Термин Март 2025 Тема 3

• 35 170
  • 800
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз само 2 видях на сайта, другото е апартамент 1 бр. и една стая с възможност за придружител.

Прикачвам screenshot какво намерих в сайта:

Наистина ли в Надежда има само две самостоятелни стаи ? Някой знае ли как и кога се запазват. Ако е секцио - ясно, в момента в който получиш дата питаш на рецепция, ама ако е естествено май няма шанс. И цената хич не се ориентирам каква е ? Общо раждането знам, че е около 3000лв, но това е за двойна став.

# 526
Ще ми бъде първо раждане и съм чувала, че е хубаво да има някой (който може и да има опит) около теб, с когото да си обсъждате разни неща, дали всичко се прави както трябва. Все пак акушерките няма как да са около нас 24/7. Досега през цялото време си мислех, че искам да съм в двойна стая, но сега доста ме замислихте. И аз не бих искала аз или бебето да пречим на друга майка и бебе. Или ако ние сме спокойни, а те не са.... Ще помисля по въпроса, но като си знам късмета, няма да има свободни единични стаи като дойде моя ред 😄.

Имам въпрос, някоя да има допълнително здравно осигуряване от работодател. Аз имам и доста от разходите, включително и витамини и лекарства, си възстанових през последните месеци. Полицата ми обаче е до края на февруари. Дали след това се подновява, имайки предвид, че по това време вече ще съм в болничен? Ще питам работодателя ми в края на седмицата разбира се, но реших да питам и вас.
Социалните придобивки са за всички работници без значение дали ще сте в отпуск или по майчинство или в болничен. Решение на работодателя е дали ще поднови полицата и ако реши да я поднови, то какъв пакет ще избере за идната година.
Относно стаите, аз лично предпочитам да съм с някого, но всеки е различен. Особено след скорошната ми няма и година голяма коремна операция, съм в паника да не се почувствам пак така...И хърках/смея да кажа че хъркам от дете и съм посетила един куп доктори и според всички всичко е наред, не съм с наднормено тегло, нито употребявам алкохол или цигари, но явно съм склонна към това/;и бях помолила да оставят ТВ пуснат, защото така чувствах че всичко е наред. Дамите в стаята ми бяха много любезни и някак си ме изтърпяха, аз пък не обръщай внимание на други неща, така че мисля че беше взаимно. При първото ми раждане секцио отново бях с една дама след секциото, някак си оцеляхме няколко дни заедно, не помня някакви лоши спомени...не съм общителна, даже напротив, ако може с никого да не общувам бих била ок Grinning

# 527
момичета в 6ти месец съм и ухасно ме боли кръста като стана от леглото и ряска болка ме хваща чак не мога да ходя

# 528
Момичета на доплера, казаха,че всичко е наред. Ще продължаваме да ги следим околоплодните води.И ще ми сложат 2 инжекции кортекостероиди за да им узреят дробчетата и да сме подготвени. Теста за околоплодни не могат да го направят докато не спре кървенето.

# 529
  • Пловдив
Привет момичета!
Усещате ли болки от разширяването на родовите пътища? И ако да какви? Последните дни ме болят слабинните гънки, особено като стоя седнала и после стана е доста неприятно и ходя разкрачена като пингвин.
Някоя мама насочила се към Се. Георги Пловдив има ли?

Здравейте,

Да се включа и аз, до сега само ви четях Grinning
Моя термин е на 14.03, чакам момче, и се замислям за Св. Георги.
Имам добри отзиви от познати за там, пък и ми е наблизо.
Планирала съм да отида на място да поразпитам за нещата, които ме интересуват следващия месец.

Иначе, описаните болки и ходенето като пингвин са ми добре познати последните няколко седмици ;D

# 530
Аз първото дете го оставях в неонатологията, но сега не мисля да го оставям най-много първата нощ зависи как съм. Не мисля да вземам единична стая, не знам каква е логиката в разсъждението, че в двойна стая бебето “да пречи” на другата майка. Нали сме в болница за раждане, не сме на курорт. Според мен, която иска със сигурност да си спи нощем необезпокоявана трябва да си заяви единична стая, а не която иска бебето да е с нея.

# 531
  • София
Krisi, чудесни новини!
Много се радвам за теб! Как си ти сега? Казаха ли колко време ще те държат?

Lala Land ако другата майка е минала през тежко нормално раждане и не е спала 20 часа, за да роди, не я местят в интензивно, а отива в послеродова клиника. Аз няма да се чувствам комфортно моето дете да плаче и да я буди, докато си поспи.

Не говорим за почивка на курорт, а за възможност бързо да се закрепиш и възстановиш, за да си адекватен, когато се прибереш вкъщи и бебето разчита само на теб.

Сигурно има и майки - машини, които ще влязат абсолютно безпроблемно в час с по два часа сън на пресекулки, и от ден 3 ще са съвсем готови да продължат сами с бебето на ръце, другите си деца и домакинството. Аз не съм от тях, може и като лигла да ме възприемеш, но 3 дни спокоен сън през нощта на мен ще ми помогнат.

Всеки човек е различен, всеки има различен праг на търпение, емпатия и толерантност, но на мен ще ми е неудобно и ще ми е жал да преча на другата майчица и нейното бебче, ако моето е по-шумно, или ако ги буди, когато успеят да заспят.

# 532
На мен ще ми е първо раждане, но определено ще се радвам, ако в деня на постъпване мога да бъда в индивидуална стая. Не ми е толкова дали моето или друго бебе ще "пречи" с плача си. Искам по-скоро заради възможността да се чувам с мъжът си или с близки, по което и да е време + не знам как ще ме избият хормоните - на рев лк,на раздразнение ли..

# 533
Криси, вярвам че всичко е наред, щом си под лекарско наблюдение.

Бети, 6-7 месец и натам се появява нормална болка, а при ставане опитай по бавно. Аз също днес получих на два пъти, първият път се изстрелях от алармата посока баня, а после пак ме сви като се обувах, но леко масажче, топла вода и отмина.

Там където ще раждам, няма единични стаи, само двойна и тройна с 00 във всяка стая. Но въобще не ме притеснява дали ще съм сама или не.
Дори предпочитам някого да има, защото с първата бременност бях 2 седмици в болницата, от които първата сама - изолация, 2-та с различни мами, които посрещах, изпращах но беше весело, въпреки хъркания, тв и..нормални неща от ежедневието. Чувах се с близките без никой да измрънка, че нещо пречи. Всичко е до хората.
При нас, взимат бебето сутрин и вечер за тоалет, и през останалото време си е при майката.

# 534
Момичета, купихте ли вече колички? Аз много се затруднявам с избора, ако имате насоки ще съм ви много благодарна. Бих искала да е 3 или 4 в 1😊

# 535
Моята е Kikka Boo  4x1 Divaina  има столче за кола, кошче за новородено, зимен кош и летен кош.
Лека и маневрена.

# 536
Ние купихме количка. Доста пообиколихме. Бях харесала 2 модела, но на живо като ги тествахме, се разочаровахме и в крайна сметка избрахме Anex IQ. За нашата ситуация със стълби и ограничено пространство беше най-добрият избор от всичко, което видяхме. Имах мнения от приятелки и с по-скъпи и с по-евтини колички и знаех горе-долу какво търсим. Също сме и с идеята да изгледаме 2 деца с нея. Дано ни се получи. Съветът ми е да ходите по магазините и да тествате, а не да се доверявате на мнения във форума, защото всеки има различни нужди и това, което е перфектно за един, изобщо не е подходящо за друг. Така например аз изобщо не си представям да бутам Balios ежедневено, но всяка втора майка е с такава. Явно на повечето са им удобни. Та ходете и тествайте Simple Smile

# 537
Криси, всичко ще е наред🍀 боли ли те? Кървенето в крайна сметка разбра ли от какво е, при мен в 1 триместър имаше и беше от отлепяне.
Аз като лежах в Надежда бях в самостоятелна стая и то мисля, че беше 1 стая. Мъжът ми беше болен и затова. В стаята имаше само 1 легло, но определено е направена като за две и може да се добави според мен. Предполагам,че може и да махат съответно от други стаи,но дали е практика... като цяло съм се настроила на двойна обикновена стая, със сигурност ще си нося тапи за уши, а даже отскоро съм се сетила да си купим (най-вече и за таткото вкъщи) такава маска за очите да ти е тъмно.. като очила докато спиш, не знам има ли си име. Може би ще си взема и такава, въпреки че то ако си много уморен нищо не пречи...и така.

# 538
Мами, тормози ме диария от вчера и съм много притеснена. Консултирах се с личен лекар, приемам каквото трябва но съм много стресирана. Някой с такъв симптом? Да не сме лепнали някой красив вирус.

# 539
Криси, всичко ще е наред🍀 боли ли те? Кървенето в крайна сметка разбра ли от какво е, при мен в 1 триместър имаше и беше от отлепяне.
Аз като лежах в Надежда бях в самостоятелна стая и то мисля, че беше 1 стая. Мъжът ми беше болен и затова. В стаята имаше само 1 легло, но определено е направена като за две и може да се добави според мен. Предполагам,че може и да махат съответно от други стаи,но дали е практика... като цяло съм се настроила на двойна обикновена стая, със сигурност ще си нося тапи за уши, а даже отскоро съм се сетила да си купим (най-вече и за таткото вкъщи) такава маска за очите да ти е тъмно.. като очила докато спиш, не знам има ли си име. Може би ще си взема и такава, въпреки че то ако си много уморен нищо не пречи...и така.

Нищо не ме боли за сега. И не неказват кървенето от какво е за сега. Тече цял ден магнезия. Кръвното е ок. Добавиха ми 2 по 1/4 нобилет заради пулса. Довечера следящата ме лекарка е нощна и ще мине. Ще говоря и с нея какво мисли тя.

Общи условия

Активация на акаунт