. Иначе скоро засякох пост на една майка, която отворила олиото на Бебо, за да си намаже корема и миришело ужасно. Може само нейното да не е било добре, но се отказах от тази марка, въпреки че всички ги купуват и твърдят, че са натурални.

Момичета в коя седмица се спираше магнезия? През цялата бременност нямах проблеми, от месец пия Магнерот 3х1 и уж трябва да се е натрупал, а трета вечер се събуждам към 4 часа от схващане на двата крака.

# 689
На мен ми казаха от 37ма да го спирам.

Общи условия

Активация на акаунт