Отминават вече студените дни, ФЕВРУАРЧЕТО очаква пролетните,слънчеви лъчи

• 10 179
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
 Хайде и аз да се включа. Кристиян казва дежурните мама, баба, тата, бебе. Казва как прави кончето, кучето, котето, индиянците и металите  superuu. Като го попиташ на колко години е показва 1 пръстче и казва "да".
 Дава пет и много обича да танцува. Пада си по електронна музика. Има си любими парчета и като пуснат някое от тях зарязва всичко и се зарежда пред ТВ с вдигнати ръце и куфее Mr. Green.
  Любимото му предаване продължава да е рекламният блок. Научих го, че дечицата от рекламата на "Тайд" са бебе и както си обикаляхме в един магазин миналата седмица минаваме покрай праховете за пране и той сочи "Тайд" и вика "бебе" Laughing. В някои моменти направо не мога да повярвам колко много разбират тези малки същества Heart Eyes.

Относно прощъпулника, ние не му отделихме необходимото внимание, защото Крис проходи в момент когато ни беше много напрегнато. Отваряхме магазин и бяхме по цял ден на работа. Та той проходи на 11м и 1ден, а прощъпулника направихме на 1год и 2дни и то съвсем случайно се сетих. Предметите които наредих /които имах под ръка Embarassed/- телефон, камера, тонколона, мишка, книжка /но пак на компютърна тематика  Laughing/, карта, отверки... и друго не мога да се сетя.

Гърнето и на нас не ни е приятел.  Даже и да си играе с него не иска Sad.  А да го сложа да седнме посмъртно не мога. Той се извива.., пищи... Confused. Все едно, че пари. А в този ред на мисли Крис от известно време насам знае каво е "пари" Wink.

Хайде, стига толкова от мен за тази вечер, че вече стана утре.
 Лека нощ от нас Grinning!

# 241
Добро утро!
Ще му изям ушите на тоя моя син. Тази сутрин е станал в 6,30 ч., още малко и ще започне да става с баща му. Не стига дето не спи нощтно време, а само цока, ами и от пет часа ми е  на цицата, ако не е тя ще се е наспал в 5.  Shocked
Привет мама Ели!
Скъпата, успех ти желая в избора на ясла и дано намериш това, което търсиш. Точно това, което е написала Игси и аз имах предвид, поради факта, че не са детски ясли в онзи смисъл на думата, който ние познаваме, не отговарят на необходимите условия и изисквания за товя. Например в държавните ясли голяма част от персонала са медицински лица. Тук искам само да вметна, че в нашата детска градина досега не съм видяла дете с лекарства.  Naughty
Мими, браво на вас, много от рано сте се ориентирали в живота.
OLYMPIA , ти ще отбиваш ли вече Коко, Момчил и той е същият, преди като се събудеше и аз се объщах на другата страна и той млъкваше, а сега докато не му дам цицата не се отказва.  Mr. Green
Весел, слънчев ден на всички!

# 242
Скъпата, в Нашите деца има цяла тема за частните ясли, там една мама ги е обиколила всичките в Сф и е споделила мнение. Други мами имат и лични впечатления. Успех в търсенето!
krasykm06, не само че не мога да го отбия, ами и минаваме на бебешки режим - вчера през деня сука 4пъти и не иска нищо друго. Надвечер само изяде 8-9лъжици храна и това беше...Не знам вече какво да го правя. Има доста зъби в устата, венецът му е бял, ама кога ще избият да свършат мойте мъки не знам...Приятно ми е да го кърмя, но не и 6пъти на денонощие...

# 243
 Добро утро и от нас Hug!
 Краси, при нас положението със съня е абсолютно същото. Първо ставаше в 8ч, после в 7ч, после в 6ч, като, както казваш ти ако не го залъгвам с цици, ще се е наспал още в 5ч. Сега започнах да го приспивам по-късно и сутрин спи до 7:30ч, 8ч. За сега този режим по-ми се нрави Grinning, още повече, че сега лятото ще се стъмва по-късно и трябва да свиква, че ще скитаме до посреднощ по улици и кръчми Laughing.

Олимпия, нямаш си на представа колко добре се почувствах като прочетох поста ти Embarassed
...
krasykm06, не само че не мога да го отбия, ами и минаваме на бебешки режим - вчера през деня сука 4пъти и не иска нищо друго. Надвечер само изяде 8-9лъжици храна и това беше...Не знам вече какво да го правя. Има доста зъби в устата, венецът му е бял, ама кога ще избият да свършат мойте мъки не знам...Приятно ми е да го кърмя, но не и 6пъти на денонощие...
Явно не сме само ние така. Аз не бях влизала много дълго време във форума и направо се бях отчаяла. Всеки, като чуе, че още го кърмя и се оцъкля Shocked. Постоянно ми повтарят, че не иска да яде, защото му е по-удобно да суче и, че докато го кърмя никога няма да започне да се храни нормално. И "ти до кога мислиш да го кърмиш", "тя кърмата вече не е полезна" и др. такива, и това ми го казват и най-близките ми хора и сестрите в яслата Sad.
 Вече направо си мислех, че аз съм единствената кърмеща майка на света и правя нещо лошо, та трябва и да се крия.
 Изводът е: не можеш да оцениш напълно какво ти дава форума, докато не го загубиш Wink Laughing.
 Приятен ден от нас! Тук се опитва да изгрее някакво слънце Rolling Eyes. Дано Praynig.

# 244
Здравейте малки, големи и още по-големи сладурковци и сладурки!

Дикси, успешни бременности на твоите близки! Дано да са безпроблемни и в края на годината да гушнат сладките бебоци!
Краси, страхотна торта! Трябва да те пишем и тебе с ранг "Майстор сладкар"  Wink.
mama-eli, добре дошла при нас  welcome! Дано да ти е уютно тук!
Игси, радвам се, че всичко при теб е наред. А постинга ти е много изчерпателен и полезен   bouquet!
danida82, скоро ще чакаме снимки от кръщенето на Преслав.
mimi.m, много неща знае твоя бонбон! Ние сме назад с материала. Дори и неща, които знае, ги прави, когато той поиска - иначе всичко разбират.

Днес има изгледи за разходка - дано  Praynig!

# 245
Та кой спомена за висене по циците през нощта и през деня  Mr. Green  Ама тия деца не искат да се откажат от благинката на кърмата  Heart Eyes  Моята госпожица прави същите номерца. Едва вчера на обяд успях да й дам цяла порция ядене /бях направила домати с ориз/, да не повярва човек  Crazy  Като по-малко бебе бяхме заместили 3 хранения, а сега едва 1, все си иска млекце, хапва няколко хапки и идва да ми се моли Аааам, Ааааамм и ме боцка с пръстче в бюста  Laughing  На мен също ми говорят странни неща за кърменето на тая възраст, но аз не им се връзвам. Това не е тяхна работа, това е само между мен и детето и не давам никой да ми се намесва  Naughty  Както съм споменавала и друг път, поради външен натиск спрях да кърмя каката още след 3-тия месец и сега нищо не може да ме спре, освен ако не съм решила АЗ или детето! А и сега с това зъбоникнене само това ни е успокоението!
Вчера ходихме на ваксина, отчаках си чакането, нищо че бяхме с час  Crossing Arms  Детето не беше яло, не беше спало и така се разкиселяви, чеее...  Cry   Аз настоях да си я държа, докато я боцкат, поне по-малко да плаче и после й дадох малко да посуче /макар че беше толкова уморена, че и това не свършихме като хората/. От обяда яде чааак към 18ч вечерта  Shocked , но явно се е заситила добре от оризчето  Rolling Eyes
Руми, радвам се, че писа за вас!  Hug
Суити, ти къде се губиш!? Знам, че ни четеш, сигурно си много заета и уморена. С твоя натоварен план график за деня, направо не знам как издържаш.   bouquet  Как са децата? Малкия добре ли се справя в правенето на бели  Mr. Green  ?
Хубав и слънчев ден, мами и бебоци!
Ааа, добре дошла на новата мама МАМА ЕЛИ!!!  Heart Eyes

# 246
 ribkata , на мен пък ми обясняват как малкият щял да има психологически проблеми и Едипови комплекси щом още го кърмя  Rolling Eyes

# 247
 Явно всички използвате хубавото време за разходки. Ние преди малко се прибрахме, а малкият заспа още в колата Laughing. Ето и малко снимки.
 Чак сега разгледах албумчето със снимките за заглавната страничка. Всички са страшни сладури. Гледам ги и се хиля сама Laughing. Много са готини.

mimi.m, много неща знае твоя бонбон! Ние сме назад с материала. Дори и неща, които знае, ги прави, когато той поиска - иначе всичко разбират.

Ами, много ясно! Те да не са циркаджии Laughing. И Кристиян си показва номерта по команда само кагато е в настоение /обикновено само сутрин/. Иначе когато го карам и едно "чао" не иска да каже Grinning.

Последна редакция: сб, 24 мар 2007, 16:20 от mimi.m

# 248
  • БГ
Здравейте, мами!!! Не мога да ви изчета, не съм влизала във форума от 20-ти ииииииии какво да видя цели 5 странички за четене!

Ние се загубихме за кратко, но хремата на Марти още си е на дневен ред, поради което отложихме консултацията и имунизацията, трябваше да е на 20-ти, за незам кога? Вчера вече реших да отскочим до педито, с надеждата да ни обнадежди, че скоро ще има край, но той само вметна, че сигурно и следващата седмица ще е така!!! Направо не се издържа вече - трудно диша през устата, почти не спи, постоянно хленчи, абе малък ад!

Игси, радваме се за теб и изглаждането на проблемите ти! Постинга ти е повече от изчерпателен и абсолютно достоверен, от опит го знам, работих 5 години в частно училище и всеки ден се сблъсквах с проблема - какво включва таксата, явно хората нямат идея, че държавата не субсидира с нито стотинка такъв род учебни заведения и парите, които се полагат за всяко дете, за една учебна година, отиват кой знае къде, но не и по предназначение!!!

mama nina, честита ви прическа! Лъчко вече е малко чаровно момченце!!! Относно корнфлейкса, аз давам на Марти, от около месец, натурален, без добавки и той го яде с голям апетит!

botzi, назад в темата ме беше питала, но гледам и други мами са отговорили - да, правилно си разбрала, педито ни работи със Здр каса, но препоръчва ваксини, които ЗК не поема и трябва да си ги закупуваме предварително, за да ни ги сложат в деня на имунизацията.

Дикси, страхотна новина, не едно, а две ноемврийски бебчета!!! Стискаме палци и пожелаваме чудесно бременеене на мамите!!!

mama-eli, добре дошла!

krasykm06, тия твоите торти направо ме предизвикват, незнам кой ден, но трябва скоро и аз да спретна нещо, защото мъжа ми хвърля по едно око и какво да види, нов шедьовър, след което идва въпроса, а ти кога ще направиш? Браво на Мони, гладен няма да остане, щом първо хляба си осигурява!!! Да е жив и здрав, пък другото ще си го купи!

Лек ден на всички и дано малките пакостници не ви ядосват много!!!

# 249
  • Габрово
   Здравейте, момичета!
И аз се загубих, но много натоварено ми дойде последните дни. Уж не работя, а не мога да смогвам. Захванала съм се с малко лична бумащина и само търча с Антония по разни институции. Че и телефона си изгубих, дано поне си струва. Остава ми време да хвърля по едно око на новостите покрай вас. При нас нищо ново. Освен, че Антония от вчера е с много висока температура. Иначе няма хрема, разстройство, не кашля, гърлото и не е червено, изследвания на урина -добри. Ще изчакаме още ден-два и ще пуснем пълни изследвания. Иначе яко я мъчат 3 кътника. Дано по-бързо се оправя.
   Дикси, страхотна новина. Леко бременеене и от нас на мамите!
   Краси, браво! И аз исках да направя такава торта, но нещо не ми стигна вътъка. И на Хармъни е супер. Аз в последно време мога да се отчета с много на брой, но нищо особено- бързи и лесни.
   Аз мога да се похваля- от дестина дена махнахме нощното кърмене. Остана само сутрин и вечер. и май не знам до кога ще я караме така.
   Успях да кача снимка в общото албумче. Ето я и нея: http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2482118
   Спирам, за сега.  Много слънчеви дни и приятни преживявания от нас.                                       

# 250
Аз успях да отибия Митака преди около 2-3 седмици и се разминахме много леко - нито той търси, нито аз се депресирах (Слава Богу!) - пих хапчета 5 дни и готово Simple Smile Сега с нетърпение чакам някоя пиянска вечер да му ударя една-две ракии  Joy  Drunk

Наближава отварянето на новата темичка - давайте предложения, за да я отворя още утре, че другата седмица няма да съм вкъщи и няма да имам възможност.
В албумчето има една снимка, която не е надписана и не знам на кой е  Rolling Eyes

# 251
В албумчето има една снимка, която не е надписана и не знам на кой е  Rolling Eyes
Разгледах снимките и си позволявам да отговоря - това е Момчил на krasykm06  Peace

# 252
Здравейте всички!
Много мило, че ме приехте с радост!
Докъто моя мъж цял ден преинсталира и не дава никой да се докопа до рс-то, мамите здраво пишат в този форум smile3521 smile3501 Браво на вас!
Шапка свалям на кърмещите майки. Винаги съм смятала, че това е свещенодействие. Аз лично кърмих и двете си деца. Първото - 8мес.(притесних се, че беше с дисплазия и ми я сложиха в каиши), Второто - само 6мес. - не искаше да суче и от втория мес. бяхме на помпа. Чувствах се виновна, когато се наложи да го дохранвам. Колкото повече се нърми, толкова по-добре. Кърмените деца си личат. Поне според мен.
Мамите, които дават вече бебоците на ясла явно работят и се занимават с приятни неща, градят кариера. Само така smile3501 Аз нямам този късмет Thinking, направих доста жертви за семейството и децата, но сама си го избрах.
Моят малчо от сутринта е суполив smile3518 Случва ни се за първи път от както се е родил, но нали съм с опит, вече не се панирам. Само не мога да разбера дали вади зъби или е настинал Thinking Как да разбера? Мия му зъбките със силиконов накрайник, но така ме захапа, че се отказах да му опипам венеца по - обстойно.
Ооо, щях да забравя! Благодаря на всички мами, които отговориха на въпросчето за говоренето! Успокоих се. Май доста съм се разбързала. А за номерцата " хоп, маймун" и ние ги можем, но когато той реши. Може движенията на песничката "Хей ръчички", показва колко голям ще стане, на колко е годинки, боц носле, чао-чао, куку-ето ме... Много обича рекламите има си и любими, а като види хубава кака на тv-то много и се радва и посяга да я цунка. Много е смешен!
Е стига за днес. Лека нощ!

# 253
Здравейте, милички!
Дидуне, моля те да ме изчакаш за снимчица на Ронито до утре към 10ч, моля те  Praynig  Нямам в по-близък план и да е сама, а от излизания не ми остана време да я снимам  Blush  Или ти можеш да я добавиш допълнително...  newsm78
Днес ходихме със Сузи на фризьор, а тате и Рони пазаруваха през това време  Mr. Green  За пръв път я водя на фризьор, досега аз съм я подстригвала. Доста офъцкахме, беше до кръста и исках да я освежим, но тя й расте много бързо, така че няма да усетя кога е пак за подстригване  Grinning  На мен също ми оправиха фасона, миналия път ходих при една "фризьорка", ама сама си се нарича така  ooooh!  Ревах 3 дена тогава от нейната некадърна изява  #2gunfire  и мъжо днес ми вика: Ама да не ревеш пак след това!  hahaha
Утре съм на погача и ще се запозная с малкия мъж на нашата кръстничка  Flutter , дето ни изкара акъла като реши да се появи в 8-мия месец  Shocked   Но ние много се кефим, че сега ще купуваме момчешки нещица  Mr. Green , че с нашите две моми  Grinning
Мама Ели, не се притеснявай за кариерата и работата! Има време  Hug  Аз тепърва имам планове за бъдещето и си набелязвам кое след кое ще е  Blush , не че това е критерий за развитие и успешен край, но надеждата умира последна  Mr. Green  Досега хващах все временни работи, но нещо ми прищъка и ми се иска нещо по-така. С двете деца мисля, че съм постигнала най-важното в живота си, но те тръгват по своя ред и ние паралелно с това трябва да помислим и за своите цели. А това ще помогне и на тях, защото една по-добра заплата дава и по-добри възможности /като говорите за пари напоследък да се включа и аз  Flutter /. 
Сега април ще имам пак сесия, та да внимавам, че ентусиазмът ми да не секне отведнъж  Sick
Донинка, вие какво си правите? Гледах снимките от общия рожден ден и какво да видя - една пораснала принцеска  Hug  Heart Eyes

Мами, изникна ми един странен въпрос днес в мислите  Thinking  , покрай дълбоките си разсъждения  се зачудих дали мамите, които вече се познават лично, след това продължават да споделят дълбоки и лични проблеми в темичката ни?!  Rolling Eyes  Или вече спестяват някои неща, които биха споделили, ако не познават другите  Crazy  Просто си разсъждавам в писмен вид  Mr. Green , ако има желаещи за отговор, с удоволствие ще прочета  Sunglasses

Хайде стига с моите глупости, а да ви пожелая прекрасна нощ и да не забравяте за часовниците - ЕДИН час НАПРЕД!  Grinning  Сега ще си догледам танците по канал 3 и ще си лягаме с мъжи!  Simple Smile

# 254
  • София

Добре дошла на mama-eli  welcome

Дидунче и аз бих се присъединила към компанията ако черпиш със "Сливенска перла"  Mr. Green Drunk

..Мами, изникна ми един странен въпрос днес в мислите  Thinking  , покрай дълбоките си разсъждения  се зачудих дали мамите, които вече се познават лично, след това продължават да споделят дълбоки и лични проблеми в темичката ни?!  Rolling Eyes  Или вече спестяват някои неща, които биха споделили, ако не познават другите  Crazy  Просто си разсъждавам в писмен вид  Mr. Green , ако има желаещи за отговор, с удоволствие ще прочета  Sunglasses

Рибка,нещо не мога да разбера въпроса ти или много ми се спи  Crazy

Лека нощ на всички  1countingsheep!

Общи условия

Активация на акаунт