Транспортиране на кученце

• 544
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте ,искам да попитам вас по запознатите,как да придвижим едно малко кутре на около 50дни от София до Варна?
Дадоха ми номер на Зоо такси ,но не успявам да се свържа с тях, а и се тревожа че ако там е пътувало някакво болно животинче може да разболее кученцето.
Нямам възможност да отида до София за да си го взема....та някаква опция дали имам

# 1
Най-добре се организирайте и си го вземете лично. Ако не сте шофьор, уредете си някой да ви закара до София и обратно. Аз не бих разчитала на таксита, куриери и пр.

# 2
Прекалено е опасно за толкова малко бебе, без необходимите ваксини . Ще има контакт с други животни, което не е никак добре. Не си вкарвайте автогол и намерете друг начин, за да не си блъскате главата после.
На тази възраст са в голям риск!
Само по себе е риск да вземете толкова малко бебе, още повече да се транспортира с зоо такси.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 14:47 от Nona M.

# 3
Кученцето има първа ваксина ,доколкото разбрах. Предполагам ,че щом са отбити и се хранят с гранули няма чак такъв проблем. Аз не разбирам наистина от кучета, но гледам че са в тази възраст почти всички които продават. Ще видя как да уредя нещата с транспорта....работя в сферата на туризма и декември е пиков месец и шанса да мърдам някъде е почти 0%.
Сега отивам да търся темата за мини йоркита😃

# 4
Кученцето има първа ваксина ,доколкото разбрах. Предполагам ,че щом са отбити и се хранят с гранули няма чак такъв проблем. Аз не разбирам наистина от кучета, но гледам че са в тази възраст почти всички които продават. Ще видя как да уредя нещата с транспорта....работя в сферата на туризма и декември е пиков месец и шанса да мърдам някъде е почти 0%.

Сама казвате, че не разбирате от кучета. А това, че е практика да ги продават толкова малки, не означава, че е правилно. Имате два варианта да ни се доверите или да си правите каквото сте решили!

п.п.Трябва да има 3 ваксини и още 10 дни да няма контакт с животни!

# 5
Не само не бих транспортирала, но не бих никога купила толкова малко кученце без да е завършило изцяло имунизациите си. Фактът, че някой се опита да ви го пробута само с една ваксина говори, че размножава безразборно и безотговорно, без каквито и да е документи и изследвания, в резултат на което кучето което ще получите вероятно ще е болно или носител на генетично заболяване. Прочетете какво е парвовироза, шансът кученцето да се разболее е голям след като е само с една ваксина.

# 6
Извинявай, че ще ти секна ентусиазма, но не си готова да имаш куче. 50 дневно куче е много малко да се отдели от майката. Дребните породи съзряват по-бързо и въпреки това 50 дни е рано. Майката няма време да ги научи на много неща. Това навява на несериозен развъдчик.
Искаш куче, но не не можеш да отидеш да си го вземеш лично? Не можеш да мръднеш защото си на работа? Несериозно е просто. Още един довод, че нито ти, нито развъдчика сте сериозни. Сериозния развъдчик запознава стопанина с кучето още преди да му го даде, на предаването отново му дава напътствия и храната, с която кутрето е захранено.
 Нямаш никаква представа как трябва да стане отделянето и въвеждането в новото смейство. Изобщо ми се струва, че си купуваш подарък за Коледа. Наливате едни пари в ръцете на хора, които само вредят на породите и гонят печалба.
Прочетох ти пак поста. Не си готова за куче.
Не се извинявам.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 21:30 от Di Soleil

# 7
Сериозният развъдник не пуска обява, че продава "мини" йорки. Стандартът на йоркито е един, няма мини, няма макси и пр. тъпотии. Личи, че не разбирате от кучета, но в днешно време е толкова лесно да получите информация. Не се ли поинтересувахте от породата, от стандарта, та едва сега ще четете за "мини йоркитата"? По обявите всички са под два месеца, да. Защото ги развъждат за пари, имат по няколко кучила и бързат да се отърват от кученцата. Четете, интересувайте се и не купувайте емоциално.

# 8
Аз не се интересувам от развъдници...нито имам интерес към разследващата журналистика. Всяка една обява ,която отворихме възрастта на кученцата е 50/60/70 дни, останахме с впечатление че това е някаква....норма ли как да го кажа.
Благодаря за информацията ,която в общи линии не ми помогна но ще се постарая да намеря подходящо кученце и всичко да е възможно най-малко травмиращо за него. В нито една обява няма животинче с пълна имунизация...направо е странно.
Предложиха ми вариант за осиновяване , не искаме...за мен това е равно да се сдобием с още едно дете,искам да си го отгледаме от бебе (дано ме разберете правилно)

Не се извинявам за следното писание:
Размахването на пръст във виртуалното пространство не издава добро възпитание ,което ме навява на мисълта ,че е плод на Не качествено родителско възпитание! Което пък от своя страна говори,кой колко е бил НЕ готов за дете (ама явно го е създал)  Това Ви поведение пък ми припомня защо не контактувам с Не уважаващи,Не зачитащи и фанатизирани хора . Кой какво купува, по какъв повод и,какво прави с парите си  не е ваша работа!
Ако можете помагате с мнение на по-запознат ,ако не не давате съвети. Не правите психо оценки,кой за какво е готов! Пак казвам НЕ се извинявам!!
И не не СТЕ ми секнали ентусиазма! Просто не сте фактор!

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 00:51 от Веве

# 9
Пръст размахваш ти, не обиждай така себе си и родителите ти.
На сила можеш да му вземеш на човек, не да му дадеш.

# 10
Пръст размахваш ти, не обиждай така себе си и родителите ти.
На сила можеш да му вземеш на човек, не да му дадеш.
Не е адресирано към вас ,а по-горният пост....помолих за помощ /насока не някой да ми обяснява какво мога,не мога и някой да ми прави анализи за какво съм готова. Хайде да си имаме уваженията....

# 11
" стандарт " е защото над 90% от уж породистите кучета каквото си мислите и вие че си купувате са домашно размножени миксове нямащи почти нищо общо с породата за която се представят. Това е така защото масово българинът размножава всичко с 4 крака и се опитва да печели пари от това. За да е едно куче порода Х то идва с изследвания на родителите, родословие, от лицензиран развъдник, с договор, с ваксините, паспорт, чип и куп препоръки как да го отглеждате за напред, дори храната с която е захранено.
Ще ви спестя какви болести може да носи едно такова куче от поредния puppy mill. Като започнат да валят сметките за вет за болното от епилепсия, дисплазия, сърдечен дефект или друго подобно вродено заболяване ще се сетите за тази ваша тема и големият ви ентусиазъм!

# 12
1. Факт е, че във всяко село вече развъждат кучета. Често са в родствени връзки и оттам болести и малформации.
2. Толкова малко кученце с 1 ваксина може да предложи само и единствено невеж печалбар.
3. Нямате време дори лично да го вземете, КАК тогава адекватно ще се грижите за него?! Жива Душа е, не играчка!
По-добре се откажете навреме и си работете, щом сте толкова ангажирана. Питате в публичен форум, отделили са време да ви отговорят съфорумките. Не подскачайте.

# 13
Аз не се интересувам от развъдници...нито имам интерес към разследващата журналистика. Всяка една обява ,която отворихме възрастта на кученцата е 50/60/70 дни, останахме с впечатление че това е някаква....норма ли как да го кажа.
Благодаря за информацията ,която в общи линии не ми помогна но ще се постарая да намеря подходящо кученце и всичко да е възможно най-малко травмиращо за него. В нито една обява няма животинче с пълна имунизация...направо е странно.
Предложиха ми вариант за осиновяване , не искаме...за мен това е равно да се сдобием с още едно дете,искам да си го отгледаме от бебе (дано ме разберете правилно)

Не се извинявам за следното писание:
Размахването на пръст във виртуалното пространство не издава добро възпитание ,което ме навява на мисълта ,че е плод на Не качествено родителско възпитание! Което пък от своя страна говори,кой колко е бил НЕ готов за дете (ама явно го е създал)  Това Ви поведение пък ми припомня защо не контактувам с Не уважаващи,Не зачитащи и фанатизирани хора . Кой какво купува, по какъв повод и,какво прави с парите си  не е ваша работа!
Ако можете помагате с мнение на по-запознат ,ако не не давате съвети. Не правите психо оценки,кой за какво е готов! Пак казвам НЕ се извинявам!!
И не не СТЕ ми секнали ентусиазма! Просто не сте фактор!
Коментарът е насочен към мен. Разбирам яда ти и желанието ти да ме уязвиш като намесваш възпитанието ми, родителите ми и децата им.
…. Тук бях написала един просторен и обширен коментар за това как избираме порода, как намираме развъдчик и как вземаме кучето. После се сетих, че ти купуваш нещо с парите си и го изтрих.
Всъщност частицата “не” се пише слято с прилагателното след нея когато искаме да получим нова дума с противоположно значение. Като в неграмотен например.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 09:47 от Di Soleil

# 14
Не считам за нужно да се набива канчето на всеки, който задава конкретен въпрос. Представете си, че ако авторката не вземе това кутре, то може да отиде при някой див селянин, без извинение, който ще го подритва и гледа както си гледа прасето в двора.
Аз взех доберман на 45 дни, само с две ваксини, с един куп наследствени болести, но се радвам че я взех аз, а не някой мангал да я върже на синджир и да я ползва за разплод докато пукне.
Така че не всичко може да бъде идеално. Добре би било, ама не е.
И не разбирам защо бг мама е винаги толкова черногледа и се ядосва на всеки за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт