Термин Март 2025 Тема 3

• 35 253
  • 800
  •   1
Отговори
# 450
и аз взех Магнифлекс Пиер карден, само хубави коментари видях, дано наистина е добър за бебчето.

# 451
Момичета, вие докъде сте с подготовката за бебчетата? Аз съм в 33 г.с. купила съм почти всичко, но не съм изпрала дрешките и не съм подредила нищо все още. Чудя се кога да сглобим кошарата. Някои казват, че тя е последна, но на мен сякаш ми се иска да я сглобим по-рано, за да я почистя и да се измирише, защото предполагам ще си мирише на дърво.

# 452
Хемоглобинът ми след 3 месеца Сорбифер вече е 122 (от години не е бил толкова). Приемам го винаги с храна, защото иначе и на мен ми дразни стомаха.

С подготовката сме готови наполовина. Имаме количка, но нямаше кошара, имаме чаршафи, чувалче, антистрес пелена и няколко муселинови пелени, но почти нямаме дрешки, имаме шишета и нагревател (подарен ни е, ако се наложи), ще ни дадат още и ваничка, стерилизатор, повивалник и помпа, ще остане само козметика и друго подобни санитарни неща и общо взето мисля, че ще сме готови. Другата седмица излизам в болничен и тогава мисля за няколко дни да вземем всичко необходимо, за да имам време да изпера, изгладя и подредя всичко. Чудя се само дали не пропускам нещо съществено, което ще съжалявам, че не съм подготвила навреме.
Аз от 5ти месец пия Сорбифер 320, при хемоглобин 110 тогава. За един месец се беше вдигнал до 114. Днес отново съм на изследвания, ще споделя после колко е в момента.

# 453
Момичета като ви чета........понеже вие тук сте по - напред от мен. Моя термин е за 03.04, но знам че че съм секцио края на март. Та ...като ви чета много ме заразява настроението за пазаруване и трудно се въздържам вече. Взех съвсем минимално малко дрешки, една въртележка и две шишенца на Авент.
Все чакам хайде и този преглед да мине, хайде и следващия и така се изнизва времето.
Аз с първото дете заложих на най - обикновено матраче на лорели, но сега ще разгледам какво се предлага на пазара. Нямам оплаквания от него де, ползвах го и на земята за игра. Сега ще го ползвам за занимания на земята, а за кошарата ще купя ново.
Днес за първи път седнах сериозно да разглеждам, с цел да си припомням какви неща се продават на пазара. Има голямо предлагане и на доста излишни предмети. От някои ще се въздържам до последно, защото не искам да се затрупвам с излишни неща.

# 454
А какъв размер дрешки взимате предимно?
Бебчо върви по-големичък и мисля 50-ти да го пропусна, но пък с колко 56-ти от по-плътните има смисъл да се запасим, предвид, че април, живот и здраве, вече ще е топло. Голяма мъка ми е това с дрешките, откъде/какво/и колко. Няма да имам нищо подарено, което да използвам като буфер, и ще трябва всичко да му избера аз.

# 455
fearless Как си? Какво стана с феталната? Надявам се, че всичко е наред и просто си по-заета и затова не пишеш.

rozi4ka222 кои шишета на Авент взе? Има два-ти модела за новородени и се чудя кои да взема.

Bella Ella Аз взех само 56-ти размер, 50-ти размер са прекалено малки. Честно казано времето доста се промени и бих казала, че и април не е толкова топло, че дори и май. Зависи и кога ти е термина, моят е на 10-ти март и със сигурност ще ги износи до топлото време, когато ще минем на 62 р-р.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 11:44 от Bibi85

# 456
Здравейте, да ви се похваля вече и с кошара и матрак се сдобихме. Кошарата не е което исках, но направих компромис - на Лорели Dream взехме. Матрак взех на Junio.
Остава да донакупя дрешки, столчето за кола и козметика.
Да ви питам мислите ли да купувате еднократно бельо за болницата или ще си ползвате свое?
И друг въпрос - как усещате бебетата? В 32 седмица съм, и доста по-плавно и спокойно усещам своето. И не толкова активно както до 31ва седмица.

# 457
Вчера бях на доктор 32+6, измериха бебо 2260, стори ми се доста, притесних се да не съм с висока захар и да върви по-голямо, но май гледам е в нормите за седмицата си...при вас как са размерите на бебоците?
Относно покупките, нищо не съм купувала все още, но пазя много неща от баткото, въпреки че беше доста отдавна...Следващият преглед ми е първата седмица на февруари и док каза, че тогава ще говорим за раждането как ще е и такива неща. Тъй като първото беше секцио, защото така и не тръгнаха контракции, а и съм с тесен таз според всички доктори, си мисля че отново ще бъда секцио. След като мине прегледа си мисля да изляза с ММ и да набележим някои неща, които ще оставя той да пазарува, когато бебо се роди.
Колкото по-малко остава, толкова по-голяма паника усещам ежедневно и от всичко, направо мисля че ще се побъркам вече... Frowning1

# 458
Вчера на прегледа измериха бебка 1.740кг. Още в началото ми изместиха термина и според това трябва да съм в 32+4. Стори ми се малко, очаквах да е по към 2кг., но ако гледаме първоначалния ми термин, трябва да съм 31+6. Знам, че измерването е относително пък и АГ каза, че всичко друго е супер. Но не знам сега дали да се притеснявам. Иначе хубава новина е, че днес бях на офталмолог - потвърди, че мога да родя естествено. Много се успокоих.

# 459
Kr.atanasova и моето бебе е приблизително със същите размери. В 31 г. го измериха 1.680  кг. Малко е странно, че ти местят термина.

# 460
От първия преглед - 6 седмица все вървеше с няколко дни напред. Към 13 когато вече започнах да се следя при моя АГ, той също потвърди, че не отговаря на седмицата, която трябваше да е и оттогава съм с нов термин. Още миналият месец ми направи впечатление, че е малко по-малко от средното което дават. Имайки предвид, че с таткото сме високи и едри, очаквах да е повече даже от това което излиза. Надявам се само всичко да е наред. Имам една доста лека и спокойна бременност, затова всяко нещо не отговарящо на нормите малко ме стряска, не съм свикнала просто.

Kr.atanasova и моето бебе е приблизително със същите размери. В 31 г. го измериха 1.680  кг. Малко е странно, че ти местят термина.

# 461
Ние сме от по-големичките, 2200, 32 + 3, затова сега се чудя за дрешките. На миналата консултация малко си понамекнахме с лекаря за секцио, пъпната връв тогава беше омотана веднъж около вратлетло, сега на феталната обаче не ми го казаха, не знам още ли е така.
И това, че бебчо е и с по-голяма обиколка на главичката, много ме замислят за естественото. И каквато съм паника, се притеснявам, че ще загубя присъствие на духа и пак до секцио ще се стигне накрая. На 27.01 съм отново на преглед и тогава ще го обсъдим и май това ще е последният преглед, после само тонове.

Нямам търпение за болничен вече, остават ми пет дни другата седмица. Работя легнала, седнала никак не се чувствам добре и е един цирк общо взето.

Получавам стягания от всичко, лежане, вървене, седене, движенията на бебчо, ако не съм се изпишкала, и тоя диаспорал освен да ми вкарва още балончета, май друго не прави. Не знам дали е най-добрият избор на магнезий.

# 462
Kr.atanasova казвам го, защото и двете ми деца вървяха по-малки и по-назад с няколко дни, защото термина ми го смятаха според цикъла, а не според овулацията. А аз си знам кога беше и с двете деца, на 18-19-ти ден, а не на 14-ти ден. И двете деца ги преносих с 5 дни, а може би съм ги родила точно на датата на термина, защото бях с късна овулация. Но така и не ми смениха датата на термина според размерите на бебетата. И въпреки, че вървяха с няколко дни по-малки първото дете се роди 3.300кг, а второто 3.100 кг. Така че не се притеснявай за теглото.

Bella Ella при мен Диаспорала не вършеше никаква работа. Имах доста контракции, както подготвителни, така и болезнени. Лекарката ми го смени с Магнерот 3х1 и доста намаляха контракциите, даже почти нямам.

# 463
Мен пък ме наплашиха, че всяко следващо било по-голямо, а сега като те чета Биби85 явно не винаги е така. Първото се роди 3.6кг и лекарката по ФМ ми каза сега да очаквам 3.8кг.
Питах я нещо с храненето може ли да повлияе на кг на бебето и тя каза, че ако ще само портокали да ям, то си било генетично заложено.

# 464
Здравейтее, притеснена съм,понеже доста ме боли зъб и трябва да изчакам докато дойде време за часа ми. Та дали това е проблем за бебето и дали знаете нещо,което може да ме облекчи?

Общи условия

Активация на акаунт