мами в ГЪРЦИЯ

• 22 291
  • 307
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря ти много Teopr    bouquet
Наи-сърдечни пожелания за лентичката ти... Hug
Аз винаги си правя застраховка при пътуване, но сега става въпрос за неопределено дълъг период... BlushА пък всичко се случва(не дай Боже наистина) Praynig  Чудя се, при положение че официално няма да имам право на работа(за сега) - това означава ли че нямам право и на здравна застраховка - например в Бг можеш да се самоосигуряваш ако искаш, но дали е така и в Гърция?Разбира се, че всичко ще уточняваме на място с половинката ми, но ми се иска ако може накои от вас да споделите опита си за да съм подготвена...
Желая приятен ден на всички ви     bouquet

P.S.Eleiana искрени съчувствия за патилата - късмет при следващото пътуване  Peace

Последна редакция: пн, 23 апр 2007, 15:24 от Leksi

# 256
  • Гърция
Leksi, да се осигуряваш сама не знам дали ще може, но застраховка в Бг може да си направиш за една година. Ако с приятеля ти мислите за брак, това би решило част от проблемите ти, защото тогава автоматично ще минеш на неговата осигуровка. Легално може да работиш, просто става доста сложно, но не е невъзможно.
Въоръжи се с търпение и не приемай отговор "не" веднага, а потърси и второ мнение Wink.
Успех  bouquet.

# 257
bori7,
казвайки,че може да плаче от глад не съм искала да те обвиня ,че не го храниш достатъчно.
Тъй като го кърмиш/поне с такова впечатление съм останала/ има вероятност бебчето да гладува
не от недостатъчно количество кърма ,а от нехранителна кърма.
Има вероятност да имаш много мляко ,но то да не е качествено. В смисъл да не е маслено и тъй нататък.
Знам ,че може да с е направи изследване за хранителната стойност на кърмата ,но незнам къде и как става.
Казах ,че това може да  е една от причините да плаче бебето и е добре при възможност да бъде изключена
като причина за плача.
Но щом наддава значи просто може да му с плаче:)
На дъщеря ми и сложиха като навърши два месеца първата ваксина_ Инфарикс....
Тази ваксина обединява в едно ваксините за хипатид Б,полиомиелит/детски паралич/,дифтерит,тетанус и още нещо дето не знам как е на български и която се повтаря още два пъти през два месеца
..и Превенар,която се бие общо 4 пъти- 2 пъти през два месеца и полседната ,когато детето е на 36месеца.
Когато навърши третият месец и сложиха и ваксина за менингит-Менингитос.
ПОвториха я след 3 месеца . Следващата е когато направи 16месеца.
Такава е схемата на педиатърката ми.
Хипатия,благодарение на твоята информация днес ни биха ваксина за менингит и то добре ,че попитах педиатърката,а мед .сестрата направо ни се развика какви били тези ваксини,които се биели всеки месец,но като разбра , че става дума за различни се успокои.
Впрочем оказа се напълно права за кърмата-имам достатъчно количество ,но явно не достатъчно качествена,макар че по-показатели ръст и тегло не може да се разбере,но затова пък бебо имаше ред други здравословни проблеми.От 2 дни сме  с дохранване в следобедните часове и той  е много по-спокоен и добре.   newsm51
На вас в кой месец ви биха за 1-ви път ваксината Превенар?На Ники не са му били такава все още  newsm78
Днес в началото на 4-ия месец вече сме 6600г и 64 см  Wink   

Последна редакция: пн, 23 апр 2007, 15:55 от bori7

# 258
bori7,
чудесно е ,че малкият дребосък вече не плаче Simple Smile
Сега и ти си много по-спокойна предполагам.
Аз така и не рабрах дали наистина съществува такова явление като колики.
Наложи с е да дохранвам дъщеря ми веднага след като с е роди- беше и на кърма и на АМ .
Все съм склонна да мисля ,че в повечето случаи бебетата плачат от глад,но обикновено си трая ,
защото някои фанатично кърмещи майки не биха приели миролюбиво  това ми мнение:))
Сега гледам здравната книжка на малката-там педиатърката съвестно  е отбелязала
и направените имунизации и предстоящите:)
Първата превенар я сложиха ,когато дъщеря ми беше на 2 месеца и 3 дни.
Може би различните педиатъри работят по различни схеми.
Защо не попиташ твоята?

Leksi,
ако си осигурена в България и си плащала всичките си осигуровки можеш да си вземеш европейска здравна карта.
Не съм много запозната с нея и не искам да дам невярна информация така ,че прочети това
http://www.nhif.bg/bg/EZK.phtml

# 259
Все съм склонна да мисля ,че в повечето случаи бебетата плачат от глад,но обикновено си трая ,
защото някои фанатично кърмещи майки не биха приели миролюбиво  това ми мнение:))
Цитат
Peace аз споделих моя опит на друга мама имаща същия проблем в темата на родените  2007 и реакцията беше светкавична-щяха да ме изядат с парцалите и веднага започнаха да сипят обвинения,но аз твърдо заявих,че спокойствието на моето дете е по-важно от всичко и крайните мнения ,на които доскоро и аз бях запален привърженик просто не отговарят на реалността.Те да са си фанатични,аз пък предпочитам да гледам усмивката на личицето на моето съкровище.
Сега гледам здравната книжка на малката-там педиатърката съвестно  е отбелязала
и направените имунизации и предстоящите:)
Първата превенар я сложиха ,когато дъщеря ми беше на 2 месеца и 3 дни.
Може би различните педиатъри работят по различни схеми.
Защо не попиташ твоята?

може би,ти водиш на частен педиатър детето си  newsm78 застраховката на съпруга ми позволява ползването на педиатри само в болницата.Всеки път педиатърката е различна,схеми не са ни предлагали,а и впрочем педиатърките са доста млади,имам чувството,че нямат достатъчно стаж и от университета направо са ги изпратили по кабинетите-досега нямам оплаквания,всички са на мнение,че е най-добре бебето да се храни с кърма и настояват да не бива да спирам да я давам.Но този проблем,който имах ми помогнаха не те ,а д-р Бирдие от форума-техния съвет беше-нека си плаче бебо,това било нормално-е,да ама като започне от минимум от по 6 часа до 12-14 часа всекидневно нещата стават подозрителни,че нещо не е наред. 

# 260
аз не казвам да спре да се кърми,а само да се дава допълнително и АМ Simple Smile
Но наистина няма смисъл да се спори с фанатично кърмещите.
Те се захващат за млякото си така както поп за евангелието:)
Майчиното мляко е много важно ,но не винаги е достатъчно.
Но няма смисъл да пиша за това,ти знаеш от личен опит.Simple Smile
Мисля,че и сега не е късно за Превенара. Вероятно пак ще се бие по същата схема.
Касата ти покрива част от лекарствата ,нали?

# 261

Теопр,много ти благодаря,намерихме Жумбо много лесно и купих доста неща от там,бях потресена,4е е по-евтино,отколкото тук,кога ли и тук конкуренцията ще смъкне цените,ходихме и до Медитераниан космос и на тръгване слу4айно минахме покраи Куо куо,много съм доволна,а малката беше много newsm18о щастлива.Желая ти вси4ко най-добро,на теб и хората,които оби4аш newsm51!!!!

# 262
Teopr още веднъж ти благодаря     bouquet
Между другото, била съм в Солун миналата пролет, само за един ден, но останах с особено скъп спомен за атмосферата в града...
Хипатия благодаря ти за линка    bouquet, аз знам за картата, за съжаление в моята ситуация не мога да се възползвам.Затова и се опитвам да се ориентирам...Thinking
Лека нощ на всички    Peace

# 263
Благодаря ви, момичета, за пожеланията!!!
Елеана, какви са тия новини от теб? Аз вчера те търсих по телефоните и си мислих, че вече си тук, а ти виж какви ги е наредила малката. За момент си помислих, че по други причини си останала там. #Cussing out
Олимпия, честито ти християнче! Да расте здраво и щастливо дете!!!

# 264
  • Гърция
medi, радвам се, че съм била полезна и ви е харесало Hug. За съжаление в Бг някой е решил да стане милионер от детските играчки Close. Имам двама племенника и играчки взимаме само от тук, даже сестра ми поръчва да и носим или купува като дойдат на гости при нас.

Leksi, и за мен Солун е "моя град" Wink.

# 265
 Здравейте, Момичета!Искам да попитам капките против колики Infacol и Infacolic едни и същи ли са по състав ?

# 266
  • В подножието на планината

Teopr аз също съм лудо влюбена в Солун,живях там почти година и сега само
  някой да попита за града, съм готова да говоря с часове.Невероятен град.
   Момичета,
  резултатът от невероятният апетит на Алекс е налице.За 1 месец е наддал 1.700кг.На мама
  прасенцето. Animal Pig Animal Pig Animal Pig

# 267
Здравейте...в неделя тръгваме за Атина..надявам се този път пътуването ни с детето да е успе6но.Вси4ко е готово-билета,паспорта...И "парен ка6а духа..."-този път 6те стискам здраво паспортите... Laughing...Но се сетих не6то newsm78,някой иска ли не6то родно българско да ми поръ4а да нося?

# 268
  • Гърция
det , къде живееш в момента? Да ти е жив и здрав лакомника, но как го направи това, за месец близо 2 кг Wink.

eleiana, лек път и най-вече безпроблемен Wink.

# 269
  • В подножието на планината

Teopr в момента съм в Бг,след 2 месеца на Родос.Килограмите ги направихме
  с мнооого ядене.Сега малко му намаля апетита,явно започват да се урегулирват нещата,
  което е добре,защото килцата са много.
  Успешно пътуване на elieana.
  Да се похваля свързахме се по Скайпа с нашият татко и за първи път се видяха с бебо.Алекс
  през цялото време кротува,явно гласът на татко му го успокоява.Ясно е кой ще го приспива
  вече. smile3508 smile3521 smile3508
  beborina какво стана намери ли бавачка?
  liliana R как мина пътуването?Само в столчето ли пътува бебо или го слагаше и на
  седалката?Вчера открих сайт на италианска фирма,която предлага столчета за кола.В каталога
  имаше столче,което си беше точно като порт-бебе,та пак се чудя дали е позволено да се                   
  пътува в такова,изцяло легнало положение.
   Приятен ден на всички!!!

Общи условия

Активация на акаунт