мами в ГЪРЦИЯ

• 22 288
  • 307
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, момичета,нещо се поразвали времето а,малко ще поотложим разходките:))Liliana наистина е по-добре да отиде6 до германос за инфо има много фирми които предлагат промоции,а и сега с новата система която навлиза 2play ще има още повече промоции(интернет и телефон заедно)и ние скоро ще минем на нея.
Моят лекар се казва Костадинос Ставрос-тои е личен лекар отдавна на семейството на межа ми пък и аз съм доста доволна,с много модерни възгледи е.Приятно пътуване на тези който ще идват скоро и прегръдки на малчувците:: Hug

# 31
Много сте мили, благодаря ви! А за интернета като пристигнем в Атина ще разгледаме пак какво сте ми писали сега и ще решим, защото тези дни се заринах с информация, а мозъка ми е отвикнал да работи бързо и да помни много - нали 9 месеца не правех почти нищо и гледах Тв....  Blush

MeriM , стискам палци всичко да е наред!

# 32
  • на пистата
сори,че се намесвам в темата ви ама само да поясня на момичето което ще пътува скоро,ние скоро подновихме на малкия паспорт и трябваше пъномощно от бащата,но ако е възможно да се обади по тел в посолството,защото аз като звъннах преди и ми дадохо час за след месец така,че е хубаво да побърза,става въпрос за бг посолството ни в солун а в атина сигурно ще е още по натоварено и ако ще пътува без него декларация,че е съгласен детето да пътува за гърция през еди коя си граница,да каже в посолството те ще му обяснят какво трябва.

# 33
nameika , благодаря ти, че всимаш присърце моето пътуване и искаш да ми помогнеш !   bouquet

Нашият татко днес се обади в посолството в Атина и му дали час за другата седмица за понеделник. Лошото е, че знам само 1 начин да пи прати документа - чрез фирма, която ще го вземе въпросното пълномощно и ще ми го донесе  по-следващия вторник, който се пада 27,03! За първи паспорт на бебе се прави задължително проучване и се приема само обикновена поръчка, което означава, че може да не успеем за 10 дни и да дайде да ни вземе след Великден...  Sad Ще се опитаме да ги "помолим"  Wink да побързат, но нищо още не се знае.

# 34
Мила liliana_R, ако пътуват автобуси от Русе за Атина, можеш да пращаш до там и обратно документи, пари, подаръци - поне в София има такава опция. Провери дали това ще ти свърши работа, ако не - куриерска фирма (от рода на DHL).

# 35
Здравейте мамчета
liliana_R-става и за три дни да се извади паспорта на бебока, на нас така ни го вади майками, защото ние и бързахме да оправим и тук документите ни. Нека мъжат ти да попита и в пощата да ги изпрати като телеграма или нещо такова, въобще да отиде там и да попита. На мен но от бг така ми изпращаха док и стигнаха бързичко.
MeriM-бързо оправяне на малчогана

# 36
 Liliana_R ,благодаря ти ,че ме информира за новата темичка.Не се претеснявай за пътуването,аз съм като теб .Родих в България и вече съм в Атина.Не е вярно,че първият паспорт става само с обикновена поръчка,аз направих на бебчо за три дни за 15 лева,за децата има намаление.
    А за интернета сега наистина има много хубави оферти от различни фирми.Трябва добре да се огледате къде какво предлагат.

# 37
Благодаря ви, момичета. И от друга тема във форума ме информираха за обикновенната поръчка, поради проучване при вадене на първи паспорт на бебе, но аз ходих лично до РПУ и ми казаха това, което ви написах. Явно за различните градове е различно, за съжаление. А за автобусите, ако бяхме в София - да, но дните които ще се забавим са горе-долу същите ако ми го донесат от Русе, ще направим каквото можем да го изкарат за 10 дни и да успеем да свършим до Великден. Много му се насъбра и на мъжа ми, че да търчи и по куриерски фирми и месля че няма да иска по този начин. Ще се оправим. Много ви благодаря, давате ми много ценни съвети. Пък и знае ли човек, може да му подхвърля за другите начини и да се съгласи... ще видим, има още малко време до понеделник. Почнах да си размишлявам пишейки  Grinning Прегръщам ви!

# 38
liliana_R , а колко пъти седмично имате автобуси от Русе? От София до Атина пратката стига същия ден...

# 39
liliana_R , а колко пъти седмично имате автобуси от Русе? От София до Атина пратката стига същия ден...

Права си, знаеш ли. Ама много си права. Само проблемът е кой да чака автобуса сутринта в 5 ч и да ми го прати по автобуса Сф-Рс, има на всеки час... Ще видим, ще мисля. Наистина че може да пристигне за по-малко от 24 часа... Имам роднини в Сф, ама те са много заети и да ги карам да чакат по нощите  newsm78 . За близки ми е кофти, че камо ли не толкова... Но ако измиля решение ще спестя точно една седмица! Струва си да си размърдам мозъка. Благодаря ама МНОГО!   bouquet

# 40
  • Willebroek, Belgium
здравейте моми4ета Hug
много съм притеснена.времето тук на Миконос е много гадно ooooh!един силен вятър и студено-8 бофора има и се притеснявам дали утре ще е по добре, 4е трябва да патуваме за Атина.проверих прогнозата ама го дават и за утре да е 7 бофора #Cussing outстрах ме е да патуваме с бебка в кораба.все пак си има голямо вълнение.маи ще се отложи патуването #2gunfireако трябва ще се обадя в посолството да си запиша 4ас за друг ден. Crossing Armsдали много ще и пре4и на беба ако патува при такова вълнение newsm78ох незнам #Cussing out

# 41
dobito , разбирам притеснението ти, но нищо не разбирам от вълнението на кораба. По думите ти личи, че не е много благоприятно. Щом може да се отложи - отложи да си спокойна, само след няколко дни да е по-хубаво времето. Майчиното чувство и инстинкт за много важни - послушай ги, това мога да те посъветвам.      bouquet

Аз активно си размърдах мозъка, благодарение на вас и започнах да измислям варианти за пращане на пълномощното. Ходих в 2 фирми, които нямат превоз Атина-Русе, ще питам още, дано открия. Мисля ако трябва да отида лично да чакам автобуса - поне до София има автобуси дори през нощтта. Това, което обаче ме притеснява е, че Автобусът Атина-София като имаше гранична проверка, която знаете че отнема около 1 - 2 часа с малки изключения и повече, тогава пристигаше в 5 сутринта, а сега като минава всичко по бързата процедура и ако пристигне в 3 през нощта, тогава трябва като куче да вися на гарата  Sad

Някой има ли от вас, който да е пътувал през тази година от Атина до София с автобуса, който тръгва от Атина в 17ч и кога пристига в София при новото положение - небавене за проверки?

Благодаря ви момичета за всичко! Много ми помагате!!!

# 42
наи сигурния вариант е по куриер.Едва ли 6те излезе много скъпо.до 50е наи много.6те си спести6 хиляди главоболия,недаи си боже да изгубят документа.друг вариант е някои много твои адвокат да ти издаде пълномо6но със задна дата/периода през които мъжа ти е бил в бг/.другото е да попита в посолството дали не се изпра6та от там.ако не се лъжа,маи има6е не6то такова.наи добре е да се обади и да пита по тел.
успех

# 43
Благодаря, че толкова насериозно ме взимате.  Blush
За адвокат - нямам близък, ще пита в посолтвото, това за куриера няма да стане, но май има автобусна линия Русе-Атина, ще разбера утре.  Благодаря! Приятна вечер, мили мои!

# 44
  • Гърция
liliana_R, до преди година имаше автобус Атина- Солун- София в 07.00ч. сутринта към 19.00ч пристигаше в София. Проверете и ако го има поне няма да висиш през нощта по гарите.

Общи условия

Активация на акаунт