Транспортиране на кученце

• 791
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Идея ! Нали има споделени пътувания . Би трябвало да има група във Фейсбук или пишете в групата във вашия град и се разберете ако някой ходи или се връща от там дали ще може да мине да го вземе . Щом е мъничко не виждам проблем някой да го вземе и да ви го докара стига да са съгласни хората . Не се ли намира някой познат , който учи или ходи по работа в София все пак Варна не е малка . Успех Ви желая и дано скоро се радвате на малко , пухкаво джудже .

# 16
Идея ! Нали има споделени пътувания . Би трябвало да има група във Фейсбук или пишете в групата във вашия град и се разберете ако някой ходи или се връща от там дали ще може да мине да го вземе . Щом е мъничко не виждам проблем някой да го вземе и да ви го докара стига да са съгласни хората . Не се ли намира някой познат , който учи или ходи по работа в София все пак Варна не е малка . Успех Ви желая и дано скоро се радвате на малко , пухкаво джудже .
Благодаря ви😃 точно това направих. Присъединих се към подобна група и ще търся вариант.

Аз може да съм невежа по отношение на кучетата,развъдници и разните му там подробности но знам какъв човек съм и колко време отказвам на другите от семейството да вземем животно у дома. Дори преди повече от 7 години поехме грижата за едно кученце докато стопанина отсъстваше.После бях сигурна,че докато детето не порастне достатъчно за да има отговорност и той към ситуацията няма да се взима животно вкъщи.
Също не съм съгласна,че в 21-ви век трябва да рискувам да ме изгонят от работа,защото трябва на 1000% да прекося страната лично (или някой от нас) или че пък за да имаш куче трябва да напуснеш едва ли не работа....защото ,както някой написа като не можеш да отделиш време да го вземеш,как ще го гледаш😃 нямам този късмет да мога да си позволя да съм безработна и да се отдам на отглеждането на животно. Дай Боже повече хора да могат да си позволят този комфорт.

Наистина останах изумена от факта,че явно 90% от обявите са някакъв вид ,,развъдници,, и то за няколко породи...може да звучи смешно но аз си мислех,че в тези обяви са предимно хора ,които продават/подаряват поколението на личните си кучета. Попаднах на семейство във Варна,което се интересуваше само и единствено къде ще попаднат кутретата. За мен това е лично ,а не бизнес....за жалост мисля са единствените на ,които ще попадна.
Вчера един ми обясняваше,че не е слагал ваксини щото всеки искал различна ваксина и той така решил...ми няма да купя куче от там.

# 17
И аз не съм запозната с развъдници , но ще кажа , че се възхищавам на такива хора , които се грижат къде ще попаднат кученцата им . Преди доста години си взех куче от порода хъски , което изобщо не е лесно за гледане . Момичето от което го взех дори след 8 години поддържа връзка със стопаните на всички кучета освен едно . Редовно и споделям неща от живота на кучето . Кученцето ми имаше първа ваксина и даже и паспорт . Останалите ваксини ние му ги бихме , но си има определен период за това попитайте ветеринар през колко време се бият .Адмирации за такива хора . Съвет от мен . Поинтересувайте се за породата и от това , което знам аз йоркитата искат редовни грижи за козина и т.н , което няма да е лесна задача, а и предполагам паричките няма да са малко . Според мен всяко куче преди да се продаде трябва да има поне първа ваксина . Не им се правят защото трябва да дават пари . Например кучетата ако са 10 , а на всяко от тях трябва ваксина заплатата няма да стигне въпреки , че ще си ги избие тройно . Не се заяждам съвсем добронамерено ви казвам . Дано да успеете да си го вземете и да имате един щастлив живот заедно .

# 18
Ето това имах предвид като написах да четеш, да се интересуваш и да направиш правилния избор. Аз не бих купила куче и от човек, който ми обяснява, че неговите са "мини", при положение, че стандартът на породата е един. Колежка си купи "мини" померан и й го докараха до нашия град. Сто пъти обясних, че померанът е един, няма мини. Не пожела да ме чуе. Взе две кученца, едно за нея, едно за сестра й. И двете излязоха шпиц, нищо общо с померан. За късмет те си ги гледат, но има хора, които ще ги изхвърлят, защото не са получили това, което са очаквали. Предупредих я, че това е обикновен търгаш, който в момента имаше шест кучила! Но, както я учи акъла. Имам претенции, че поназнайвам за породи и отглеждане на кучета, затова се опитах да й дам съвет, да не подхожда емоционално, но тя не пожела да се вслуша. Яд ме е ,че така насърчава подобни търгаши, но за съжаление не мога да спра тази порочна практика. И ме е яд за горките кученца (за майките най-вече), които накрая намират улицата, за благодарност. И да, хората, които обичат истински кучетата, се интересуват какви хора ще ги купят и как ще ги отглеждат. Не целят да им вземат парите, пък каквото ще да стане с палетата. Аз взех бездомно куче, но момичето, пуснало обявата искаше да знае къде ще отиде то. До ден днешен й пращам снимки и информация какво се случва с него.
Пожелавам ти да имате здраво и енергично кученце, което да дарите с много любов.

# 19
Нашата сага е към  финал😃вярвам най-добрият за нас. След ,като два вида транспорт ми отказаха да превозят кученце само с 1-2 ваксина ( да се чудиш ,как качват тогава болни животни заедно със здрави😷) се насочихме само към региона +/- 100-150км ,без да прекосявам цялата страна. Оказа се,че съвсем наблизо има лицензиран развъдник, утвърден в отглеждането на йорки. Продават ги с 3-ри ваксини,чип и паспорт. Помагат със съвети в отглеждането,грижата,храненето...Та така след няколко дни ,ще отидем да ги видим и да познаем нашето😃Ако харесаме кутре,което не е достигнало необходимата възраст и все още майката има мляко и то суче,ще чакаме да стане ,,готово,, просто иначе не ги дават.
Така и аз ще съм по-спокойна,защото тези неща с оплождане на брат-сестра ми изправиха косата...

# 20
Поздравления, Веве! От лицензиран развъдник е значително по-скъпо, но има защо. Късмет в намирането на вашия нов член на семейството! И после заповядай в кучешката тема, да го покажеш. Sparkling Heart

# 21
Дааа, чакаме бебето в кучешката тема! Обожавам да гледам бебоци Heart... ама да са чужди Grinning

# 22
Кученцето има първа ваксина ,доколкото разбрах. Предполагам ,че щом са отбити и се хранят с гранули няма чак такъв проблем. Аз не разбирам наистина от кучета, но гледам че са в тази възраст почти всички които продават. Ще видя как да уредя нещата с транспорта....работя в сферата на туризма и декември е пиков месец и шанса да мърдам някъде е почти 0%.
Сега отивам да търся темата за мини йоркита😃
Извинявай, че ще ти секна ентусиазма, но не си готова да имаш куче. 50 дневно куче е много малко да се отдели от майката. Дребните породи съзряват по-бързо и въпреки това 50 дни е рано. Майката няма време да ги научи на много неща. Това навява на несериозен развъдчик.
Искаш куче, но не не можеш да отидеш да си го вземеш лично? Не можеш да мръднеш защото си на работа? Несериозно е просто. Още един довод, че нито ти, нито развъдчика сте сериозни. Сериозния развъдчик запознава стопанина с кучето още преди да му го даде, на предаването отново му дава напътствия и храната, с която кутрето е захранено.
 Нямаш никаква представа как трябва да стане отделянето и въвеждането в новото смейство. Изобщо ми се струва, че си купуваш подарък за Коледа. Наливате едни пари в ръцете на хора, които само вредят на породите и гонят печалба.
Прочетох ти пак поста. Не си готова за куче.
Не се извинявам.
Подкрепям. И аз не се извинявам  ...

# 23
Само за информация - такива малки породи се дават между 10-14 седмици и МИНИМУМ 1кг тегло.
Големи кучета са ок след 8мата седмица.
При малките породи падането на кръвната захар е много опасно, има случаи на умрели кученца, затова колкото и да са сладки, се чака до минимум 10тата седмица.

# 24
При майка 1.700 и татко 1.200...ще стане 1 кг на годинка😁

# 25
Каква порода е това, йорки? Без да съм експерт, съм проучвала померан и чихуахуа, и те не се развъждат от етични развъдници при женска по-малка от 2-2.5кг. Опасно е за женската - износването, както и има голям риск за цезарово.
Моето куче е 3.5кг и му треперя непрекъснато. Не разбирам манията за "мини". Под 7кг (което можеш да го качиш в самолет, например) по-ниското тегло носи само негативи и куп медицински проблеми.
Ако има избор, бих избрала по-голямото кученце. Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 15:18 от LemonFantastic

# 26
И ние не сме се ,,целили,, в съвсем малко куче. При нас беше решаваща аларгията на младежа удома. Аз самата от тези дребни породи харесвам само йоркита, другите ми идват прекалено малки и слабички😄 ще го видим ,като го вземем след 10-тина дни

Общи условия

Активация на акаунт