Термин Март 2025 Тема 3

• 32 469
  • 800
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, ако е удобно, отново да задам въпроса си. Също да попитам, преди се беше обсъждало, че повечето мислим да оставим покупките за след празниците. Само аз ли съм под напрежение? Всеки ден мисля какво е най-важното, защото хем не искам да се затрупваме, хем знам, че без някои неща няма как да стане. Едновременно знам, че семейство и приятели ще искат да се включат и гледам по-малките неща да ги оставя за тях. Вие как сте с пазаруването?
Весела Коледа! Пожелавам на всички най-вече здраве, късмет и щастливи бебчета март месец 🍀

Очакваме момиче 🩷 на 09.03

Да ви питам, малко по малко приготвям списъка за голямото пазаруване (не, че не сме взели някоя друга дреболия на промоция през последните седмици) и се чудя за спане, освен чувалче за сън, вие какво мислите да използвате?

С дребните покупки взех и една пелена за повиване, от тези с лепенките, но тя е просто памучен плат и си мисля, че на около 22 градуса няма да е достатъчно само с нея. Вие какво сте решили по този въпрос?

Аз лично още нищо не съм купувала. Мисля след средата на януари да обиколим да набележим какво ще ни трябва първите седмици и когато дойде моментът да изпратя таткото да ги купи

# 181
Почти нищо не съм пазарувала. Само 2-3 неща - боди, ромпър, гнезда. Горе долу набелязах кошарки (чудя се какви матрачета и спално бельо), скрин с повивалник, стол за кърмене се чудя дали да взимам изобщо, количка, още някои неща които ще трябват за детската стая - които си мисля януари-февруари да купуваме. Мисля тогава да взема  и каквото ще ми трябва за болницата. Пък останалите неща като се родят бебетата, защото не се знае колко големи ще бъдат и съответно какви дрехи и памперси ще трябват, както и биберони, шишета дали ще са нужни. Много приятелки накупиха какви ли не уреди и други неща, които изобщо не ползваха, така че нямам намерение да взимам нищо излишно. И без това по магазините вече има всичко, така че в движение ще решавам какво ми е нужно. Таткото и бабите ще ги пращам по задачи докато съм в болницата Joy

# 182
Здравейте, ако е удобно, отново да задам въпроса си. Също да попитам, преди се беше обсъждало, че повечето мислим да оставим покупките за след празниците. Само аз ли съм под напрежение? Всеки ден мисля какво е най-важното, защото хем не искам да се затрупваме, хем знам, че без някои неща няма как да стане. Едновременно знам, че семейство и приятели ще искат да се включат и гледам по-малките неща да ги оставя за тях. Вие как сте с пазаруването?
Весела Коледа! Пожелавам на всички най-вече здраве, късмет и щастливи бебчета март месец 🍀

Очакваме момиче 🩷 на 09.03

Да ви питам, малко по малко приготвям списъка за голямото пазаруване (не, че не сме взели някоя друга дреболия на промоция през последните седмици) и се чудя за спане, освен чувалче за сън, вие какво мислите да използвате?

С дребните покупки взех и една пелена за повиване, от тези с лепенките, но тя е просто памучен плат и си мисля, че на около 22 градуса няма да е достатъчно само с нея. Вие какво сте решили по този въпрос?

Здравей! Аз съм по - тревожна и затова предпочетох да отхвърля поне това “притеснение”, че не сме подготвени материално и съм изпълнила почти до край списъка вече.На 7ми февруари вече ще съм в 37ма седмица, гърба ме боли, кръста от време на време, изморявам се бързо, така че не съжалявам, че обикаляхме когато се чувствах във форма. Някой, ако ми каже и защо ме боли лявото ребро ще е чудесно! 😀
За сън съм взела две зимни спални чувалчета от angel baby, мама е купила една анти стрес пелена и два спални комплекта, които имат олекотена завивка. Аз мисля да не използвам възглавници и одеала, макар че четох, че до 3ти месец, може да се използват одеала. Някой с опит може да каже. Не мисля да държим вкъщи повече от 22-23 градуса. По принцип в сайта на angel baby има препоръки за типа чувалче.  

Може и ич’ да не съм за пример, но предпочетох да напазарувам сама всичко, което бих искала да използвам и си харесвам, защото не искам да споря със свекървата, или да я убеждавам, че няма да давам вода, да ползвам възглавници и свинска маз и т.н.т. Не съм взела везна, термос, нагревател, помпа за кърма, играчки в случай, че искат да купят нещо конкретно (Не съм сигурна колко ще са ми нужни). Мисля, че все ще изкачат неща, които биха потрябвали впоследствие.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 13:34 от YanchiM

# 183
Mihaelaaaaa щом си стигала до болница няколко пъти явно е по-сериозно. Работиш ли? Ако не- почивай много, ама наистина много, за да устискаш поне 6 седмици. Моя приятелка с близнаци беше с проблемна бременност,не й даваха да излиза дори. 9 месеца бешр само на легло и до тоалетна и стигна до 9-ти месец.

От края на 3ти месец главно лежа, ставам до вц и да хапна. Забраниха ми разходки, пътуване , общо взето всичко и съм си главно в леглото. Днес съм точно 30г.с , надявам се 36 да стигна🙏

Аз лежа от 5ти месец, единствено се раздвижвам за малко, когато започна да имам болки в червата, така се успокояват. Като в болничен излязох още в началото на 4ти месец и се въртях основно вкъщи с домакински задължения. Сега единствено, ако е нужно да си направя нещо за ядене.

Аз слагам вагинално и прогестерон, който не е удачен за жлъчката... Ама уж пази шийката, има чуждестранни проучвания за ефекта му, дори е по-добър от поставяне на песар, но пък е хормон и излишно товари организма, това е минус.

Спокойно, почивай си и ще стигнеш до 36та седмица. Ако загрубеят нещата отиваш в Майчин дом, не е приятно, но мога да кажа, че там шанса да те задържат до прилични седмици е много голям. Малко ти остана. Simple Smile

И аз слагам 2х2 Утрогестан. Ооо да, те вече си ме познават. Simple Smile Определено не е приятно и не са ,,много мили” , но си вършат работата. Ти при кой доктор си там? Аз избрах др Ибрям.

Аз се следя долу в медицинския център на Майчин дом, но наблюдаващият ми не води раждане. Живот и здраве когато вляза в 32ра седмица (дано) ще говоря с доктор Славов да  води раждането. Иначе доктор Ибрям ми се падна, когато бях на 8мия етаж и останах с добри впечатления от него. Simple Smile

# 184
Аз периодично от мисля ноември или края на октомври купувам неща, които си бях набелязала с отстъпки и са ми препоръчали. Имаме вече количка, бебешко гнездо за спане, меко килимче, което много исках и е cat-friendly, ваничка. Няколко бодита и ромпъри, а този уикенд бяхме отишли и с таткото до физически магазин на Next, където не устояхме и взехме 2-3 дрешки с цип, май са пижами, а от ХМ взех едно плюшено такова с качулка и супер сладки ушички. За дрехи не мисля повече да търся, ще преровя останали неща, които вече не носят бебета на мои близки. Помпа за кърма ми даде моя приятелка ръчна за всеки случай, но това ще видя как ще потръгне. Взехме и на черен петък имаше намалени комплекти от по 3 шишета и залъгалка за новородено от Филипс Авент, както и кутийки за съхранение на кърма техни - сториха ми се, че биха влезли в употреба не само за това. Като цяло аз си набавях нещата през времето. Ще си направим списък с моя съпруг с неща, които бихме искали все още да вземем, за да си ги набележим, а и когато ни питат близки и роднини, ще ги улесним с какво точно ни е нужно.
От Шейн поръчах бебешки кърпи тип муселинови, не съм ги сравнявала още с тези по магазините тук, но ми изглеждат прилично качество.

# 185
Аз щях да купувам Януари, ноо се сдобих предколедно с количка. Само това сме купили. Всичко останало м.Януари, защото искам да сме подготвени, ако тръгне по-рано да се ражда.
Докато съм в болницата - таткото ще сглобява и дооправя.

# 186
Аз съм купила само количка и то още преди месеци, защото беше мн голяма разликата в цената на промоция и без нея.
И мен започва да ме гложди, че времето наближава, а аз нямам нищо готово, но ММ държи да се пазарува накрая. Направила съм списък с нещата, които искам и конкретните модели за основните неща. Като наближи времето за пазаруване,просто ще видя има ли ги някъде на активна промоция. Най-малко се тревожа и вълнувам за дрешки, по-скоро по-основните неща ме терзаят като кошара, матраче, скрин, стол за кола и тн... Даже имах кошмар онзи ден, че се прибираме с бебето от болницата и няма кошарка, защото не е пристигнала навреме 🤷‍♀️

# 187
Трябва да сте подготвени навреме, никой не е застрахован кога ще се роди бебето му, така че за ваше спокойствие и успокоение е хубаво да имате всичко налично по от рано. Поне по-големите неща,понеже времето си тиктака неусетно. Simple Smile

# 188
И аз така мисля. Преди месец си бях казала, че пазаруването ще е чак януари, защото има време. Но имах болки 2 поредни вечери, минаха вече, но пък ми попадна една лента с родила жена във фейсбук: "когато терминът ти е март , но бебето реши да се роди по-рано". И малко ме хвана страха, а и ми е трето раждане, може да се роди по-рано. Дори гледам в приложението, че до терминът ми остава 9 седмици и 6 дни. Времето лети.
Реших поне дрехи да му купя, защото в родилното след раждане ги обличат с някакви дрехи, после с нашите. А ако се наложи големите неща могат да ги купят дори да съм родила. Количката мисля да я оставя за най-накрая.

# 189
И ние бяхме решили януари всичко, но вече ми е притеснено... по принцип чакам и приятелки за дрешки и затова още нищо не съм взела, за да мога да преценя какво ще остане, но тези дни мисля поне за изписването нещо да взема. Иначе предходната седмица взех пелени и хавлийка, както и на Mustela козметиката, намалена е с 20% в Sopharmacy до края на декември. И др седмица съм решила кошарата да поръчаме с всичко необходимо за спане🍀

# 190
Кошарата сме в спор с ММ. Аз искам да е с чекмедже отдолу, той е против. Според него изобщо няма да се наведа да го ползвам. Та...кошара съм харесала в babygalix и nicolle baby (тук достаека дават чак към средата на февруари). И една в Хиполенд на Кикабоо май беше. Като цяло гледам кошарата да е до към 400лв макс, дървена.
Столче за кола - Besafe или Britax. Ще поръчаме директно от сайта им. Аз все още не откривам разликата в 2те марки. Ако някой е разбрал, ще се радвам да споделите.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 10:18 от MmeBovari

# 191
Аз съм привърженик на ранното пазарувате за бебето. Ние сме от малък град и не мога да разчитам, че ще намеря каквото ми потрябва в магазините тук. Предния път си напазарувах сама всичко, което смятах за необходимо в началото, а за погачата и други подаръци оставих нещата, които ще потрябват за напред (гимнастика, дрехи за 3-6м, залъгалки, комплекти за захранване и тн). Сега имам доста неща от дъщеря ми, но си пазарувам по време на намаленията. Дали ще го купя сега или другия месец разликата е единствено в цената, която ще платя. Купих си комплектчета от намаленията в хм и Зара, гнездо от cotton hug на черния им петък, шишета и още дреболии. Всичко беше изгодно и съм доволна от пазара.

Имам голямо скъсяване на шийката( както се случи и с предходната бременност) та от онзи ден съм с песеар. Трябва да лежа и да си стискам палци отново да износя близо до термин. Напомням ви и аз да си искате мерене на шийката, при мен от 44 стигна 24 за месец и малко.

# 192
Кошарата сме в спор с ММ. Аз искам да е с чекмедже отдолу, той е против. Според него изобщо няма да се наведа да го ползвам. Та...кошара съм харесала в babygalix и nicolle baby (тук достаека дават чак към средата на февруари). И една в Хиполенд на Кикабоо май беше. Като цяло гледам кошарата да е до към 400лв макс, дървена.
Столче за кола - Besafe или Britax. Ще поръчаме директно от сайта им. Аз все още не откривам разликата в 2те марки. Ако някой е разбрал, ще се радвам да споделите.

И аз бях харесала кошарка по снимка..
 Ами на живо се оказа, че не са никак еднакви - ние ще заложим на дървена с люлеещ механизъм, защото всички твърдят, че бил много важен. А сме с доооста ограничено място, затова се наложи да ходим да тествамe по магазините как се люлеят самите механизми и колко пространство ще трябва да предвидим от стената - така открихме разлики. Спряхме се на една от Вис Виталис, може би ще я погледна още веднъж и ще поръчам, че и там пише 21 дни срок на изработка...

За столчетата пиша аз нон стоп колко са ми важни и искам сигурност, ще си платя консултация с "Деца на борда" и така ще избера, като съм набелязала няколко модела, НО сега пиша, за да споделя сайт, който онзи ден открих с висок рейтинг е и вероятно от там ще поръчам столчето, че цените са на половина от нашите.

Може да е полезен и за вас: (!!! Не съм поръчвала и тествала все още от там, просто ще се доверя на рейтингите,  аз чееесто пазарувам от чужбина по този начин)

Скрит текст:

# 193
Деца на борда - до колкото знам работят с Be safe. 
За мен е мноого важно столчето - първо заради всички обезумели шофьори, второ - ние много пътуваме с кола (извънградско основно) и не ми се рискува.

# 194

Аз поръчах кошарка от Никол бейби 🙂 би трябвало да дойде до 28.01 Аз съм на другата крайност, харесах си модел с цели 4 чекмеджета. Понеже нямам къде да сложа скрин. Надявам се да е читава.

Общи условия

Активация на акаунт